Αρθρα από το Δάσκαλο

Σώζοντας τον πλανήτη

από το Δάσκαλο--, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ.


Όταν η ανθρωπότητα συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του κινδύνου της καταστροφής της οικολογικής ισορροπίας του πλανητικού οίκου της, θα πρέπει επειγόντως να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να διορθωθεί η κατάσταση. Αν οι άνθρωποι αποτύχουν να ανταποκριθούν με επαρκή αποφασιστικότητα θα γίνουν ένοχοι της παράδοσης του πλανήτη σε αργή αλλά αναπόφευκτη καταστροφή. Ποια, λοιπόν, κληρονομιά θα παραδώσουν στα παιδιά τους; Για να μην επικρατήσει αυτή η αυτο-καταστροφή όλοι οφείλουν να δράσουν από κοινού, και να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες. Αυτό θα επιφέρει μια πλήρη αλλαγή στάσης πάνω στο θέμα της ακεραιότητας του πλανήτη σε σχέση με τις θεωρούμενες σήμερα ανθρώπινες ανάγκες.
Δεν θα είναι εύκολο για κάποιους να ανεχθούν τις αλλαγές που απαιτούνται, αλλά μόνο με τέτοια μεταλλαγή μπορεί να εξασφαλιστεί η ζωή του πλανήτη. Ήδη, στους βασικούς πνεύμονες της γης έχει εισβάλει βαθιά η εμπορευματοποίηση. Η αποψίλωση των δασών προκαλεί αυξανόμενη έλλειψη οξυγόνου και άνοδο του διοξειδίου και μονοξειδίου του άνθρακα, που έχουν φτάσει τώρα σε κρίσιμα επίπεδα και απαιτείται άμεση δράση.

Η ανατολή

Η πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη ανατέλλει σήμερα στο νου εκατομμυρίων ανθρώπων, όμως, παρά τα συντριπτικά στοιχεία, μερικοί ακόμα αρνούνται ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες αποτελούν την αιτία.
Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πλήρως ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες ευθύνονται για το ογδόντα τοις εκατό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Θα διαπιστώσετε ότι ο Μαϊτρέγια δεν θα αργήσει να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων σε αυτό το επείγον πρόβλημα. Θα θέσει σε όλους τις παρακάτω επιλογές: τα ευεργετικά αποτελέσματα της άμεσης δράσης, από τη μία πλευρά, και την καταστροφή που θα προκύψει αν δεν γίνει τίποτε τίποτα, ή πολύ λίγα, από την άλλη. Έτσι, η απόφαση θα εξαρτηθεί από τον άνθρωπο μόνο.

Το προσκλητήριο

Όταν οι άνθρωποι το κατανοήσουν θα συνταχθούν, πράγματι, όλοι με το σκοπό αυτό. Θα καταλάβουν ότι το μέλλον των παιδιών τους εξαρτάται από την δράση τους τώρα, και θα αναζητήσουν από τον Μαϊτρέγια και την ομάδα Του κατευθύνσεις για τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ο Μαϊτρέγια θα ταχθεί υπέρ μιας απλούστερης μορφής ζωής, περισσότερο σύμφωνης με την πραγματικότητα της κατάστασης του πλανήτη. Όταν αρκετοί άνθρωποι πειστούν για αυτή την αναγκαιότητα, θα υπάρξει μια αυξανόμενη κίνηση υπέρ της απλότητας σε όλο τον πλανήτη. Αυτή θα προχωρήσει με αρκετά ασυνήθιστη ταχύτητα, τόσο πολύ θα εμπνευστούν για την αναγκαιότητα της αλλαγής εκατομμύρια άνθρωποι. Ούτως, οι σοβαρότεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο πλανήτης θα αντιμετωπιστούν, ως ένα βαθμό. Αυτό θα ενθαρρύνει πολλούς και θα ενισχύσει την ετοιμότητά τους για περαιτέρω μεταβολές.

Αντιμέτωποι με το δίλημμα των αναγκαίων αλλαγών, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν το αναπόφευκτο της αποδοχής της αρχής του μοιράσματος από κοινού. Μόνο το μοίρασμα θα τις καταστήσει πρακτικά δυνατές. Μόνο μέσω του μοιράσματος μπορεί η γενναιοδωρία του Πλανήτη Γη να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. Μόνο μέσω της μοιρασιάς μπορεί να διαχειριστεί συνετά. Μόνο έτσι μπορεί ο ίδιος ο πλανήτης να ζήσει σε αρμονία με το περιβάλλον και με τους κατοίκους του.

Στμ: Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ένα μικρό αφιέρωμα πάνω στην κλιματική αλλαγή και ένα περισσότερο πρόσφατο άρθρο του Δασκάλου.
[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Σεπτεμβρίου του 2007 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε  το άρθρο Του. ]

 

* * *