Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η αναζήτηση της ειρήνης

του Δάσκαλου, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 13 Ιουνίου 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη επίτευξη της ανθρωπότητας θα ήταν το τέλος του πολέμου. Με την επίτευξη αυτή, οι ενέργειες των ανθρώπων θα απελευθερωνόντουσαν για να διαχειρισθούν τα πολλά άλλα επιτακτικά προβλήματα που βαρύνουν σήμερα τους ανθρώπους: τα εκατομμύρια που αχρείαστα λιμοκτονούν μέσα σ’ έναν κόσμο αφθονίας αγαθών· η επισφαλής οικολογική ανισορροπία του πλανήτη· το συνεχώς διευρυνόμενο κενό μεταξύ των ανεπτυγμένων πλουσίων κι αναπτυσσόμενων πτωχών εθνών· τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά κι ο φόβος της τρομοκρατίας που γίνεται όλο και πιο επιτηδευμένη· οι συμφορές κι ο φόβος που γεννά η οικονομική κατάρρευση παντού σ’ όλο τον κόσμο.

Μερικές κυβερνήσεις καταβάλουν προσπάθειες να αντιμετωπίσουν κάποια από αυτά τα δύσκολα προβλήματα ενώ αντίθετα, άλλες γίνονται οι κύριοι αίτιοι κι οι υποκινητές τούτων των προβλημάτων. Τι μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα; Από πού να αρχίσει κανείς όταν το καθένα πρόβλημα γεννά κάποιο άλλο, κι όλα τους φαίνονται δυσθεράπευτα;

Από την δική Μας άποψη, αυτά τα προβλήματα είναι πραγματικά κι επιτακτικά, και προέρχονται από μία και μόνη συνθήκη: από την χωριστικότητα η οποία επικάθεται στους ώμους της ανθρωπότητας σαν βαρύς ζυγός κι εμποδίζει  την δράση με ομοφωνία. Είναι η ιδεολογία κι όχι η λογική που ακόμα καθοδηγεί τον νου και τις πράξεις των κυβερνήσεων των οποίων οι αποφάσεις επηρεάζουν την ζωή όλων. Αναζητούν φίλους και συμμάχους να στηρίξουν την θέση τους, κι έτσι δημιουργούνται οι συμμαχίες δυνάμεων που πασχίζουν να είναι αυτές που θα επικυριαρχήσουν στο νου και στην καρδιά των ανθρώπων.

Σήμερα, το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται με την αναμόχλευση της θρησκευτικής διάστασης μεταξύ Χριστιανισμού και Μουσουλμανισμού. Σ’ έναν όλο και περισσότερο λαϊκό, μη-θρησκευτικό κόσμο, εκείνοι που μένουν προσκολλημένοι σε ακραίες απόψεις και στις δύο θρησκείες, γίνονται όλο και πιο επιθετικοί ανεβάζοντας το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης σε όλο πιο επικίνδυνα ύψη. Συγκεκριμένα, η Μουσουλμανική τρομοκρατία, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την διδασκαλία του Προφήτη, έχει βάλει μια νέα διάσταση στην πάλη για έναν ειρηνικό κόσμο. Πώς μπορεί να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία; Δεν υπάρχει παρά ένας τρόπος να αντιπαλέψει κάποιος αυτά τα προβλήματα, ένας τρόπος ο οποίος ουδέποτε έχει δοκιμασθεί προηγουμένως αλλά που με μία κίνηση θα μπορούσε να ανακουφίσει την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αναρίθμητα εκατομμύρια και να φέρει επιτέλους ύστερα από τόσο πολύ καιρό, πραγματική και βιώσιμη ειρήνη σ’ έναν κόσμο που είναι τώρα βυθισμένος στην αγωνία.

Αρραγές

Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αποσυνδεδεμένοι μεταξύ τους, ουδέποτε ήταν κι ουδέποτε θα είναι, πως αποτελούν μέρος ενός συνόλου που είναι θεϊκό κι αρραγές και το οποίο μας περιβάλλει όλους, στο οποίο δίνουμε έκαστος κατά τον δικό του τρόπο, το όνομα του Θεού. Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο Θεός είναι ειρήνη, είναι δικαιοσύνη, είναι το μοίρασμα των αγαθών κι εμπιστοσύνη, κι ότι ο φόβος τους είναι και φόβος των αδελφών τους. Το έργο του Μαϊτρέγια είναι να δείξει στους ανθρώπους αυτή την αλήθεια, και να τους υπενθυμίσει ότι στο βάθος αυτού που λαχταράνε, βρίσκεται η ειρήνη που όλοι ποθούν κι η οποία περιμένει να την κάνουν πραγματικότητα.

 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουλίου - Αυγούστου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *