Αρθρα από τον Δάσκαλο

S.O.P. - Save Our Planet - Σώστε τον Πλανήτη Μας!

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 8 Σεπτεμβρίου του 2012

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Αν κάποιος παρατηρήσει σε βάθος την παρούσα κατάσταση του κόσμου, δύο πράγματα ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα σημαντικά: ο κίνδυνος πολέμου και η επιταχυνόμενη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της Γης. Υπάρχουν, φυσικά, πολλά ακόμα προβλήματα: η οικονομική κατάρρευση που πλήττει πολλές χώρες, ιδιαίτερα στη Δύση· οι τεράστιες αυξήσεις στο κόστος των τροφίμων, ειδικά αυτών που απαρτίζουν τη βασική διατροφή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων· το τεράστιο και αυξανόμενο χάσμα στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

Όλα αυτά τα προβλήματα είναι σημαντικά και απαιτούν άμεση επίλυση. Στα δύο πρώτα, όμως, πρέπει να στραφεί η προσοχή όλων των συνετών ανθρώπων και κυβερνήσεων, διότι αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ευημερία της ανθρωπότητας. Οι πόλεμοι, μικροί και μεγάλοι, έπρεπε ήδη να θεωρούνται αδιανόητοι, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Ο κόσμος μας, αν και γνώρισε την τρέλα και την ματαιότητα του πολέμου στην τρομερότερη του όψη, δεν έχει, ακόμη, εγκαταλείψει εντελώς αυτό το βδέλυγμα. Οι κυβερνήσεις δελεάζονται με τη σκέψη ότι χρησιμοποιώντας τις παλιές μεθόδους θα επιτύχουν την παράδοση αυτών που διακαώς επιθυμούν. Τα όπλα του πολέμου, ως εκ τούτου, έχουν καταστεί αναγκαία και αποτελούν σημαντικά εμπορεύσιμα αγαθά. Από τη στιγμή που τα όπλα είναι διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν. Οι μικρές συρράξεις, καθώς συμμετέχουν κι άλλες χώρες, οδηγούν σε μεγάλους πολέμους. Τα κυρίαρχα έθνη πολεμούν δι 'αντιπροσώπων, με τους συμμάχους τους και έτσι εξελίσσουν ασήμαντες διαμάχες σε πολέμους. Αυτή η μείζονα απειλή πρέπει να εγκαταλειφθεί από όλα τα έθνη της γης. Κινδυνεύει η ίδια η επιβίωση της ανθρωπότητας.

Πέρα από τον πόλεμο, τίποτα άλλο δεν απειλεί το μέλλον του ανθρώπου τόσο έντονα όσο η περιβαλλοντική ρύπανση. Ορισμένες χώρες έχουν αναγνωρίσει αυτό το γεγονός και έχουν λάβει κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Άλλες χώρες, ενίοτε οι κυριότεροι ρυπαντές, αρνούνται την πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο. Καθημερινά, πια, οι κλιματικές αλλαγές αποδεικνύουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο πλανήτης ασθενεί και ότι χρειάζεται άμεση και επιδέξια φροντίδα για την αποκατάσταση της ισορροπίας του. Ο χρόνος που απαιτείται για να σταματήσει η καταστροφική μεταμόρφωση που καθημερινά υπόκειται ο πλανήτης εξαντλείται. Κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην αποστολή αυτή. Ο χρόνος, αληθινά, εξαντλείται. S.O.P. - Save Our Planet - Σώστε τον Πλανήτη Μας!

Ίσως είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες μας να σημειωθεί ότι ελπίζεται πως το «SOP», [Στμ: παραλλαγή του γνωστού SOS (ΣΟΣ)], θα αποτελέσει, τελικά, μια διεθνώς αναγνωρίσιμη φράση η οποία θα συσπειρώσει όλους στην ανάληψη δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη μας.

Στμ: Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ένα μικρό αφιέρωμα πάνω στην κλιματική αλλαγή και ένα παλιότερο άρθρο του Δασκάλου.
[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Οκτωβρίου του 2012 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *