ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Απριλίου του 2017 του περιοδικού Share International.   Παρακαλώ σημειώστε ότι είναι αποσπάσματα ερωτήσεων και απαντήσεων που έγιναν σε διαλέξεις του Μπέντζαμιν Κρεμ.


Διάλεξη στα Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ε: Εφόσον οι Δάσκαλοι βρίσκονται εδώ, μήπως θα μπορούσαν να επιφωτίσουν όλους εμας - την ανθρωπότητα -  και να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε προς ένα νέο τρόπο σκέψης;

Α: Για αυτό τον λόγο έρχονται! Φυσικά! Αυτό μας δίνει ελπίδα αλλά πρέπει να δράσουμε και εμείς οι ίδιοι. Πρέπει να θελήσουμε οι ίδιοι αυτό που μας συμβουλεύει ο Μαϊτρέγια. Πρέπει να θελήσουμε να εφαρμόσουμε το μοίρασμα από κοινού. Πρέπει να θελήσουμε να ενωθούμε, να ξεφορτωθούμε τον πόλεμο. Οφείλουμε να έχουμε την πρόθεση. Μ' αυτόν τον τρόπο ο Μαϊτρέγια δεν παραβιάζει την ελεύθερη βούληση μας. Αλλά η ενέργεια Του, με την ικανότητα Του να εμπνέει, θα παρακινήσει την ψυχή της Αμερικής για να επιφέρει τον αναγκαίο μετασχηματισμό στη στάση του Αμερικάνικου λαού, ώστε να γίνει αποδεκτό το μοίρασμα από κοινού. Όμως, δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν εργάζεται ανοιχτά και δημόσια στον κόσμο, με την αληθινή Του ταυτότητα ως ο Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος. Το έργο μου ήταν να προετοιμάσω τον δρόμο, να δημιουργήσω ένα κλίμα ελπίδας και αναμονής, ώστε να μπορέσει να εισέλθει στις ζωές μας χωρίς να παραβιάζει την ελεύθερη βούληση μας.


Ε: Πόσο μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων απαιτείται για να σχηματιστεί η απαραίτητη κρίσιμη μάζα ώστε να λάβει χώρα η δημόσια εμφάνιση του Μαϊτρέγια;

Α: Δεν χρειάζονται περισσότεροι. Ο Μαϊτρέγια έχει πληθώρα κόσμου. Η μάζα μας απαριθμεί περισσότερους απ' όσους χρειάζεται, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δράση. Πρέπει να κάνουμε μόνοι μας αυτά που οφείλουμε να κάνουμε. Εάν συνέβαιναν τέτοια δύσκολα γεγονότα κατά τα οποία ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος θα ήταν αναπόφευκτος, θα έβγαινε στο προσκήνιο και θα επενέβαινε. Ο Μαϊτρέγια παρακολουθεί την παγκόσμια κατάσταση λεπτό προς λεπτό. Σε κάθε στιγμή του χρόνου Αυτός παρατηρεί τα γεγονότα κρίνοντας τα σε σχέση με την ελεύθερη μας βούληση και, επίσης, σύμφωνα με τον κίνδυνο που ενέχουν. Εμείς βλέπουμε μόνο τον κίνδυνο. Εάν κοιτάξουμε τον κόσμο βλέπουμε κίνδυνο, πολέμους και τα λοιπά. Είναι μία  μονο-διάστατη άποψη του κόσμου, ενώ ο κόσμος είναι πολυ-διάστατος. Οι Δάσκαλοι, βλέπουν τους κινδύνους, φυσικά, αλλά παρατηρούν και τις αλλαγές, βλέπουν τις δυνάμεις για αλλαγή, και αναγνωρίζουν ότι, με το καιρό, επαυξάνεται η δύναμη για το καλό, λαμβάνει χώρα ένα είδος μετασχηματιστικής ανάπτυξης, η οποία είναι εντελώς άγνωστη στον πολύ κόσμο.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια τεράστια Συμπαντική Οντότητα που ονομάζεται το Πνεύμα της Ειρήνης και της Ισορροπίας, η Οποία εργάζεται μέσω του Μαϊτρέγια μ' έναν τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που ο Μαϊτρέγια εργάστηκε μέσω του Ιησού της Παλαιστίνης, επιφωτίζοντας Τον. Αυτή η ενέργεια εργάζεται με τον Νόμο της Δράσης και Αντίδρασης, οι οποίες είναι αντίθετες και ίσες. Η επίδραση της εργασίας αυτού του Αβατάρ είναι να μετασχηματίσει την επικρατούσα βία και μίσος και ασυνεννοησία στα αντίθετα τους, δηλαδή σε αρμονία, συμφωνία, ειρήνη και δικαιοσύνη, σε ακριβή αναλογία με την υπάρχουσα βία και μίσος. Αποτελεί την ισχυρότερη ενέργεια στον κόσμο σήμερα. Δεν εννοώ την πιο ισχυρή ενέργεια καθαυτή, αλλά ότι υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα αυτής της ενέργειας στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη από τις ισχυρές ενέργειες που εργάζονται μέσω του Μαϊτρέγια. Υπάρχει ένας άλλος σπουδαίος Αβατάρ, ο επονομαζόμενος Αβατάρ της Σύνθεσης, ο οποίος φέρνει στον κόσμο με τεράστια δυναμικότητα τις ενέργειες του Υδροχόου που είναι οι ενέργειες της σύνθεσης. Ο Ίδιος ο Μαϊτρέγια φέρνει την ενέργεια του Βούδα, που είναι η Συμπαντική Σοφία και την δική Του ενέργεια της Αγάπης, που είναι η Συμπαντική Αγάπη. Και όλες αυτές σχηματίζουν ένα ουράνιο τόξο ενεργειών το οποίο επιδρά παράλληλα με την καταστροφικότητα, την βία και το μίσος. Και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα αυτά τα αρνητικά θα ξεπεραστούν. Αλλά δεν μπορούμε απλά να εφησυχάζουμε και να λέμε: «O Μαϊτρέγια θα τα φτιάξει όλα». Δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι. Πρέπει να ενεργούμε υπεύθυνα εάν θέλουμε να ονομαζόμαστε υπεύθυνα άτομα, και ανταποκρινόμενοι να εργαζόμαστε εναντίον στο μίσος και την αδικία για το καλό όλου του κόσμου.


Ναγκόγια, Ιαπωνία

Ε: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χάνονται  σε φυσικές καταστροφές - γιατί;

Α: Είναι φυσικό να χάνονται άνθρωποι σε φυσικές καταστροφές. Επειδή η γη κινείται υπάρχουν σεισμοί, υπάρχουν ανεμοστρόβιλοι και τα λοιπά. Πολύ πρόσφατα είχαμε δύο τεράστιες καταστροφές [το τσουνάμι και ένας μεγάλος σεισμός στην Κίνα]. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για φυσικές καταστροφές. Η απάντηση είναι ότι δεν ήταν αυτό που αποκαλούμε φυσικές καταστροφές. Η ανθρωπότητα δεν κατανοεί το νόμο - το Νόμο της Ακακίας και της Αιτίας και Αποτελέσματος [Στμ: Κάρμα]. Δημιουργήσαμε ένταση και άγχος στον κόσμο. Υπάρχει, τώρα, τρομακτική ένταση λόγω του πολέμου στο Ιράκ – ο οποίος είναι ολοκληρωτικά παράνομος, άχρηστος και φρικτός πόλεμος, που κόστισε πολλές ανθρώπινες ζωές. Επίσης, στα μετέπειτα γεγονότα στο Αφγανιστάν, την απειλή στο Ιράν, και τη συντήρηση της έντασης στον κόσμο την οποία διατηρεί η Αμερική μέσω της πίεσης στο Ιράν. Οι άνθρωποι σ' όλον τον κόσμο ζουν σε κατάσταση έντασης λόγω των ισχυρών συμπαντικών ενεργειών που είναι παρούσες αυτήν την εποχή στον πλανήτη, αλλά επίσης λόγω των πράξεων βίας ορισμένων ισχυρών ατόμων και κρατών. Και οι λαοί παρατηρούν σιωπηλοί. Αυτή η χώρα [η Ιαπωνία] παρατηρεί σιωπηλά τις πράξεις της Αμερικής, επειδή είναι σύμμαχός της, αλλά οι λαοί πρέπει να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια στην καταπίεση των άλλων κρατών από τους ισχυρούς του κόσμου. Η Αμερική είναι μεγάλη χώρα και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη αλλά, δυστυχώς, δεν είναι συντονισμένη στον αληθινό προορισμό της. Παίζει με δυνάμεις που δεν μπορεί να καταλάβει. Είναι ένα νεαρό και ισχυρό έθνος. Έχει την υπεροψία των νέων, ιδιαίτερα των δυνατών νέων. 'Ηλθε ο καιρός τα άλλα έθνη του κόσμου, τα παλαιότερα, σοφότερα έθνη, να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια στις πράξεις της Αμερικής.

Τώρα, όταν βρισκόμαστε εκτός ισορροπίας, όπως είμαστε αυτή την περίοδο, οι υπο-ανθρώπινες στοιχειακές δυνάμεις οι οποίες ρυθμίζουν τους κυκλώνες και τους σεισμούς και που είναι στην πραγματικότητα οι δυνάμεις του ίδιου του πλανήτη, απορρυθμίζονται. Έτσι σε περιοχές που φυσιολογικά δημιουργούνται τυφώνες ή κυκλώνες ή σεισμοί, όλα διογκώνονται. Το κάθε τι συμβαίνει σε υπερβολική ένταση λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί από την ανθρωπότητα και στην οποία οι στοιχειακές δυνάμεις ανταποκρίνονται. Βγαίνουν εκτός ισορροπίας. Όταν θα ξανα-ισορροπήσουμε θα ξανα-ισορροπήσουν και αυτές. Η ανθρωπότητα χρειάζεται να κατανοήσει την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ όλων των δυνάμεων και όλων των πτυχών του πλανήτη. Και ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να υποστηρίξετε και να ενθαρρύνετε την αποδοχή του από κοινού μοιράσματος. Το μοίρασμα από κοινού και η δικαιοσύνη θα φέρουν την ηρεμία και ακόμα και την ισορροπία του κόσμου.Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος  | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *