Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ένα νέο φως στην ανθρωπότητα

του Δάσκαλου, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 11 Ιουλίου 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Οι Δυνάμεις του Φωτός ήδη εξαπλώνονται, και σημειώνοντας πρόοδο, κερδίζουν την καρδιά και τον νου των ανθρώπων. Από τώρα κιόλας είναι δυνατό να προβλεφθεί η βέβαιη και ασφαλής έκβαση της πάλης που μαίνεται για το μέλλον του πλανήτη Γη και των κατοίκων του, όσο κι αν ετούτο δεν είναι φανερό στους πολλούς.

Εδώ κι ατέλειωτους αιώνες, τούτη η μάχη δίνεται σε καθένα από τα πεδία της εξέλιξης, σε όλες τις περιστάσεις και καταστάσεις, κι αποτελεί αυτή την ίδια την ραχοκοκαλιά της ιστορίας του κόσμου. Επί τέλους πια, ένα νέο φως διακρίνεται να απαυγάζει στην αύρα της φυλής των ανθρώπων, ένα φως που προοιωνίζει θετικά για το μέλλον του γένους. Πώς προήλθε τούτο το φως; Ασφαλώς έχει επέλθει ως αποτέλεσμα πολλών γεγονότων μα κι έπειτα από αμέτρητες ευλογίες. Κυρίως όμως, αποτελεί την ένδειξη ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν τους ίδιους κάτω από μια νέα φωτεινή αντίληψη· αρχίζουν να διαισθάνονται πως ο εαυτός τους είναι, τουλάχιστον εν δυνάμει, θεϊκός, σίγουρα πιο αξιόλογος και σημαντικός απΆ ό,τι νόμιζαν, και ικανός για την δημιουργία ενός κόσμου για τον οποίο μπορούν να είναι υπερήφανοι.

Χωρίς να παραγνωρίζονται ο πόνος και τα δεινά που τόσο πλατιά μαστίζουν σήμερα τον κόσμο, πολλοί αισθάνονται μια νέα αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα για το μέλλον, μια νέα ελπίδα ότι οι χαλεποί τούτοι καιροί είναι εφήμεροι άρα δεν θα κρατήσουν πολύ, και πως καλύτερες μέρες ήδη πλησιάζουν.

Αφύπνιση

Επειδή βλέπει αυτό το νέο φως εντός της ανθρωπότητας, ο Μαϊτρέγια γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αφυπνίζονται με τις ενέργειες και τις προσπάθειές Του, και πως οι νέες δημιουργικές δυνάμεις του Υδροχόου εκπληρώνουν την υποθήκη τους φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους σε μια ενσυνείδητη ενότητα σκοπού και αξιοπρέπειας.

Από τώρα και στο εξής, αυτή η αίσθηση της ενότητας που τώρα προβάλλει αλλά και το σφρίγος που γεννά, θα εκδηλώνονται όλο και περισσότερο και θα οδηγήσουν πολλούς σε οργανωμένη δράση για να βελτιώσουν την τύχη τους, να αλλάξουν τις συνθήκες που υποβιβάζουν τους ανθρώπους και τους βυθίζουν στην απελπισία της ανημποριάς. ΚατΆ αυτό τον τρόπο, θα λάβει χώρα μια ουσιαστική αλλαγή στις παγκόσμιες καταστάσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Οι άνθρωποι πλησιάζουν την κορύφωση της συμφοράς τους την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν.

Η διάθεση για καταστροφή κι ο πόλεμος, η 'βολεμένη' αδιαφορία, ο εγωισμός κι η απληστία, έχουν όλα συνεισφέρει στην δημιουργία αυτών των οδυνηρών καταστάσεων. Η αφύπνιση, το νέο φως, είναι σαφής ένδειξη του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να κατανοούν τον Μέγα Νόμο· η ακακία* αρκεί να φέρει τους ανθρώπους σε ορθή σχέση με τον Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος, τον θεμελιώδη Νόμο της ζωής μας. Αυτή είναι μια πνευματική αυταπόδεικτη αλήθεια αλλά η φυλή των ανθρώπων βρήκε δύσκολο να την κατανοήσει ή να την αποδεχθεί. Μια τέτοια κατανόηση κι αποδοχή θα άλλαζε με μιας και για πάντα πολλά άσκοπα βάσανα και πολλά αχρείαστα δεινά στον κόσμο μας.

Οι ενέργειες του Υδροχόου που αποκτούν όλο και περισσότερη ορμή κάθε μέρα που περνά, θα διευκολύνουν τους ανθρώπους να αντιληφθούν την ανάγκη για ακακία*. Αυτές οι καλοπροαίρετες δυνάμεις εργάζονται στην κατεύθυνση της σύμμειξης και της σύνθεσης κι έτσι ελαττώνουν την επιθυμία για ανταγωνισμό και ατομικισμό αυτοεπιβεβαίωσης. Οι ενδείξεις αρχίζουν να φανερώνουν ότι ο άνθρωπος έχει πάρει τον δρόμο του.
 

* Σημ.της ομάδας μετάφρασης: Συχνά μεταφράζεται 'αβλάβεια'

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Σεπτεμβρίου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *