Βιβλία και άλλες πηγές - Η Επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

του Μπέντζαμιν Κρεμ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1980


Πολλές εξελίξεις έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου. Στις 14 Μαΐου 1982, σε μια συνέντευξη Τύπου στο Λος Αντζελες, μου δόθηκε η άδεια ν' αποκαλύψω ότι ο Μαϊτρέγια ζει στην ασιατική κοινότητα του Λονδίνου· ταυτόχρονα, παρουσίασα στα μέσα ενημέρωσης την πρόκληση ν' αναζητήσουν τον Μαϊτρέγια και να Τον προσκαλέσουν ν' αποκαλυφθεί. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν αντέδρασαν.

Ωστόσο, τα δέκα τελευταία χρόνια, ο Μαϊτρέγια μεταμορφώνει αθέατος τον κόσμο μας, κατανέμοντας δυνατές συμπαντικές ενέργειες με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν τις βαρυσήμαντες αλλαγές των πρόσφατων χρόνων. Το ότι η απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου έχει τώρα κοπάσει οφείλεται στην επίδραση των ενεργειών που Εκείνος αποδεσμεύει στον κόσμο. Τον Αύγουστο του 1987, είχα ανακοινώσει ότι "μέσα στους ερχόμενους δύο με τρεις μήνες, ο Μαϊτρέγια θα εργάζεται εντατικά για να επιφέρει ένα σημαντικό επίτευγμα στις διεθνείς σχέσεις στον κόσμο". Πριν περάσει ένας μήνας, το Σεπτέμβριο, το επίτευγμα ήρθε, στις συναντήσεις Αμερικανών και Σοβιετικών, τις οποίες ακολούθησε η συμφωνία του Δεκεμβρίου για τη μείωση των εξοπλισμών—μια συμφωνία που κανείς μέχρι τότε δεν τη θεωρούσε εφικτή. Οι εκπληκτικές εξελίξεις και αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη, τη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα, τη Νότια Αφρική, καθώς και οι διεκδικήσεις για δικαιοσύνη, ελευθερία και συμμετοχή, στο δικό Του ερέθισμα οφείλονται.

Την επιστροφή Του συνοδεύουν επίσης οι τωρινές ασυνήθιστες κλιματικές συνθήκες και "φυσικές" καταστροφές—θύελλες, πλημμύρες, ξηρασίες, σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων—που όμως δεν είναι παρά αποτέλεσμα των λαθεμένων σκέψεων και πράξεων της ανθρωπότητας. Αυτές οι καταστροφές δεν είναι αναπόφευκτες ή μοιραίες· δεν είναι "θεομηνίες". Συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος ή Νόμο του Κάρμα. Όταν στην πλανητική μας ζωή δημιουργούμε συνθήκες χάους και ανισορροπίας, επηρεάζουμε ανάλογα και το φυσικό κόσμο. Όλα τα άτομα της φύσης, απ' άκρη σ' άκρη της δημιουργίας, είναι αλληλένδετα. Δεν υπάρχει πουθενά χωρισμός.

Όταν, όπως σήμερα, δημιουργούμε συνθήκες τέτοιες ώστε τα δύο τρίτα του πληθυσμού της γης να πρέπει να αρκούνται για την επιβίωσή τους στο ένα τέταρτο της τροφής που διαθέτει ο κόσμος, με αποτέλεσμα να λιμοκτονούν και να πεθαίνουν κατά εκατομμύρια, τότε οι καταστροφές είναι αναπόφευκτες. Εκατομμύρια άνθρωποι στον Τρίτο Κόσμο πεθαίνουν από πείνα, όχι επειδή δεν υπάρχει αρκετή τροφή, αλλά επειδή ο αναπτυγμένος κόσμος σφετερίζεται και άπληστα σπαταλάει το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων τροφίμων και το 83 τοις εκατό των ενεργειακών και των άλλων πόρων. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος έχει πλεόνασμα τροφίμων ίσο με 10 τοις εκατό κατά κεφαλή, και όμως εκατομμύρια λιμοκτονούν, επειδή πολλοί στον αναπτυγμένο κόσμο κατέχονται από πλεονεξία, ιδιοτέλεια και 'βολεμένο' εφησυχασμό.

Αυτό, περισσότερο από κάθε τι άλλο, άμεσα απασχολεί τον Μαϊτρέγια. Όπως είπε σ' ένα από τα μηνύματά Του που έδωσε μέσ' από μένα: "Πώς μπορώ να σταθώ παράμερα και να παρακολουθώ αυτή τη σφαγή, να βλέπω τα μικρά Μου να πεθαίνουν;" Και σ' ένα άλλο: "Το έγκλημα του χωρισμού πρέπει να εκδιωχθεί από τον κόσμο τούτο. Αυτό το διαδηλώνω ως σκοπό Μου".

Ο Μαϊτρέγια έχει έρθει για να διδάξει στην ανθρωπότητα την ανάγκη για μοίρασμα. "Το να μοιράσουμε", λέει, "είναι θεϊκό. Όταν μοιράζεστε τα αγαθά, αναγνωρίζετε το Θεό στον αδερφό σας". Χωρίς μοίρασμα δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη στον κόσμο. Χωρίς δικαιοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. Χωρίς ειρήνη, δεν μπορεί να υπάρξει κόσμος, γιατί έχουμε τώρα τα μέσα να καταστρέψουμε τον πλανήτη και κάθε ρεύμα ζωής πάνω σ' αυτόν.

Τα έθνη πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε μια ενιαία ανθρωπότητα και ότι, συνεπώς, η τροφή, οι πρώτες ύλες, η ενέργεια, η επιστημονική τεχνολογία και τα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτει ο κόσμος ανήκουν σε όλους και πρέπει να τα μοιραζόμαστε.

Ευτυχώς, ο Μαϊτρέγια αναμένει ότι η ανθρωπότητα θ' ανταποκριθεί θετικά στις συμβουλές και τις εισηγήσεις Του. Είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ότι οι καταστροφές που συμβαίνουν στον κόσμο τώρα δεν θα κορυφωθούν σε παγκόσμιους κατακλυσμούς. Αντίθετα, βρισκόμαστε τώρα στο κατώφλι μιας εποχής ειρήνης και αγαθής πρόθεσης.

Πορεία της Ανάδυσης

Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν: "Πότε θα μπορέσουμε να Τον δούμε;" Η απάντηση είναι, απλούστατα, όταν Τον προσκαλέσουμε να αποκαλυφθεί στον κόσμο. Η ανάδυσή Του είναι μια βαθμιαία διαδικασία, και τούτο γιατί ο Μαϊτρέγια έχει απόλυτο σεβασμό για την ελεύθερη βούλησή μας. Καθώς οδεύουμε προς μια μεγαλύτερη αίσθηση ενότητας, μέριμνας για όλους, το κλίμα για την πλήρη ανάδυσή Του γίνεται κάθε μέρα και πιο ευνοϊκό.

Ο Μαϊτρέγια αναδύεται σταθερά από τότε που εμφανίστηκε στον κόσμο το 1977. Από το 1981 μέχρι το 1986, είχε την ελπίδα ότι τα μέσα ενημέρωσης θα Τον αναγνώριζαν και θα έκαναν την παρουσία Του στον κόσμο γνωστή σε όλους, επιτρέποντάς Του έτσι ν' αναγγείλει την αληθινή Του ιδιότητα και ν' αρχίσει την αποστολή Του δημόσια. Τον Ιανουάριο του 1986, ο Μαϊτρέγια ήρθε σ' επαφή με κορυφαίους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στη Βρετανία, που συμφώνησαν να προβούν στην ανακοίνωση ότι ένας άνθρωπος που υποστηρίζει ότι είναι ο Χριστός ζει πράγματι στην ασιατική κοινότητα του Λονδίνου. Παρ' όλ' αυτά, υπό την πίεση υψηλά ιστάμενων θρησκευτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, αυτή η ανακοίνωση δεν έγινε.

Τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια, ο Μαϊτρέγια παρουσιάζεται σε διάφορες κατηγορίες ανθρώπων ή τους καλεί να Τον συναντήσουν στο Λονδίνο. Εμφανίζεται στους ανθρώπους με τρεις τρόπους. Ο πιο συνηθισμένος είναι να εμφανίζεται σε όνειρο, με μια μορφή που μπορούν ν' αναγνωρίσουν. Ο δεύτερος είναι να τους παρουσιάζεται σε όραμα, και πάλι με μια μορφή που αναγνωρίζουν: οι βουδιστές Τον βλέπουν ως Μαϊτρέγια Βούδα, οι εβραίοι ως Μεσσία, οι ινδουιστές ως Κρίσνα και ούτω καθεξής. Ο τρίτος τρόπος είναι να παρουσιάζεται μπροστά τους στο φυσικό επίπεδο. Με τον έναν ή με τον άλλον από τους τρόπους αυτούς, ο Μαϊτρέγια έχει κάνει γνωστό τον Εαυτό Του σε χιλιάδες ανθρώπους—σε μερικούς αρχηγούς κυβερνήσεων, σε θρησκευτικούς ηγέτες, σε διπλωμάτες απ' όλες τις χώρες, σε μέλη κοινοβουλίων, σ' εκατοντάδες δημοσιογράφους και σε κοινούς ανθρώπους—στις φυλακές, στα νοσοκομεία ή στα σπίτια τους—παντού στον κόσμο.

Στις 11 Ιουνίου 1988, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά σε 6.000 ανθρώπους στη διάρκεια μιας συνάθροισης για προσευχή στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας. Οι παριστάμενοι Τον αναγνώρισαν αμέσως ως το Χριστό. Τους μίλησε για λίγα λεπτά σε άπταιστα σουαχίλι (την τοπική γλώσσα) κι εξαφανίστηκε το ίδιο ξαφνικά όπως είχε εμφανιστεί. Αυτή η είδηση, μαζί με φωτογραφίες του Μαϊτρέγια που πάρθηκαν εκείνη την ώρα, δημοσιεύτηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ο Μαϊτρέγια έχει παραδεχτεί—όταν ερωτήθηκε—ότι το όνομα Μαϊτρέγια είναι ένα από τα ονόματά Του, προτιμάει όμως να είναι γνωστός απλώς ως ο Δάσκαλος. Εργάζεται τώρα με ανθρώπους σε κάθε γωνιά του κόσμου, ανεξάρτητα από τα πιστεύω τους, την εθνικότητα και τη φυλή τους, σε κάθε επίπεδο ύπαρξης. Έχει θαυματουργικά θεραπεύσει ασθενείς από ΑΙDS, κι έχει δώσει σε ανθρώπους οράματα παγκόσμιων γεγονότων πριν να συμβούν· πάνω σε παράθυρα σπιτιών σε διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργεί σταυρούς από φως που τους βλέπουν χιλιάδες άνθρωποι. Μ' αυτούς τους τρόπους θα γίνει βαθμιαία γνωστός, και οι άνθρωποι θα κάνουν το συσχετισμό ανάμεσα στην παρουσία Του και τις πρόσφατες θετικές τάσεις στα διεθνή πράγματα.

Νέος τρόπος επικοινωνίας

Από τον Απρίλιο του 1988, μέσ' από έναν άνθρωπο του κοντινού περιβάλλοντός Του, ο Μαϊτρέγια δίνει διδασκαλίες και προβλέψεις παγκόσμιων γεγονότων—προβλέψεις που επαληθεύονται η μια μετά την άλλη. Ο Μαϊτρέγια εξέφρασε την επιθυμία οι πληροφορίες αυτές να γίνουν γνωστές όσο ευρύτερα γίνεται. Από τον Ιούνιο του 1988, οι πληροφορίες δημοσιεύονται κάθε μήνα στο περιοδικό SΗΑRΕ ΙΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑl, και πολλές απ' αυτές γνωστοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης με τη μορφή δελτίων Τύπου.

Ένας θησαυρός από πληροφορίες—πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής φύσης—έχουν δοθεί από τον Μαϊτρέγια μ' αυτό τον τρόπο. Αδιάκοπα, στην πνευματική Του διδασκαλία, ο Μαϊτρέγια τονίζει τη σημασία του αυτοσεβασμού, της συνειδητότητας και της μη-προσκόλλησης. "Ο αυτοσεβασμός είναι ο σπόρος της συνειδητότητας", λέει. "Όσο υπάρχει προσκόλληση, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία". Οι προβλέψεις Του για παγκόσμια γεγονότα βασίζονται στο Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος ή Νόμο του Κάρμα: "Οι φυσικές καταστροφές συνδέονται με τις πράξεις των ανθρώπων". "Η κατανόηση του γεγονότος ότι ζούμε σ' έναν κόσμο αιτίας και αποτελέσματος δημιουργεί Αυτο-συνείδηση. Αν και ορισμένες καταστροφές είναι αναπόφευκτες, η νέα ενέργεια της ισορροπίας θα φέρει γαλήνη".

Η Ημέρα της Αναγγελίας

Δε θ' αργήσει να πραγματοποιηθεί μια διεθνής συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Μαϊτρέγια θα παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά Του. Αυτή η συνέντευξη θα οδηγήσει στην Ημέρα της Αναγγελίας. Την ημέρα εκείνη, ο Μαϊτρέγια θα παρουσιαστεί μέσ' από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, που θα έχουν συνδεθεί μεταξύ τους μέσω δορυφόρου, και θα επιφωτίσει νοητικά ολόκληρη την ανθρωπότητα ταυτόχρονα. Όλοι θ' ακούσουμε τα λόγια Του εσωτερικά και ο καθένας μας στη δική του γλώσσα. Αυτή η τηλεπαθητική επικοινωνία θα φτάσει σε κάθε άνθρωπο, όχι μόνο σ' εκείνους που θα παρακολουθούν τηλεόραση ή θ' ακούνε ραδιόφωνο, κι εκατοντάδες χιλιάδες θαυματουργές θεραπείες θα συμβούν σ' ολόκληρο τον κόσμο. Την ημέρα εκείνη, δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μαϊτρέγια είναι ο Χριστός και ο Παγκόσμιος Δάσκαλος. Η δημόσια, παγκόσμια αποστολή Του θα έχει αρχίσει.

Μπέντζαμιν Κρεμ
Λονδίνο, Ιούνιος 1991


Αρχή - Η Επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας