Αρθρα από τον Δάσκαλο

Οι δίδυμοι στυλοβάτες του μέλλοντος

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 9 Αυγούστου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Από τώρα και στο εξής, οι κυρίαρχοι του κόσμου ετούτου, οι άνθρωποι με πλούτο και εξουσία, θα συναντούν αυξανόμενη αντίσταση στα σχέδια και στα τεχνάσματά τους. Σε απόκριση στις αυξανόμενες επιρροές των ευεργετικών ενεργειών του Υδροχόου, αναδύεται η συνειδητοποίηση μιας διαφορετικής μορφής διαβίωσης από την οποία όλοι μπορούν να επωφεληθούν, να αναπτυχθούν και να εκδηλώσουν τα ταλέντα και τις ιδέες τους για το γενικότερο καλό όλων.

Υπάρχει, επίσης, μια αυξανόμενη αίσθηση ότι το χρήμα δεν είναι, τελικά, θεός και δεν χρειάζεται αφοσίωση και υπακοή· ότι το χρήμα δεν είναι παρά ένα εργαλείο, για να χρησιμοποιείται ή όχι, κάτι που θα έπρεπε να διευκολύνει και όχι να τυραννάει και να υποδουλώνει τους κυρίους του.

Από τώρα και στο εξής, επίσης, θα γίνεται ολοένα και φανερότερο ότι οι παλιές μορφές και οι τρόποι δεν λειτουργούν πλέον, τουλάχιστον όχι προς όφελος περισσότερων παρά μιας μικρής μειοψηφίας. Έτσι, ένα πλατύ χάσμα έχει ανοίξει μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών του κάθε έθνους, πιο έντονο και ξεκάθαρο από ποτέ πριν. Για λίγο ακόμα οι φτωχοί του κόσμου ετούτου θα υπομένουν αυτή την ανίερη διαίρεση. Ως αποτέλεσμα, για μια ακόμη φορά, σε πολλές χώρες, αναδύεται η απειλή της επανάστασης. Κατά την άποψή Μας, μια τέτοια εξέλιξη, αν και δικαιολογημένη, δεν προοιωνίζει κάτι καλύτερο για την ανθρωπότητα και δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την απελπισία της.

Ο δρόμος Μας είναι ο δρόμος της ειρηνικής εξέλιξης, και τον συνιστούμε σ' όλους όσους έχουν σκοπό να θέσουν σε περαιτέρω κινδύνους τον κόσμο. Ο δρόμος Μας είναι απλός και εφικτός· η αρχή του μοιράσματος από κοινού είναι η ευλογημένη απάντηση στα δεινά του ανθρώπου. Με μιάς, το Δίκαιο Μοίρασμα θα μεταλλάξει αυτό τον κόσμο. Πολλοί άλλοι τρόποι έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Δεν είναι απορίας άξιο που το μοίρασμα δεν έχει βρει θέση στις προθέσεις των ανθρώπων;

Ο Μαϊτρέγια, ακόμα και τώρα, μιλά καθημερινά για την ανάγκη για Μοίρασμα και Δικαιοσύνη, τους δίδυμους στυλοβάτες της νέας κοινωνίας της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης. Κρατηθείτε σταθερά, επομένως, σ’ αυτή την απλή ατραπό και απλώστε τη χαρά στις καρδιές όλων.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Σεπτεμβρίου του 2013 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *