ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος του Ιουλίου - Αυγούστου του 2010 του περιοδικού Share International


Ε: Πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο Μαϊτρέγια μέχρι σήμερα;

Α: 16.


Ε: Όλες τις έδωσε στις ΗΠΑ;

Α: Ναι.


Ε: Μήπως ο Μαϊτρέγια έδωσε συνεντεύξεις και σε άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ή εκπομπές;

Α: Όχι.


Ε: Μήπως κάποιες συνεντεύξεις έγιναν και σε άλλες χώρες τώρα;

Α: Όχι.


Ε: Προσήλθαν άραγε κάποιοι από τους Δασκάλους στην διάλεξη που δώσατε τον Μάιο του 2010 στην Nagoya της Ιαπωνίας;

Α: Ναι, τρεις: Ο Μαϊτρέγια, ο Δάσκαλος Ιησούς και ο Δάσκαλος που είναι στο Τόκιο.


Ε: Γιατί δεν παρουσιάζεται ο Μαϊτρέγια με το αληθινό Του όνομα; Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα έτσι.

Α: Λυπάμαι, αλλά ο Μαϊτρέγια δεν συμφωνεί μαζί σας σ’ αυτό. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν την αλλαγή του κόσμου αλλά παραμένουν αδρανείς. Θέλουν να γίνει με μαγικό τρόπο. Θεωρούν ότι είναι δουλειά του Μαϊτρέγια, σαν μεγάλος Αβατάρ που είναι. Δεν είναι δουλειά Του όμως. Είναι δική μας δουλειά. Ο Μαϊτρέγια έχει πει πριν πολύ καιρό: «Κάθε λίθος, κάθε  τούβλο που θα χτίσει το νέο πολιτισμό πρέπει να τοποθετηθεί από την ίδια την ανθρωπότητα.» Πιο πρόσφατα επίσης, είπε: «Είμαι μόνο ο αρχιτέκτονας του σχεδίου. Εσείς, αδέρφια Μου, είσαστε οι πρόθυμοι χτίστες του Ναού της Αλήθειας.»

Πρέπει να είναι βέβαιος, και θα είναι βέβαιος, ότι οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν στις ιδέες Του επειδή επιθυμούν τις αλλαγές στον κόσμο που Αυτός υποστηρίζει και όχι λόγω του κύρους Του, όχι επειδή είναι ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος. Αν ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος πει ότι πρέπει να μοιραστούμε του πόρους, είναι ευκολότερο να πιστέψετε τον Διδάσκαλο παρά να κατανοήσετε οι ίδιοι ότι το να μοιραστούμε από κοινού είναι η μόνη δυνατή απάντηση στα προβλήματά μας.

Όταν καταλάβετε ότι το να μοιραστούμε είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην δικαιοσύνη και συνεπώς στην ειρήνη, προοδεύετε εσωτερικά στην επίγνωση. Δεν το καταλαβαίνουν όλοι. Γιατί το καταλαβαίνετε εσείς; Επειδή έχετε την πνευματική επίγνωση. Είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής επίγνωσης. Αλλά αν το αποδέχεστε απλά γιατί αναγνωρίσατε τον Μαϊτρέγια δεν σημαίνει ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη. Πρέπει να δει με βεβαιότητα ότι αρκετοί άνθρωποι ανταποκρίνονται παρακινημένοι από την δικιά τους την πνευματική επίγνωση.

Γιατί εκατομμύρια ανθρώπων δεν μοιράζονται από κοινού σήμερα; Γιατί οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν εσωτερικά ότι το να μοιραζόμαστε τους πόρους είναι κάτι το φυσιολογικό σε μια οικογένεια αδερφών; Σε ένα σπίτι η μητέρα, ο πατέρας, και τα παιδιά μοιράζονται από κοινού τα πάντα. Παρόμοια και όλοι μας, ζούμε σε ένα σπίτι που λέγεται Γη και είμαστε αδέρφια. Τα πάντα στη γη ανήκουν σε όλους και επομένως πρέπει να μοιράζονται σε όλους. Οι ανάγκες του καθενός πρέπει να ικανοποιούνται. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι δεν διαθέτουν αυτή την εσωτερική πνευματική επίγνωση. Δεν το πραγματοποιούν, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

Έχουμε ελεύθερη βούληση, μπορούμε να επιλέξουμε να μοιράσουμε από κοινού ή όχι. Αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Μαϊτρέγια (γνωρίζοντας αν είναι δικιά Του η συμβουλή ή όχι είναι αδιάφορο) θα σώσουμε τον κόσμο. Αν επιλέξουμε, όμως, ότι δεν επιθυμούμε να μοιράσουμε από κοινού τους πόρους, αν δεν υπάρξουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν την αλλαγή, το μοίρασμα και την δικαιοσύνη, τότε θα αυτοκαταστραφούμε. Είναι τόσο απλό.

Ο Μαϊτρέγια γνωρίζει ότι υπάρχει μια ‘κρίσιμη μάζα’ περίπου 1,8 δισεκατομμυρίου ανθρώπων που είναι έτοιμοι να αποδεχτούν όσα υποστηρίζει. Όταν αυτοί οι 1,8 δισεκατομμύριο άνθρωποι κάνουν γνωστή τη θέση τους και απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας και μοιράσματος των πόρων του κόσμου, θα συμβεί.


Ε: Τί μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τον καπιταλισμό;

Α: Δεν θα απαλλαγούμε από τον καπιταλισμό, θα του κρατήσουμε μια θέση στην κοινωνία μας. Δεν είναι απαραίτητο να βλέπουμε τα πράγματα με απόλυτο τρόπο, είτε μαύρο είτε άσπρο. Από κανενός το μυαλό δεν περνά η σκέψη ότι αυτά τα δυο πολιτικά συστήματα θα μπορούσαν να συνεργαστούν, αλλά ο Μαϊτρέγια θέτει το ζήτημα ως εξής: Σκεφτείτε μια δίτροχη καρότσα· αν έχει ένα μόνο τροχό – είτε αυτός είναι ο καπιταλισμός είτε ο σοσιαλισμός – δεν θα μπορέσει να κινηθεί. Όλες οι μελλοντικές οικονομικές δομές θα διατηρούν μια ισορροπία μεταξύ του σοσιαλισμού και του καπιταλισμού. Σήμερα δεν υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο που να διατηρεί αυτή την ισορροπία ορθά. Το μυστικό είναι να διατηρείς την ισορροπία στο σωστό σημείο. Από την άποψη των Δασκάλων η ορθή ισορροπία είναι 30 τοις εκατό καπιταλισμός και 70 τοις εκατό σοσιαλισμός.

Ποια κράτη είναι τα πιο σταθερά; Τα Σκανδιναβικά. Το σημείο ισορροπίας τους είναι περίπου 60 τοις εκατό καπιταλισμός και 40 τοις εκατό σοσιαλισμός, που είναι πάλι αρκετά μακριά από το ιδανικό, αλλά δημιουργεί ασφαλέστερη κοινωνία χωρίς μεγάλη φτώχια ή πλούτο. Σαν αποτέλεσμα η κοινωνία είναι σταθερή με σταθερή κυβέρνηση.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα από την οικονομική σκοπιά είναι ότι μία από τις ισχυρότερες χώρες, η Αμερική, έχει 95 τοις εκατό καπιταλισμό με μόνο 5 τοις εκατό σοσιαλισμό· η Ευρώπη είναι λίγο λιγότερο καπιταλιστική με 80 ως 85 τοις εκατό καπιταλισμό και 20 ως 25 τοις εκατό σοσιαλισμό. Η τέλεια αναλογία 70 τοις εκατό σοσιαλισμό με 30 τοις εκατό καπιταλισμό θα ταίριαζε σε όλους. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο μακριά από αυτήν είναι τα μεγάλα έθνη και συνεπώς πόσο πολύ βρίσκεται εκτός ισορροπίας ο κόσμος. Η Ιαπωνία έχει 80 τοις εκατό καπιταλισμό και 20 τοις εκατό σοσιαλισμό.

Συνεπώς, δεν είναι θέμα να διαλέξεις το ένα από το άλλο, αλλά το πως να συνδυάσεις με ορθή ισορροπία και τα δύο.   


Ε: (1) Άραγε, εσείς προσωπικά νοιώθετε ότι η πρόσφατη έκρηξη της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού και η συνακόλουθη οικολογική καταστροφή αποτελούν, τρόπος του λέγειν, το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της έκκλησης για περισσότερες παράκτιες γεωτρήσεις στην Αμερική; (2) Μπορώ να μάθω πόσα εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου έχουν χυθεί στον ωκεανό από τον σπασμένο σωλήνα στην νότια ακτή των ΗΠΑ μέχρι τη στιγμή της απάντησης;

Α: (1) Όχι, λυπάμαι που το λέω. Δεν το νομίζω λαμβάνοντας υπ’ όψη την συνεχή δίψα για περισσότερο πετρέλαιο των Αμερικάνικων πετρελαϊκών εταιριών (για τις οποίες είναι υγρός χρυσός) και για ένα σημαντικό ποσοστό του Αμερικάνικου κοινού το οποίο έχει χειραγωγηθεί ώστε να φοβάται την έλλειψή του (2) Αρκετά εκατομμύρια. Το ατύχημα αυτό θεωρείται σαν η ‘μεγαλύτερη καταστροφή που έχει ποτέ συμβεί στις ΗΠΑ.’ Προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Έχουν συμβεί πολλές παρόμοιες, ακόμα και σχετικά πρόσφατα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και αλλού. Η φύση έχει έναν υπέροχο τρόπο να απορροφά και να ξεπερνά τέτοια ατυχήματα και συνήθως μέσα σε λίγα χρόνια η ζωή στην πληγείσα περιοχή επανέρχεται στο φυσιολογικό.


Ε: (1) Άραγε ρωτήθηκε ο Μαϊτρέγια σχετικά με την κατάσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη τώρα που ο αποκλεισμός της Γάζας έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου; Αν ναι (2) Ποια ήταν η κεντρική ιδέα της απάντησής Του; (3) Μήπως αναφέρθηκε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού; Αν ναι, ποια ήταν η κεντρική ιδέα της απάντησής Του;

Α: (1) Ναι. (2) Ο Μαϊτρέγια αποδοκιμάζει έντονα την τωρινή τραγική κατάσταση των Παλαιστινίων και κάνει ξεκάθαρα γνωστή την άποψή Του. Καλεί τις ΗΠΑ, αντί να υποστηρίζουν τις βάρβαρες πράξεις της Ισραηλινής κυβέρνησης, να εξασκήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ ώστε να παύσει αυτή η απάνθρωπη πολιορκία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ειρήνευση. (3) Όχι.


Ε: Μήπως η έκρηξη που βύθισε τον Απρίλιο του 2010 την εξέδρα άντλησης πετρελαίου στο κόλπο του Μεξικού, η οποία είχε αποτέλεσμα την κολοσσιαία περιβαλλοντική καταστροφή στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ήταν αποτέλεσμα του Κάρμα και, αν ναι, μπορώ να ρωτήσω γιατί;

Α: Όχι, ήταν ατύχημα. Στην πραγματικότητα, δεν είχε αποτέλεσμα μια «κολοσσιαία περιβαλλοντική καταστροφή» αλλά μια ‘ενδεχόμενη’ περιβαλλοντική καταστροφή. Βλέποντας το ζήτημα από την πλευρά της Ευρώπης είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα (που θα έπαιρνε κανονικά την ψήφο μου) υπερτονίζει την προσπάθειά του να θέσει υπεύθυνη την BP για κάθε δολάριο ζημιάς που έγινε. Η BP έχει ήδη αποδεχτεί την ευθύνη της και έχει επιδείξει ετοιμότητα στο να ικανοποιήσει γνήσιες και λογικές απαιτήσεις. Αναρωτιέμαι αν το Αμερικανικό κοινό γνωρίζει ότι η BP είναι κατά το ήμισυ ιδιοκτησία Αμερικανών επενδυτών.


Ε: Ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κατέλαβαν έναν στολίσκο από πλοία στον οποίο επέβαιναν περίπου 700 φιλο-Παλαιστίνιοι ακτιβιστές. Περίπου εννέα ακτιβιστές σκοτώθηκαν, πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση και οι υπόλοιποι απελάθηκαν. (1) Άραγε αυτή ήταν μια διαβολική πράξη με αιτία το γεγονός ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση επηρεάζεται από τα κατάλοιπα των ενεργειών του Αντίχριστου, αυτές στις οποίες αναφέρεστε σαν «ανόσιες ενέργειες», οι οποίες ηττήθηκαν κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο; (2) Είναι επίσης αποτέλεσμα του γεγονότος ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες σας, πολλά μέλη της κυβέρνησης και του στρατού του Ισραήλ ήταν σε παρελθούσες ενσαρκώσεις τους Γερμανοί στρατιωτικοί αξιωματικοί και υποστηρικτές της Ναζιστικής ιδεολογίας;  (3) Μερικοί σχολιαστές παρατήρησαν ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αφήσει τα σκάφη να ελλιμενιστούν και να συλλάβει τους ακτιβιστές εκεί αντί να καταλάβει τα πλοία εν πλω. Μήπως το Ισραήλ επέλεξε αυτή την πολύ επιθετική πράξη για να στείλει μήνυμα να μην ‘παίζουμε’ μαζί του;

Α: (1) Ναι. Αυτό κρύβεται πίσω από την αποφασιστικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης (σε συνεργασία με το Πεντάγωνο) να διατηρήσει την ένταση στη Μέση Ανατολή και να αυξήσει έτσι την ένταση και το άγχος σε όλο τον κόσμο. (2) Ναι. (3) Ναι.    


Ε: Ο κόσμος των πνευμάτων είναι ο ίδιος με τον αιθερικό κόσμο;

Α: Όχι. Ο πνευματικός κόσμος, όπως τον εννοούν οι πνευματιστές, είναι ο χώρος της συνείδησης όπου ‘κατοικούν’ οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει. Δεν είναι κάποιο μέρος αλλά μια κατάσταση συνείδησης. Τα αιθερικά πεδία είναι πεδία του υλικού κόσμου αλλά λεπτοφυέστερα από τα τρία πεδία (στερεό, υγρό και αέριο) που αναγνωρίζουμε.


Ε: Αν είχαμε αιθερικό σώμα θα μπορούσαμε να δούμε τα ΑΤΙΑ (UFO) και τους αδελφούς μας από το Διάστημα;

Α: Όλοι έχουν αιθερικό σώμα, αλλά το γεγονός αυτό δεν συνεπάγεται ότι διαθέτουν αιθερική όραση. Αυτή θα αναπτυχθεί σταδιακά καθώς όλο και περισσότερα παιδιά θα γεννιούνται με αιθερική όραση.


Ε: Οι κλιματολογικές συνθήκες στην Αφροδίτη είναι τόσο πολύ ακραίες – πως είναι δυνατόν να ζουν άνθρωποι εκεί, ακόμα και αν αυτοί είναι με αιθερικά σώματα;

Α: Οι άνθρωποι της Αφροδίτης είναι πολύ εξελιγμένοι. Η Αφροδίτη βρίσκεται στην τελευταία επανενσάρκωση ή πλανητικό Γύρο η Γη βρίσκεται στο μέσον του 4ου από τους 7 πλανητικούς Γύρους [Στμ: «Γύρος είναι μια περιστροφή των επτά κέντρων (σφαιρών) της πλανητικής συνειδητότητας» Μπλαβάτσκυ, Μυστική Δοξασία Ι' 200]. Αν ζούσατε στην Αφροδίτη θα διαθέτατε ένα σώμα που θα σας επέτρεπε να ζείτε εκεί πολύ άνετα.


Ε: Πότε θα αρχίσει να αναγνωρίζει η ανθρωπότητα την ύπαρξη της αιθερικής ύλης;

Α: Πολύ σύντομα. Ήδη οι επιστήμονές μας – ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στην αστρονομία -   είναι ενήμεροι για την ύπαρξη μιας μορφής ύλης την οποία δεν καταλαβαίνουν. Γνωρίζουν ότι βρίσκεται εκεί. Οι υπολογισμοί τους δείχνουν ότι βρίσκεται εκεί [Στμ: σύμφωνα με αυτούς δημιουργεί το 23% της βαρύτητας του σύμπαντος] αλλά δεν μπορούν να την δουν και να την μελετήσουν. Την ονομάζουν ‘σκοτεινή ύλη’. Η αποκαλούμενη σκοτεινή ύλη είναι στην πραγματικότητα τα αιθερικά πεδία της ύλης.


Ε: Πότε θα γίνει αυτό;

Α: Αν άνοιγαν κάποιο από τα βιβλία με τις εσωτερικές διδασκαλίες της Μαντάμ Μπλαβάτσκι, της Αλίκης Μπέιλη, της Έλενας Ρέριχ ή ακόμα και κάποιο από τα δικά μου, και μελετούσαν αρκετά σχετικά με την ύλη και την κατάσταση των αιθερικών φυσικών πεδίων θα μπορούσαν να έχουν την απάντηση σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό κατασκεύασαν ένα τεράστιο κύκλοτρο το οποίο πήρε 25 χρόνια να φτιαχτεί και κόστισε εκατομμύρια με στόχο να αποδείξουν την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης [Στμ: εννοεί [Στμ: εννοεί τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN].


Ε: Ποια άποψη έχουν οι Δάσκαλοι για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα;

Α: Γενικά μιλώντας, οι Δάσκαλοι δεν τα θεωρούν ως πρόοδο. Πολλά εξαρτώνται από την διεργασία που χρησιμοποιήθηκε και από το ίδιο το τρόφιμο. Γενικά, οι Δάσκαλοι προτείνουν την αγνότερη, λιγότερο τροποποιημένη τροφή, βιολογικά καλλιεργημένη και όσο πιο φρέσκια.

 


 

 Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *