Αρθρα από τον Δάσκαλο

Το υπέρλαμπρο μέλλον

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ
Επαναδημοσιεύτηκε το Μάιο του 2017. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από αυτό το τεύχος του Share International.

Από που, μπορεί να σας ρωτήσουν, θα βρεθεί το όραμα που θα μας εμπνεύσει να εγκαταλείψουμε τους τρόπους του παρελθόντος - τον πόλεμο, τον ανταγωνισμό και την καταστροφή του πλανήτη – και, έτσι, ν' ανοίξει ο δρόμος προς το μοίρασμα από κοινού, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη; Για πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουμε κάποιο σημάδι ότι αυτός είναι εφικτός; Πού πρέπει να ψάξουμε για μια αμυδρή, έστω, αίσθηση ελπίδας; Χωρίς αμφιβολία, πολλά συμβαίνουν στον κόσμο που κλονίζουν ισχυρά την πίστη όλων, εκτός από εκείνων που είναι οι πλέον πεπεισμένοι ότι αυτό το πολύ επιθυμητό γεγονός δεν είναι μόνο εφικτό, αλλά και εξασφαλισμένο!

Από ποια βάση μπορεί να γίνει αυτή η ισχυρή δήλωση; Από ποια ανώτερη γνώση απολήγει; Πώς, σε τούτο τον αβέβαιο κόσμο, μπορεί να διατηρηθεί τέτοια εμπιστοσύνη; Οι απαντήσεις σ' αυτές τις θεμιτές ερωτήσεις κρύβονται σ' ένα γεγονός που είναι γνωστό στο σύνολο της Ιεραρχίας αλλά όχι, ακόμα, σ' όλους τους ανθρώπους. Το γεγονός ότι ο Αρχηγός και ο Ηγέτης της Ιεραρχίας, ο ίδιος ο Μαϊτρέγια, είναι, εδώ και πολλά χρόνια, παρών στον καθημερινό κόσμο. Το γεγονός ότι πολλοί από τους επιφανείς Αδελφούς τους περπατούν, επίσης, και πάλι δίπλα τους. Το γεγονός ετούτο δεν έχει προηγούμενο. Προμηνύει κάτι υπέροχο και ολότελα νέο. Για πρώτη φορά, σ' αμέτρητα χιλιάδες χρόνια, αυτοί οι «χωρίς σφάλματα άνθρωποι» θα διδάξουν στους ανθρώπους τον τρόπο να ζουν, απλά και καλά, με ειρήνη και ορθές ανθρώπινες σχέσεις.

Συνεπώς, μπορεί να ειπωθεί ότι το μέλλον είναι εξασφαλισμένο. Οι άνθρωποι, όμως, πρέπει ν' αποδεχθούν και να εφαρμόσουν τις αρχές της ειρήνης: ν' αναγνωρίσουν ότι όλοι είναι ίσοι και ότι ο καθένας αποτελεί έκφραση της θεότητας που διαπερνά το Όλον. Όταν αυτό γίνει κατανοητό με σαφήνεια, θα συναντήσουν ελάχιστες δυσκολίες να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την ειρήνη. Οι θεϊκές πτυχές της δικαιοσύνης και της ελευθερίας θ' αποκτήσουν νέο νόημα και σημασία και θα επιταχύνουν την έλευση της ημέρας εκείνης κατά την οποία η κατανομή των πόρων θα αναλάβει το φυσικό και λογικό της χώρο ως απάντηση στις τωρινές συγκρούσεις και στα διλήμματα.

Μέχρι τώρα, όλες αυτές οι ιδέες και οι επιδείξεις πνευματικής διαβίωσης γίνονταν μόνο από ορισμένους μεμονωμένους ανθρώπους. Αργή ήταν, πράγματι, η απήχηση που είχαν τα ηρωικά τους παραδείγματα. Εν τούτοις, οι συνθήκες ασκούν τώρα ασυνήθιστες και αφόρητες πιέσεις - οι άνθρωποι οφείλουν να προσαρμοστούν και ν' αλλάξουν ή να χαθούν.

Καθώς αναζητούν τις απαντήσεις στα προβλήματά τους, θα βρουν τον Μαϊτρέγια και την ομάδα Του έτοιμους ν' ανταποκριθούν, έτοιμους να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα μακριά απ' τον κίνδυνο και την περαιτέρω αφροσύνη. Εκείνοι έχουν τις απαντήσεις που μέχρι τώρα διαφεύγουν από τους ανθρώπους, τις απαντήσεις που μόνο αυτές διασφαλίζουν το μέλλον, το καλύτερο δυνατό μέλλον, για την ανθρώπινη φυλή.
 
  
Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Μαίου του 2017 (επαναδημοσίευση), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρισκόταν σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *