Διδασκαλίες του Μαϊτρέγια | Επιστήμη και τεχνολογία | Υγεία και θεραπεία

Επιστήμη, Ιατρική και Τεχνολογία στην Εποχή του Φωτός


Η εποχή του φωτός | Κίνδυνοι των τωρινών ερευνών | Η Τέχνη της Θεραπείας | Ερωτήσεις και απαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ
Εισερχόμαστε τώρα στην εποχή του φωτός. Η Ιεραρχία εκπαιδεύει τώρα επιστήμονες χρησιμοποιώντας εμπειρίες εκπληκτικών δυνάμεων, δείχνοντας τη χρήση της επιστήμης του φωτός για να επιτευχθεί μεταμόρφωση, μεταφορά και επικοινωνία.

Όλα τα ζωντανά κύτταρα συνδέονται μεταξύ τους, έχοντας Φως ανάμεσά τους. Κάθε άτομο συνδέεται με τα άλλα χάρη στο Φως. Θα έρθει καιρός που θα μπορούμε να μεταμορφώσουμε αυτό το Φως, και τότε θα είναι δυνατόν το σώμα να εξαϋλωθεί. Οι μεγάλοι Μύστες και οι Δάσκαλοι μπορούν και το κάνουν αυτό, και κάποια μέρα, λέει ο Μαϊτρέγια, θα μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Η ύλη μπορεί να μεταφερθεί από τον έναν τόπο στον άλλο με μέσο το Φως. Έτσι, το αστρικό σώμα κάποιου που έχει φύγει μπορεί να υλοποιηθεί. Ακόμα και τώρα οι επιστήμονες διδάσκονται πώς να υλοποιούν χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία του Φωτός, έτσι ώστε τα αντικείμενα να μπορούν να διαβιβάζονται από ένα μέρος του κόσμου σε ένα άλλο. Αυτή η τεχνολογία – που θα χρησιμοποιεί χρώμα, ήχο και δόνηση – είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα. Θα κάνει την κοινωνία πιο ευημερούσα και πιο ευτυχισμένη. Αυτή είναι η δύναμη του Φωτός.

Όταν θά 'ρθει ο καιρός, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να κατανοήσουν αυτές τις διεργασίες, αυτούς τους νόμους της φύσης. Όταν θα γίνετε εγρήγοροι, ενσυνείδητοι και χωρίς προσκόλληση, δεν θα μεταχειρίζεστε αυτούς τους νόμους για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η Τεχνολογία του Φωτός θα ικανοποιεί όλες τις ενεργειακές μας ανάγκες τον 21ο αιώνα. "Δεν θα χρειάζονται τεράστιοι προϋπολογισμοί για τη συντήρηση αυτής της τεχνολογίας, γιατί θα την επινοήσουν και θα την ελέγχουν διανοούμενοι που δεν γυρεύουν δισεκατομμύρια λίρες κέρδος για να είναι ικανοποιημένοι", εξηγεί ο άνθρωπος από το περιβάλλον του Μαϊτρέγια. Απαξ και κατασκευαστεί, η τεχνολογία θα διαρκέσει 2.500 χρόνια, "μέχρι τον επόμενο κύκλο εξέλιξης".

Το περιβάλλον και η ενέργεια θα είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες της νέας εποχής. Τελευταία θα είναι η άμυνα, "γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται υπεράσπιση". Όταν στη διάθεσή σου έχεις το φως, δεν σου χρειάζονται όπλα και σφαίρες.

Πλησιάζει γοργά ο καιρός που δεν θα υπάρχει ανάγκη για φυλακές, αφού τα άτομα μπορούν να ελέγχονται από το διάστημα. Η τρομοκρατία θα εκλείψει γιατί δεν θα υπάρχει τόπος για να κρυφτούν οι τρομοκράτες.

Η φιλοδοξία των πολιτικών κινείται τώρα προς το διάστημα, απ' όπου κάθε κίνηση στη γη μπορεί να ελέγχεται. Αλλά ο Μαϊτρέγια προειδοποιεί ότι αν οι πολιτικοί παίξουν μ' αυτή την επιστήμη του φωτός και την κακομεταχειριστούν, θα τους καταστρέψει. Η ανθρωπότητα είχε ώς τώρα την αφέλεια να πιστεύει ότι είναι μοναδική στο διάστημα. Αλλά υπάρχουν εκεί κι άλλοι, πολύ προχωρημένοι, που πάντα μας πρόσεχαν, διδάσκοντάς μας να μη σκοτώνουμε, να σεβόμαστε τους άλλους, και να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι κι ελεύθεροι. Εκείνοι πάντα προστάτευαν την ανθρωπότητα και δεν θα την αφήσουν ν' αυτοκαταστραφεί με την εκμετάλλευση της επιστήμης στο διάστημα.

Αυτοί οι "Αδερφοί από το Διάστημα" έχουν τώρα εκπαιδεύσει επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Σοβιετική Ένωση σε μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθεί κάθε κίνηση στη Γη - κινήσεις στρατών, αρμάτων μάχης, αεροπλάνων, ακόμα και υποβρυχίων μέσα στη θάλασσα. Υπάρχουν, συνεπώς, βάσιμοι λόγοι για τις γεμάτες αυτοπεποίθηση εκκλήσεις των Ρώσων και των Αμερικανών για εκτεταμένο αφοπλισμό. Γιατί αυτή η τεχνολογία (μια προωθημένη προέκταση της ιδέας του Πολέμου των Αστρων) όχι μόνο κάνει δυνατή την κατόπτευση με ακρίβεια καρφίτσας, αλλά μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να ελέγχονται άνθρωποι και μηχανές.

Για παράδειγμα, αν σ' ένα αεροπλάνο που πετάει σε ύψος χιλιάδων ποδών εντοπιστεί ένας τρομοκράτης που κρατάει ένα όπλο ή μια βόμβα, μπορούν να τον κάνουν να 'παγώσει' πάνω στην τρομοκρατική πράξη. Με τον ίδιο τρόπο, ένα υποβρύχιο κάτω από τα κύματα θα μπορούσε να αποστραγγιστεί από ενέργεια και να καταστεί ανίσχυρο.

Ο Μαϊτρέγια στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου: κανένας πόλεμος δεν μπορεί τώρα να έχει νικητή, και η δαπάνηση τεράστιων χρηματικών ποσών σε διεθνή προγράμματα εξοπλισμών είναι σκέτη σπατάλη. Το πρωταρχικό μας έργο τώρα είναι η μέριμνα για το περιβάλλον. Αυτό θα γίνει ευθύνη κάθε ατόμου, κάθε πολιτικού, γκουρού, άγιου κι επιστήμονα. Οι ενέργειές μας θα αναλωθούν για ν' αποκατασταθεί η υγεία του. Όταν αυτό συμβεί, ο πόνος, η αρρώστια και η φτώχεια θα λιγοστέψουν.

Οι επιστήμονες διδάσκονται επίσης τώρα από τους Αδερφούς από το Διάστημα την τέχνη του να παράγουν ενέργεια μέσ' από το φως. Οι συνέπειες του προβλήματος του όζοντος θα εκλείψουν αλλά οι κλιματικές αλλαγές που έχουν αρχίσει θα πραγματοποιηθούν. Πολλά πειράματα με την Τεχνολογία του Φωτός διεξάγονται τώρα στη Ρωσία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Αδερφοί μας από το Διάστημα εγκατέστησαν μια κοινότητα σ' αυτή τη χώρα πριν από 15 χρόνια. Η Ρωσία επιλέχθηκε επειδή ήταν μια τόσο κλειστή κοινωνία, στην οποία η επιστημονική έρευνα δεν επηρεαζόταν από εμπορικές πιέσεις. Σήμερα, λέει ο Μαϊτρέγια, οι Ρώσοι προηγούνται κατά πολύ από τον υπόλοιπο κόσμο σ' αυτόν τον τομέα. Γι' αυτό και η Ρωσία πρωτοστατεί στο κίνημα για τη μείωση των εξοπλισμών.

* * *

Κίνδυνοι των τωρινών ερευνών

Oι επιστήμονες σήμερα ασχολούνται με την έρευνα και το χειρισμό του μηχανισμού των δυνάμεων της εξέλιξης. Δεν ξέρουν από πού έρχονται οι δυνάμεις αυτές, αλλά είναι βέβαιο ότι θα πάρουν μια ιδέα για το πού βγάζει αυτός ο δρόμος. Αν επιμείνουν στα πειράματά τους με τη βιογενετική τεχνολογία, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πλάσματα που θα είναι μισοί άνθρωποι και μισοί ζώα.

Αλλά, μόλο που οι επιστήμονες ανακατεύονται με τη φυσική πορεία της μεταλλαγής, ποτέ δεν θα την κατανοήσουν, γιατί είναι πέρα από τη γνώση και τη σοφία.

"Μόνο ο Θεός κατανοεί τη μεταλλαγή", λέει ο Μαϊτρέγια, και το να χρησιμοποιούν οι επιστήμονες τις γνώσεις τους για να παριστάνουν τους Θεούς είναι επικίνδυνο. "Είστε ικανοί να κάνετε ορισμένα πράγματα", παρατηρεί, "αλλά δεν πρέπει να τα κάνετε. Γιατί δεν ξοδεύετε τα χρήματα σωστά, ούτως ώστε να μπορεί να δίνεται στους ανθρώπους σωστή τροφή να τρώνε, και να πεθαίνουν από φυσικό θάνατο;"

Οι επιστήμονες δημιουργούν επίσης την πιθανότητα ολέθρου στο σύμπαν με τα πυρηνικά εξερευνητικά διαστημόπλοια. Σύμφωνα με τον Μαϊτρέγια, υπάρχουν ορισμένα σημεία στο σύμπαν που ρυθμίζουν τις ενέργειες της δημιουργίας. Αν αυτά τα σημεία διαταραχθούν, είναι σα ν' απελευθερώνονται τα άτομα από τους πυρηνικούς τους δεσμούς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφές όπως σεισμούς και πλημμύρες στη Γη. Οι μακρινοί πλανήτες έχουν τη δική τους δύναμη βαρύτητας, που τους κρατάει στη θέση τους και διατηρεί το εξελικτικό τους πρότυπο. Τα πυρηνικά εξερευνητικά διαστημόπλοια μπορούν ν' ανατρέψουν την ισορροπία και να έχουν ολέθριες συνέπειες.

Ο Μαϊτρέγια θα δώσει εμπειρίες στους επιστήμονες για να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους της έρευνάς τους. Ο Δάσκαλος λέει: "Από τη στιγμή που θα έρθετε κοντά στις δυνάμεις της δημιουργίας θα μπείτε στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσετε. Αν δεν ξέρετε πώς να τις χειριστείτε, θα σας καταστρέψουν. Ορισμένοι γιόγκι μπορούν και πλησιάζουν αυτές τις δυνάμεις, αλλά χωρίς προσκόλληση. Έτσι, οι δυνάμεις δεν τους κάνουν κακό. Οι επιστήμονες όμως δεν διαθέτουν αυτή την αποστασιοποίηση".

Οι επιστήμονες παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και με άλλους τρόπους. Ψάχνουν να βρουν τα μυστικά της συνειδητότητας. Τώρα πειραματίζονται με ζώα, παίζουν με γονίδια για ν' ανακαλύψουν από πού προέρχεται αυτή η συνειδητή ενέργεια και πού πηγαίνει μετά το θάνατο. Τόσα πολλά πειράματα γίνονται τώρα πίσω από κλειστές πόρτες, που αν το κοινό τα γνώριζε, θα ξεσηκωνόταν μεγάλη κατακραυγή με την απαίτηση να σταματήσουν. "Οι επιστήμονες παίζουν τώρα με τις δυνάμεις της ζωής". Αλλά καθώς οι επιστήμονες θ' αρχίσουν να κατανοούν βαθύτερα τους νόμους της ζωής και του νου, λέει ο Μαϊτρέγια, θα υπάρξει μεγαλύτερη κατανόηση της αλληλεξάρτησης, της συνδετικής κόλλας που κρατάει τη δημιουργία ακέραιη.

* * *

Η Τέχνη της Θεραπείας

H Τεχνολογία του Φωτός θ' αλλάξει επίσης τον τρόπο που ασκείται η ιατρική. Τα φάρμακα και η χειρουργική δεν θα μας χρειάζονται πια, καθώς οι γιατροί θα εκπαιδεύονται στη χρήση της τεχνολογίας για θεραπευτικούς σκοπούς. Επιστήμονες στη Ρωσία και στην Αμερική πειραματίζονται ήδη με τη βιοτεχνολογία, η οποία θ' αναπτυχθεί τόσο, ώστε κάποια μέρα θα μπορούν να διαβιβάζουν γενετικές πληροφορίες σ' ένα άρρωστο όργανο και να το αναζωογονούν χωρίς εγχείρηση. Τελικά, η ανάγκη για τόσα πολλά νοσοκομεία θα ελαττωθεί, αφού ακόμα και για τις σοβαρότερες παθήσεις η θεραπεία δεν θα διαρκεί παρά μερικές ώρες.

Καθώς οι επιστήμονες θα μάθουν να αναπτύσσουν τις ακτίνες του φωτός, θα καταστούν ικανοί να διεισδύουν όχι μόνο στο φυσικό εγκέφαλο αλλά και στον ίδιο το νου. Οι επιστήμονες έχουν ήδη διδαχτεί από τους Αδερφούς από το Διάστημα πώς να χρησιμοποιούν την Τεχνολογία του Φωτός για να διαλύουν τον εθισμό στα ναρκωτικά στοχεύοντας σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Βασικά, οι ακτίνες διαλύουν τους παράγοντες που διαφορφώνουν το νου και παγιδεύουν έτσι την προσωπικότητα. Αυτές οι μέθοδοι είναι ήδη σε χρήση σε νοσοκομεία της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, όπου η τοξικομανία έχει γίνει ένα πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων.

Η τεχνολογία του μέλλοντος δεν θα είναι τίποτ' άλλο από το φως. Μέσ' από τη γνώση και τη χρήση των εφτά χρωμάτων, η τεχνολογία θα εξελιχτεί. Ο νους, το πνεύμα και το σώμα θα ιαθούν. Καθώς η τέχνη της θεραπευτικής θα αναπτύσσεται, μακροπρόθεσμα θα υπάρχει λιγότερη απασχόληση στον ιατρικό τομέα όπως τον ξέρουμε σήμερα. Η τέχνη τού πώς να πεθαίνει κανείς σωστά θα διδάσκεται.

* * *


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ
Ε. Γιατί η Τεχνολογία του Φωτός δεν δόθηκε στα Ηνωμένα Έθνη παρά δόθηκε σε επιμέρους κυβερνήσεις που μπορεί να την καταχραστούν;

Α. Επειδή η τεχνολογία δεν μπορεί να γίνει κατανοητή παρά μόνο από επιστήμονες, και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν τέτοια ομάδα επιστημόνων στη δικαιοδοσία τους. Οι επιστήμονες εργάζονται σε εθνική βάση και αυτή η τεχνολογία έχει δοθεί μόνο στις δύο υπερδυνάμεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Σοβιετική Ένωση, επειδή αυτές έχουν το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων (τα οποία η νέα τεχνολογία τα καθιστά ξεπερασμένα και περιττά) και σε όποια κατεύθυνση προχωρούν αυτές, οι άλλοι αναπόφευκτα πρέπει να τις ακολουθήσουν. Αν αυτές πουν "το πυρηνικό μας οπλοστάσιο είναι ξεπερασμένο", τι αξία τότε θα έχουν οι βρετανικές, γαλλικές, κινέζικες (ή ινδικές, πακιστανικές ή ισραηλινές) βόμβες; Τελικά, αυτή η νέα τεχνολογία θα υπαχθεί πράγματι στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Εθνών.

Ε. Αν η νέα Τεχνολογία του Φωτός θα θεραπεύει τελικά όλες τις ασθένειες, μήπως αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο θ' αποφασίζει μόνο του πότε να πεθάνει, και δεν θα πεθαίνουμε λόγω της παρακμής του σώματος;

Α. Έρχεται ο καιρός όπου ο καθένας από μας θα ξέρει από ένστικτο πότε να πεθάνει και θα "φεύγει" συνειδητά. Η νέα τεχνολογία θα καταστήσει δυνατό να ζούμε μια πολύ πιο μακρόβια ζωή (και με μεγαλύτερη ικανότητα και αποτελεσματικότητα), αλλά τελικά ο οργανισμός θα φθείρεται εντελώς και το άτομο θα παίρνει μια συνειδητή απόφαση να πεθάνει. Θα ξέρουμε ότι δεν υπάρχει θάνατος, αλλά απλώς μια μετάθεση της συνείδησης από τούτο σ' ένα άλλο επίπεδο. Με το πέρασμα του χρόνου (όπως εμείς τον καταλαβαίνουμε) και σύμφωνα με το πεπρωμένο μας, θα επανενσαρκωνόμαστε σε νέα, υγιέστερα σώματα για να συνεχίσουμε τούτη τη διαδικασία της τελειοποίησης.

Ε. Μήπως η νέα Επιστήμη του Φωτός θα είναι επίσης σε θέση να εξουδετερώνει τα πυρηνικά απόβλητα, που τώρα, π.χ., τα ρίχνουμε στη θάλασσα;

Α. Ναι. Και όχι μόνο τα πυρηνικά απόβλητα, αλλά και τα αποθέματα των πυρηνικών όπλων θα μπορούν να εξουδετερωθούν και να γίνουν ακίνδυνα.

* * *