Αρθρα από το Δάσκαλο

Ένα λαμπρό εγχείρημα

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 10 Ιανουαρίου 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όταν οι άνθρωποι δουν τον Μαϊτρέγια, είτε Τον αναγνωρίσουν ή όχι, θα νοιώσουν υποχρεωμένοι να Τον υποστηρίξουν ή να Τον απορρίψουν μαζί με ότι Αυτός αντιπροσωπεύει: το μοίρασμα των αγαθών από κοινού, την δικαιοσύνη και την ειρήνη. Έτσι οι άνθρωποι θα διαιρεθούν και θα αποκαλυφθούν. Έτσι θα πραγματοποιήσει η Μάχαιρα του Διχασμού* το έργο της για το οποίο είναι προορισμένη, και με αυτό τον τρόπο ο Μαϊτρέγια θα γνωρίσει την ετοιμότητα των ανθρώπων για αλλαγή. Εμφανιζόμενος μπροστά τους ως ένας απ’ αυτούς, ο Μέγας Κύριος διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα Τον ακολουθήσουν και θα Τον υποστηρίξουν για την αλήθεια και τη σύνεση των ιδεών Του παρά για το κύρος Του.

Εντούτοις, ουδόλως πειράζει αν Τον αναγνωρίσουν ως τον Μαϊτρέγια, ως τον Χριστό, ή απλά ως έναν άνθρωπο Του Οποίου η σοφία συμπίπτει με την δικιά τους προσδοκία για δικαιοσύνη και ειρήνη, για έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους.

Πρέπει να υποθέσουμε ότι σταδιακά πολλοί θα αρχίσουν να θεωρούν τον Μαϊτρέγια ως Εκείνον τον οποίο αναμένουν όλες οι θρησκευτικές ομάδες κάτω από διάφορα ονόματα η κάθε μία, και θα Τον αποκαλέσουν έτσι. Ορισμένοι θα πουν: «Πρέπει να είναι ο (Ιμάμης) Μαντί», ενώ άλλοι θα αγορεύουν: «Ο Κρίσνα ήρθε ξανά, ο νόμος εκπληρώθηκε!». Άλλοι θα αποτείνουν τον λόγο: «Ασφαλώς είναι ο Μεσσίας, ήλθε επιτέλους», ενώ άλλοι ακόμη θα Τον εκλάβουν ως τον Χριστό ή τον Μαϊτρέγια Βούδδα. Όλοι θα Τον δουν ως τον δικό τους Αναμενόμενο, που πραγματώνει  τις ελπίδες τους κι ως Εκείνον που έρχεται για να εκπληρώσει τις ανάγκες τους.

Ο Μαϊτρέγια ούτε θα επιβεβαιώσει μα ούτε και θ’ αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς και το ίδιο πρέπει να κάνουν όσοι από εκείνους που εργαζόμενοι υπέρ Του, πιστεύουν ότι Τον έχουν αναγνωρίσει. Ο Μαϊτρέγια δεν θα επιβεβαιώσει την αληθινή Του ταυτότητα και θέση παρά μόνο την Ημέρα της Αναγγελίας.

Εκείνη την λαμπρή ημέρα οι άνθρωποι θα γνωρίσουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η μακρόχρονη αναμονή τους δεν ήταν μάταιη, ότι όντως υπάρχει βοήθεια διαθέσιμη, ότι ο Διδάσκαλος είναι έτοιμος να συμπαρασταθεί και να καθοδηγήσει. Ότι έρχεται ως Πρεσβύτερος Αδερφός περισσότερο παρά ως Σωτήρας, έτοιμος να τεθεί επικεφαλής του αγώνα για την σωτηρία του πλανήτη, και να επιτρέψει στους ανθρώπους από μόνοι τους να αποκαταστήσουν την σωφροσύνη στη ζωή τους και στον τρόπο διαβίωσής τους.

Η λύση

Ο Μαϊτρέγια θα δείξει ότι τα προβλήματά μας είναι πολλά μεν αλλά επιδέχονται λύσεων. Ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα βρίσκεται ήδη στα χέρια μας. Ότι από μόνη της η απλή πράξη του μοιράσματος από κοινού των αγαθών, έχει την δύναμη να μεταμορφώσει την ζωή στην Γη προς το καλύτερο. Ως Πρεσβύτερος Αδερφός, θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο ότι δεν θα τους οδηγήσει κάπου αλλού παρά στο πεπρωμένο μονοπάτι της αρμονίας και της αγάπης, ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν παρά τον φόβο τους, και ότι η πορεία προς τα εμπρός βρίσκεται ήδη μέσα στο Θεϊκό σχέδιο.

Έτσι θα διευκολύνει ο Μαϊτρέγια τον δρόμο των ανθρώπων ώστε να ξεκινήσουν να συμμετέχουν σε έναν μετασχηματισμό μεγαλόπνοου απώτερου σκοπού, μετασχηματισμό που θα περικλείει όλους τους άνδρες και τις γυναίκες παντού στον κόσμο, κι ο οποίος θα εξακοντίσει την ανθρωπότητα σ’ ένα λαμπρό εγχείρημα, την αποκατάσταση του Πλανήτη Γη στην θέση που του αρμόζει ανάμεσα στους αδελφούς πλανήτες του συστήματός μας. 

*Σημείωση της ομάδας μετάφρασης: Παράβαλε με το " ...βάλειν...μάχαιραν. Ήλθον γαρ διχάσαι...", Ευαγγέλιο του Ματθαίου Ι 34-35
 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους  κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος Του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *