ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Μς τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Οκτωβρίου του 2012 του περιοδικού Share InternationalΕ: (1) Πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο Μαϊτρέγια έως σήμερα; (2) Δίνει ακόμα συνεντεύξεις στην Βραζιλία;
Α: (1) 74. (Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου του 2012). (2) Ναι.

Ε: Θα μπορούσατε παρακαλώ να εξηγήσετε κάτι: γιατί παρόλο τα τρομερά βάσανα που υπόκεινται οι άνθρωποι σε κάποιες χώρες και τις παράλογες νομισματικές και οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται από πολλές κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, εμείς, οι άνθρωποι, δεν βγαίνουμε στους δρόμους ανά εκατοντάδες εκατομμύρια απαιτώντας δικαιοσύνη;
Α: Επειδή εμείς , οι άνθρωποι, δεν είμαστε ούτε επαρκώς οργανωμένοι ούτε εμπνευσμένοι. Αλλά, για σταθείτε, κάτι έχει αρχίσει να ξεκινά να γίνεται.

Ε: Νομίζετε ότι φέτος θα συμβούν βαρυσήμαντα γεγονότα; (Με την έννοια της σημαντικής καμπής στην συλλογική εμπειρία της ανθρωπότητας - όπως, επί παραδείγματι, η θεμελιώδης αλλαγή της στάσης και της συμπεριφορά μας προς τον πλανήτη, ή η συνειδητοποίηση, από ικανό αριθμό ανθρώπων, του τεράστιου κόστους της εμπορευματοποίησης.)
Α: Απομένουν μόνο ελάχιστοι μήνες μέχρι το τέλος του έτους και τα παραπάνω βέβαια δε μπορούν γίνουν μέσα σε τόσο σύντομο χρόνο. Οι Δάσκαλοι δεν είναι μάντεις ούτε υπάρχει κάποια μαγική λύση αλλά απαιτείται σταδιακή συνειδητοποίηση και βούληση για αλλαγή.

Ε: Υπάρχει ακόμα στον κόσμο μεγάλο περίσσευμα τροφίμων; Κύριε Κρεμ, συχνά μιλάτε για τρόφιμα που σαπίζουν στις αποθήκες της υφηλίου. Αλλά σε πολλές χώρες οι τελευταίες σοδειές ήταν φτωχές. Ίσως υπάρχουν λιγότερα τρόφιμα στοιβαγμένα στις αποθήκες απ’ ότι νομίζαμε παλαιότερα.
A: Ναι πιθανόν, αλλά μόνο τα δύο τρίτα από τα τρόφιμα που παράγονται χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα - τα υπόλοιπα πετιούνται.

Ε: Η ΝΑΣΑ έχει βιντεοσκοπημένο υλικό που τραβήχτηκε στον πλανήτη Άρη από το όχημα εξερεύνησης Curiosity στο οποίο διακρίνεται μεγάλος αριθμός αντικειμένων που φαίνονται να μοιάζουν με διαστημόπλοια. (1) Πράγματι το Curiosity, το όχημα που κινείται στην επιφάνεια του Άρη, βιντεοσκόπησε κάποια ΑΤΙΑ (UFO); (2) Μήπως κατά τύχη γνωρίζετε κατά πόσον η ΝΑΣΑ το έχει παραδεχτεί – είτε ιδιωτικά είτε δημόσια;
Α: (1) Ναι (2) Δεν γνωρίζω.

Ε: Το πρόσφατο όχημα που έστειλε η ΝΑΣΑ στον Άρη, το ονομαζόμενο Curiosity, μήπως τροφοδοτείται από πυρηνική ενέργεια; Άραγε οι άνθρωποι του πλανήτη αυτού βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση πιθανής ατομικής μόλυνσης;
Α: Όχι.

Ε: Οι Αμερικανοί μόλις προσεδάφισαν στον Άρη το Curiosity το οποίο έχει πολλές μηχανές λήψεως (κάμερες). Φανταστείτε αν ορισμένοι άνθρωποι του πλανήτη εκείνου το εξετάσουν και μας στείλουν ένα χαιρετισμό ή απλά φτιάξουν ένα σωρό από πέτρες. Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένας υπέροχος, χιουμοριστικός και φιλικός χαιρετισμός και αρχή γνωριμίας. Θα ήταν απλό και δείγμα καλής γειτονίας, και πολύ λιγότερο διφορούμενο από τις εμφανίσεις των διαστημοπλοίων και τη δημιουργία αγρογλυφικών (‘κύκλοι στα σπαρτά’). Θα μπορούσε κάποιος που σχετίζεται με το περιοδικό Share International να το προτείνει στους φίλους μας στον Άρη;
Α: Οι Διαστημικοί Αδελφοί μας δεν δουλεύουν μ’ αυτόν τον τρόπο – εργάζονται έτσι ώστε να μην παραβιάζουν την ελεύθερη βούληση μας, ούτε βιάζονται ιδιαίτερα να αναγνωρισθούν.

Ε: Πολλά μέλη των ομάδων Διαλογισμού της Διαβίβασης θεωρούν τους εαυτούς τους «εθελοντές που εργάζονται για ένα συγκεκριμένο ίδρυμα η οργανισμό» - για παράδειγμα, το ίδρυμα Share International η το ίδρυμα Share Nederland και, πράγματι, έτσι είναι. Ωστόσο, υπάρχει επίσης, όπως συμπεραίνω από τα βιβλία σας, μια πιο βαθειά και πιο πλατειά αλήθεια, που σχετίζεται με το γεγονός ότι εργάζεσθε υπό την καθοδήγηση και έμπνευση ενός Δασκάλου της Σοφίας. Θα μπορούσατε παρακαλώ να σχολιάσετε τον βασικό σκοπό των ομάδων που εργάζονται μαζί σας; Μήπως η υπερβολική έμφαση στην εξωτερική δομή επηρεάζει την εσωτερική εργασία;
Α: Ελπίζω αυτή η ερώτηση να προέρχεται από κάποιον καινούργιο εθελοντή που συμμετέχει σε μια ομάδα που εργάζεται για την Επανεμφάνιση. Αλλιώς, θα πιστέψω ότι όλα αυτά τα χρόνια μίλαγα και έγραφα μάταια, ενώ οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν βαθειά, μακαρίως.
Η Ιεραρχία των Δασκάλων δεν κάνει ποτέ μισές δουλειές, και μάλιστα μπορούν να συνεχίζουν μια σχετικά ασήμαντη εργασία επί μακρόν ώσπου να την ολοκληρώσουν. Εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να ενδυναμώσουν την επίδραση της ενέργειας που παράγεται από τις δραστηριότητες των ομάδων μέσω των οποίων Αυτοί εργάζονται.
Η κύρια, άμεση αποστολή των ανά τον κόσμο ομάδων με τις οποίες συνεργάζομαι είναι να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα για την επιστροφή στον κόσμο (για πρώτη φορά μετά από 98.000 χρόνια) μιας μεγάλης μερίδας της Πνευματικής Ιεραρχίας των Δασκάλων αυτού του πλανήτη. (Αυτό, γενικά, αποκαλείται η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας.)
Αυτή η διαδικασία άρχισε κυριολεκτικά το 1975, όταν πέντε Δάσκαλοι, οι προπομποί αυτής της ομάδας, εγκαταστάθηκαν στα πέντε σημαντικότερα πνευματικά κέντρα του κόσμου: τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Γενεύη, το Νταρτζίλινγκ της Ινδίας και το Τόκυο, ακολουθούμενοι σύντομα από ακόμα δυο Δασκάλους, ένα στη Μόσχα και έναν, τον έβδομο, στη Ρώμη.
Παράλληλα, αυτή η ομάδα των συν-εργατών ξεκίνησε μια άλλη εσωτερική εργασία. Για πολλούς αιώνες και μέσω διαφόρων άλλων ομίλων, οι Δάσκαλοι είχαν επανειλημμένα επιχειρήσει να επιτύχουν την Ομαδική Μύηση η οποία αποτελεί αναγνωρισμένο σκοπό Τους. Πολλοί Δάσκαλοι έχουν εργασθεί με κατεύθυνση αυτήν τη δύσκολη αποστολή, χωρίς επιτυχία. Ποτέ δεν υπήρξε ένας αρκετά δυνατός ενωτικός δεσμός μεταξύ των ομάδων για να επιτευχθεί. Πάντα έλειπε μια ιδέα, ένα Κάλεσμα αρκετά μαγνητικό για να εμπνεύσει τις διάφορες ομάδες που εμπλέκονταν σε παγκόσμια κλίμακα. Τώρα η ιδέα της Επιστροφής του Χριστού έχει προμηθεύσει τους συν-εργάτες με μια ιδέα αρκετά μαγνητική ώστε να κρατήσει ενωμένες τις ομάδες, που εργάζονται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σήμερα για πρώτη φορά  έχει γίνει μια μικρή αρχή. Η αποστολή είναι δύσκολη. Οι αναγνώστες πρέπει να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του 11ου Κανόνα(*) όπως δόθηκε από το Δάσκαλο Τζιάλ Κουλ μέσω της Αλίκης Α. Μπέιλη ώστε να γίνει κατανοητή αυτή η δύσκολη διαδικασία. Η υπερβολικά μεγάλη έμφαση στην Οργάνωση (την εξωτερική δομή της Ομάδας) έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα της εσωτερικής εργασίας της ομάδας.
(*Βλέπε: Κεφάλαιο «Οι Δεκατέσσερις Κανόνες για την Ομαδική Μύηση» στο βιβλίο Οι Ακτίνες και Οι Μυήσεις από το Δάσκαλο Τζιάλ Κουλ μέσω της Αλίκης Α. Μπέιλη.)

Ε:  Στο διαδίκτυο υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι πρόκειται να εξαπολυθεί μια σφοδρή διαδικτυακή επίθεση ενάντια σε τράπεζες και άλλους οικονομικούς οργανισμούς  - αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ - η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Πρόκειται να εξαπολυθεί σύντομα - τον Οκτώβριο η το Νοέμβριο του 2012. Θα μπορούσατε, παρακαλώ, εσείς ή ο Δάσκαλος σας να μας πείτε τι γνωρίζετε σχετικά με την επίθεση αυτή;
Α: Επειδή αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από πολλές διαφορετικές μεριές, είναι φανερό ότι είναι γνωστή στους οργανισμούς που θα αποτελέσουν τους στόχους. Είμαι σίγουρος ότι έχουν λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη επίθεση.
Δεν λέω ότι δεν έχει σχεδιασθεί μια τέτοια επίθεση, αλλά είναι άλλο θέμα το κατά πόσον θα είναι επιτυχής.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σας για το διαδίκτυο;
Α: Είναι ένα πολύ χρήσιμο μέσο επικοινωνίας.

Ε: (1) Άραγε η Βιομηχανική Επανάσταση ήταν μέρος του Σχεδίου (της Ιεραρχίας); Έδωσε ώθηση στα συνδικαλιστικά κινήματα και στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των εργατών. Επίσης, με τη βοήθεια των μηχανών, σταδιακά περιόρισε κάπως την επίπονη βαριά σωματική εργασία. (2) Άραγε οι Δάσκαλοι θεωρούν ότι περισσότερο καλό προήλθε από τη Βιομηχανική Επανάσταση παρά κακό;
Α: (1) Ναι. (2) Ναι.

Ε: Διάβασα σ’ ένα από τα βιβλία σας ότι η οικογένεια είναι σημαντική για την κοινωνία. Αναμφίβολα "ο πυρήνας της οικογένειας", ο γάμος, η συντροφικότητα και τα παιδιά, αποτελούν ένα απόλυτα "ανθρώπινο φαινόμενο"; Γιατί η οικογένεια είναι τόσο σημαντική;
Α: Η οικογένεια αποτελεί τη βάση της κοινωνίας και του ανθρώπινου βασιλείου. Ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά σε οικογενειακές ομάδες. Έτσι παρέχεται το πεδίο για το ξεκαθάρισμα του κάρμα και έτσι εξασφαλίζεται η συνοχή του ανθρώπινου βασιλείου στο μακρύ του εξελικτικό ταξίδι.

Ε: Αν κάποιος δεν αγχώνεται αλλά παραμένει ήρεμος, μήπως δίνει την ευκαιρία στους Δασκάλους να του παρέχουν περισσότερη βοήθεια, αν έχουν κληθεί να βοηθήσουν και υπό τις όποιες επιταγές του Κάρμα, απ’ ότι διαφορετικά θα ήταν σε θέση να δώσουν; Αν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό;
Α: Ναι. Είναι αλήθεια, επειδή όποιος παραμένει ήρεμος είναι περισσότερο δεκτικός σε κάθε εξωτερική βοήθεια απ’ ότι θα ήταν αν το νευρικό του σύστημα ήταν ταραγμένο.

Ε: Τα βράδια απολαμβάνω μια ευρεία θέα του ουρανού που περιλαμβάνει το 85% του ουράνιου θόλου. Ένα απόγευμα του Αυγούστου του 2012, κατά το σούρουπο, τράβηξα φωτογραφία με το κινητό μου ενός αντικειμένου στον ουρανό. Έχω καταγράψει το γεωγραφικό πλάτος και μήκος της θέσης όπου βρισκόμουν. Δεν φαινόταν η πανσέληνος, καθώς το φεγγάρι ανατέλλει κατευθείαν από τον ανατολικό ορίζοντα. Το αντικείμενο βρισκόταν χαμηλά και ακριβώς πάνω από τον κόλπο Μπάρνεγκατ (Barnegat Bay), στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Δεν ήταν τα φώτα κάποιου αεροπλάνου η ελικοπτέρου.
Έκτοτε έχω ξανατραβήξει φωτογραφίες του ουράνιου θόλου εκεί, χωρίς να δω κάτι ανάλογο όλες τις επόμενες νύχτες. Ζω εδώ για περισσότερο από έξι χρόνια και κάτι τέτοιο δεν έχω παρατηρήσει ποτέ πριν.
Ίσως είναι σκόπιμο να σας πληροφορήσω για τη θέση του αντικειμένου σε σχέση με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Βρισκόταν ακριβώς μπροστά / από επάνω από την έκταση που καταλαμβάνει το Πυρηνικό Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Όϊστερ Κρηκ (Oyster Creek).
Α: Ήταν ένα ΑΤΙΑ(UFO) από τον πλανήτη Άρη. Εξέταζε την ποιότητα του αέρα πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

 

Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *