Αρθρα από το Δάσκαλο

Η αναδυόμενη θεία φύση του ανθρώπου

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 24 Απριλίου 2009.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Ουδέποτε υπήρξε εποχή σαν την σημερινή σ’ ολόκληρη την Ιστορία. Σε όλους τους συμπαντικούς κύκλους της εξέλιξης που έχουν αφήσει το σημάδι τους στην εξέλιξη του ανθρώπου, ουδέποτε υπήρξε ξανά τέτοια δυναμική για αλλαγή. Επομένως, αυτή η φορά είναι μοναδική. Προμηνύει μια αλλαγή στη συνειδητότητα που θα είναι τόσο δραματική και με τόσο εκτενείς επιδράσεις, ώστε πρέπει να αναπτυχθούν νέοι ορισμοί και νέο λεξιλόγιο για να περιγράψουν τον άνθρωπο υπό την μορφή που αυτός θα προκύψει. Ο κύριος παράγοντας για αυτό το απύθμενα μυστηριώδες γεγονός θα είναι η επιρροή των Πρεσβύτερων Αδελφών του ανθρώπου, των Δασκάλων της Σοφίας, καθοδηγούμενων από τον Μαϊτρέγια τον Χριστό και Παγκόσμιο Διδάσκαλο. Δεν είναι δυνατόν να τονιστεί αρκετά η επίδραση που θα έχει η Μεγάλη Τους Προσέγγισή στην ζωή και στις σκέψεις και στην συμπεριφορά των ανθρώπων. Πολλές φορές έχετε ακούσει ότι ο Άνθρωπος είναι ένας εν δυνάμει Θεός· αυτά δεν είναι λόγια κενά αλλά η ίδια η αλήθεια της ανθρώπινης φύσης και Ύπαρξης. Είναι απλώς θέμα χρόνου έως ότου η αλήθεια αυτή επιβεβαιωθεί και εκφραστεί ώστε όλοι να την αντιληφθούν. Οι Δάσκαλοι γενναιόδωρα θα προσφέρουν ακακία, σοφία και αγάπη από την Αφθονία Τους και με ασφάλεια θα οδηγήσουν το πλοίο του ανθρώπου στο λιμάνι της επίτευξης. Έτσι θα γίνει. Με τον καιρό, οι άνθρωποι θα λάβουν την πρέπουσα θέση τους και θα εργαστούν μαζί με τους Δασκάλους προς όφελος όλων. Έτσι θα μάθουν οι άνθρωποι τους Νόμους της Ζωής και της Αγάπης και θα διαμορφώσουν ένα μέλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Ερέθισμα

Το δεύτερο μεγάλο ερέθισμα για την εξελικτική ανάπτυξη του ανθρώπου θα έρθει από τον μακρινό Υδροχόο. Ήδη καθώς ο ήλιός μας εισέρχεται στο πεδίο επιρροής αυτού του ισχυρού αστερισμού όλο και βαθύτερα, ένας σπόρος αλλαγής φυτρώνει στη καρδιά και στο μυαλό των ανθρώπων. Η ουσιαστική ιδιότητα του Υδροχόου είναι η Σύνθεση, μια ιδιότητα που σπάνια συναντάται στην σημερινή ζωή στην Γη. Εντούτοις, καθώς αποκτά όλο και περισσότερη ορμή, η ιδιότητα της Σύνθεσης βαθμιαία θα αντικαταστήσει σε όλα τα τμήματα της ζωής, τον κατακερματισμό και την δυσαρμονία του σήμερα. Οι άνθρωποι θα φθάσουν να κατανοήσουν την έννοια της Ενότητας και να παραδεχθούν ότι είναι αδελφοί και αδελφές μίας οικογένειας που όλοι μαζί ταξιδεύουν σ’ ένα μακρύ ταξίδι ανακάλυψης.

Θεία Χάρη

Όταν στο μέλλον οι άνθρωποι κάνουν ανασκόπηση της τωρινής χρονικής περιόδου, θα την αναγνωρίζουν ως ένα σκαλοπάτι προς την Θεία Χάρη. Τίποτε λιγότερο δεν είναι ο σημερινός σάλος. Από αυτή την αναταραχή θα προκύψουν οι νέες μορφές οι οποίες θα κοσμήσουν* με την χάρη τους τον νέο πολιτισμό – καινούργια και καλύτερα σχήματα τα οποία θα παρέχουν τα απαραίτητα για τις ανάγκες των ανθρώπων παντού, και θα ευφραίνουν τις καρδιές όλων.

Μέλλον

Ο ίδιος ο άνθρωπος υπόκειται σε τέτοια ερεθίσματα ώστε είναι εύλογο να αισθάνεται ανησυχία για το μέλλον. Από τις τεράστιες αλλαγές οι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη, ελάχιστα βλέπει κι αντιλαμβάνεται, και προσκολλάται μάταια στο παρελθόν. Αυτός ο φόβος κι η νευρικότητα σύντομα θα αντικατασταθούν από εγκαρτέρηση κι αφοσίωση στο έργο του μετασχηματισμού. Κάτω από την καθοδήγηση του Μαϊτρέγια και της Ομάδας Του, οι άνθρωποι θα θέσουν τα θεμέλια εκείνης της νέας και καλύτερης ζωής την οποία όλοι ονειρεύονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
*Σημείωση της ομάδας μετάφρασης:
Είναι ενδιαφέρον ότι εδώ χρησιμοποιήθηκε η ίδια λέξη (grace) η οποία σημαίνει και (Θεία) Χάρη
 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουνίου του 2009 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

 

* * *