Βιβλία και άλλες πηγές - Βιβλία από τον Μπέντζαμιν Κρεμ

Η Επανεμφάνιση του Χριστού
και των Δασκάλων της Σοφίας

του Μπέντζαμιν Κρεμ


The Reappearance of the Christ and the Masters of Wisdom, by Benjamin Creme
(Έκδοση Tara Press 1980. Έκδοση στα ελληνικά: Τετράεδρο 1995).
Αυτό το πρώτο βιβλίο του Μπέντζαμιν Κρεμ έχει γίνει από τα κλασικά του εσωτερισμού. Μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, το μήνυμά του έχει ηλεκτρίσει και εμπνεύσει πολλές χιλιάδες ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο με νέα ελπίδα και σκοπό.

Δίνοντας διαλέξεις ανά τον κόσμο, ο Κρεμ έχει ένα προκλητικό και, για μερικούς, αμφιλεγόμενο μήνυμα: ότι από το 1977 ο Κύριος Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Δάσκαλος, ζει ανάμεσά μας και θα γίνει σύντομα δημόσια γνωστός.

Ενώ οι χριστιανοί προσδοκούν την επιστροφή του Χριστού, οι βουδιστές προσμένουν τον ερχομό ενός άλλου Βούδα, οι μουσουλμάνοι περιμένουν τον Ιμάμ Μαντί, οι ινδουιστές μιαν επανενσάρκωση του Κρίσνα και οι εβραίοι τον Μεσσία.

Για τους μελετητές της εσωτερικής παράδοσης, όλα αυτά τα διαφορετικά ονόματα αναφέρονται σε ένα και το αυτό άτομο — τον Κύριο Μαϊτρέγια, τον Παγκόσμιο Διδάσκαλο. Στην Παλαιστίνη, εδώ και 2.000 χρόνια, ο Μαϊτρέγια εκδηλώθηκε και δίδαξε επιφωτίζοντας το μαθητή Του, τον Ιησού, που τώρα είναι ο Δάσκαλος Ιησούς. Αυτή τη φορά, ο Μαϊτρέγια έχει έρθει ο Ίδιος για να μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή δικαιοσύνης και μοιράσματος για όλους.

Ο Μαϊτρέγια είναι βέβαιος ότι η ανθρωπότητα θα δεχτεί τη συμβουλή Του και ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής ειρήνης και αγαθής πρόθεσης. Τούτο είναι ένα μήνυμα μεγάλης ελπίδας για τον κόσμο.


Ποιος είναι ο Μαϊτρέγια;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


* * *