Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ο Αγγελιοφόρος του Νέου

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 12 Νοεμβρίου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Στο μέλλον πολλοί θα θυμούνται την παρούσα εποχή ως καιρό δοκιμασίας, έντασης και αναταραχής. Στην πραγματικότητα, παρατηρώντας την με περισσότερη οξυδέρκεια, είναι εποχή ανανέωσης και προετοιμασίας για μια καινούργια αρχή. Ούτως μπορούν οι άνθρωποι να αντλήσουν μεγάλη ελπίδα από τις παρούσες αλλαγές. Το παρελθόν ‘έφαγε τα ψωμιά του’ και   αποτυγχάνει σταθερά να επωφελήσει την ανθρώπινη φυλή.  Η νεολαία μεγαλώνει αποκαμωμένη και ανήσυχη από τη μακρά κυριαρχία του και στρέφεται στα ναρκωτικά και το έγκλημα για να ανακουφίσει την πλήξη και την απελπισία της ψυχής της.

Εν τω μεταξύ, ο Αγγελιοφόρος του Νέου εμπνέει αθόρυβα μια καινούργια γενιά ακτιβιστών που θα εμφανιστούν σε κάθε έθνος, οι οποίοι θα γνωρίζουν και θα νοιάζονται για τις ανάγκες των ανθρώπων παντού. Ήδη, όπως ξέρετε, όμιλοι ακτιβιστών εργάζονται δημόσια και θαρραλέα σε πολλές χώρες για τις νέες δομές, επιδεικνύοντας τη νέα προσδοκία που σχηματίζεται στις καρδιές εκατομμυρίων: σεβασμός για, καθώς και συνεργασία με, όλους τους ανθρώπους και οριστικό τέλος στην παλιά διχαστική απληστία.

Τοιούτω τρόπω οι άνθρωποι ανακαλύπτουν το προσχέδιο του μέλλοντος, ανανεώνοντας τους εαυτούς τους στην απλή διδασκαλία του Μαϊτρέγια. Η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη αρχίζουν να καταλαμβάνουν κεντρική θέση στο νου εκατομμυρίων. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι μόνο αν μοιραστούν τα αγαθά θα εφαρμόσουν αυτές τις ποθητές έννοιες, θα ξεκινήσει ένας κοινωνικός μετασχηματισμός πέρα από οτιδήποτε μπορούν οι ίδιοι να οραματιστούν μέχρι σήμερα. Σταδιακά, οι αλλαγές αυτές θα θεσπιστούν και θα δοκιμαστούν για να εφαρμοστούν γενικότερα. Ο τωρινός πόνος και η αίσθηση της απώλειας θα δώσουν τη θέση τους στην ανανεωμένη ελπίδα και την ικανοποίηση ότι ο κόσμος βρίσκεται επιτέλους στο σωστό δρόμο και, συνεπώς, μπορούν με ασφάλεια να διενεργηθούν πειραματισμοί.

Έτσι, θα εξαφανιστεί ο φόβος της αλλαγής. Με ιεραρχημένη ακολουθία θα ξεκινήσουν μεγάλοι μετασχηματισμοί, με τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται την ωραιότητα των νέων μορφών. Σταδιακά, οι παλιοί διχαστικοί τρόποι θα θεωρηθούν ως σφάλματα του παρελθόντος και βαθμιαία θα χαθούν, άχρηστοι στη νέα ενότητα.

Ο λόγος και το παράδειγμα του Μαϊτρέγια θα επιταχύνει την αίσθηση της ενότητας, η οποία όλο και περισσότερο θα εκδηλώσει τις ενέργειες του Υδροχόου, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε μια σύνθεση άγνωστη σήμερα.

Προς το παρόν, οι Δάσκαλοι στα διάφορα κέντρα Τους εργάζονται μέσα από τους ομίλους Τους για να επιφέρουν τις αλλαγές αυτές με το ελάχιστο της κοινωνικής αναταραχής. Δικό Τους είναι το καθήκον να ενδυναμώσουν την αλλαγή σε ποσοστό αποδεκτό εξελικτικά και όχι επαναστατικά. Αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, διότι οι άνθρωποι, όταν είναι νέοι, είναι ανυπόμονοι για τη καινούργιο και όταν είναι γέροι, ανθίστανται στις αλλαγές, με αποτέλεσμα την παρούσα αναταραχή.

Στον παρόντα καιρό πολλοί άνθρωποι αναμένουν το αύριο με ελπίδα και χαρά. Πολλοί περισσότεροι βρίσκονται φυλακισμένοι στην απελπισία και το φόβο. Πολλοί λαχταρούν να αντικρίσουν το μέλλοντα κόσμο απαλλαγμένο από τον πόλεμο και την εξαθλίωση. Πολλοί περισσότεροι περιμένουν εξαντλημένοι να ελαφρύνει το φορτίο τους.

Ο Μαϊτρέγια θα αφυπνίσει τους ανθρώπους προς το πεπρωμένο τους και θα τους απελευθερώσει από το φόβο και την αμφιβολία. Θα τους απαλλάξει, επίσης, από τη συνεχή αίσθηση της αποξένωσης και της δυσπιστίας. Ο μακρύς χειμώνας που πέρασαν οι άνθρωποι στην έρημο τους έχει προετοιμάσει για τους απλούστερους, ευτυχέστερους καιρούς που έρχονται.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Δεκεμβρίου του 2011 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *