Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα


Σταχυολογήματα για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας

Μάϊος  2010

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του περιοδικού Share International είναι τα άρθρα που δίνει κάθε μήνα ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, ένας από τους Δασκάλους της Πνευματικής Ιεραρχίας ο οποίος εργάζεται σε στενή συνεργασία με το Χριστό.

Ο κύριος σκοπός αυτών των άρθρων είναι να τραβήξουν την προσοχή στις ανάγκες του παρόντος και του άμεσου μέλλοντος. Μια άλλη λειτουργία τους είναι να πληροφορούν για τις διδασκαλίες του Μαϊτρέγια, του Χριστού, του Δασκάλου όλων των Δασκάλων.

Τα άρθρα Του χύνουν φως στον πολιτισμό της Νέας Εποχής σε όλες τις εκφάνσεις του. Kάνει έκκληση για υπηρεσία και θυσίες για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία βασισμένη στη δικαιοσύνη και στο μοίρασμα από κοινού.

Η μεταφραστική ομάδα του ελληνικού ιστοχώρου του Share International σταχυολόγησε αποσπάσματα από τα τελευταία άρθρα με σκοπό να φωτίσει τις πρόσφατες (Μάϊος του 2010) εξελίξεις στην χώρα μας μέσα από το πρίσμα της σκέψης του Δασκάλου.


 

"...χωρίς ακόμα να έχει αναγγελθεί ως ο  Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος θα παρουσιάσει τις απόψεις Του σχετικά με το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χάος  το οποίο τώρα πλήττει τον κόσμο μας. Θα εξηγήσει από πού πηγάζει και πού θα καταλήξει, και θα παρουσιάσει, ως ένα βαθμό, την μέθοδο που προτείνει για την ελάφρυνση του παρόντος βαρύ φορτίου στους φτωχούς του κόσμου. Έτσι, θα προετοιμάσει το δρόμο για μια πιο λεπτομερή και εξειδικευμένη ανακοίνωση των ιδεών Του.

Πώς θα ανταποκριθούν οι θεατές; ... αυτή είναι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία όπου ολόκληρα έθνη είναι άναυδα και ανήσυχα για το μέλλον. Επομένως, μπορεί να θεωρηθεί ότι πολλοί που θα ακούσουν τα λόγια Του θα είναι ανοιχτοί και ολόψυχα πρόθυμοι να ακούσουν περισσότερα. Δεν είναι χωρίς λόγο που ο Μαϊτρέγια περίμενε υπομονετικά για αυτή την στιγμή για να εισέλθει στη δημόσια ζωή. Η Αμερική, πρώτη απ’ όλους, δεν θα είχε ανταποκριθεί νωρίτερα. Τώρα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, μια νέα Διακυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει το χρηματοοικονομικό χάος, την ανεργία και την κοινωνική αναταραχή σε μαζική κλίμακα. Η στιγμή της αλήθειας για την Αμερική και τον κόσμο έφτασε.  

Παγκόσμια

Όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αφυπνίζονται απέναντι στην δυνατότητα και στην ανάγκη για αλλαγή. Οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι αποκαλούν την παρούσα κατάσταση 'κάμψη' και 'ύφεση'. Στην πραγματικότητα, γινόμαστε μάρτυρες των τελευταίων βημάτων της παραπαίουσας παλαιάς τάξης. Εκατομμύρια συνειδητοποιούν αυτή την ώρα ότι ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός και η πλεονεξία δεν είναι η ασφαλέστερη πορεία για τον άνθρωπο, ότι τέτοια υλιστικά δόγματα δημιουργούν έναν 'ολισθηρό κατήφορο' για τους ανυποψίαστους, και, τελικά, την διεθνή κρίση που βιώνουμε σήμερα.
Φυσικά, πολλοί άνθρωποι ανερχόμενου πλούτου παραμένουν αλώβητοι από την παρατηρούμενη απώλεια  εμπιστοσύνης στους τρόπους οι οποίοι τους έκαναν πλούσιους, και νομίζουν ότι είναι μόνο'θέμα χρόνου' για να γυρίσουμε ξανά στην ίδια πορεία και να έχουμε ευημερία και πάλι.

Άραγε θα ακούσουν προσεκτικά τον Μαϊτρέγια και θα αναγνωρίσουν την λογική στα επιχειρήματά Του; Χαμένοι στην αλαζονεία και την μεγάλη ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους, ενδεχομένως όχι. Ωστόσο, πολλοί είναι λιγότερο αισιόδοξοι αναφορικά με την πιθανότητα επιστροφής στην καθεστηκυία τάξη (status quo). Πολλοί έχουν υποστεί οδυνηρές απώλειες και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις παλιές μεθόδους. Οι λαοί των εθνών είναι ώριμοι και έτοιμοι για αλλαγή. Κραυγάζουν για αλλαγή και για μια πιο ουσιαστική ζωή. Ο Μαϊτρέγια θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους τα βασικά χωρίς τα οποία δεν υπάρχει μέλλον για τον άνθρωπο: Δικαιοσύνη και Ειρήνη. Και ο μόνος τρόπος για να έχουμε και τα δυο αυτά είναι να μοιράσουμε από κοινού τους πόρους."

Η πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια 


 

"Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν παντού οι άνθρωποι, σχεδόν από κάθε άποψη γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο επώδυνη. Το οικονομικό χάος ως αποτέλεσμα έκνομης απληστίας ετών και άκαρδου ανταγωνισμού, λεηλατεί τον τίμιο μόχθο και την ελπίδα αμέτρητων εκατομμυρίων ανθρώπων. Τυπικά, με τους θησαυρούς τους άθικτους οι άνθρωποι του χρήματος συνεχίζουν με ελαφριά την καρδιά ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες κάθε χώρας έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την φτώχεια και τον φόβο.

....
 
Πόσο περισσότερο από αυτή την ένταση μπορεί να αντέξει η ανθρωπότητα; Για πόσο καιρό ακόμα θα δέχονται οι άνθρωποι την μοίρα τους ήπια; Οι απελπισμένοι κάνουν απελπισμένες πράξεις και ήδη στο μυαλό τους, αν όχι στις ενέργειές τους ακόμη, πολλοί αναλογίζονται την επανάσταση.

....

Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, εμφανίζεται μια μοναδικά αξιοσημείωτη αντίδραση σε πολλές χώρες αυτή την στιγμή: παράλληλα με τον φόβο, τους λεονταρισμούς και την αυξανόμενη απόγνωση, υφίσταται μια καινούργια κατανόηση των αιτιών της κατάρρευσης - της απληστίας και του πνεύματος του ανταγωνισμού στο κέντρο των κοινωνικών συστημάτων μας κι επομένως της ανάγκης για μοίρασμα των αγαθών από κοινού. Πολλοί αφυπνίζονται από μόνοι τους αυτή την ώρα με συνέπεια να αντιλαμβάνονται αυτή την βασική αλήθεια και να κατανοούν ότι το μοίρασμα είναι η απάντηση στην αδικία και στον πόλεμο. Έτσι πολλοί είναι έτοιμοι για το Κάλεσμα του Μαϊτρέγια. Η συνειδητοποίηση αυτή θα μεγαλώνει όσο η κρίση διεισδύει ολοένα και βαθύτερα στον καταρρέοντα ιστό των φθαρμένων μορφών και δομών που δεν λειτουργούν πια κι ούτε θα μπορούσαν ποτέ να λειτουργήσουν για πολύ καιρό."

Η αποκατάσταση του κόσμου 


 

"...οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τον τωρινό τρόπο ζωής δραματικά και να ενστερνιστούν απλούστερες μορφές διαβίωσης και εργασίας. Ήδη προ πολλού πέρασαν οι μέρες όταν οι άνθρωποι βίαζαν και λεηλατούσαν τον πλανήτη κατά βούληση, χωρίς την παραμικρή σκέψη για τις επερχόμενες γενεές και χωρίς κυριολεκτικά το παραμικρό ενδιαφέρον και φροντίδα για το περιβάλλον το οποίο έχει βαθμιαία αλλοιωθεί αναπόφευκτα.

... Η εμπορευματοποίηση πράγματι προοιωνίζει δεινά για την ανθρωπότητα με τον τρόπο που σφίγγει τον βρόχο της στο λαιμό των ανθρώπων. Η εμπορευματοποίηση, λέει ο Μαϊτρέγια, είναι περισσότερο επικίνδυνη για τους ανθρώπους από όσο η ατομική βόμβα, και καταδεικνύει την καταστρεπτική της δύναμη με το οικονομικό χάος το οποίο κυβερνά τον κόσμο σήμερα.

Αίμα και τη ζωή

Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι οι κυβερνήσεις και οι λαοί τους να το καταλάβουν; Για πόσο καιρό ακόμα θα στραγγίζει η εμπορευματοποίηση το αίμα και τη ζωή της ανθρωπότητας ενώ στο μεταξύ αυτή μαραίνεται και πεθαίνει;

Ολοένα και περισσότερο, η αλήθεια αυτών των λέξεων σχηματίζεται ξεκάθαρα μέσα στο νου εκατομμυρίων οι οποίοι ξαφνικά τώρα είναι άνεργοι, άστεγοι και σε απόγνωση. Αυτό έχει δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα το οποίο ο Μαϊτρέγια μπορεί να προχωρήσει σε δημόσιο έργο χωρίς να παραβιάζει την ελεύθερη βούληση της ανθρωπότητας. Πολλά χρόνια περίμενε υπομονετικά ο Μαϊτρέγια ετούτη τη στιγμή, βέβαιος ότι θα έλθει, έχοντας ήδη την γνώση ότι τα γεγονότα που σήμερα λαμβάνουν χώρα πράγματι θα συμβούν.

Η εμπορευματοποίηση έδειξε τα δόντια της και  φανέρωσε την δύναμη που έχει για να βλάπτει. Ο 'βολεμένος' εφησυχασμός εκατομμυρίων ανθρώπων μετατρέπεται σε μίσος και δυσπιστία κατά της εμπορευματοποίησης και της παλιάς τάξης πραγμάτων. Οι άνθρωποι παντού είναι επιτέλους έτοιμοι για μια νέα ερμηνεία του νοήματος και του σκοπού της ζωής, για μοίρασμα των αγαθών, για δικαιοσύνη και ειρήνη, για ορθές ανθρώπινες σχέσεις, για αδελφοσύνη και μεγαλύτερη ευτυχία. Είναι έτοιμοι για το κάλεσμα του Μαϊτρέγια, επιτέλους.

Φαντάζονται

Φυσικά, δεν έχουν υποβληθεί όλοι οι άνθρωποι σε αυτή την αλλαγή. Υπάρχουν πολλοί που φαντάζονται ότι μπορούν να ‘την γλιτώσουν φθηνά’ από αυτή την ‘ύφεση’ και να ξαναδημιουργήσουν τις περιουσίες τους όπως πριν. Οι πολύ πλούσιοι κι έξυπνοι δεν έχουν χάσει το παραμικρό. Το χάσμα μεταξύ αυτών και των άλλων έχει απλώς διευρυνθεί προς όφελός τους. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι αυτή η φορά διαφέρει από όλες τις άλλες. Έχουμε φθάσει στο τέλος της παλιάς τάξης πραγμάτων. Συμπαντικές δυνάμεις υπαγορεύουν τις αλλαγές που πρέπει να λάβουν χώρα κι όντως θα συμβούν, διαφορετικά η ζωή δεν θα ήταν δυνατό να ακμάσει άλλο στον πλανήτη Γη.

Εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι, θα ανταποκριθούν γοργά στις Διδασκαλίες του Μαϊτρέγια καθώς Ο Ίδιος θα εκφράσει με απλά και πειστικά λόγια τις πιο μύχιες ανάγκες τους. Άλλοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αποποιηθούν όσα έχουν συνηθίσει, και για κάποιο χρόνο θα διαφωνούν. Καθώς θα περνά ο καιρός, εκατομμύρια παντού σ’ όλο τον κόσμο θα κατανοήσουν την ανάγκη και την λογική των αλλαγών οι οποίες αρκούν αυτές καθαυτές για να σώσουν τον πλανήτη και τους ανθρώπους του."

Η πληγή της εμπορευματοποίησης


 

"Όταν στο μέλλον οι άνθρωποι κάνουν ανασκόπηση της τωρινής χρονικής περιόδου, θα την αναγνωρίζουν ως ένα σκαλοπάτι προς την Θεία Χάρη. Τίποτε λιγότερο δεν είναι ο σημερινός σάλος. Από αυτή την αναταραχή θα προκύψουν οι νέες μορφές οι οποίες θα κοσμήσουν με την χάρη τους τον νέο πολιτισμό – καινούργια και καλύτερα σχήματα τα οποία θα παρέχουν τα απαραίτητα για τις ανάγκες των ανθρώπων παντού, και θα ευφραίνουν τις καρδιές όλων.

Μέλλον

Ο ίδιος ο άνθρωπος υπόκειται σε τέτοια ερεθίσματα ώστε είναι εύλογο να αισθάνεται ανησυχία για το μέλλον. Από τις τεράστιες αλλαγές οι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη, ελάχιστα βλέπει κι αντιλαμβάνεται, και προσκολλάται μάταια στο παρελθόν. Αυτός ο φόβος κι η νευρικότητα σύντομα θα αντικατασταθούν από εγκαρτέρηση κι αφοσίωση στο έργο του μετασχηματισμού. Κάτω από την καθοδήγηση του Μαϊτρέγια και της Ομάδας Του, οι άνθρωποι θα θέσουν τα θεμέλια εκείνης της νέας και καλύτερης ζωής την οποία όλοι ονειρεύονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο."

Η αναδυόμενη θεία φύση του ανθρώπου


 

"Εδώ και πολλά χρόνια, οι λαοί των περισσότερων κρατών ακολουθούσανε τα διατάγματα των νομοθετών τους, των πολιτικών, λίγο ως πολύ πειθήνια. Αυτό συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό άσχετα του εάν το νομοθετικό σύστημα ήταν δημοκρατικό ή κάποιο άλλο. Αλλά τώρα η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει. Χωρίς να αποδέχονται σιωπηρά αντιλαϊκούς νόμους πια, τώρα σε πολλές χώρες οι λαοί διαδηλώνουν κι απαιτούν αλλαγή. Με εξαίρεση τα κράτη που βρίσκονται κάτω από αυστηρή στρατιωτική διακυβέρνηση, όλο και περισσότερο οι άνθρωποι απαιτούν να εισακουσθούν, τα να επιλυθούν προβλήματά τους, και να εξορθολογισθούν οι φαύλοι νόμοι. Καθώς οι ευεργετικές ενέργειες του Υδροχόου αυξάνονται σε δυναμικότητα, αυτή η αδιάκοπα αναπτυσσόμενη δύναμη των ανθρώπων θα μεγαλώνει διαρκώς και θα εξελιχθεί στην ισχυρότερη φωνή στη Γη.  Αυτό είναι τόσο έντονο ήδη από τώρα, ώστε όλων των ειδών οι κυβερνήσεις εξαναγκάζονται να λάβουν υπ' όψη τους τις αντιδράσεις των ανθρώπων στην διαμόρφωση των νόμων οι οποίοι επηρεάζουν ουσιαστικά την ευημερία τους. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο στις κυβερνήσεις να διοικούν με πολιτικές που ευνοούν αυστηρά συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις Ένα μεγάλο μέρος των πράξεων των κυβερνήσεων χαρακτηρίζεται από δόλια κρυψίνοια και σκόπιμη ασάφεια, πολλά γίνονται ‘στα παρασκήνια’ κι οι άνθρωποι ουδέποτε μαθαίνουν γύρω από αυτά, αλλά γενικά οι κυβερνήσεις τουλάχιστον του αποκαλούμενου ‘δημοκρατικού’ κόσμου, ενεργούν με προσοχή ώστε να μην προκαλέσουν την οργή ή την δυσαρέσκεια του λαού."

Η ώρα της αποκάλυψης


 

"Από μόνα τους η δικαιοσύνη και το μοίρασμα των αγαθών από κοινού, θα πει, αρκούν για να διασφαλίζουν το μέλλον για τους ανθρώπους. Να πασχίζετε για ενότητα και συνεργασία διότι οι άνθρωποι της Γης είναι Ένας. «Δες τον αδερφό σου ως τον εαυτό σου» και κάνε το πρώτο βήμα μέσα στην θεία φύση σου. «Χρησιμοποίησε τις ανάγκες του αδερφού σου ωςμέτρο της δράσης σου και λύσε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.»

Οι άνθρωποι της Γης

Έτσι θα μιλήσει ο Μαϊτρέγια στους ανθρώπους της Γης. Έτσι θα μοχθήσει να αλλάξει την κατεύθυνση του τρόπου που σκέπτονται.

Άραγε θα ακούσουν οι άνθρωποι και θα δράσουν σύμφωνα με την συμβουλή Του; Ο φόβος κι οι επιφυλάξεις που αυτός γεννάει, γεμίζουν τον νου των ανθρώπων: δύσκολα φεύγουν οι αρχαίες συνήθειες του τρόπου που σκέπτεται ο άνθρωπος, κι απεχθάνεται την αλλαγή.

Όλο και περισσότερο όμως, τα προβλήματα και οι στερήσεις οι οποίες συνοδεύουν την παρούσα οικονομική κατάρρευση,  ενθαρρύνουν τους ανθρώπους στο να αναζητήσουν νέους τρόπους ζωής, και κατευθύνουν τις σκέψεις τους στο να μοιράζονται από κοινού τα αγαθά, στην δημιουργία ενός πιο δίκαιου και γενναιόδωρου κόσμου. Λόγω αυτού, πολλοί είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα λόγια του Μαϊτρέγια. Βέβαια, πολλοί δεν είναι έτοιμοι για αλλαγή. Είναι ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση, προσδοκούν μια 'άνοδο' των αγορών σχετικά σύντομα οπότε θα μπορούν ξανά να κερδίζουν λεφτά από το τίποτα για τις εταιρείες τους και τον εαυτό τους."

Η βλασφημία του πολέμου


 

"Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ακόμη πληρέστερα, το μέγεθος της ζημιάς που γίνεται στη ζωή τους από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάρρευση των τελευταίων ετών, θα ανακαλύψουν ότι είναι αδύνατο να επανέλθουν στο παλιό σύστημα, όπως πολλοί ελπίζουν ότι θα γίνει. Εκείνη η οικονομία διαλύθηκε τελείως από την απληστία, τον εγωισμό και την χωριστικότητα, κι ουσιαστικά από την δράση των ενεργειών της νέας εποχής. ...

...... Μην έχετε ουδεμία αμφιβολία ότι σε μελλοντικές εμφανίσεις, ο Μαϊτρέγια θα βροντοφωνάξει θαρραλέα για τους φτωχούς του κόσμου που υποφέρουν, για να παύσει ο πόλεμος, για έναν κόσμο στον οποίο η δικαιοσύνη και το μοίρασμα από κοινού των αγαθών θα αγκαλιάσουν τους ανθρώπους με την ευεργετική ευλογία τους. Πολλά, πάρα πολλά αναμένονται από τον Μαϊτρέγια αλλά ελάχιστοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν την τεράστια έκταση της πνευματικής Του γενναιοδωρίας. Οι άνθρωποι θα φθάσουν να Τον γνωρίσουν και θα Τον αγαπήσουν ως φίλο κι ως διδάσκαλο, και πρόθυμα θα ανταποκριθούν στα λόγια Του.  Ο Μαϊτρέγια θα ζωντανέψει στους ανθρώπους το πάθος που έχει η καρδιά τους η ίδια για δικαιοσύνη, για μοίρασμα κι ειρήνη, αυτά τα αιώνια κοσμήματα στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Τώρα φθάνει ο καιρός που θα ανθίσουν περαιτέρω αυτά τα θεϊκά χαρακτηριστικά ενόσω οι άνθρωποι θα αναθεωρούν τα σφάλματα και τις ανεπάρκειες του παρελθόντος. Κάτω από την καθοδήγηση του Μαϊτρέγια και της Ομάδας Του, οι ζωές των ανθρώπων θα ευδοκιμήσουν όπως ποτέ πριν· ανυψώνοντας τους ανθρώπους από την παλαιά τους κατάσταση της άγνοιας και του φόβου στην έκφραση μιας θεϊκής φύσης σχεδόν άγνωστης ως τώρα."

Θα ευδοκιμήσει των ανθρώπων η ζωή


 

"Ο Μαϊτρέγια θα δείξει ότι τα προβλήματά μας είναι πολλά μεν αλλά επιδέχονται λύσεων. Ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα βρίσκεται ήδη στα χέρια μας. Ότι από μόνη της η απλή πράξη του μοιράσματος από κοινού των αγαθών, έχει την δύναμη να μεταμορφώσει την ζωή στην Γη προς το καλύτερο. ... ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν παρά τον φόβο τους, και ότι η πορεία προς τα εμπρός βρίσκεται ήδη μέσα στο Θεϊκό σχέδιο.

Έτσι θα διευκολύνει ο Μαϊτρέγια τον δρόμο των ανθρώπων ώστε να ξεκινήσουν να συμμετέχουν σε έναν μετασχηματισμό μεγαλόπνοου απώτερου σκοπού, μετασχηματισμό που θα περικλείει όλους τους άνδρες και τις γυναίκες παντού στον κόσμο, κι ο οποίος θα εξακοντίσει την ανθρωπότητα σ’ ένα λαμπρό εγχείρημα, την αποκατάσταση του Πλανήτη Γη .... "

Ένα λαμπρό εγχείρημα


Για περισσότερα αποσπάσματα που σχετίζονται με τη βία που εκδηλώνεται κύρια από νέους, μπορείτε να διαβάσετε τα σταχυολογήματα για τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008