Αρθρα από τον Δάσκαλο

Οι ανάγκες του μέλλοντος

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Απρίλιος του 2000

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση το κύριο άρθρο του Δασκάλου καθώς και μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι θΆ αρχίσουν να αναγνωρίζουν ότι ορισμένες πραγματικά σημαντικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στις ανθρώπινες υποθέσεις. Σχεδόν χωρίς προειδοποίηση, εκτεταμένες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους - ενδοκοινοτικά, εθνικά και σε διεθνές επίπεδο - έχουν ήδη γίνει αποδεκτές ως κανόνας. Οπωσδήποτε, πολλά είναι τα ανομήματα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελεύθερη βούληση που κηλιδώνουν και ατιμάζουν τις δράσεις τόσο των κυβερνήσεων όσο και των ιδιωτών και θλιβόμαστε όταν εξετάζουμε αυτές τις ωμότητες.

Αλλά, ανεπαίσθητα, ένα νέο πνεύμα διαλλακτικότητας και κατανόησης κάνει αισθητή την παρουσία του. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι ανέχονται όλο και λιγότερο όλους εκείνους που περιφρονούν  το κράτος δικαίου, που εργάζονται ενάντια στο κοινό καλό και υποθάλπουν τη βία και την κακοδιοίκηση. Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον της φυλής των ανθρώπων. Η ανοχή στο κακό δεν περιλαμβάνεται στη δική Μας πορεία.

Ουσιαστικά, όλοι οι άνθρωποι είναι Ένα. Η στιγμή της πλήρους συνειδητοποίησης αυτής της αλήθειας σύντομα έρχεται. Όταν ξημερώσει εκείνη η μέρα, μεγάλη θα είναι πράγματι η χαρά που θα γνωρίσουν όλοι.

Εν τω μεταξύ, μια νέα φάση στην ιστορία του ανθρώπου αρχίζει. Βήμα προς βήμα, οι άνθρωποι θα θέσουν σε κίνηση τις αναγκαιότητες του μέλλοντος. Αυτές πρέπει να σέβονται το πεπρωμένο και την ελεύθερη βούληση όλων. Το δικαίωμα στα θεμελιώδη απαιτούμενα της ζωής: τροφή, στέγη, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, πρέπει να διέπει την κατεύθυνση όλων των ενεργειών των κυβερνώντων. Η διασφάλιση του περιβάλλοντος - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - πρέπει να γίνει ιερό καθήκον, το οποίο θα επιτρέψει στους ανθρώπους,  εν καιρώ, να φροντίσουν τον πλανήτη και να του δώσουν τη δυνατότητα να επανακτήσει  την ισορροπία του. Έτσι πρέπει να γίνει, εάν οι άνθρωποι επιθυμούν να κληρονομήσουν το πατρογονικό δικαίωμά τους και να βρουν, ξανά, το δρόμο του Θεού.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να το επιτύχουν, ο Μαϊτρέγια σύντομα θα ανακοινώσει την παρουσία Του και θα εκφράσει το ενδιαφέρον Του για όλους. Χωρίς καθόλου να πτοείται από το μέγεθος του απαιτούμενου έργου, ο Μαϊτρέγια θα πάρει την ανθρωπότητα απΆ το χέρι και απαλά θα καθοδηγήσει σε ασφαλέστερα νερά το πλοίο της, μακριά από τους σκόπελους που τείνει να ναυαγήσει. Ο Μαϊτρέγια θα δείξει το δρόμο αποφυγής του κινδύνου και θα το καθοδηγήσει με ασφάλεια στο λιμάνι. Έτσι Αυτός θα διευκολύνει την απαρχή της Νέας Εποχής και θα σώσει τους ανθρώπους από πολύ πόνο και στενοχώρια. Πολλοί είναι εκείνοι που δέχονται και πιστεύουν ότι ο Χριστός βρίσκεται στον κόσμο και περιμένουν με ανυπομονησία την δημόσια εμφάνισή Του αλλά δεν κάνουν τίποτε περισσότερο απΆ το να αναμένουν και να εύχονται, αφήνοντας το έργο της προετοιμασίας σε άλλους. Είναι θλιβερό που έτσι χάνουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν με ένα μοναδικό τρόπο αυτή την ιδιαίτερη ιστορική στιγμή, μια στιγμή σαν καμιά άλλη πριν ούτε μετά.

Διακατέχομαι από την εξής ειλικρινή επιθυμία: να αδράξουν αυτή την ευκαιρία να υπηρετήσουν τον Χριστό και τους αδελφούς και αδερφές τους που δεν γνωρίζουν ακόμη ότι Αυτός βρίσκεται ανάμεσά μας. Πείτε στους αδερφούς σας τί πιστεύετε: ότι ο Μέγας Κύριος είναι εδώ· ότι ο Μαϊτρέγια χτυπά δυνατά την πύλη. Πολύ λίγος χρόνος απομένει για να το κάνετε αυτό και να τους προετοιμάσετε για αυτή την πολύτιμη εμπειρία. Αδράξτε την παρούσα ευκαιρία και δράστε.


Το άρθρο του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ «Οι ανάγκες του μέλλοντος» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην έντυπη μορφή του Share International τον Απρίλιο του 2000 και επαναδημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2015, λόγω του ότι συνεχίζει να είναι επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς ξεκινά μια νέα χρονιά.
Οι αλλαγές που απαιτούνται για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση. Ωστόσο, όπως το άρθρο Του για αυτό το μήνα («Το τρέχον έτος») αναφέρει, οι αλλαγές είναι πράγματι σε εξέλιξη.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International που επαναδημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2015, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *