Βιβλία και άλλες πηγές - Βιβλία από τον Μπέντζαμιν Κρεμ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ, τόμος ΙI

του Μπέντζαμιν Κρεμ
MAITREYA'S MISSION, Volume Two
by Benjamin Creme
Έκδοση του Share International Foundation
 • Για το βιβλίο
 • Επιλογή από το κείμενο
 • Επιλογή από τα περιεχόμενα με παραπομπές σε αποσπάσματα από το βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε σ' αυτές τις σελίδες

  * * *

  Σ' αυτό το βιβλίο του, ο Μπέντζαμιν Κρεμ δείχνει ότι το χάος και η αναταραχή που ζούμε τώρα δεν είναι παρά οι ωδίνες της γέννησης ενός νέου και λαμπρού πολιτισμού, καθώς τοποθετεί σε μια ευρύτερη προοπτική τις βαθύτατες και αναπόφευκτες αλλαγές που συμβαίνουν τώρα στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική σφαίρα.

  Αυτό το μοναδικό βιβλίο περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με ένα Δάσκαλο της Σοφίας και τις διδασκαλίες και προβλέψεις του Μαϊτρέγια, του Παγκόσμιου Διδασκάλου. Οι διδασκαλίες του Μαϊτρέγια ενώνουν το εξωτερικό/πρακτικό με το εσωτερικό/πνευματικό επίπεδο, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων: από το διαλογισμό και την ανάπτυξη της συνείδησης ώς την πολιτική και οικονομική αλλαγή· από τη μύηση και την ομαδική εργασία ώς την οικολογία και την υπηρεσία στον κόσμο. Προσφέρονται επίσης πειστικές εξηγήσεις για φαινόμενα όπως οι "κύκλοι στα σπαρτά", οι σταυροί από φως, τα οράματα της Παναγίας, οι θεραπευτικές πηγές νερού και τα UFO (βλ. σχετικά το κεφάλαιο "Θαύματα").

  Μια πραγματική κυανοτυπία για τη νέα εποχή ξεπροβάλλει, καθώς ο Κρεμ παρουσιάζει νέους τρόπους σκέψης και διαβίωσης, όπου το να μοιράσουμε, η δικαιοσύνη και η ειρήνη θα είναι οι προτεραιότητές μας.

  * * *

  ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

  * Σ' όλη τη διαδρομή της ανθρώπινης ιστορίας (η οποία, σύμφωνα με τις εσωτερικές διδασκαλίες, άρχισε πριν από δεκαοχτώμισι εκατομμύρια χρόνια), δεν υπήρξαμε ποτέ μόνοι. Στο πλευρό μας … να οδηγούν και να μας διδάσκουν, να μας δίνουν ερεθίσματα και να μας προστατεύουν… έχουμε μια ομάδα από πολύ προχωρημένους και, από τη δική μας σκοπιά, τελειοποιημένους ανθρώπους… Αυτή η ομάδα … είναι γνωστή με πολλά ονόματα: είναι οι Δάσκαλοι της Σοφίας, … η Πνευματική Ιεραρχία, οι Οδηγοί και οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί της Ανθρωπότητας.

  * Στην αρχή ή στο τέλος κάθε εποχής, η Ιεραρχία των Δασκάλων στέλνει έναν από τους μεγάλους Της στον κόσμο για να δράσει ως δάσκαλος για την επόμενη εποχή. Μερικοί από τους μεγάλους αυτούς δασκάλους μάς είναι ιστορικά γνωστοί ως Ηρακλής, Ερμής, Pάμα, Μίθρα, Κομφούκιος, Ζωροάστρης, Βυάσα, Κρίσνα, Βούδας, Χριστός και Μωάμεθ.

  * Όλες οι θρησκείες προσμένουν τον ερχομό ενός δασκάλου: οι χριστιανοί περιμένουν την επιστροφή του Χριστού … οι ιουδαίοι το Μεσσία … και οι Βουδιστές τον Μαϊτρέγια Βούδα. Αυτά είναι διαφορετικά ονόματα για ένα και το αυτό άτομο … Εκείνον που ο Απόστολος Παύλος και ο Βούδας ονόμασαν "διδάσκαλο αγγέλων τε και ανθρώπων" – τον Κύριο Μαϊτρέγια…

  * Ο Μαϊτρέγια περιμένει μια πρόσκληση από την ανθρωπότητα, μέσ' από τους εκπροσώπους της, τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης του κόσμου, για να παρουσιαστεί και ν' αρχίσει την δημόσια αποστολή Του ως ο Παγκόσμιος Δάσκαλος.

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

  * …1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόλυτη φτώχεια.… Κάθε 2,4 δευτερόλεπτα ένα παιδί στον Τρίτο Κόσμο πεθαίνει από πείνα, ενώ την ίδια στιγμή ο κόσμος έχει πλεόνασμα τροφής 10 τοις εκατό κατά κεφαλή, τροφής που σαπίζει στις αποθήκες του αναπτυγμένου κόσμου.

  * Ο Μαϊτρέγια … έχει έρθει για να διδάξει στην ανθρωπότητα την ανάγκη για μοίρασμα. "Το να μοιράσουμε", λέει, "είναι θεϊκό. Όταν μοιράζετε από κοινού, αναγνωρίζετε το Θεό στον αδερφό σας".

  Ο ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

  * Εκτός από τον Πέτρο και τον Ιωάννη, οι μαθητές Ματθαίος, Μάρκος και Λουκάς είναι ακόμα στην Ιεραρχία μας και έχουν σπουδαίους ρόλους να παίξουν στην ερχόμενη εποχή. Ο Απόστολος Παύλος, που είναι τώρα ο Δάσκαλος Ιλαρίων, είναι στην πρώτη ομάδα που θ' αναδυθεί.

  Ο ΣΑΪ ΜΠΑΜΠΑ

  * Ο Μαϊτρέγια προέρχεται από τη γήινη εξέλιξή μας. … Είναι το Αλφα και το Ωμέγα, ο πρώτος και ο έσχατος – ο πρώτος από την αρχαία ανθρωπότητα … που "πέτυχε", που έγινε θεϊκός. … Ο Μαϊτρέγια είναι ο τελευταίος από εκείνη την ομάδα που παραμένει με την ανθρωπότητα. Αλλοι έχουν συνεχίσει το δρόμο Τους έξω απ' αυτό τον πλανήτη ή το ηλιακό σύστημα.

  * Οι Αβατάρ φέρνουν συμπαντική ενέργεια. … Αντιπροσωπεύουν το Θεό… Ένας τέτοιος αβατάρ είναι ο Σάτυα Σάι Μπάμπα.

  * Γιατί νομίζετε ότι κάποιος σαν εμένα κλήθηκε να κάνει αυτό το έργο; Γιατί όχι ο Πάπας; … Γιατί όχι ο Σάι Μπάμπα; Γιατί έχουν ένα κύρος που θα αντέβαινε στο θεϊκό σας δικαίωμα της ελεύθερης θέλησης. Εγώ δεν έχω ιδιαίτερο κύρος … μπορείτε να με πιστέψετε ή όχι, και αφήνεστε με την ελευθερία ν' αποφασίσετε μόνοι σας.

  ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

  * Η παλιά πολιτική τού "διαίρει και βασίλευε" έχει τελειώσει.

  * Όλες αυτές οι αλλαγές καταλαμβάνουν τους ανθρώπους εξαπίνης. Τούτοι είναι ιστορικοί καιροί… Τούτη είναι μια καμπή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

  ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  * Η δημοκρατία είναι … βασισμένη στην αγάπη. Ο φασισμός βασίζεται στη δύναμη, ο κομμουνισμός στη νοημοσύνη.

  * Η Γερμανία είναι το σύμβολο αυτής της σύγκλισης εκείνου που ήταν ο κομμουνισμός κι εκείνου που ήταν ο καπιταλισμός.

  ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ

  * Μια πατρίδα για τους Παλαιστίνιους δεν μπορεί παρά να είναι η μόνη δίκαιη λύση, διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διαρκής ειρήνη. [Απρ. '91]

  Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  * Η Καθολική Εκκλησία θα γίνει ακόμα πιο σημαντική στη ζωή των ανθρώπων ως αποτέλεσμα του εξαγνισμού της δομής, της διδασκαλίας και των δογμάτων της Εκκλησίας.

  ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

  * Το επερχόμενο κραχ του χρηματιστηρίου… θα γονατίσει το τωρινό οικονομικό σύστημα. Τότε θ' αρχίσει ο αληθινός διάλογος ανάμεσα στον αναπτυγμένο και τον αναπτυσσόμενο κόσμο. [Νοέμ. '89]

  Ο ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

  * Τελικά, θα αναπτυχθεί μια νέα οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών που θα έχει ως αποκλειστικό μέλημά της την ανακατανομή των πόρων του κόσμου.

  ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

  * Η βόμβα δεν υπήρχε πρόθεση να χρησιμοποιηθεί για τίποτ' άλλο παρά μόνο ως απειλή,

  * Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος υλοποιήθηκε στο φυσικό επίπεδο από τις δυνάμεις του κακού και έπρεπε να πολεμηθεί, αλλά πίσω από τους Συμμάχους στεκόταν η Ιεραρχία, και κάθε προσπάθεια καταβλήθηκε από την Ιεραρχία για ν' αποφευχθεί ο πόλεμος κατά πρώτο λόγο. Από τη στιγμή που άρχισε, ωστόσο, οι Δάσκαλοι αγωνίστηκαν να τον οδηγήσουν σε επιτυχή κατάληξη για τους Συμμάχους.

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

  * Ο Μαϊτρέγια δεν θα αποτρέψει ένα "οικονομικό κραχ", ούτε και θα κατασκευάσει ένα. Μια πλήρης αλλαγή του οικονομικού μας συστήματος θα επέλθει αναπόφευκτα καθώς θα θέτουμε σ' εφαρμογή την αρχή του μοιράσματος από κοινού των πόρων…

  * Η Ιαπωνία θα δείξει στις σύγχρονες βιομηχανοποιημένες κοινωνίες… πώς να απλοποιήσουν τις απαιτήσεις τους από τη ζωή και ν' ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού. … Αυτό θα είναι ένα πρότυπο για τον κόσμο.

  Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

  * Ο Μαϊτρέγια δεν έρχεται για να εγκύψει σ' αυτό το πρόβλημα – τη λιμοκτονία στο μέσο στης αφθονίας. Έρχεται για να εμπνεύσει εμάς να εγκύψουμε στο πρόβλημα. … Η επιλογή μας θα κρίνει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

  * Οι κυβερνήσεις μας ξέρουν ότι το να σταματήσουν την πείνα δεν τους αποφέρει ψήφους· εμείς πρέπει να το κάνουμε θέμα που αποφέρει ψήφους.

  ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ "ΜΕΡΙΣΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ"

  * Μια … βιώσιμη οικονομική δομή βασισμένη στην επάρκεια θα γίνει ο κανόνας. Ο ελεύθερος χρόνος θα είναι το φυσικό υποπροϊόν μιας τέτοιας δομής.

  Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

  * Όταν κατανοήσουμε το παιδί ως ψυχή, τότε η παιδεία θα προσαρμόζεται επακριβώς σ' αυτό το άτομο. … Αυτό είναι εκείνο που προσπαθούν να κάνουν τα σχολεία Στάινερ. … Απ' όλα τα παιδαγωγικά πειράματα που διεξάγονται στον κόσμο σήμερα – και υπάρχουν πολλά – αυτό κατά πάσα πιθανότητα πλησιάζει περισσότερο στο ιδεώδες.

  ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

  * Ο Μαϊτρέγια έχει ενεργοποιήσει τον πλανήτη και παρήγαγε θερμότητα … Η φύση θ' ανταποκριθεί θετικά με τη μορφή νέας βλάστησης. Η γη θα είναι γεμάτη τροφή και κανένας δεν θα είναι σε θέση να καταλάβει πλήρως πώς γίνεται αυτό.

  * … Οι οιωνοί καταστροφής που παρουσιάζονται συνήθως έχουν μεγαλοποιηθεί.

  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  * Πολλές από τις καταστροφές που συμβαίνουν τώρα στον κόσμο,… τυφώνες … πλημμύρες… δεν είναι "θεομηνίες". Προκύπτουν από τη δράση του Νόμου της Αιτίας και του Αποτελέσματος. Εμείς θέτουμε σε κίνηση τις αιτίες, οι οποίες προκαλούν αυτά τ' αποτελέσματα.

  * … Όταν εκατομμύρια λιμοκτονούν χωρίς ανάγκη και εκατομμύρια άλλοι ζουν μέσα σε συνεχή αγωνία και στέρηση, … το αποτέλεσμα είναι σεισμοί, τυφώνες, πλημμύρες κλπ.

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

  * Εισερχόμαστε τώρα στην εποχή του φωτός. … Αυτή η τεχνολογία – που θα χρησιμοποιεί χρώμα, ήχο και δόνηση – είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.

  * Όταν στη διάθεσή σου έχεις το φως, δεν σου χρειάζονται όπλα και σφαίρες. … Δεν θα υπάρχει ανάγκη για φυλακές…. Η τρομοκρατία θα εκλείψει γιατί δεν θα υπάρχει τόπος για να κρυφτούν οι τρομοκράτες.

  ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  * Τα UFO είναι απόλυτα πραγματικά. … Βρίσκονται εδώ συνεχώς κατά χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια.

  * Βοηθούν (μέσα στα όρια του καρμικού νόμου) στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του κόσμου. Εξουδετερώνουν την ραδιενέργεια που παράγεται από τις πυρηνικές δοκιμές και άλλες εκπομπές.

  ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  * "Ο Θεός δεν είναι στον ουρανό", διδάσκει ο Μαϊτρέγια, "ο Θεός είναι μέσα στην καρδιά". … Η διδασκαλία του Δασκάλου σε εμπνέει να κοιτάξεις εντός. Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τη θρησκεία, την πολιτική ή με οποιαδήποτε μορφή ιδεολογίας.

  Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

  * Ινδουιστές, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ιουδαίοι και βουδιστές θα βιώσουν όλοι την Ενότητα. … Εκκλησίες, τεμένη και ναοί θα γίνουν τόποι συνάντησης, καθώς και κέντρα όπου εκείνοι που έχουν ανάγκη θα μπορούν να βρίσκουν βοήθεια από άλλους.

  * Τουλάχιστον δυο καρδινάλιοι στην Κουρία, τη διαχειριστική ομάδα γύρω από τον Πάπα, γνωρίζουν ως γεγονός το ότι ο Μαϊτρέγια είναι εδώ, και ότι βρίσκεται στο Λονδίνο.

  * Ο Χριστός επιστρέφει τώρα … και … μπορεί να ολοκληρώσει την αποστολή που άρχισε στην Παλαιστίνη πριν από 2.000 χρόνια.

  ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

  * Ο μύθος του Αδάμ και της Εύας συμβολίζει την κάθοδο από τον παράδεισο στην ενσάρκωση. … Δεν είναι κακό με την έννοια του καλού και του κακού, αλλά είναι ατελές σε σχέση με το επίπεδο της ψυχής.

