Αρθρα από τον Δάσκαλο

Το, με ελευθερία και δικαιοσύνη, μέλλον

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Μάιος του 1993
Επαναδημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2017. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από αυτό το τεύχος του Share International.

Παλιότερα, ο κόσμος σπάνια έμοιαζε να έχει τόσα πολλά προβλήματα. Τώρα, σ' ολόκληρη την υφήλιο, σ' όλες σχεδόν τις χώρες, αυξάνονται οι δυνάμεις που διαταράσσουν την ισορροπία και την ασφάλεια. Η σύγχυση και το χάος σπείρουν τον τρόμο ολοένα και περισσότερο. Εκατομμύρια άνθρωποι υφίστανται εξευτελιστικές δυσκολίες και μεγάλη ανέχεια, ενώ ολόκληρα έθνη συνταράσσονται από τις ωδίνες της αλλαγής.

Σε τούτο  το καζάνι έχει έρθει ο Χριστός. Είτε γίνεται αντιληπτό είτε όχι, πίσω από την εξωτερική αναταραχή, το χέρι Του καθοδηγεί και στεριώνει τις δυνάμεις για το καλό, εξασφαλίζοντας τον τελικό τους θρίαμβο. Μπορεί μόλις να διαφαίνεται, αλλά μια νέα τάξη πραγμάτων δημιουργείται απ' αυτές τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν, μια νέα ζωή από τις στάχτες των μορφών που χάνονται.

Καθώς η εμπορευματοποίηση εξαπλώνει τον καρκίνο της σ' όλο τον κόσμο, δηλητηριάζοντας το ζωτικό αίμα των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, του εμπορίου και της διακυβέρνησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και ψάχνουν για νέους τρόπους συναλλαγών και εμπορίας.

Ενόσω εκείνοι που είναι αδίστακτοι και φιλόδοξοι εξαπλώνουν τον όλεθρο στις πατρίδες τους, αναφλέγοντας το μίσος που εδώ και καιρό βρισκόταν σε ύφεση στις καρδιές των λαών τους, στις διεθνής συναντήσεις των κρατών διαφαίνεται μια καινούργια προθυμία βοήθειας των θυμάτων για την αντιμετώπισή του.

Το χέρι του Χριστού δεν απομακρύνεται ποτέ απ' το τιμόνι. Μόνο η υπακοή στο Νόμο περιορίζει την εμβέλειά της βοήθειάς Του. Πάντα οι δυνάμεις Του είναι σ' επιφυλακή, έτοιμες να επέμβουν όταν το υπερβολικό βάρος απειλεί να συντρίψει την ατραπό της ανθρωπότητας.

Κάντε κουράγιο, λοιπόν, διότι ετούτες οι ημέρες της φωτιάς και του φόβου θα τελειώσουν. Ο μακρύς πόνος και τα δεινά του ανθρώπου σύντομα θα παύσουν. Έχετε θάρρος, ξέροντας ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνος, ότι οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί του γνωρίζουν και παρακολουθούν κάθε οδυνηρό, περαστικό εξελικτικό στάδιο.

Προετοιμάστε, τώρα, ν' αντικρύσετε και να χτίσετε το μέλλον. Ενατενίστε το και περιβάλλετέ το με την υψηλότερη ευγενική φιλοδοξία σας. Μάθετε να παραμένετε αποταυτισμένοι [Στμ: ή αποσπασμένοι] εν μέσω του παρόντος χάους και μην προσθέτετε τη δική σας ποσότητα φόβου στη θηλιά του σκοταδιού. Η ημέρα της χαράς βρίσκεται πλησιέστερα απ' ό,τι νομίζετε. Το μίσος, επίσης, έχει φτάσει στο τέλος του.

Αφυπνιστείτε, σύντομα, στους νέους καιρούς. Λαμπρύνετε, εκ νέου, κάθε φωτεινή ευγενική σας φιλοδοξία. Ένα καινούργιο φως, το Φως του Κόσμου, βρίσκεται και πάλι, ανάμεσα σας. Φανερώστε το αυξανόμενο φως που εκχύνεται τώρα σε κάθε νοήμον ον, και αποκαταστήστε τις ανισορροπίες των παλαιών καιρών.

Παρακολουθούμε και περιμένουμε και είμαστε μαζί σας. Κάθε μέρα φέρνει την παρουσία Μας πλησιέστερά σας. Όταν θα Μας δείτε θα αναγνωρίσετε ότι έφτασε ο καιρός να συνεργαστούμε για τη διασφάλιση της ανθρώπινης φυλής: δεν πρέπει, πλέον, «οι δυνάμεις της αγοράς» να γκρεμίζουν την ανοδική πορεία του ανθρώπου. Δεν πρέπει, πλέον, ο σκληρός αριβισμός να καταπνίγει τη ζωή των ανθρώπων. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι εν μέσω αφθονίας. Δεν πρέπει, πλέον, το μέλλον των νέων να εκποιείται χωρίς τη δυνατότητα να το αντιληφθούν. Το μέλλον της ελευθερίας και της δικαιοσύνης σας καλεί. Αποδεχτείτε το, αποδεχτείτε το.
 
  
Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Απριλίου του 2017 (πρωτοδημοσιεύθηκε τον Μάιο του 1993), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρισκόταν σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *