Αρθρα από το Δάσκαλο

Η βλασφημία του πολέμου

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 15 Ιουλίου 2009.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Δυο φορές τον περασμένο αιώνα, ο ολοκληρωτικός πόλεμος συντάραξε τον κόσμο σε δυο τρομερά στάδια ενός ουσιαστικά πολέμου, πράγμα το οποίο στοίχισε πολλά εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στην ανθρωπότητα. Το κάθε ένα στάδιο υποτίθεται ότι θα ήταν «ο πόλεμος που θα έδινε τέλος στον πόλεμο», αλλά υπάρχουν ακόμη και σήμερα εκείνοι που μηχανεύονται και προγραμματίζουν μιαν επιπλέον δοκιμασία που θα αναδείξει τον ισχυρότερο, με όπλα ακόμα μεγαλύτερης καταστροφικής ικανότητας. Οφείλουμε να ρωτήσουμε, πόσον επιπλέον χρόνο θα χρειασθεί ο άνθρωπος για να συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος δεν λύνει κάτι, δεν αποδεικνύει κάτι αλλά προσθέτει μόνο πόνο και ζημία στους λαούς της Γης;

Ένας βασικός λόγος για την επιστροφή των Δασκάλων στον καθημερινό κόσμο είναι ακριβώς για να υπενθυμίσουν ετούτο στους ανθρώπους, να επηρεάσουν τον τρόπο που σκέπτονται έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τον πόλεμο για πάντα. Τόσα πολλά έθνη κατέχουν την πυρηνική βόμβα σήμερα, το πιο καταστροφικό όπλο που επινοήθηκε και κατασκευάστηκε ποτέ, ώστε ένας μελλοντικός μεγάλος πόλεμος θα αποτελούσε τον έσχατο τρόμο: την ολοκληρωτική καταστροφή της ζωής στον πλανήτη Γη. Για πολλά εκατομμύρια έτη η Γη θα ήταν ένας νεκρός πλανήτης, ένα τοξικό απόβλητο. Οι ίδιοι οι άνθρωποι θα υποχρεωνόντουσαν να ενσαρκωθούν σε κάποιο σκοτεινό, μακρινό κόσμο, και να αρχίσουν ξανά το μακρύ, μακρύ ταξίδι το οποίο οδηγεί μέσα στο φως.

Προσεχώς

Μπορεί να είσαστε βέβαιοι ότι όταν προσεχώς ο Μαϊτρέγια ξεκινήσει την δημόσια αποστολή Του, θα θέσει τους ανθρώπους μπροστά στις ευθύνες τους σε αυτό το πρόβλημα και στην έκβασή του, και θα προσφέρει την λύση και συμβουλή Του. Θα θυμίσει στους ανθρώπους ότι ο πόλεμος είναι βλασφημία, βδέλυγμα, κι έγκλημα ενάντια σε όλους τους ανθρώπους είτε συμμετέχουν σε αυτόν ή όχι. Έτσι πρέπει να θεωρείται ο πόλεμος, θα πει ο Μαϊτρέγια, αν η ανθρωπότητα και οι κατώτερες σφαίρες επιθυμούν να επιβιώσουν.

Από μόνα τους η δικαιοσύνη και το μοίρασμα των αγαθών από κοινού, θα πει, αρκούν για να διασφαλίζουν το μέλλον για τους ανθρώπους. Να πασχίζετε για ενότητα και συνεργασία διότι οι άνθρωποι της Γης είναι Ένας. «Δες τον αδερφό σου ως τον εαυτό σου» και κάνε το πρώτο βήμα μέσα στην θεία φύση σου. «Χρησιμοποίησε τις ανάγκες του αδερφού σου ως το μέτρο της δράσης σου και λύσε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος δράσης.»

Οι άνθρωποι της Γης

Έτσι θα μιλήσει ο Μαϊτρέγια στους ανθρώπους της Γης. Έτσι θα μοχθήσει να αλλάξει την κατεύθυνση του τρόπου που σκέπτονται.

Άραγε θα ακούσουν οι άνθρωποι και θα δράσουν σύμφωνα με την συμβουλή Του; Ο φόβος κι οι επιφυλάξεις που αυτός γεννάει, γεμίζουν τον νου των ανθρώπων: δύσκολα φεύγουν οι αρχαίες συνήθειες του τρόπου που σκέπτεται ο άνθρωπος, κι απεχθάνεται την αλλαγή.

Όλο και περισσότερο όμως, τα προβλήματα και οι στερήσεις οι οποίες συνοδεύουν την παρούσα οικονομική κατάρρευση,  ενθαρρύνουν τους ανθρώπους στο να αναζητήσουν νέους τρόπους ζωής, και κατευθύνουν τις σκέψεις τους στο να μοιράζονται από κοινού τα αγαθά, στην δημιουργία ενός πιο δίκαιου και γενναιόδωρου κόσμου. Λόγω αυτού, πολλοί είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα λόγια του Μαϊτρέγια. Βέβαια, πολλοί δεν είναι έτοιμοι για αλλαγή. Είναι ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση, προσδοκούν μια 'άνοδο' των αγορών σχετικά σύντομα οπότε θα μπορούν ξανά να κερδίζουν λεφτά από το τίποτα για τις εταιρείες τους και τον εαυτό τους.

Πολλοί στον θρησκευτικό τομέα επίσης, δεν θα καλωσορίσουν ευχάριστα την εμφάνιση του Μαϊτρέγια. Στερημένοι από την γνώση, προσκολλημένοι στα ανθρώπινα δόγματά τους, θα δουν στο πρόσωπο του Μαϊτρέγια, του Άρχοντα της Αγάπης, το βδέλυγμα του κακού που φοβούνται. Αλλά όχι όλοι. Πολλές θρησκευτικές ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν δει και έχουν ακούσει τα λόγια του Μαϊτρέγια νωρίτερα, μολονότι με άλλη όψη. Θα θυμηθούν τον Διδάσκαλο ο Οποίος εμφανίστηκε σ' αυτούς και φύτεψε στο νου τους σπόρους της δικαιοσύνης και του να μοιράζονται τα αγαθά ενώ παράλληλα προίκισε την γη τους με το χάρισμα των Υδάτων της Ζωής από τον Υδροχόο.

Τελικά, τόσο μεγάλη θα είναι η πίεση για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και περισσότερο ασφαλή κόσμο που ακόμα και οι πιο στενόμυαλοι θα προσθέσουν την φωνή τους στην κραυγαλέα απαίτηση για αλλαγή. Έτσι θα γίνει.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Σεπτεμβρίου του 2009 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *