ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Μεταφρασμένες από το τεύχος του Μαρτίου του 2012 του περιοδικού Share International.

Ε: (1) Πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο Μαϊτρέγια μετά την έκδοση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του περιοδικού Share International; (2) Όλες οι συνεντεύξεις δόθηκαν στην Βραζιλία;
Α: (1) Τέσσερις, μέχρι την 11η Φεβρουαρίου του 2012, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 56. (2) Έχουν δοθεί 29 στις Η.Π.Α., 14 στο Μεξικό και 13 στην Βραζιλία.

Ε: Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν έως τώρα ακούσει τις πληροφορίες σας και πόσοι από αυτούς τις πιστεύουν;
Α: Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι τις έχουν ακούσει έως τώρα. 12 εκατομμύρια τις αποδέχονται εξ ολοκλήρου. 12 εκατομμύρια τις απορρίπτουν κατηγορηματικά.  12 εκατομμύρια διατηρούν έναν ανοικτό νου και παρακολουθούν τα γεγονότα να ξεδιπλώνονται.

Ε: Εξακολουθεί ακόμα ο Μαϊτρέγια να σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη στην Ιαπωνία;
Α: Ναι, εν καιρώ.

Ε: Που βρίσκεται σήμερα ο Μαϊτρέγια; Θα Τον δούμε φέτος στις 21 Δεκεμβρίου 2012;
Α: Ο Μαϊτρέγια ζει στο Λονδίνο αλλά εμφανίζεται στην τηλεόραση της Βραζιλίας. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, έτσι είναι δύσκολο να απαντήσω την ερώτησή σας. Το πότε θα Τον δείτε εξαρτάται από εσάς και από το υπόλοιπο της ανθρωπότητας, εάν έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον δρόμο Του έχοντας δεχτεί την αρχή του μοιράσματος από κοινού και της δικαιοσύνης για όλους.

Ε: Τα περισσότερα μέρη που αναφέρονται στις ιστοσελίδες σας ότι έχει εμφανιστεί ο Μαϊτρέγια φαίνονται να βρίσκονται μόνο στην Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία. Έχει ποτέ εμφανιστεί στην Αφρική;
Α: Οι μοναδικές φωτογραφίες του Μαϊτρέγια που έχουμε είναι από την εμφάνιση Του στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου Τον είδαν 6.000 άνθρωποι στις 11 Ιουνίου 1988.

Ε: Τι πρέπει να γίνει για να δοθεί τέλος στις συνεχιζόμενες δολοφονίες και άλλες πράξεις βίας που συμβαίνουν τώρα στην Συρία; Τι πρέπει να κάνει η διεθνής κοινότητα;
Α: Πρέπει τα Ηνωμένα Έθνη να πάρουν την ευθύνη και να δράσουν.

Ε: Πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια μας είπατε ότι οι Παλαιστίνιοι, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποκτούσαν κυριότητα της χώρας τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Φαντάζομαι ότι, με τόσες πολλές ρευστές και συνεχώς μεταβαλλόμενες πολιτικές συνθήκες, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει πρόβλεψη για το πότε θα εκδηλωθούν τα γεγονότα. Κρίνοντας από τις παρούσες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συμβαίνουν στο παρασκήνιο, όπως τα γεγονότα της εξωτερίκευσης του Μαϊτρέγια, ξέρετε πόσα χρόνια  θα χρειαστούν για να βρεθεί λύση στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή κρίση;
Α: Αμφιβάλλω αν έχω κάνει τέτοια πρόβλεψη αλλά εάν έκανα θα πρέπει να ήταν σε πολύ ανεπίσημο και πρόχειρο τόνο – μια προσωπική σκέψη. Κανείς δεν μπορεί να κάνει με επιτυχία τις σταθερές προφητείες που οι άνθρωποι ζητούν.

Ε: Πρόσφατα προτάθηκε να γίνονται περισσότεροι Διαλογισμοί Διαβίβασης ώστε να «βοηθήσουν» στις διάφορες κρίσεις ανά τον κόσμο. Μήπως υποδεικνύετε στις ομάδες να εκτελούν περισσότερο Διαλογισμό Διαβίβασης για να βοηθήσουν στην παρούσα κρίση στη Συρία;
Α: Ποτέ δεν έχω ζητήσει αύξηση του Διαλογισμού Διαβίβασης αλλά ούτε βλέπω κανένα λόγο να μην κάνετε περισσότερο διαλογισμό.

Ε: Νομίζετε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα επανεκλεγεί;
A: Εξαρτάται από τον λαό των ΗΠΑ.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σας για τα τρομερά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν σε κάποιες χώρες, παρόλο που μια μερίδα του πληθυσμού τους ήδη δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα;
Α: Είναι πολύ οδυνηρά και δύσκολα για τους φτωχούς. Επίσης δεν υπάρχει ομοφωνία ότι πραγματικά τα μέτρα λιτότητας θα πετύχουν τον σκοπό τους. Η λιτότητα είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσει  κανείς το πρόβλημα και πρέπει κάτι πραγματικά να γίνει - όχι υποχρεωτικά αυτό. Για παράδειγμα (άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι) η προσφορά μεγάλης ποσότητας χρήματος για να τονωθεί η οικονομία. Αλλά με κανένα από αυτούς τους τρόπους δεν υπάρχει εγγύηση 100% επιτυχίας. Πρέπει να γίνει κατανοητό  ότι οι παλιές μέθοδοι δε μπορούν να επιτύχουν πλέον μόνες τους. Η ανθρωπότητα εισέρχεται σε ένα καινούργιο τρόπο ζωής ο οποίος θα βασίζεται σε νέες αρχές, όπως στην εφαρμογή της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσω του δίκαιου μοιράσματος των πόρων. Έτσι, οποιοδήποτε θεραπευτικό μέσο από αυτά που εφαρμόζονται σήμερα δεν μπορεί παρά να είναι πρόσκαιρο.

E: Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Βρετανίας, αξιοζήλευτος για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, έχει τώρα πληγεί από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τις απελπισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης συνεργασίας για εξοικονόμηση χρημάτων. Είναι, άραγε, το αντίτιμο της παγκοσμιοποίησης; Και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν τέτοιους οργανισμούς; Είναι σαν να καταστρέφεται ο ιστός της ζωής και η κοινωνική συνοχή.
Α: Αυτή είναι η αλήθεια. Η εμπορευματοποίηση καταστρέφει σε βάθος την ποιότητα της ζωής προς όλες τις κατευθύνσεις. Τι μπορεί να γίνει: αντισταθείτε με κάθε δυνατό νόμιμο τρόπο στην αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων οργανισμών.

Ε: Στην έκδοση του Νοεμβρίου του 2011 του περιοδικού Share International στο τμήμα των Ερωτήσεων και Απαντήσεων, παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον βαθμό εξέλιξης κατά την στιγμή της γέννησης και του θανάτου μερικών διάσημων μυημένων. Ένας από αυτούς, ο Πάμπλο Πικάσο, φαίνεται να επιτέλεσε ένα μεγάλο εξελικτικό άλμα. Μέσα σε μία ενσάρκωση προόδευσε σημαντικά, πήγε από 1,5 σε 2,4.
Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό; Ίσως μέσω της βαθειάς προσήλωσης στην ζωγραφική του; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε από τον Πικάσο;
Α: Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο, όπως το κάνετε να ακούγεται. Ως μεγάλος ζωγράφος ο Πικάσο είχε προφανώς ιδιαίτερο ταλέντο στο να συγκεντρώνεται και να επικεντρώνεται σε αυτό που έκανε. Επίσης δεν φοβόταν τη σκληρή δουλειά. Όπως είπε ο ίδιος:
«Ένα άλογο δεν μπορεί να ξεφύγει μόνο του από το υποζύγιο. Αλλά ο άνθρωπος πρέπει να εργάζεται.»

Ε: Καθώς ο Νόμος του Κάρμα  ισχύει για όλες τις σκέψεις και τις πράξεις μας, άραγε οι σκέψεις μας (καλές και κακές) παράγουν πιο ισχυρό κάρμα για εμάς από ότι οι πράξεις μας; Οι σκέψεις μας λαμβάνουν χώρα στο νοητικό επίπεδο, το οποίο είναι υψηλότερο από το πυκνό υλικό, έτσι μήπως αυτό σημαίνει ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν περισσότερο (για καλό ή για κακό) από ότι οι πράξεις μας;
Α: Κάθε πράξη είναι το αποτέλεσμα σκέψης. Ως εκ τούτου η σκέψη μαζί με την πράξη επιφέρει περισσότερες συνέπειες από την σκέψη και μόνο. Ωστόσο, εξαρτάται από την ένταση της σκέψης.

Ε: Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε ένα παράξενο νέο φαινόμενο το οποίο κάποιοι άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου αναφέρουν; Λένε ότι έχουν ακούσει και καταγράψει έναν παράξενο θόρυβο που φαίνεται ότι  προέρχεται από τον ουρανό. Μερικοί πιστεύουν ότι παράγεται από τον πλανήτη μας. Λέγεται ότι ο ήχος έρχεται και  φεύγει και μοιάζει με το θόρυβο ενός τρένου ή μεγάλου μηχανήματος. Υπάρχουν μια σειρά από βίντεο στο YouTube που υποτίθεται ότι καταγράφουν αυτό του παράξενο θόρυβο. Κάποια ακούγονται σαν φάρσες. Είναι αληθινά; Αν ναι, τι προκαλεί τον ήχο;
Α: Οι άνθρωποι είναι «κουρδισμένοι» [βρίσκονται σε ένταση]. Τα νευρικά συστήματα όλων των ανθρώπων στον κόσμο είναι τεντωμένα από την εισροή καινούργιων ενεργειών. Αυτή η ένταση προκαλεί τούτη την ψευδαίσθηση, και το στρες και η ένταση της παρούσας καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους επιδεινώνει την κατάσταση.

Ε: Τα μικροδάνεια βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο έντονης κριτικής. Μια πρόσφατη ανάλυση που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση ισχυρίστηκε ότι πολλοί άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, διότι οι τοπικές τράπεζες που παρέχουν αυτά τα δάνεια απαιτούν, όταν τα χορηγήσουν, την αποπληρωμή τους μέσα στον πρώτο μήνα. Οι τράπεζες αναγκάζουν, έτσι, τους ανθρώπους να πουλήσουν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους ή να πέσουν στα νύχια των τοκογλύφων. Αυτή η απαίτηση απλά επιδεινώνει το [οικονομικό] πρόβλημα των ανθρώπων. Υπό το φως των ανωτέρω πληροφοριών άρχισα να αμφιβάλλω για την αξία των μικροδάνειων και θα εκτιμούσα τη γνώμη σας, παρακαλώ.
Α: Δεν χωρά αμφιβολία ότι τέτοιες ληστρικές πρακτικές συμβαίνουν, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία όσων λαμβάνουν μικροδάνεια είναι ένα όφελος για τη ζωή τους.

Ε: Τι θα συμβεί στην περίπτωση των σιαμαίων διδύμων που μοιράστηκαν ένα σώμα και πέρασαν όλη τη ζωή τους σε αυτή την κατάσταση; Θα μοιράζονται μια κοινή ψυχή;
Α: Όχι απαραίτητα.

Ε: Ένα βράδυ, πριν μάθω για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βγήκα έξω στην πίσω αυλή. Ήταν πολύ αργά και είχα ασυνήθιστα χαρούμενη διάθεση! Όταν κοίταξα στο τέλος του αετώματος του σπιτιού των γειτόνων μου, είδα ότι  είχε καλυφθεί από φωτεινά σταυροειδή σχέδια, όπως αυτά που διάβασα ότι  εμφανίζονται κατά καιρούς σε παράθυρα. Εκείνη τη χρονική στιγμή σάστισα, καθώς δεν μπορούσα να διακρίνω κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει τέτοια αντανάκλαση και να σχηματίσει αυτά τα σχήματα στο κτίριο. Τα παρατήρησα και μου φάνηκαν σαν όμορφοι σταυροί αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έμοιαζαν και με διαμάντια. Την πρώτη φορά που διάβασα το βιβλίο σας «Η Αφύπνιση της Ανθρωπότητας» και είδα τις φωτογραφίες των φωτεινών σχεδίων στα κτίρια, συνειδητοποίησα ότι αυτά που είχα δει ήταν το ίδιο φαινόμενο αλλά είχε σχηματιστεί στο πλάι του σπιτιού! Γνωρίζετε αν ήταν όντως το ίδιο πράγμα; Εμφανίζονται και αλλού, εκτός από επάνω στα τζάμια; Οι ενέργειες μεταβάλλονται τόσο γρήγορα τώρα που είναι δύσκολο να ανταποκριθεί κανείς! Είναι όλα όμως πολύ ελπιδοφόρα.
Α: Οι σταυροί από φως εμφανίζονται σε παράθυρα, σε τοίχους, σε πεζοδρόμια σε δρόμους, ακόμα και στις πλευρές μικρών ή μεγάλων φορτηγών, σε όλες τις περιοχές του κόσμου.


 Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

 

* * *