Εισαγωγή | Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Δάσκαλος

Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ – ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Όλες οι μεγάλες θρησκείες περιέχουν την ιδέα μιας νέας αποκάλυψης που πρόκειται να φέρει ένας μελλοντικός Δάσκαλος. Οι χριστιανοί ελπίζουν στην επιστροφή του Χριστού, οι βουδιστές αναμένουν ένα νέο Βούδα, τον Κύριο Μαϊτρέγια, ενώ οι μουσουλμάνοι προσδοκούν τον Ιμάμ Μαντί, οι ινδουιστές μια επανενσάρκωση του Κρίσνα και οι εβραίοι το Μεσσία.

Για τους μελετητές της εσωτερικής παράδοσης, όλα αυτά τα διαφορετικά ονόματα αναφέρονται σε ένα και το αυτό άτομο – τον Κύριο Μαϊτρέγια, τον Παγκόσμιο Διδάσκαλο, τον επικεφαλής της Πνευματικής Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας, του οποίου την επικείμενη επιστροφή περιμένουν τώρα.

Τον Ιούλιο του 1977, ο Μαϊτρέγια άφησε το κέντρο Του στα Ιμαλάια και ήρθε ανάμεσά μας, τη στιγμή που λιγότερο Τον περιμέναμε, "ως κλέπτης εν νυκτί". Από τότε ζει στο Λονδίνο σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος που τον απασχολούν τα σύγχρονα προβλήματα – πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Από το Μάρτιο του 1978, άρχισε ν' αναδύεται ως ομιλητής στην ινδοπακιστανική κοινότητα. Δεν είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης, αλλά ένας παιδαγωγός με την ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου – και υποδεικνύει τον τρόπο για την έξοδό μας από την τωρινή παγκόσμια κρίση. Σύμφωνα με την εσωτερική διδασκαλία, ο Μαϊτρέγια εκδηλώθηκε πριν από 2.000 χρόνια στην Παλαιστίνη, "επισκιάζοντας" τον Ιησού, το μαθητή Του – που τώρα είναι ο Δάσκαλος Ιησούς. Αυτή τη φορά ο Μαϊτρέγια έχει έρθει ο Ίδιος.

Η πνευματική διδασκαλία του Μαϊτρέγια. Ο Μαϊτρέγια ήρθε για να διδάξει στην ανθρωπότητα την τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης. Τα πρώτα βήματα είναι "η εντιμότητα του νου, η ειλικρίνεια του πνεύματος και η μη-προσκόλληση".

Η σημασία που δίνει ο Μαϊτρέγια στα κοινωνικά θέματα αντικατοπτρίζεται στις προτεραιότητες που μας προτείνει να θέσουμε: εξασφάλιση επαρκούς και σωστής τροφής για κάθε άνθρωπο, επαρκής στέγη για όλους, περίθαλψη και παιδεία ως δικαίωμα όλων. Το κοινωνικό Του μήνυμα μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: "Μοιραστείτε τα αγαθά και σώσετε τον κόσμο". Ο Μαϊτρέγια ξέρει ότι θα δεχτούμε τη συμβουλή Του και ότι είμαστε στο κατώφλι μιας εποχής ειρήνης και καλής θέλησης.

Από τα τέλη του 1991, ο Μαϊτρέγια κάνει μια σειρά από εμφανίσεις. Στις 11 Ιουνίου 1988, εμφανίστηκε με θαυματουργό τρόπο, "σαν από πουθενά", σε μια συνάθροιση για προσευχή και θεραπεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Ένας ρεπόρτερ Τον φωτογράφησε καθώς απευθυνόταν σε χιλιάδες ανθρώπους που Τον αναγνώρισαν αμέσως ως το Χριστό.

Παρόμοια γεγονότα έχουν ώς τώρα εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια μεγάλων αριθμών ανθρώπων σε διάφορες χώρες. Μ' αυτό τον τρόπο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν αποδείξεις της παρουσίας Του και η ελπίδα είναι ότι αργά ή γρήγορα θ' απαιτήσουν από τα μέσα ενημέρωσης ν' ανταποκριθούν. Ο Μαϊτρέγια αναμένει ότι αυτή η προσέγγιση θα οδηγήσει στην Ημέρα της Αναγγελίας. Την ημέρα εκείνη, ο Μαϊτρέγια θα "επισκιάσει" νοητικά ολόκληρη την ανθρωπότητα ταυτόχρονα. Ο καθένας μας θ' ακούσει τα λόγια Του ενδόμυχα, τηλεπαθητικά, στη δική μας γλώσσα, και όλοι θα ξέρουμε ότι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος είναι τώρα ανάμεσά μας.

Tις πληροφορίες για την ανάδυση του Mαϊτρέγια παρουσιάζει δημόσια από το 1974 ο Mπέντζαμιν Kρεμ, αρχισυντάκτης του περιοδικού Share International. Η εκπαίδευσή του για το έργο αυτό, από ένα Δάσκαλο της Σοφίας, άρχισε το 1959.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


1982, 14 Μαΐου: Σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Αντζελες, ο Κρεμ αποκαλύπτει ότι ο Mαϊτρέγια ζει στην ασιατική κοινότητα του Λονδίνου και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να προσκαλέσουν τον Mαϊτρέγια να φανερωθεί. Δυστυχώς τα μέσα ενημέρωσης δεν αντιδρούν.

1985, 31 Ιουλίου: Είκοσι δύο δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τα μέσα ενημέρωσης της Ανατολής και της Δύσης συγκεντρώνονται στο East End του Λονδίνου, ελπίζοντας να έρθουν σ΄επαφή με το Mαϊτρέγια ή με αντιπρόσωπό Του.

1987, Αύγουστος: Ο Κρεμ ανακοινώνει: "Μέσα στους επόμενους 3 με 4 μήνες, ο Mαϊτρέγια θα εργάζεται εντατικά για να προκαλέσει ένα σημαντικό επίτευγμα στις διεθνείς σχέσεις". Πριν περάσει ένας μήνας, το επίτευγμα έρχεται στις αμερικανο-σοβιετικές συνομιλίες που οδήγησαν στη συμφωνία του Δεκεμβρίου για τους εξοπλισμούς – μια συμφωνία που κανείς δεν θεωρούσε εφικτή.

1988: Ο Μαϊτρέγια εμφανίζεται, αυτοπροσώπως και σε όνειρα, σε γνωστούς ηγέτες σε διάφορες χώρες και σε πολλούς απλούς πολίτες. Η χαλάρωση της έντασης στις διεθνείς σχέσεις επιτρέπουν και νέα, πιο δημόσια σημάδια της παρουσίας Του. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εμφανίσεις σταυρών από φως που τους βλέπουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι. Σταυροί από φως εμφανίζονται μέχρι σήμερα σε σπίτια και εκκλησίες από τον Καναδά ώς την Ιαπωνία κι από τις Φιλιππίνες ώς τη Σλοβενία.

1990, 21 και 22 Απριλίου: O Mαϊτρέγια συγκαλεί στο Λονδίνο ένα ευρύ συνέδριο υψηλά ιστάμενων προσώπων απ' όλο τον κόσμο. Ο Mαϊτρέγια εμφανίστηκε (κι εξαφανίστηκε) πολλές φορές και μίλησε για την αποστολή, τις διδασκαλίες και τα σχέδιά Του.

1991 μέχρι σήμερα: Ο Mαϊτρέγια εμφανίζεται θαυματουργά μπροστά σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο. Στο Tλακότε του Mεξικού, στο Nορντενάου της Γερμανίας και στη Nαντάνα της Ινδίας, θεραπευτικές πηγές που φορτίστηκαν από τον Mαϊτρέγια προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες.

1995, Σεπτ/Οκτ: Ανθρωποι σε πολλά μέρη του κόσμου βλέπουν να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια τους το γάλα που προσφέρεται σε αγάλματα ινδουιστικών θεοτήτων.

1988 - 1993: Μέσω ενός στενού συνεργάτη του Mαϊτρέγια, το περιοδικό Share International έλαβε μια σειρά από άρθρα που σκιαγραφούν τις διδασκαλίες Tου και επισημαίνουν εξελίξεις που Εκείνος αναμένει ότι θα συμβούν στον κόσμο, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Τα εξωτερικά γεγονότα έχουν καταδείξει τη διορατικότητα του Mαϊτρέγια. Aπό το 1988 ήδη ο Mαϊτρέγια πρόβλεψε την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα και την πορεία προς την ύφεση στη Νότια Αφρική. Πάλι το 1988, όταν η κ. Θάτσερ στεκόταν στο απόγειο της δύναμής της, ο Mαϊτρέγια είπε ότι η κ. Θάτσερ θα παραιτηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις παντού θ' αναγκαστούν να υποχωρήσουν μπροστά στη "φωνή του λαού", μια δήλωση που βρήκε την πιο εντυπωσιακή της επαλήθευση στην Ανατολική Ευρώπη. Aκόμα, εβδομάδες ή μήνες πριν να συμβούν, ο Mαϊτρέγια πρόβλεψε την ανακωχή μεταξύ Ιράν και Ιράκ· την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Αγκόλα· την προσέγγιση διεθνώς μεταξύ ανταρτικών δυνάμεων και εθνικών κυβερνήσεων· τον σεισμό στην Aρμενία του 1988, τους σεισμούς στην Καλιφόρνια και στην Κίνα το 1989· τα εσωτερικά προβλήματα της Σοβιετικής Ένωσης· την αποκατάσταση της ειρήνης στο Λίβανο. Το 1988, ο Μαϊτρέγια υποσχέθηκε: "Πολλοί άνθρωποι θα θεραπευτούν από το AIDS με την προσευχή". Το Οκτώβριο του 1995, η ολλανδική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι πάνω από 400 άνθρωποι στην Ουγκάντα θεραπεύτηκαν από το AIDS με την προσευχή".

Ο Μαϊτρέγια είχε επίσης προβλέψει την εκλογή ενός Δημοκρατικού ως προέδρου των Hνωμένων Πολιτειών και τις θετικές εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Iσραήλ και Παλαιστινίων: "Ο ισραηλινός στρατός, παρά πάσα προσδοκία, θα αποσυρθεί από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και θα επιστρέψει στην πατρίδα του" (Δήλωση που έγινε το 1988).

Ένα μείζον γεγονός που ανακοίνωσε ο Mαϊτρέγια από το 1988 και αναμένει να συμβεί στο κοντινό μέλλον: ένα κραχ της διεθνούς χρηματαγοράς, που θ' αρχίσει από την Ιαπωνία.

Χριστουγεννιάτικο θαύμα η εμφάνιση ενός λαμπρού αστεριού στον ουρανό. (καινούργιο)


* * *