Αρθρα από το Δάσκαλο

Η πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 11 Ιανουαρίου 2009


Στο πολύ σύντομο μέλλον, παντού οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο και βαρυσήμαντο οιωνό που όμοιό του έχει εκδηλωθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν, κατά την γέννηση του Ιησού. Τότε, σύμφωνα με την Χριστιανική διδασκαλία, ένα άστρο εμφανίσθηκε στους ουρανούς και οδήγησε τρεις σοφούς άνδρες από την Ανατολή στο τόπο γέννησης του Ιησού. Σύντομα, για άλλη μια φορά, ένα φωτεινό σώμα σαν αστέρι με ισχυρή λάμψη θα γίνει ορατό παντού στον κόσμο. Ποια η σημασία του; Πώς είναι δυνατόν;

Η απάντηση έγκειται στο ότι αυτό το μυστηριώδες γεγονός είναι ένα σημάδι, και προαγγέλλει την αρχή της δημόσιας αποστολής του Μαϊτρέγια. Λίγο μετά την εμφάνιση του σημαδιού στους ουρανούς μας, ο Μαϊτρέγια θα δώσει την πρώτη Του συνέντευξη στην Αμερικανική τηλεόραση.

Δημόσια

Σε αυτή την ανοιχτή, δημόσια εκδήλωση, χωρίς ακόμα να έχει αναγγελθεί ως ο  Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος θα παρουσιάσει τις απόψεις Του σχετικά με το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χάος  το οποίο τώρα πλήττει τον κόσμο μας. Θα εξηγήσει από πού πηγάζει και πού θα καταλήξει, και θα παρουσιάσει, ως ένα βαθμό, την μέθοδο που προτείνει για την ελάφρυνση του παρόντος βαρύ φορτίου στους φτωχούς του κόσμου. Έτσι, θα προετοιμάσει το δρόμο για μια πιο λεπτομερή και εξειδικευμένη ανακοίνωση των ιδεών Του.

Πώς θα ανταποκριθούν οι θεατές; Δεν θα γνωρίζουν το παρελθόν Του και το κύρος Του. Άραγε, θα Τον λάβουν υπόψη και θα εξετάσουν τα λεγόμενά Του; Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε επακριβώς, αλλά μπορεί να ειπωθούν τα ακόλουθα: Ποτέ ξανά δεν θα έχουν δει ή ακούσει τον Μαϊτρέγια να μιλάει. Ούτε την ώρα που ακούνε, θα έχουν ποτέ βιώσει την μοναδική Του ενέργεια, από καρδιά σε καρδιά. Επίσης, αυτή είναι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία όπου ολόκληρα έθνη είναι άναυδα και ανήσυχα για το μέλλον. Επομένως, μπορεί να θεωρηθεί ότι πολλοί που θα ακούσουν τα λόγια Του θα είναι ανοιχτοί και ολόψυχα πρόθυμοι να ακούσουν περισσότερα. Δεν είναι χωρίς λόγο που ο Μαϊτρέγια περίμενε υπομονετικά για αυτή την στιγμή για να εισέλθει στη δημόσια ζωή. Η Αμερική, πρώτη απ’ όλους, δεν θα είχε ανταποκριθεί νωρίτερα. Τώρα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, μια νέα Διακυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει το χρηματοοικονομικό χάος, την ανεργία και την κοινωνική αναταραχή σε μαζική κλίμακα. Η στιγμή της αλήθειας για την Αμερική και τον κόσμο έφτασε.  

Παγκόσμια

Όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αφυπνίζονται απέναντι στην δυνατότητα και στην ανάγκη για αλλαγή. Οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι αποκαλούν την παρούσα κατάσταση 'κάμψη' και 'ύφεση'. Στην πραγματικότητα, γινόμαστε μάρτυρες των τελευταίων βημάτων της παραπαίουσας παλαιάς τάξης. Εκατομμύρια συνειδητοποιούν αυτή την ώρα ότι ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός και η πλεονεξία δεν είναι η ασφαλέστερη πορεία για τον άνθρωπο, ότι τέτοια υλιστικά δόγματα δημιουργούν έναν'ολισθηρό κατήφορο' για τους ανυποψίαστους, και, τελικά, την διεθνή κρίση που βιώνουμε σήμερα.
Φυσικά, πολλοί άνθρωποι ανερχόμενου πλούτου παραμένουν αλώβητοι από την παρατηρούμενη απώλεια  εμπιστοσύνης στους τρόπους οι οποίοι τους έκαναν πλούσιους, και νομίζουν ότι είναι μόνο'θέμα χρόνου' για να γυρίσουμε ξανά στην ίδια πορεία και να έχουμε ευημερία και πάλι.

Άραγε θα ακούσουν προσεκτικά τον Μαϊτρέγια και θα αναγνωρίσουν την λογική στα επιχειρήματά Του; Χαμένοι στην αλαζονεία και την μεγάλη ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους, ενδεχομένως όχι. Ωστόσο, πολλοί είναι λιγότερο αισιόδοξοι αναφορικά με την πιθανότητα επιστροφής στην καθεστηκυία τάξη (status quo). Πολλοί έχουν υποστεί οδυνηρές απώλειες και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις παλιές μεθόδους. Οι λαοί των εθνών είναι ώριμοι και έτοιμοι για αλλαγή. Κραυγάζουν για αλλαγή και για μια πιο ουσιαστική ζωή. Ο Μαϊτρέγια θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους τα βασικά χωρίς τα οποία δεν υπάρχει μέλλον για τον άνθρωπο: Δικαιοσύνη και Ειρήνη. Και ο μόνος τρόπος για να έχουμε και τα δυο αυτά είναι να μοιράσουμε από κοινού τους πόρους.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2009 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *