ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου του 2015 του περιοδικού Share InternationalΕ: Τον Νοέμβριο του 2014 το περιοδικό Share International μας πληροφόρησε ότι ο Μαϊτρέγια βρίσκεται στην Μέση Ανατολή. Εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί;
Α: Ναι.

Ε: Άραγε ο Μαϊτρέγια παραμένει στην ίδια χώρα όπου μετέβη αρχικά ή επισκέπτεται διάφορες χώρες της περιοχής;
Α: Έχει επισκεφτεί κάμποσες χώρες.

Ε: Έχει άραγε η παρουσία Του το επιθυμητό αποτέλεσμα - π.χ. επιφέρει αποκατάσταση των διεθνών σχέσεων, συμβιβασμό, περισσότερη διαλλακτικότητα;
Α: Είναι πολύ νωρίς για να το εκτιμήσουμε.

Ε: Μήπως ο σκοπός Του στην Μέση Ανατολή είναι να ενθαρρύνει τον κόσμο να διεκδικήσει περισσότερο τα δικαιώματά του;
Α: Όχι απαραίτητα. Ο Μαϊτρέγια είναι εκεί με σκοπό να βρει τρόπους για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων.

Ε:  Άραγε ο Μαϊτρέγια θεωρεί το έργο Του εκεί επιτυχημένο έως τώρα;
A: Βλέπει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, ο Μαϊτρέγια είναι πάντα αισιόδοξος και υπομονετικός.

Ε: Έχει εμφανιστεί ο Μαϊτρέγια στα κρατικά, περιφερειακά ή τοπικά μέσα ενημέρωσης όσο διάστημα βρίσκεται στην Μέση Ανατολή;
Α: Όχι.

Ε: Σας παρακαλώ να μας πληροφορήσετε για το αν η Πνευματική Ιεραρχία ακολουθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Α: Η Πνευματική Ιεραρχία δεν ακολουθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η διαφορά του (ιεραρχικού) βαθμού γίνεται πάντοτε αποδεκτή και αυτή προσφέρει διαφορετικό είδος εργασίας (στον κάθε Δάσκαλο). Παντού παίζει ρόλο η εμπειρία. Κάποιοι από τους Δασκάλους είναι περισσότερο εξελιγμένοι από τους υπόλοιπους.

Ε: Οι ομάδες που συνεργάζονται στο έργο της Επανεμφάνισης του Χριστού μαζί σας έχουν ενθαρρυνθεί να βρουν νέους τρόπους προσέγγισης του κοινού για να μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες. Πόσο σημαντικό είναι να μην ‘βάλουμε νερό στο κρασί μας’ αναφορικά με το μήνυμα που διαδίδουμε και να διατηρήσουμε αυστηρά το σύνολο των πληροφοριών που μας έχουν δοθεί; Ανησυχούμε, γιατί κάποια μέλη στις ομάδες μας, σκοπεύοντας να καταστήσουν την ιστορία περισσότερο προσιτή στο κοινό, παραλείπουν τον Μαϊτρέγια και την Ιεραρχία.
A: Εάν προσπαθήσετε να πείσετε τον κόσμο ότι πολύ σύντομα ο Μαϊτρέγια θα εμφανιστεί δημόσια για να βοηθήσει την ανθρωπότητα ν’ αλλάξει τον πολιτισμό και να οικοδομήσει έναν καινούργιο και ούτω καθεξής, χωρίς να Τον αναφέρετε θ’ ανακαλύψετε ότι είναι μάλλον δύσκολο.
Τίποτα δεν ανυψώνει το πνεύμα της ανθρωπότητας όσο το να γνωρίζει ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ο Μαϊτρέγια ή ένας Δάσκαλος στο επίπεδο του Χριστού να βρίσκεται στον κόσμο και να αναδύεται σταδιακά με σκοπό την οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού μαζί με την ανθρωπότητα. Είναι τόσο ενθαρρυντικό, εμπνέει και ισχυροποιεί τόσο πολύ, που ανυψώνει  τους ανθρώπους από τη δυστυχία τους  - και πρόκειται να γνωρίσουν ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, καθώς η ‘Μάχαιρα του Διχασμού’ εκτελεί το έργο της. Δεν έχει ξεκινήσει. Οι άνθρωποι υποφέρουν και πολλοί θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το έργο έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και ο δρόμος είναι ελεύθερος για το Χριστό να εμφανιστεί δημόσια. Αυτά πρέπει να πείτε στους ανθρώπους. Πώς θα τα πείτε εναπόκειται σ’ εσάς, αλλά μην παραλείψετε τα βασικά, μην απομακρυνθείτε πολύ από την αλήθεια.


Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος  | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *