Διαλογισμός διαβίβασης

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ο διαλογισμός διαβίβασης είναι ο απλούστερος, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να υπηρετήσει κανείς την ανθρωπότητα και να συμβάλει στην μεταμόρφωση του κόσμου μας.

Καθώς οι ενέργειες του Υδροχόου αρχίζουν να διεγείρουν την καρδιά και το νου μας, και καθώς αρχίζουμε να ερχόμαστε σ' επαφή μ' εκείνη την ανώτερη άποψη του εαυτού μας, την ψυχή, ενδέχεται να νιώσουμε μια νέα και ίσως απροσδιόριστη παρόρμηση. Καθώς αυτή η παρόρμηση απαιτεί όλο και πιο έντονα να εκφραστεί, μας φέρνει αναπόφευκτα σε επαφή με ανθρώπους και περιστάσεις όπου μπορεί να γίνει πράξη. Αυτή η παρόρμηση, που έχει προέλευση το επίπεδο της ψυχής, ονομάζεται υπηρεσία. Είναι μια από τις μεγάλες επιστήμες που θα ξεδιπλωθούν στην ερχόμενη εποχή.

Η πιο δυνατή υπηρεσία είναι εκείνη που γίνεται σε ομαδικό σχηματισμό. Στο πεδίο του διαλογισμού, είναι γνωστό ότι πολύ μεγαλύτερη ενέργεια μπορεί να σταλεί μέσ' από ομάδες απ' ό,τι είναι δυνατόν να σταλεί μέσ' από άτομα που διαλογίζονται μόνα τους. Έτσι, η εργασία της διαβίβασης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να υπηρετήσετε την ανθρωπότητα, δουλεύοντας μαζί με άλλους, εκεί ακριβώς που βρισκόσαστε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ;

Η διαβίβαση είναι μια εξειδικευμένη μορφή ομαδικού διαλογισμού, στον οποίο τα μέλη προσφέρουν τον εαυτό τους (τα ενεργειακά τους κέντρα ή "τσάκρα") ως όργανα για το μετασχηματισμό προς τα κάτω των πνευματικών ενεργειών που εκπορεύονται από την Πνευματική Ιεραρχία των Δασκάλων (των μεγαλύτερων αδερφών της ανθρώπινης φυλής που επιβλέπουν και καθοδηγούν την εξέλιξή μας). Μ' αυτό τον τρόπο, αυτοί που συμμετέχουν σε διαλογισμό διαβίβασης προμηθεύουν στον πλανήτη μια δεξαμενή ενέργειας που είναι πιο προσιτή και πιο χρήσιμη στην ανθρωπότητα και τα άλλα βασίλεια της φύσης – ενέργειας που είναι εκείνη ακριβώς που μεταμορφώνει τώρα τον κόσμο μας.

Σύμφωνα με τον βρετανό εσωτεριστή Μπέντζαμιν Κρεμ, ο διαλογισμός είναι το πιο σημαντικό έργο που μπορούν να κάνουν οι ομάδες σήμερα. Δεν είναι ασυμβίβαστος με καμιά άλλη μορφή διαλογισμού που ίσως κάνετε. Αντίθετα, βελτιώνει την ποιότητα και δυναμοποιεί άλλες δραστηριότητες υπηρεσίας που ενδεχομένως ασκείτε.

Μια ομάδα διαβίβασης δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για ν' αναζητήσει κανείς ατομική καθοδήγηση, λήψη μηνυμάτων από αόρατες οντότητες, επαφή με τα αστρικά επίπεδα ή με οδηγούς κλπ. Δεν είναι παρά ένα δόσιμο του εαυτού μας στην υπηρεσία του κόσμου. Ωστόσο, ως υποπροϊόν αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς, η πνευματική ανάπτυξη του ατόμου επιταχύνεται. Αυτό που ίσως θα πετύχαινε κανείς με 20 χρόνια ατομικού διαλογισμού θα επιτευχθεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε ένα χρόνο σταθερής διαβιβαστικής εργασίας.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Για να σχηματίσετε μια ομάδα διαβίβασης, δεν σας χρειάζεται παρά η πρόθεση και η επιθυμία να υπηρετήσετε. Μια ομάδα μπορεί να ξεκινήσει με οσοδήποτε αριθμό ατόμων. Ακόμα και τρεις μόνο άνθρωποι σχηματίζουν ένα τρίγωνο και μπορούν να διαβιβάζουν ενέργεια πολύ αποτελεσματικά. Μπορείτε ν' αρχίσετε απλά, προσκαλώντας απλώς μερικούς φίλους με παρόμοιο ενδιαφέρον να διαλογίζονται μαζί σας σε ταχτική βάση. Μπορείτε κατόπιν να ενθαρρύνετε τα μέλη να προσκαλέσουν κι άλλους.

Η τακτικότητα είναι σημαντική. Η ομάδα πρέπει να διαλέξει μια ημέρα ή ημέρες της εβδομάδας και μια ώρα συνάντησης και να τις τηρεί σταθερά. Έτσι οι Δάσκαλοι μπορούν να ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται στην ομάδα να είναι διαθέσιμη μια ορισμένη ώρα, και η ενέργεια της ομάδας μπορεί να ενσωματωθεί στην όλη εργασία. Από τη στιγμή που καθιερωθεί η συνήθεια, γίνεται ένα ξεχωριστό και σημαντικό σημείο εστίασης στη ζωή κάθε μέλους.

Μερικές ομάδες αφιερώνουν χρόνο πριν από τη διαβίβαση στη μελέτη ή τη συζήτηση των διδασκαλιών της Προαιώνιας Σοφίας, εκείνου του μεγάλου σώματος γνώσης που βρίσκεται στη βάση κάθε θρησκευτικής και φιλοσοφικής σκέψης. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση της ομαδικής συνείδησης, ιδιαίτερα όταν νέα μέλη προστίθενται ταχτικά στην ομάδα. Αλλες ομάδες προτιμούν να περιορίζουν τη δραστηριότητά τους στη διαβίβαση. Και οι δυο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές,

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ

Για να διευκολύνετε το χειρισμό της ενέργειας από τους Δασκάλους, μπορείτε αν θέλετε να καθίσετε κυκλικά ή ημικυκλικά, με τους άντρες από τη μια μεριά και τις γυναίκες από την άλλη. Ένα καλό ξεκίνημα της διαβίβασης είναι να διαβάζετε όλοι μαζί με μια φωνή ένα από τα Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια το Χριστό, ή ν' ακούτε ένα μήνυμα από κασέτα. Αυτό αμέσως ανυψώνει τη συνειδητότητα της ομάδας. Μετά απ' αυτό, εκφωνείτε όλοι μαζί τη Μεγάλη Επίκληση (βλ. και στο τέλος αυτού του άρθρου). Η Επίκληση πρέπει να λέγεται πριν από τη διαβίβαση για να βοηθήσει στην ευθυγράμμιση της ομάδας με την Ιεραρχία των Δασκάλων και για να επικληθεί την ενέργεια από το Χριστό και τους Δασκάλους.

Δεν απαιτείται καμιά ιδιαίτερη διαλογιστική πείρα για να διαβιβάσουμε ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει η ευθυγράμμιση ανάμεσα στο φυσικό εγκέφαλο και την Ψυχή ή Ανώτερο Εαυτό μας. Αυτό το πετυχαίνουμε με το να εστιάσουμε την προσοχή μας στο κέντρο άζνα, το σημείο ανάμεσα στα φρύδια, και ταυτόχρονα να "ηχήσουμε" σιωπηλά μέσα μας (ή να σκεφτούμε) τη λέξη "ΟΜ". Στη διάρκεια της διαβίβασης προσπαθούμε να κρατάμε την προσοχή εστιασμένη στο κέντρο άζνα. Όταν βλέπουμε ότι η προσοχή ξέφυγε, ηχούμε ήσυχα μέσα μας ή σκεφτόμαστε το ΟΜ και εστιαζόμαστε και πάλι στο κέντρο άζνα. Δεν κάνουμε διαλογισμό πάνω στο ΟΜ, το χρησιμοποιούμε μόνο για να επαναφέρουμε την προσοχή μας. Σκοπός των ομάδων διαβίβασης δεν είναι ή "γείωση" της ενέργειας στο φυσικό επίπεδο. Γι' αυτό και το ΟΜ ηχείται σιωπηλά, έτσι ώστε οι ενέργειες να εκπέμπονται προς τον κόσμο στο νοητικό επίπεδο. Το μόνο που απαιτείται από μας είναι να διατηρούμε αυτή την ευθυγράμμιση· οι Δάσκαλοι κάνουν την εργασία. Η απλότητα είναι η βασική νότα.

Στην αρχή μπορεί να θέλετε να ορίσετε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για τη διαβίβαση – π.χ. μια ώρα. Αλλά από τη στιγμή που η ομάδα θα στεριώσει, συνιστάται να συνεχίζεται η διαβίβαση όσο διαρκεί η ροή της ενέργειας. Στην περίπτωση αυτή, κάθε μέλος πρέπει να αισθάνεται ελεύθερο να φύγει όποια στιγμή το επιθυμεί, προσπαθώντας όσο το δυνατόν να μην ενοχλήσει αυτούς που συνεχίζουν.

Το να συναντιόσαστε πραγματικά στο φυσικό επίπεδο προσθέτει ένα συντελεστή Χ δυναμοποίησης στο έργο, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από ό,τι μπορεί να επιτευχθεί από άτομα που βρίσκονται σε διαφορετικούς τόπους και συνδέονται μεταξύ τους νοερά μόνο. Συνεπώς, η πραγματική προσέλευση στη διαβίβαση είναι σημαντική. Ωστόσο, κανένας δεν πρέπει να υποχρεώνεται να έρχεται ταχτικά ή να μένει για ορισμένο χρονικό διάστημα. Το κάθε άτομο πρέπει να είναι ελεύθερο να διαλέξει μόνο του σε τι βαθμό θέλει ν' αφιερωθεί σ' αυτό το έργο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ;

Η Ιεραρχία κατευθύνει τις ενέργειες από τα πνευματικά επίπεδα μέσ' από τα τσάκρα (τα ενεργειακά κέντρα) των μελών της ομάδας και τις κατεβάζει στα νοητικά επίπεδα όπου γίνονται πιο προσιτές στην ανθρωπότητα. Η ομάδα χρησιμεύει στην κυριολεξία σαν ένα σημείο εισόδου των ενεργειών, ώστε αυτές να μπορέσουν να φτάσουν ώς την ανθρωπότητα και να δώσουν τόνωση κι ερέθισμα στην ανθρώπινη πρόοδο. Αυτές οι ενέργειες διαμορφώνονται από τις εστιασμένες διάνοιες των Δασκάλων που τις στέλνουν, και οι οποίοι ξέρουν πού υπάρχει ανάγκη γι' αυτές τις ενέργειες και σε ποια ακριβώς αναλογία και δυναμοποίηση ώστε να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ομάδα δεν πρέπει να τα στέλνει σε οποιοδήποτε άτομο, ομάδα ή χώρα που κατά τη γνώμη τους θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αυτές. Εμείς είναι αρκετό να ενεργούμε ως θετικοί, εγρήγοροι νοητικοί αγωγοί, μέσ' από τους οποίους οι ενέργειες μπορούν να διαβιβάζονται με τρόπο εξόχως επιστημονικό.

Αντίθετα με άλλες μορφές διαλογισμού, η διαβίβαση είναι εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο των Δασκάλων. Εκείνοι είναι ειδήμονες και δεν θα στείλουν ποτέ μέσ' από τα κέντρα σας περισσότερη ενέργεια απ' όση μπορείτε να αντέξετε με ασφάλεια. Ο μόνος όρος είναι ότι παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να συμμετέχουν σε μια ομάδα διαβίβασης, γιατί τα ενεργειακά τους κέντρα δεν είναι ακόμα επαρκώς αναπτυγμένα και μπορεί να πάθουν ζημιά.

ΤΡΙΓΩΝΑ

Όταν δεν είναι δυνατόν να σχηματίσετε μια ομάδα ή να γίνετε μέλος μιας ομάδας, μπορείτε να σχηματίσετε ένα διαλογιστικό τρίγωνο με δυο άλλους ανθρώπους, πράγμα που θα σας επιτρέψει να συμμετάσχετε σ' αυτή τη μορφή υπηρεσίας, αν και όχι με εξίσου δυνατό τρόπο. Τρίγωνο είναι μια ομάδα από τρεις ανθρώπους που συνδέονται νοερά μεταξύ τους κάθε μέρα για λίγα λεπτά δημιουργικού διαλογισμού. Δεν είναι ανάγκη να ζουν στον ίδιο τόπο, και δεν χρειάζεται να κάνουν το διαλογισμό την ίδια ώρα της ημέρα· γιατί από τη στιγμή που οι τριγωνικοί δεσμοί θα οικοδομηθούν σε νοητική ουσία, μπορούν και ενεργοποιούνται κάθε φορά που ένα από τα μέλη κάνει το διαλογισμό.

Η εργασία των τριγώνων είναι εύκολη. Συνδεθείτε νοερά με τα άλλα μέλη· οραματιστείτε ένα τρίγωνο από λευκό φως να κυκλοφορεί πάνω από τα κεφάλια σας· πείτε κατόπιν τη Μεγάλη Επίκληση με τη φωνή σας (όποτε είναι δυνατόν). Δείτε το τρίγωνό σας να συνδέεται με όλα τα άλλα τρίγωνα, τις ομάδες διαβίβασης και διαλογισμού πάνω στον πλανήτη. Δείτε το λευκό φως να κυκλοφορεί ανάμεσα σ' αυτό το δίκτυο εστιακών σημείων και να διαχύνεται και να περιβάλλει τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο να σχηματιστεί ένας αγωγός απ' όπου το Φως και η Αγάπη θα εισρέει στο σώμα της ανθρωπότητας.

Με τη χρήση των τριγώνων, δημιουργείται τώρα και συντηρείται ένα δίκτυο Φωτός και Αγαθής Πρόθεσης (Στμ: συχνά μεταφράζεται 'Καλής Θέλησης') που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη. Το δίκτυο προμηθεύει τα απαιτούμενα διαπλεκόμενα νήματα από φωτισμένη νοητική ουσία, ή κανάλια, μέσ' από τα οποία μπορεί να ρέει η πνευματική ενέργεια. Η εργασία των τριγώνων είναι πολύτιμη υπηρεσία προς την ανθρωπότητα και μπορεί να γίνεται παράλληλα με την εργασία της διαβίβασης.

ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται πόση επίδραση μπορούν οι ίδιοι, σαν άτομα, να έχουν σε μια οποιαδήποτε κατάσταση. Εξετάστε τούτο:

Όπως ειπώθηκε παραπάνω, η βασική μονάδα για την εργασία της διαβίβασης ενεργειών είναι ένα τρίγωνο από τρεις ανθρώπους. Η προσθήκη ενός άλλου ατόμου σ' αυτή τη βασική ομάδα αυξάνει τον αριθμό των δυνατών τριγώνων σε τέσσερα. Αν έρθουν δύο άτομα και η ομάδα έχει πέντε μέλη, σχηματίζονται τώρα δέκα τρίγωνα. Αν ένα μέλος φέρει ένα φίλο του, θα έχουμε είκοσι τρίγωνα. Εφτά άνθρωποι κάνουν τριάντα πέντε τρίγωνα. Οχτώ άνθρωποι κάνουν πενήντα έξι τρίγωνα. Εννέα άνθρωποι κάνουν ογδόντα τέσσερα. Δέκα άνθρωποι, εκατόν είκοσι!

Όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι στην ομάδα, τόσο πιο δραστική είναι η αύξηση των τριγώνων που προστίθενται με τον ερχομό ενός και μόνο νέου μέλους! Όσο πιο μεγάλη η ομάδα, τόσο μεγαλύτερη επίδραση έχετε σαν άτομα, είτε με την παρουσία σας είτε με την απουσία σας!


ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ:


Διαβίβαση – ένας διαλογισμός για τη Νέα Εποχή, του Μπέντζαμιν Κρεμ.

Η Επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας, του Μπέντζαμιν Κρεμ.

Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια, το Χριστό, διαθέσιμα σε μορφή βιβλίου ή μαγνητοφωνημένα σε κασέτες.

Τρίγωνα, φυλλάδιο διαθέσιμο από την Lucis Publishing Co., 113 University Pl., 11th Fl., New York, NY 10003.

Βιβλία από το Δάσκαλο Τζιαλ Κουλ μέσω της Αλίκης Μπέιλι, Lucis Publishing Co.

THE PLAN AND THE PATH (εισαγωγή στις διδασκαλίες της Προαιώνιας Σοφίας), M.J. Eastcott and N. Magor, Sundial House, Kent, England.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Από την εστία του Φωτός
μέσ' από τη Διάνοια του Θεού
Ας διαχυθεί φως μέσα στις
διάνοιες των ανθρώπων.
Το Φως ας κατέβει στη Γη.

Από την εστία της Αγάπης
μέσ' από την Καρδιά του Θεού
Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις
καρδιές των ανθρώπων.
Είθε ο Χριστός να γυρίσει στη Γη.

Από το κέντρο όπου η Θέληση
του Θεού είναι γνωστή
Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές
θελήσεις των ανθρώπων –
Ο σκοπός που οι Δάσκαλοι
γνωρίζουν και υπηρετούν.

Από το κέντρο που ονομάζουμε
φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του
Φωτός ας πραγματοποιηθεί
Και είθε να σφραγίσει την
πύλη του κακού.

Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη
ας αποκαταστήσουν το Σχέδιο
πάνω στη Γη.



Περισσότερα για τη Μεγάλη Επίκληση.
* * *