ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Μαΐου του 2017 του περιοδικού Share International.   Παρακαλώ σημειώστε ότι είναι αποσπάσματα ερωτήσεων και απαντήσεων που έγιναν σε διαλέξεις του Μπέντζαμιν Κρεμ.


Ε: Το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι  κατά την Δευτέρα Παρουσία θα αναστηθούν οι νεκροί. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να το εκλάβουμε κυριολεκτικά;
Α: Αυτό που εννοεί είναι ότι θ' αναστηθούν αυτοί που ήσαν πνευματικά νεκροί. Δεν εννοεί ότι θ' αναστηθούν κυριολεκτικά από τους τάφους. Εννοεί ότι εκείνοι στους οποίους ήταν νεκρή η Χριστική Αρχή, η Χριστική συνείδηση, θ' αφυπνιστούν προς αυτήν. Αυτή η συνείδηση σήμερα αφυπνίζεται σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων παντού στον κόσμο. Και αυτό είναι που κάνει δυνατή τη δημόσια επιστροφή του Χριστού στον κόσμο. (Από ραδιοφωνική συνέντευξη, ΗΠΑ)

Ε: Ο Ινδουισμός αναφέρει ότι το να υποφέρεις οφείλεται σε κακές πράξεις από προηγούμενες ζωές σου ή από την παρούσα ζωή. Θα μπορούσατε να μας διαφωτίσετε σχετικά με αυτό;
Α: Υπάρχουν δύο μεγάλοι νόμοι που κυβερνούν κάθε ζωή στη Γη - ο Νόμος του Κάρμα, η ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος, και ο Νόμος της Επαναγέννησης η αυτό που αποκαλούμε επανενσάρκωση. Με την λειτουργία του Νόμου της Αιτίας και του Αποτελέσματος, κάθε σκέψη μας, κάθε πράξη βάζει σε δράση μία ή περισσότερες αιτίες. Οι επιδράσεις τους διαμορφώνουν την ζωή μας προς το καλό η το κακό. Όταν είναι προς το καλό είμαστε ευτυχισμένοι. Όταν είναι προς το κακό είμαστε δυστυχισμένοι, υποφέρουμε. Αλλά όλα ξεκινούν από τον εαυτό μας. Κανείς δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε το ένα ή το άλλο. Κάνουμε [το κακό] επειδή δεν είμαστε ικανοί να λειτουργήσουμε σαν ψυχές.
Είμαστε ψυχές σε ενσάρκωση. Η εξέλιξη αυτών των ψυχών σε ενσάρκωση διεξάγεται σύμφωνα με  Σχέδιο - ένα Σχέδιο (που βρίσκεται) στο νου του Λόγου. Αλλά έχουμε ελεύθερη βούληση. (Αν το επιθυμούμε) μπορούμε να προοδεύσουμε σύμφωνα μ' αυτό το Σχέδιο - να ζήσουμε με τους άλλους ανθρώπους χωρίς πόνο, βάσανα, πόλεμο,  μίσος και βία, χωρίς διαφθορά, απληστία, χωρίς όλα τα δυσάρεστα και τρομερά γεγονότα του κόσμου. Όλα προέρχονται από εμάς τους ίδιους. Τίποτε δεν ξεκινάει απ' έξω.
Εάν δεν μας αρέσει ο καιρός λέμε, «Α, ο Θεός μας κάνει να υποφέρουμε». Ο Θεός ποτέ δεν μας κάνει να υποφέρουμε. Εμείς κάνουμε συνέχεια τους εαυτούς μας να υποφέρουν. Από την απαρχή του χρόνου, οι άνθρωποι κατακρεουργούσαμε ο ένας τον άλλο, επειδή είχαμε απληστία και εγωισμό. Γιατί; Επειδή αν και είμαστε τεράστια, θεϊκά όντα, ψυχές σε ενσάρκωση, είμαστε περιτυλιγμένοι με την ύλη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Η ύλη δεν ανταποκρίνεται στο θεϊκό, και έτσι ενσαρκωνόμαστε.

Ε: Ενσαρκωνόμαστε πάντα στην ίδια χώρα και στην ίδια φυλή;
Α: Μέσω του άλλου μεγάλου Νόμου, του Νόμου της επαναγέννησης, ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά, εκατοντάδες χιλιάδες φορές. Όλοι που βρισκόμαστε σ' αυτό το δωμάτιο έχουμε ζήσει εκατοντάδες χιλιάδες εμπειρίες ενσάρκωσης. Άλλες φορές ως άνδρας, άλλες ως γυναίκα, σ' όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν υπάρχει καθαρή φυλή στον κόσμο. Όλοι έχουν ενσαρκωθεί σε όλες - μαύροι, λευκοί, κίτρινοι, κόκκινοι. Όλοι έζησαν, κάποτε, κάπου αλλού στον κόσμο, έζησαν ζωές σε διάφορες κοινότητες, παραδόσεις και φυλές και δεν υπάρχει καθαρόαιμη φυλή. Η φυλετική μισαλλοδοξία είναι παράλογη, διότι όλοι είμαστε μιγάδες.
Τόσο μεγάλη ήταν η κίνηση της ανθρωπότητας σ' όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των αιώνων που η θεωρία της καθαρής φυλής είναι μια ανοησία. Μπορείτε να ανήκετε στη  μαύρη φυλή σε μια ζωή, στη λευκή σε μιαν άλλη, ξανά στη μαύρη στην επόμενη, σε μία άλλη να ανήκετε στην κόκκινη φυλή, στην επόμενη στην κίτρινη. Δεν έχει διαφορά. Είστε η ίδια ψυχή ενσαρκωμένη σ' ένα φυσικό σώμα που μπορεί κάθε φορά να είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν είναι συνήθως εντελώς διαφορετικό κάθε φορά, αλλά μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό ανά μεγάλες περιόδους επανενσαρκώσεων. Έτσι, η έννοια της μη αποδοχής κάποιας φυλής, τον χαρακτηρισμό κάποιας φυλής ως λιγότερο εξελιγμένης ή ως πνευματικά υποδεέστερης ή ανίκανης, ή 'δεύτερης κατηγορίας', είναι ολότελα ανόητη. Αποτελεί μια διαταραχή της συνείδησης.

Ε: Πόσο μας βοηθάει να εξελιχθούμε ο νόμος του Κάρμα;
Α: Υπάρχουν δύο μεγάλοι νόμοι - ο νόμος του Κάρμα, ή ο νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος, και σε συνδυασμό με αυτόν, ο νόμος της Επαναναγέννησης. Αυτοί δημιουργούν όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.
Σταδιακά, η ψυχή εξελίσσεται και φέρνει την 'εικόνα' της, την αντανάκλασή της, τον άνθρωπο, σε επαφή πρώτα με το διαλογισμό, έπειτα τον θέτει στην υπηρεσία κάποιου ανώτερου έργου. Έτσι, συνεχίζει να εξελίσσεται βαθμιαία, ώσπου να γίνει υποψήφιος (δόκιμος) μαθητής, έπειτα δεκτός ως μαθητής, αργότερα μυημένος, ανώτερος μυημένος, μέχρι τελικά να γίνει ένας Δάσκαλος. Όταν γίνετε Δάσκαλος, τότε ολοκληρώσατε την εξέλιξη σας στη Γη. Πολλοί απ' τους Δασκάλους αποχωρούν από τη Γη, πηγαίνουν σε υψηλότερους πλανήτες ή, κάποιες φορές, έξω από το ηλιακό μας σύστημα εντελώς. Άλλοι, ευτυχώς για μας, μένουν πίσω και βοηθούν επιβλέποντας την εξέλιξη των υπολοίπων μας και των κατώτερων βασιλείων.
Δεν είμαστε το μόνο βασίλειο στη Γη. Όλα τα βασίλεια, και υπάρχουν πολλά που δεν βλέπουμε, υπόκεινται σ' αυτό το εξελικτικό Σχέδιο του Θεϊκού Λόγου του πλανήτη μας. Οι Δάσκαλοι και όλοι εκείνοι με τους οποίους εργάζονται, οι γραμμές εξέλιξης των Αγγέλων (Ντέβα), βοηθούν και καθοδηγούν την ανθρωπότητα σ' αυτή την πορεία.

Ε: Θα μπορούσατε να περιγράψετε την επίδραση που θα έχει η δημόσια ανοιχτή παρουσία των Δασκάλων στον κόσμο;
Α: Με τους Δασκάλους να ζουν δημόσια στον κόσμο στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, θα δοθεί στην ανθρωπότητα μια τεράστια νέα ώθηση στη συνείδηση της φύσης της ζωής και στους ορίζοντες της εξέλιξης. Η συνείδησή μας θα μεγεθυνθεί και θα επεκταθεί μέχρι να γίνουμε και εμείς Δάσκαλοι. Και τότε θα γίνουμε συνεργάτες με τη Θεότητα του πλανήτη μας. Τότε θα μπορέσουμε ν' αποκτήσουμε τον έλεγχο των δυνάμεων της φύσης. Εάν μπορούσαμε να ξέρουμε την εξέλιξη που περιμένει την ανθρωπότητα, μόνο σ' αυτή την ερχόμενη εποχή, στα 2.500 χρόνια της εποχής του Υδροχόου, αν μπορούσαμε να βλέπαμε την επιστήμη που θα μας δώσει εξουσία, τη μαγική εκείνη επιστήμη που θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε χωρίς σκέψη, να μαθαίνουμε, να κατανοούμε χωρίς λόγια, να συνομιλούμε τηλεπαθητικά ως κάτι συνηθισμένο, θα μέναμε εμβρόντητοι. Η ομιλία θα πεθάνει καθώς οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεπαθητικά. Η τηλεπάθεια είναι ένα φυσικό, φυσιολογικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Χρειάζεται μόνο να την αναπτύξουμε. Η εξέλιξη της ανθρωπότητας θα επεκταθεί όταν θεωρήσει τον εαυτό της ως αποδέκτη θαυμάσιων ενεργειών, ερεθισμάτων και καθοδήγησης. Θα δημιουργήσουμε τον λαμπρότερο πολιτισμό που έχει γνωρίσει η Γη μέχρι τώρα. (Από διάλεξη, Σαν Φρανσίσκο)

Ε: Μπορεί η φωτογραφία του αποτυπώματος του χεριού του Μαϊτρέγια [βλ. σελ 102 του βιβλίου "Η Αφύπνιση της Ανθρωπότητας"] να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε; Μπορούν τα παιδιά ηλικίας δώδεκα ετών να τη χρησιμοποιήσουν για θεραπευτικούς σκοπούς;
Α: Η απάντηση είναι ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε! Είτε είκοσι ετών είτε 112 ετών.Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος  | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *