Διδασκαλίες του Μαϊτρέγια

Μια νέα ενέργεια διαπερνάει τον πλανήτη

Μια νέα ενέργεια διαπερνάει τον πλανήτη τώρα. Επιστημονικά, αυτή είναι η ενέργεια που δημιουργεί ισορροπία ανάμεσα στα θετικά και στ' αρνητικά ρεύματα. Όταν θετικά και αρνητικά ρεύματα συγχωνεύονται, παράγεται φως. Αυτό ενεργοποιεί κάθε μορφή ζωής και δημιουργεί αρμονία. Θα δούμε μια νέα ενέργεια στη φύση, και τόσο οι άνθρωποι όσο και η φύση θα ανταποκριθούν εποικοδομητικά. Ο ήλιος 'έχει οδηγηθεί πιο κοντά στη γη', με συμβολική έννοια. Δηλαδή, η ακτινοβολία του αυξήθηκε και αυτό θα ενεργοποιήσει τη γη.

Αυτή η ενέργεια της ισορροπίας επηρεάζει τα ανθρώπινα πράγματα, όπως και τον κόσμο της φύσης. Ο Μαϊτρέγια χρησιμοποιεί την ενέργεια της ισορροπίας για να τονώσει την ώθηση προς μεγαλύτερη αρμονία ανάμεσα σε άνθρωπο και άνθρωπο και ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Μέχρι την επίτευξη αυτής της ισορροπίας, υπάρχει μια αναπόφευκτη περίοδος προσαρμογής με τις δυσκολίες που τη συνοδεύουν. Αλλά μέσ' απ' αυτή τη διαδικασία, διδάσκει ο Μαϊτρέγια, η τωρινή πνευματική κρίση του κόσμου θα λυθεί και, με τα λόγια του Μαϊτρέγια, "τούτος ο πλανήτης θα έρθει πιο κοντά στον Κύριο".

Συνέπειες για τα ανθρώπινα πράγματα

Τα έθνη σ' όλο τον κόσμο έχουν γεμίσει μ' αυτή τη νέα ενέργεια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανταποκρίνονται σ' αυτή και γίνονται πιο ενσυνείδητοι, βιώνουν μια νέα ζωντάνια και γίνονται ελεύθεροι. Όταν η ενέργεια της ισορροπίας αρχίζει να λειτουργεί, τίποτα δεν είναι απρόσβλητο από τις μεταμορφώσεις που πραγματοποιούνται.

Όλες αυτές οι αλλαγές δημιουργούν εγρήγορση, συνειδητότητα, και οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν όπως πρώτα: έχουν δικαίωμα να είναι ελεύθεροι και να απολαμβάνουν τη ζωή. Δεν θέλουν πια να διαμορφώνονται από την πολιτική, τη θρησκεία ή την εμπορευματοποίηση. Η νεότερη γενιά είναι εκείνη που βιώνει τ' αποτελέσματα αυτής της νέας ενέργειας κι αυτό της δίνει τη δύναμη ν' αλλάξει τα παλιά συστήματα που ώς τώρα κρατούσαν δέσμιους τους ανθρώπους. Σήμερα η φωνή του ρεαλισμού βρίσκεται ανάμεσα στους νέους, γιατί οι νέοι είναι ελεύθεροι από ιδεολογία, φιλοσοφία και θεωρία. Είναι ρεαλιστές απέναντι στη ζωή και την παίρνουν όπως έρχεται.

Η ανταπόκριση σ' αυτή την ενέργεια της ισορροπίας θα είναι όλο και πιο εποικοδομητική. Οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνήσεων και ανταρτικών δυνάμεων σ' όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να ελαττώνονται, και οι άνθρωποι θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η εξουσία που στηρίζεται στον καταναγκασμό θα εκλείψει, και οι πολιτικοί θα γίνουν οι υπηρέτες, όχι οι αφέντες του λαού. Οι κυβερνήσεις σ' όλο τον κόσμο θα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την ευημερία του λαού - για κοινωνικά προγράμματα όπως η παιδεία, η ιατρική και η ψυχαγωγία - παρά για όπλα καταστροφής. Ο ρόλος των μοναρχιών σ' όλο τον κόσμο θ' αλλάξει τώρα, και οι μοναρχίες θα γίνουν, με τα λόγια του Μαϊτρέγια, "θετικά δραστήριες".

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα ατομικών χωρών μόνο: οι πολιτικές διαμορφώνονται τώρα σε οικουμενική κλίμακα. Λέει ο Μαϊτρέγια: "Η Ιστορία δεν θα επαναληφθεί".

Τα συστήματα απονομής δικαιοσύνης σ' όλο τον κόσμο υφίστανται ραγδαίες αλλαγές. Οι ιδεολογικές διαμάχες αρχίζουν να λιγοστεύουν μεταξύ Ανατολής και Δύσης - και θα λιγοστέψουν επίσης μεταξύ Βορρά και Νότου. Η κυβερνητική υποκρισία τίθεται υπό αμφισβήτηση παντού, και, σ' αυτή τη διεργασία της "διάλυσης", πράγματα ώς τώρα κρυμμένα από το λαό θα έρθουν στην επιφάνεια.

Τα τωρινά πολιτικά συστήματα χάνουν δύναμη και αξιοπιστία σ' ολόκληρο τον κόσμο και τελικά μέσ' απ' αυτά θα γεννηθούν νέα πολιτειακά συστήματα που θα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικά. Στη νέα εποχή, οι ίδιοι οι άνθρωποι θα έρχονται στο προσκήνιο και θα μπορούν να εκφράζουν όλες τις κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές και εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Θα εκφράζουν τον εαυτό τους και τη συμπόνια τους προσφέροντας αρωγή στους άλλους. Απλοί πολίτες, διανοούμενοι, παιδαγωγοί και άλλοι από ποικίλους χώρους της ζωής θα διαπιστώσουν ότι έχουν μια γνήσια φωνή συμμετοχής στη διακυβέρνηση.

Κανένας πολιτικός στη γη δεν θα μπορέσει τώρα να επαναλάβει περασμένη ιστορία. Η παλιά πολιτική τού "διαίρει και βασίλευε" έχει ξοφλήσει. Η διαιρετική τέχνη της πολιτικής έχει φτάσει στο τέλος της και μια νέα πολιτική τέχνη που θα σέβεται την αρμονία θα τη διαδεχτεί σύντομα. Η νέα πολιτική δεν θα διαμορφώνεται πια στα καλούπια των '-ισμών' του καπιταλισμού ή του σοσιαλισμού, αλλά θα δημιουργείται από τον αυτοσεβασμό των ατόμων και των εθνών.

Ο νέος τύπος πολιτικού θα είναι ένας διανοούμενος, ένα έμπειρο άτομο που γνωρίζει τους νόμους της εξέλιξης και που θα οδηγεί τους συνανθρώπους του με σύνεση. Η διαδικασία της κατήχησης, της επιβολής ιδεολογιών στα μυαλά των ανθρώπων, αρχίζει να διαλύεται σ' ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στο θρησκευτικό όσο και στο πολιτικό πεδίο. Θα την αντικαταστήσει η συναίνεση. Η φωνή του λαού αρχίζει ήδη να ακούγεται, και αυτή η αντιπροσωπευτική μορφή διακυβέρνησης θα αντικαταστήσει τον έλεγχο των μαζών μέσω μιας ιδεολογίας. Τα πάντα κινούνται τόσο γρήγορα τώρα ώστε τα γεγονότα είναι πέρα από τον έλεγχο των πολιτικών. Μια νέα πολιτική εποχή έχει αρχίσει. Η συνειδητότητα αφυπνίζει τους ανθρώπους στα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα, στις ελευθερίες τους και στις ευθύνες τους απέναντι στον εαυτό τους και ο ένας προς τον άλλο.

Το σύνταγμα κάθε έθνους θα θεμελιώνεται βασικά στις τρεις αρχές της ατομικής ελευθερίας, της κοινωνικής ελευθερίας και της σωτηρίας. Η ατομική ελευθερία λειτουργεί στο ατομικό επίπεδο, η κοινωνική ελευθερία στο εθνικό επίπεδο, και η σωτηρία στο πνευματικό επίπεδο.

Η πραγματικότητα της παγκόσμιας αλληλεξάρτησης θα εδραιωθεί ως γεγονός στη συνείδησή μας και παράλληλα το γεγονός ότι "όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια" θα μεταφράζεται όλο και περισσότερο σε θεσμούς και πρακτικά προγράμματα δράσης που θ' αντανακλούν αυτή την πραγματικότητα. Τα έθνη μπορούν να βιώσουν και θα βιώσουν την αδελφοσύνη, κοινούς στόχους και κοινά ιδανικά.

Οι εθνικές κυβερνήσεις θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μακροπρόθεσμα, αλλά όλο και περισσότερες αρμοδιότητες θα ανατίθενται στα Ηνωμένα Έθνη, που θα γίνουν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στον κόσμο. Θα είναι ο φορέας μέσα από τον οποίο θα επιλύονται όλα τα μείζονα διεθνή προβλήματα. Τα Ηνωμένα Έθνη θα παίζουν έναν πολύ αποτελεσματικό ρόλο στην αποτροπή της λαθραίας διακίνησης όπλων και πυρομαχικών και της επακόλουθης επιδείνωσης των συγκρούσεων. Θα λειτουργεί ως παρατηρητής και φύλακας. Τα Ηνωμένα Έθνη γίνονται τώρα ένα ισχυρό κέντρο και δεν είναι πια "απλώς ένα όνομα".

Όλες αυτές οι αλλαγές καταλαμβάνουν τους ανθρώπους εξαπίνης. Τούτοι είναι ιστορικοί καιροί, και με κάθε μέρα που περνάει, μια νέα εγρήγορση γίνεται όλο και πιο φανερή. Οι άνθρωποι θα μιλούν όλο και πιο πολύ για ειρήνη, για κοινή διαβίωση με αρμονία. Τούτη είναι μια καμπή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

* * *