Βιβλία και άλλες πηγές - "Ένας Δάσκαλος ομιλεί"

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Σε κάθε εποχή, μεγαλύτεροι και μικρότεροι πνευματικοί δάσκαλοι έρχονται να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα· μας είναι γνωστοί, μεταξύ άλλων, ως Ηρακλής, Ερμής, Ράμα, Μίθρα, Βυάσα, Σανκαρατσάρυα, Κρίσνα, Βούδας, Χριστός και Μωάμεθ. Είναι οι θεματοφύλακες ενός Σχεδίου για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και των βασιλείων της φύσης. Αυτό το Σχέδιο εκπληρώνεται με τη μεσολάβηση της εσωτερικής Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας.

Οι Δάσκαλοι της Σοφίας είναι τα μέλη εκείνα της ανθρώπινης οικογένειας που έκαναν το ταξίδι της εξέλιξης πριν από μας· που έχοντας τελειοποιηθεί – ανεβαίνοντας τα ίδια σκαλοπάτια που κι εμείς ανεβαίνουμε – επωμίστηκαν την ευθύνη να καθοδηγήσουν εμάς τους άλλους προς το ίδιο αυτό επίτευγμα. Αυτοί βρίσκονται πίσω απ' ολόκληρη την εξελικτική πορεία, οδηγώντας και βοηθώντας μας, μέσ' από μια βαθμιαία διεύρυνση της συνείδησης, ν' αποκαλύψουμε σταδιακά την έμφυτη θεϊκότητά μας και να γίνουμε, όπως και οι Δάσκαλοι, τελειοποιημένοι και φωτισμένοι.

Οι περισσότεροι από τους Δασκάλους ζουν στα μακρινά όρη και τις ερημικές περιοχές του κόσμου και σπάνια έρχονται σ' επαφή με τον κόσμο, επιτελώντας το έργο Τους μέσω των μαθητών Τους, με τους οποίους επικοινωνούν συνήθως τηλεπαθητικά. Μ' αυτό τον τρόπο έχω κι εγώ το προνόμιο να είμαι σ' επαφή με έναν από τους Δασκάλους. Για διάφορους λόγους η ταυτότητά Του δεν μπορεί ν' αποκαλυφθεί προς το παρόν, αλλά μπορώ να πω ότι είναι ένα ανώτερο μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας που τ' όνομά Του είναι πολύ γνωστό στους εσωτεριστές της Δύσης.

Οι πληροφορίες, η εκπαίδευση και το ερέθισμα που μου έδωσε κατέστησαν δυνατό το τωρινό μου έργο: τη γνωστοποίηση του γεγονότος ότι ο Μαϊτρέγια, ο Χριστός, η υπέρτατη κεφαλή της Ιεραρχίας των Δασκάλων, είναι στον κόσμο. Βρίσκεται στο Λονδίνο από τον Ιούλιο του 1977. Εκεί ζει και εργάζεται σαν ένας σύγχρονος άνθρωπος, που τον απασχολούν τα σύγχρονα προβλήματα – πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Είναι ένας πνευματικός αλλά όχι θρησκευτικός δάσκαλος, ένας παιδαγωγός με την πλατύτερη δυνατή έννοια της λέξης, που δείχνει τον τρόπο για να βγούμε από την τωρινή παγκόσμια κρίση.

Ένα από τα μέσα με τα οποία οι συνεργάτες μου κι εγώ διαδίδουμε αυτή την πληροφορία είναι το μηνιαίο περιοδικό Share International. Από το πρώτο κιόλας τεύχος τού περιοδικού, τον Ιανουάριο του 1982, ο Δάσκαλός μου είχε την καλοσύνη να γράφει ένα άρθρο κάθε μήνα· έτσι, απ' όσο ξέρω, το Share International είναι το μόνο περιοδικό στον κόσμο που αριθμεί ένα Δάσκαλο της Σοφίας μεταξύ των συνεργατών του.

Τα άρθρα περιέχουν έναν πλούτο σοφίας, ενόρασης και πληροφοριών, και για να διευκολύνουμε την ανάγνωσή τους τα συλλέξαμε σ' έναν τόμο με τον τίτλο "Ένας Δάσκαλος ομιλεί". Ελπίζω ότι θα βρείτε έμπνευση και αξία στα λόγια Του. Το όνομά Του θα γίνει γνωστό όταν ο Μαϊτρέγια ο Χριστός θα έχει βγει στο προσκήνιο και θα έχει κάνει τη δημόσια έκκλησή Του προς την ανθρωπότητα – ένα γεγονός που πιστεύουμε ότι είναι τώρα κοντά.

Μπέντζαμιν Κρεμ, Ιανουάριος 1994


Αρθρα του Δασκάλου: ένας κατάλογος των άρθρων του Δασκάλου που μπορείτε να διαβάσετε σ' αυτές τις σελίδες.

Ο Μπέντζαμιν Κρεμ αφηγείται την ιστορία της επικοινωνίας του με το Δάσκαλό του στον Πρόλογο του βιβλίου του "Η Επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας".


* * *