  Η ΑΓΙΑ ΣΙΝΔΟΝΗ

  * Αυτό το θέμα δεν θ' αργήσει να διαλευκανθεί μια για πάντα… Ο Δάσκαλος Ιησούς θα διεκδικήσει τη Σινδόνη ως δική Του.

  ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

  * … Η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία θα αναδυθεί από τη Ρωσία.

  * Ο Μαϊτρέγια δεν θα διεκδικήσει αποκλειστικά δικαιώματα στην οδό προς τη σωτηρία. Έρχεται ως δάσκαλος. Εμείς πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας ανταποκρινόμενοι στις διδασκαλίες, όχι ακολουθώντας Τον ως "τη μόνη οδό".

  ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ

  * Ο Μαϊτρέγια λέει. "Ήρθα για να διδάξω την τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης … Έρχομαι σ' εσάς 'ως κλέπτης εν νυκτί'… Σιγά-σιγά, καθώς θα γίνεστε εγρήγοροι, θα μπορείτε να 'χωνεύετε' αυτό που 'τρώτε'".

  * Ο εσωτερικός σου χώρος είναι ιερός. Εκεί όλα τα πράγματα, όλα τα προβλήματα, διαλύονται. … Ο διαλογισμός είναι στην πραγματικότητα ένα ταξίδι επιστροφής σ' αυτό το χώρο για να βρεις ειρήνη κι ευτυχία".

  * …Ουσιαστικά, θα διαπιστώσετε ότι το σημερινό μήνυμα είναι το ίδιο μ' εκείνο που δόθηκε μέσ' από τον Ιησού: … αγάπα τον πλησίον σου· … Το "βόσκε τα πρόβατά μου" γίνετε "σώστε τα εκατομμύρια των λιμοκτονούντων".

  ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

  * Όλοι μας σκεφτόμαστε ένα πράγμα, λέμε κάτι άλλο και κάνουμε κάτι άλλο ακόμα. Αυτό είναι ανεντιμότητα του νου. Εντιμότητα του νου θα πει … αυτό που λες είναι αυτό που σκέφτεσαι και αυτό που κάνεις … Σπάνιοι είναι εκείνοι που το εφαρμόζουν αυτό, γιατί είναι δύσκολο.

  * Αυτή η διδασκαλία δεν είναι θρησκεία. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το πιστεύεις ή να μην το πιστεύεις.…

  ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ-ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ

  * Μη-προσκόλληση δεν σημαίνει να μη νοιάζεσαι. … μια Μητέρα Τερέζα … νοιάζεται για την ευημερία των ανθρώπων… Αν ήταν προσκολλημένη στη συναισθηματική της ανταπόκριση στη φτώχεια και στον πόνο τους, αν είχε δάκρυα στα μάτια όλη την ώρα … δεν θα μπορούσε να τους προσφέρει τίποτ' απολύτως. Εκείνο που έχει είναι το ενδιαφέρον γι' αυτούς, την έγνοια τους, την από καρδιάς ανταπόκριση που την κάνει να θέλει να υπηρετήσει και ταυτόχρονα τη μη-προσκόλληση που της επιτρέπει να υπηρετήσει. … Δεν μπορείς να υπηρετήσεις σωστά παρά μόνο αν είσαι χωρίς προσκόλληση.

  ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

  * Η Προσευχή για τη Νέα Εποχή είναι μια μεγάλη μάντραμ ή επιβεβαίωση. … Αν λέμε αυτή την προσευχή σοβαρά κάθε μέρα, θ' αναπτυχθεί μέσα μας μια συνειδητοποίηση του αληθινού μας εαυτού.

  * Υπάρχουν τρεις μορφές "μάντραμ" ή λόγων δύναμης: προσευχή, επίκληση και επιβεβαίωση.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  * Η αβλάβεια … δεν είναι απλώς μια ωραία ιδέα. Είναι επιτακτική ανάγκη … Κάθε σκέψη και πράξη που κάνουμε θέτει σε κίνηση μια αιτία. Τ' αποτελέσματα που απορρέουν απ' αυτές τις αιτίες κάνουν τη ζωή μας αυτό που είναι, καλύτερη ή χειρότερη.

  * Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι όλοι σήμερα, και οι έφηβοι ιδιαίτερα, ζουν κάτω από μεγάλη ένταση και πίεση.

  ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

  * Δεν μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου, την ελευθερία, τη φύση της πραγματικότητας, την ευτυχία, τη χαρά ή την αγαλλίαση, αν έχεις μέσα σου φόβο.

  * Η επιθυμία είναι η βάση κάθε φόβου. Επιθυμούμε ασφάλεια, αγάπη, ευτυχία…

  ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

  * Η ψυχή … θέτει ορισμένους σκοπούς για κάθε ενσάρκωση. Συνήθως υπάρχουν τρεις και μερικές φορές τέσσερις τέτοιοι σκοποί που πρέπει να εκπληρωθούν.

  * Σύμφωνα με το Νόμο της Ελεύθερης Θέλησης, ο άνθρωπος κάνει επιλογές, εγωιστικές ή αλτρουιστικές, που εμποδίζουν ή συμβάλλουν στην εκπλήρωση του σκοπού της ψυχής.

  * Αυτή τη στιγμή, ο μύστης που ήταν άλλοτε ο Αβραάμ Λίνκολν (τρίτου βαθμού τότε) είναι και πάλι σε ενσάρκωση (τώρα μύστης τετάρτου βαθμού) ως ένας αφανής εργαζόμενος στις κυβερνητικές υπηρεσίες – ένας γραφειοκράτης – στην Ουάσινγκτον.

  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

  * Η διδασκαλία της επανενσάρκωσης εξαλείφθηκε από τη Βίβλο κατά προτροπή του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού.

  * Η ίδια η εξέλιξη είναι μια διεργασία παραίτησης, απάρνησης. Το σύμβολο όλης αυτής της διεργασίας είναι η Σταύρωση, η Μεγάλη Απάρνηση.

  * Αυτή είναι η μεγάλη πλάνη – η ιδέα ότι είμαστε χωριστοί.

  * Ο εγκέφαλος δεν είναι παρά ένας υπέροχος, θαυμαστά ευαίσθητος, πολύπλοκος κομπιούτερ … Ο χρήστης του εγκεφάλου είναι ο σκεπτόμενος… Ο σκεπτόμενος είναι ο ανώτερος άνθρωπος ή η ψυχή…

  ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

  * Όταν μιλάμε για εξέλιξη, στην πραγματικότητα μιλάμε για την εξέλιξη της συνείδησης, της συνειδητής εγρήγορσης.

  * Η επιθυμία κατευθύνει τον κατώτερο άνθρωπο. Η υπηρεσία κατευθύνει τον ανώτερο άνθρωπο. … Είναι στη φύση της ψυχής να υπηρετεί.

  * Οι Δάσκαλοι δεν χρησιμοποιούν την ομιλία… Η τηλεπάθεια είναι το φυσικό μέσο επαφής από ψυχή σε ψυχή.

  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

  * Δεν υπάρχει ούτε ένας γκουρού στον κόσμο, υψηλού ή χαμηλού επιπέδου, που να έχει ανάγκη από την αφοσίωσή μας. … Οι ενδεείς του κόσμου έχουν ανάγκη από την αφοσίωσή μας, κανένας άλλος.

  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ

  Οι Δάσκαλοι στέλνουν αυτές τις πνευματικές ενέργειες μέσα από … τα άτομα στις ομάδες … και κατόπιν κατευθύνουν τις ενέργειες στον κόσμο, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη γι' αυτές… Αυτή είναι η υπηρεσία που επιτελούν οι ομάδες διαβίβασης για τον κόσμο.

  * Μέσα σ' ένα χρόνο συνεπούς, εντατικού διαλογισμού διαβίβασης, μπορείτε να κάνετε την ίδια πρόοδο που θα κάνατε με 10 ή και 15 χρόνια ατομικού διαλογισμού. Είναι σαν ένα θερμοκήπιο, μια διεργασία ταχύρρυθμης ανάπτυξης.

  ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

  * Είσαι μαθητής από την στιγμή που θα έρθεις σ' επαφή με τη ψυχή σου και η ψυχή σου σε σπρώχνει προς τα εμπρός.

  * Η ζωή του μαθητή διέπεται από το Νόμο της Θυσίας.

  * Πρέπει να θυμόμαστε ότι σε κανέναν ποτέ δεν δίνεται να κάνει περισσότερα απ' όσα μπορεί να κάνει. Ποτέ! Αυτό είναι κανόνας.

  ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

  * … Στο μακρύ κύκλο της ψυχής … λογαριάζεται ότι αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο μια περίοδος κακής υγείας (ακόμα κι αν αυτή καταλήξει στο θάνατο), αν επιφέρει τον καθαρισμό λαθεμένων συναισθηματικών και νοητικών καταστάσεων.

  * Έρχεται ο καιρός που ο καθένας μας θα ξέρει ενστικτωδώς πότε να πεθάνει και θα κάνουμε αυτή τη "μετάβαση" συνειδητά… Θα ξέρουμε ότι δεν υπάρχει θάνατος, αλλά απλώς μια μετάθεση της συνείδησης…

  * Η αυτοκτονία πραγματικά είναι μάταιη, αφού το άτομο θα επανέλθει στο ίδιο σημείο, στην βρεθεί μπροστά στην ίδια αναγκαιότητα να εκπληρώσει το σκοπό της ψυχής, σε μια μελλοντική ενσάρκωση. Δεν είναι η τρομερή αμαρτία που πίστευαν οι παλαιότερες γενεές, αλλά αποτελεί μια μείζονα παρεμβολή στα σχέδια της ψυχής…

  ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ

  * Το μεγάλο κενό στη σκέψη της σύγχρονης ψυχολογίας και ψυχανάλυσης (ένα κενό που σύντομα θα καλυφθεί) είναι η παράλειψη … της έννοιας της ανθρώπινης ψυχής…

  ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ

  * Οι πληροφορίες μου είναι ότι το βιβλίο "A Course in Miracles" περιέχει τις ιδέες και τη διδασκαλία όχι του Μαϊτρέγια, αλλά του Δασκάλου Ιησού. Εκείνος "μετέδωσε" αυτές τις ιδέες σ' ένα μαθητή… ο οποίος τις "μετέδωσε" στην Έλεν Σούμαν…

  ΠΛΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ "ΚΑΝΑΛΙΑ"

  * Δεν αποδίδω καμιά σπουδαιότητα στις "προφητείες" του Νοστράδαμου, ούτε πιστεύω ότι θα υπάρξει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. (Ιαν./Φεβ. '91)

  * Ο καθένας μας έχει ένα φύλακα-άγγελο…

  ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

  * Πίστη ασφαλώς δεν σημαίνει τυφλή αποδοχή και πεποίθηση.

  * Η υπηρεσία είναι αποτέλεσμα του ποιος είσαι, όχι του τι είσαι.

  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

  * Ο μαθητής πρέπει να ικανοποιεί τις βιοτικές του ανάγκες – να βγάζει το ψωμί του, να εκπληρώνει κατά το δέον τα οικογενειακά του καθήκοντα – και συγχρόνως να υπηρετεί ως μαθητής. … Για το μαθητή η ζωή είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι είναι για οποιονδήποτε άλλον.

  * Η υπηρεσία είναι αλτρουιστική δράση που εκτελείται κατ' εντολή της ψυχής. … Η υπηρεσία γίνεται … χωρίς κανέναν απολύτως προσωπικό λόγο.

  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

  * …Ο διαλογισμός και η υπηρεσία προμηθεύουν το πιο σίγουρο μονοπάτι. Ο διαλογισμός διαβίβασης συνδυάζει και τα δύο…

  * * *

  ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

  Η ΑΝΑΔΥΣΗ
  Η πορεία της Ανάδυσης από το 1987 - Τα μέσα ενημέρωσης και η Ανάδυση - Σημάδια της Εμφάνισης του Μαϊτρέγια - Ο Δάσκαλος Ιησούς - Σάι Μπάμπα - Αλλοι Αβατάρ

  ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ
  Μια νέα ενέργεια διαπερνάει τον πλανήτη

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
  Μια νέα μορφή διακυβέρνησης - Ανατολή και Δύση - Μέση Ανατολή - Ο Τρίτος Κόσμος και η Λατινική Αμερική - Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη - Ο μεταβαλλόμενος ρόλος των Ηνωμένων Εθνών - Χρήση πυρηνικών όπλων

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
  Η εμπορευματοποίηση και οι δυνάμεις της αγοράς - Κραχ της χρηματαγοράς - Το δηλητήριο των δυνάμεων της αγοράς - Η αρχή του μοιράσματος από κοινού των πόρων - Το μελλοντικό οικονομικό σύστημα

  ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
  Βία, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, και αυτοσεβασμός - Παιδεία - Σχολές Μυστηρίων

  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  Η Εποχή του Φωτός - UFO και οι Αδερφοί από το Διάστημα - Το φαινόμενο των κύκλων στα σπαρτά

  ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  Διδασκαλίες του Μαϊτρέγια για τη Θρησκεία - Χριστιανικές Εκκλησίες - Φονταμενταλισμός - Ιησούς - Ιστορίες από τη Βίβλο - Η Σινδόνη του Τουρίνου - Η θρησκεία στη Νέα Εποχή

  ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ
  Η τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης - Η πρακτική της Αυτοπραγμάτωσης - Εντιμότητα του νου, ειλικρίνεια του πνεύματος - Για τη μη-προσκόλληση - Μια Προσευχή για τη Νέα Εποχή

  ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ
  Μη-προσκόλληση και η διαφορά της από τη μη-ανάμιξη - Ο θρύλος του Ηρακλή

  ΕΞΕΛΙΞΗ
  Ψυχή και ενσάρκωση - Εμπειρία κατά το σωματικό θάνατο - Μύηση

  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
  Ψυχοθεραπεία και συνείδηση - Το νευρικό σύστημα - Τηλεπάθεια - Ενέργεια και σκέψη

  ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΕΣ
  Οι ακτίνες - Ακτίνες των εθνών

  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ
  Διαλογισμός Διαβίβασης: μια δυνατή μέθοδος υπηρεσίας - Μάντραμ και προσευχές - Διαλογισμός Διαβίβασης: Ο ρόλος του στην εξέλιξη του μαθητή

  ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
  Σκέψεις για την ομαδική εργασία

  ΑΡΡΩΣΤΙΑ: ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  AIDS: Η αιτία και η θεραπεία του - Καρκίνος, φυματίωση και άλλες αρρώστιες - Έλεγχος των γεννήσεων και έκτρωση - Ευθανασία και αυτοκτονία - Θεραπεία

  ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
  Σχέσεις

  ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ
  Μπέιλι, Μπλαβάτσκι, Ρέριχ - Κάστρο, Κένεντι - Πληροφορίες μέσα από "κανάλια"

  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΥΗΣΗ
  Ξεπερνώντας τις σχέσεις της προσωπικότητας - Εσωτερικά και εξωτερικά άσραμ

  ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  Το κάλεσμα στην υπηρεσία - Ο σκοπός της ψυχής - Διατηρώντας την αποφασιστικότητα να υπηρετήσουμε - Εγρήγορση και ελπίδα - Εργασία για την επανεμφάνιση

  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  Ο κατάλογος των μυστών – Μέρος Β΄: Οι ακτίνες τους και το στάδιο της εξέλιξής τους

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

  * * *