Εμφανίσεις του Μαϊτρέγια

Ο Μαϊτρέγια, όπως εμφανίστηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας στις 11 Ιουνίου 1988


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ JOB MUTUNGI, ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ:

Ο Χριστός ήρθε στο Ναϊρόμπι;


Διαβάστε επίσης τη μαρτυρία της Μαίρης Ακάτσα.

Στις 11 Ιουνίου 1988, ένας άνθρωπος εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά σ' ένα μεγάλο πλήθος στο Ναϊρόμπι της Κένυας που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τις θαυματουργές θεραπείες μιας κενυάτισσας πνευματικής θεραπεύτριας, της Μαίρης Ακάτσα.

Αναγνωρίζοντας αμέσως την ψηλή, λευκοντυμένη μορφή ως τον "Ιησού Χριστό", τα πλήθη έπεσαν κάτω, κυριευμένα από συγκίνηση.

Ο συντάκτης της σουαχίλικης έκδοσης της εφημερίδας "Kenya Times", Τζομπ Μουτούνγκι, ήταν παρών στο συμβάν αυτό κι έγραψε ένα άρθρο που ανατυπώνουμε εδώ.

Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ έχει επιβεβαιώσει ότι ο Μαϊτρέγια ήταν εκείνος που μίλησε στα πλήθη εκείνη την ημέρα και που αργότερα έγινε άφαντος.

© Kenya Times. Πρωτοδημοσιεύτηκε στους Τάιμς της Κένυας στις 22 June 1988. (Περισσότερες λεπτομέρειες δημοσιεύτηκαν στους Κυριακάτικους Τάιμς της Κένυας στις 26 Ιουνίου, όπου ο Μαϊτρέγια περιγράφεται σαν ένας "ήρεμος" και "ψηλός, λεπτός άνδρας ... που φορούσε μια ριχτή, πεντακάθαρη φορεσιά. Είχε κατάμαυρα γένια κι ένα μαύρο μυγoδιώχτη".)

Γύρω στους 6.000 πιστοί στο Kawangware του Ναϊρόμπι πιστεύουν ότι είδαν τον Ιησού Χριστό, μέρα-μεσημέρι, την περασμένη εβδομάδα.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά καμιά δύναμη δεν μπορεί να τους μεταπείσει, γιατί ο "Ιησούς" τούς μίλησε και τους βεβαίωσε ότι θα ξαναγυρίσει πολύ σύντομα.

Η σκηνή συνέβη στην Εκκλησία της Βηθλεέμ, όπου η Μαίρη Σινάιντα Ακάτσα κατευθύνει θαυματουργές προσευχές για αρρώστους, τυφλούς, ανάπηρους, τρελούς, στείρους και άλλους που αντιμετωπίζουν κάθε λογής προσωπικά προβλήματα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 1988, πιστοί είδαν ένα μεγάλο λαμπρό αστέρι στους ουρανούς. Ήταν ασυνήθιστα λαμπρότερο από τα κανονικά αστέρια. Η ώρα ήταν μία το μεσημέρι.

Αλλά το Σάββατο, 11 Ιουνίου, ήταν κάτι άλλο. Οι πιστοί έψελναν ένα δημοφιλή ύμνο στα σουαχίλικα, όταν η Μαίρη Ακάτσα τους διέκοψε. Ανάγγειλε ότι της μίλησε ο Θεός και της είπε να "περιμένετε ένα θαύμα, γιατί ένας πολύ σπουδαίος επισκέπτης θα έρθει και θα δώσει ένα πολύ ζωτικό μήνυμα". Οι άνθρωποι "προετοιμάστηκαν για το άγνωστο", ενώ άλλοι έμειναν να την κοιτάζουν ανέκφραστα, με το στόμα ανοιχτό από το δέος και την κατάπληξη.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Μαίρη ζήτησε απ' αυτούς που τραγουδούσαν και χόρευαν να σταματήσουν, γιατί το μήνυμα που αναμενόταν από πολύν καιρό είχε φτάσει. "Ιησούς Χριστός! Ιησούς Χριστός! Ιησούς ο Ναζωραίος!", ακούστηκαν δυνατοί οι ψίθυροι από το πλήθος, καθώς σήκωναν ψηλά τα χέρια σε ένδειξη υποταγής και θείου καλωσορίσματος.

Η ψηλή μορφή ενός ξυπόλυτου, λευκοντυμένου και γενειοφόρου άνδρα εμφανίστηκε από το πουθενά και στάθηκε στη μέση του πλήθους. Περπάτησε αργά από τη σκηνή προς το νέο κτίριο της εκκλησίας. Η Μαίρη περπάτησε μαζί του, δίπλα-δίπλα.

Προσπάθησε να εξηγήσει ότι πριν από λίγα λεπτά, 20 ανάπηροι κατάφεραν να ξαναπερπατήσουν, χάρη στις ευλογίες της ημέρας. Αλλά κανένας δεν το άκουσε αυτό, εκτός ίσως από λίγους. Ήταν απορροφημένοι να μιλούν στον "Κύριο".

Κοίταξα το ρολόι μου. Ήταν 4.15 μ.μ. Η φωνή της Μαίρης πνιγόταν από κραυγές και δυνατά βογκητά που λέγανε "Ιησού! Ιησού μας! Καλώς όρισες, Ιησού μας! Ξέπλυνε τις αμαρτίες μας. Βοήθησέ μας, Κύριε!". Για πολλούς, αυτή ήταν η τελευταία προσευχή. Πίστευαν ότι ο "Υιός του Ανθρώπου" είχε επιτέλους εκπληρώσει την υπόσχεσή Του ότι θα ξαναγύριζε στη γη. Γονάτιζαν κάτω με συναισθηματικές προσευχές, σε μια φρενήρη προσπάθεια να σώσουν την ψυχή τους την ενδεκάτη ώρα. Ένας άνθρωπος που ήταν πεσμένος κοντά μου έβρεξε το παντελόνι του. Αλλά εγώ κοίταξα ίσια τον ξένο, χωρίς ταραχή. Παράξενο, σποραδικό φως φτερούγιζε πάνω από το κεφάλι του, που φορούσε τουρμπάνι, καθώς και πάνω από τα ξυπόλυτα πόδια του κι ολόκληρο το σώμα του.

Η σκηνή και η ψυχική διάθεση των πιστών θύμιζε τους βιβλικούς καιρούς του Πύργου της Βαβέλ, τότε που έγινε "σύγχυση" γλωσσών (Γένεση, κεφ. ια΄). Όλοι κάτι μουρμούριζαν. Αλλοι ήταν πεσμένοι κατάχαμα, κλαίγοντας ακατάσχετα με δοξολογίες και λατρεία, εντελώς παραδομένοι στο γεγονός που συνέβαινε. Η Μάμα Ακάτσα έκανε έκκληση για ηρεμία. Αλλά ήταν δύσκολο. Το "Αγιο Πνεύμα" είχε κατέβει. Ναι, οι εξαθλιωμένες φτωχογειτονιές του Καγουανγκουάρε, που βρίθουν από ανηθικότητα και έγκλημα, είχαν μεταμορφωθεί σε "άγιο τόπο". Ο άνθρωπος ψιθύρισε κάτι στη Μαίρη Ακάτσα για δυο λεπτά περίπου. Εκείνη αργότερα πληροφόρησε το πλήθος ότι ο παράξενος άνθρωπος θα τους μιλούσε.

Σε καθαρά σουαχίλι, που δεν είχαν ίχνος ξενικής προφοράς, ο παράξενος άνθρωπος ανάγγειλε ότι οι άνθρωποι της Κένυας έχουν ευλογηθεί, ιδιαίτερα εκείνοι που ήταν συγκεντρωμένοι σ' αυτό το χώρο εκείνο το απόγευμα. Είπε ότι η Μαίρη έχει μια σπουδαία αποστολή που είναι να ενώσει ανθρώπους απ' όλες τις φυλές κάτω από τη σκέπη του Θεού μέσω του Ιησού.

"Σας ικετεύω να κρατηθείτε σταθερά στην πίστη σας, γιατί ο κόσμος θα πάψει να υπάρχει. Πλησιάζουμε στον καιρό της βασιλείας των ουρανών. Αλλά πριν απ' αυτό, εγώ θα ξαναγυρίσω και θα φέρω έναν κουβά ευλογίες για όλους σας. Σας παρακαλώ να σέβεστε τη Μαίρη, γιατί είναι μια αληθινή αντιπρόσωπος του 'Ύψιστου'", είπε ο άνθρωπος και θύμισε στο πλήθος να ζει σύμφωνα με τις διδασκαλίες της Βίβλου.

Καθώς ο παράξενος άνθρωπος ετοιμαζόταν να φύγει, δυο γυναίκες έφυγαν από τις θέσεις τους και όρμησαν προς το μέρος του ανθρώπου και της Μαίρης. Προχώρησαν προς αυτόν με τα γόνατα, με τα δάκρυα να τρέχουν ποτάμι στα μάγουλά τους. "Σετάνι Ριχσβάα!", είπε ο άνθρωπος στις δυο κι αμέσως αυτές έπεσαν κάτω μ' ένα γδούπο, καθώς η αρχαία εβραϊκή βρισιά αντήχησε παντού. Αυτά τα λόγια τα χρησιμοποιούσαν πριν από 2.000 χρόνια για να διώχνουν τους δαίμονες και τα κακά πνεύματα.

Χρειάστηκαν γύρω στα 20 λεπτά ώσπου να συνέλθει το πλήθος μετά την αποχώρηση του ανθρώπου με το αυτοκίνητο ενός κ. Γκουρνάμ Σινγκ, ο οποίος προσφέρθηκε να τον μεταφέρει. Αλλά θα χρειαστεί σίγουρα μια ολόκληρη ζωή ώσπου να συνέλθει ο κ. Σινγκ από το σοκ που τον περίμενε δυο λεπτά αργότερα. Μόλις φτάσανε στο σταθμό των λεωφορείων για το δρομολόγιο αρ. 56, ο άνθρωπος είπε στον κ. Σινγκ να σταματήσει το αυτοκίνητο, γιατί ήθελε να κατέβει και να πάρει το δρόμο προς τον ουρανό. Βγαίνοντας έξω, δεν αναλήφθηκε. Προχώρησε μερικά βήματα δίπλα στο δρόμο και απλούστατα χάθηκε, έγινε αέρας. Κάμποσοι άνθρωποι που ήταν γύρω και το είδαν αυτό, έμειναν εμβρόντητοι μ' αυτή τη μυστηριώδη εξαφάνιση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας ανήσυχος κ. Σινγκ γύρισε πίσω ασθμαίνοντας σαν να είχε διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας, συνοδευόμενος από μια ομάδα ανθρώπων από το σταθμό του λεωφορείου, και διηγήθηκε την παράξενη εξέλιξη. Η Μαίρη διαβεβαίωσε τη συνάθροιση ότι ο "Ιησούς" είχε πάει στον ουρανό.

Αυτό που σάστισε πολλούς ήταν ότι η Μαίρη, την ώρα που μιλούσε στο πλήθος μπροστά στον παράξενο άνθρωπο, είχε πει ότι το ελαφρό ψιχάλισμα που είχε πιάσει σήμαινε την παρουσία του "Ιησού". Είχε επίσης αναγγείλει ότι αργότερα θα έπεφτε μια δυνατή μπόρα που θα σήμαινε ότι ο "Ιησούς" είχε γυρίσει στον "Ουράνιο Θρόνο" του. Και ώ του θαύματος, οι βροχές ήρθαν. Έγιναν πλημμύρες σ' όλη την πόλη εκείνο το βράδυ, πιάνοντας τους ανθρώπους εξ απροόπτου. Αργότερα, πολλοί δεν ήθελαν να φύγουν από το θρησκευτικό χώρο και χρειάστηκε να τους πείσουν να φύγουν.

Στο μεταξύ, στο Ουχούρου Παρκ, ο πατήρ Μπόνκε υποσχόταν σε χιλιάδες πιστούς κι εκατομμύρια ακροατές στη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εκπομπής ότι ο Θεός τον είχε πληροφορήσει την Πέμπτη ότι το Σάββατο θα βίωναν την παρουσία του Ιησού και μεγάλα θαύματα. Ο Ιησούς ήρθε πράγματι στο Ναϊρόμπι, αλλά σε διαφορετικό χώρο.

Υπάρχει πάντα ένα "μόνιμος" φωτογράφος στις συνάξεις της Μαίρης Ακάτσα. Φωτογραφίζει στιγμιότυπα και αργότερα τα πουλάει στους πιστούς προς 10 σελίνια το ένα. Στο παρελθόν, όταν είχαν εμφανιστεί λαμπρά αστέρια μέρα-μεσημέρι πάνω από το Καγουανγκουάρε, οι φωτογραφίες που έπαιρνε έδειχναν μόνο σύννεφα και γαλανό ουρανό.

Αλλά αυτή τη φορά, ο φωτογράφος, γνωστός ως Φράνσις Καμπούρου, κατόρθωσε να πάρει γύρω στις έξι φωτογραφίες αυτού του παράξενου ανθρώπου, με επιτυχία. Υπάρχουν διαδόσεις ότι αυτό μπορεί τελικά να ήταν απάτη. Ήδη, ακούστηκε ότι το εν λόγω άτομο ήταν ένα "ξωτικό" ή ένα μυστηριώδες πνεύμα, εξ ου και η μυστηριώδης εξαφάνισή του.

Αλλά η Μαίρη Ακάτσα απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό. "Αυτός ήταν ο Κύριός μας. Υποσχέθηκε στη Βίβλο ότι θα ξανάρθει με διαφορετικές μορφές ... Σε κάθε περίπτωση γεννήθηκε από μια γυναίκα και έζησε πάνω στη γη", είπε αργότερα. Και οι χιλιάδες που ήταν παρόντες στο επεισόδιο συμφωνούν απόλυτα μαζί της.

Ο κ. Τοφίας Ονιάνγκο, ένας δικηγόρος από το Ναϊρόμπι, γράφει αυτό τον καιρό ένα βιβλίο για τα θαύματα της Μαίρης Ακάτσα. Ήταν μέσα στο συγκρότημα της εκκλησίας όταν ήρθε ο "Ιησούς", αλλά βρισκόταν σ' ένα δωμάτιο 100 μέτρα από τα δρώμενα, ετοιμάζοντας το χειρόγραφό του. "Μέχρι τώρα, το μόνο που έχω μπορέσει να δω είναι ένα λαμπρό αστέρι μέρα-μεσημέρι", λέει, και θρηνεί κι οδύρεται που έχασε το "μεγάλο θαύμα".

(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ σχολιάζει: Η εμφάνιση του Μαϊτρέγια ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες του πλήθους για τον Ιησού Χριστό, γι' αυτό είχε γένια και βιβλική ενδυμασία. Ο "κουβάς από ευλογίες" που υποσχέθηκε να φέρει ο Μαϊτρέγια όταν θα ξαναγυρίσει υποδηλώνει τον Εαυτό Του ως τον "Υδροφόρο", το σύμβολο της Εποχής του Υδροχόου (βλ. το Μήνυμά Του αρ. 42). Η σωστή μετάφραση της σουαχίλικης λέξης που χρησιμοποίησε ο Μαϊτρέγια είναι "υδρία" ή "στάμνα", όχι "κουβάς". Το "παράξενο σποραδικό φως" που εκπορευόταν από το κεφάλι και τα πόδια του Μαϊτρέγια, όπως περιγράφει ο Τζομπ Μουτούνγκι, είναι κάτι που το βλέπουν ταχτικά οι γύρω από τον Μαϊτρέγια τώρα.

Οι εβραϊκές λέξεις που κατέγραψε ο κ. Μουτούνγκι δεν ήταν στην πραγματικότητα αυτές που είπε ο Μαϊτρέγια. Κάθε άλλο παρά βρισιά, τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μαϊτρέγια ήταν μια ευλογία).

* * *