Αρθρα από το Δάσκαλο

Έφτασε η στιγμή

από τον Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 8 Φεβρουαρίου 2009.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Αναπόφευκτα στο τέλος, οι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι ταξιδεύουν μαζί, σ’ ένα ταξίδι ανακάλυψης του Εαυτού, ένα ταξίδι που θα τους φέρει εν καιρώ στους πρόποδες του πλέον ιερού.

Η ουσία αυτού του ταξιδιού που έχει σκοπό την ανακάλυψη, είναι ότι είναι αυτοτελές και αυτόβουλο, και ταυτόχρονα κάτι που μοιράζονται και στο οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, γνωστοί και άγνωστοι. Αληθές είναι πως όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια, υιοί του Ενός Πατρός, καθένας υποχρεωτικά συμμετέχοντας συνειδητά ή αλλιώς, σ’ εκείνη την τόσο βαρυσήμαντη περιπέτεια την οποία ονομάζουμε ζωή. Δυστυχώς για πολλούς σήμερα, αυτή η περιπέτεια είναι μια οδυνηρή και εξευτελιστική εμπειρία· για εκατομμύρια ανθρώπων, είναι άδικη και στείρα, όσο νωρίτερα τελειώσει, τόσο καλύτερα.

Συνεπώς, δεν είναι ν’ απορεί κανείς που τόσοι πολλοί βλέπουν την ζωή ως σκλαβιά και αγγαρεία, τα όνειρα που από παιδιά είχανε για επιτεύγματα κι ευτυχία ως τίποτε περισσότερο από ξεθωριασμένες αναμνήσεις.

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή για να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν με Αυτογνωσία, και έχουν ανάγκη το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτά γίνονται εφικτά. Η τρομερή ασθένεια της εμπορευματοποίησης έχει άγρια αποστερήσει αναρίθμητα εκατομμύρια ανθρώπων από το φυσικό τους δικαίωμα και καθώς το ύπουλό της καρκίνωμα κατατρώγει κάθε τομέα της ζωής, τα καταστροφικά του πλοκάμια ξεζουμίζουν την καρδιά του ανθρώπου από κάθε γενναιοδωρία κι ανθρώπινο συναίσθημα. Η ανθρωπότητα έχει υποδουλωθεί στην εμπορευματοποίηση και εξ αιτίας της αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει την ψυχή της.

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να αντιστρέψουν αυτή την καταστροφική διαδικασία; Ήδη το παρόν οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χάος, σύμπτωμα των καταστροφικών δυνάμεων της εμπορευματοποίησης, δείχνει στους ανθρώπους ότι δεν μπορούν άλλο πλέον να επιτρέπουν σε αυτό το τέρας να κυβερνά την ζωή τους· πως πρέπει πια να εκτιμήσουν και να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές τους για χάρη ενός περισσότερου δίκαιου και υγιούς οικονομικού οικοδομήματος το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που έχουν μείνει σχετικά ανέγγιχτοι από την παρούσα κρίση, οι οποίοι θεωρούν αυτή την χρονική στιγμή σαν μια ‘ύφεση’ και προσδοκούν με ανυπομονησία αλλά και με πλήρη βεβαιότητα την αναπόφευκτη ‘ανάκαμψη’ οπότε θα μπορούμε να συνεχίσουμε όπως πρώτα. Αυτό δεν είναι εφικτό άλλο πια· οι τυφλοί δεν μπορεί να οδηγούν τους τυφλούς. Δεν έχουν ιδέα περί του Μαϊτρέγια.

Ο Μαϊτρέγια έχει επιλέξει ετούτη την ώρα να εκπληρώσει την υπόσχεσή Του να εισέλθει στην σφαίρα δραστηριότητας των ανθρώπων προκειμένου να τους βοηθήσει στο ταξίδι τους. Αναδύεται ετούτη την στιγμή· ο προάγγελός Του, το άστρο οιωνός της ανάδυσής Του, είναι ορατό σε όλη την υφήλιο από πολλούς κι είναι το σημάδι της εμφάνισής Του, δημόσια, εμπρός στους ανθρώπους. Κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τηλεόρασης, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από συνεντεύξεις αρχίζοντας από την Αμερική για να συμπεριλάβει την Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες.

Ως ένας καθημερινός άνθρωπος και χωρίς να έχει αναγγελθεί επίσημα ως ο Μαϊτρέγια, θα ομιλήσει εξ ονόματος όλων όσων δεν έχουν δημόσιο βήμα, δεν έχουν εκπρόσωπο. Θα καλέσει σε στράτευση τους ανθρώπους προκειμένου να μοιρασθούν τα αγαθά της Γης και να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλο ως αδελφοί που είναι όλοι μεταξύ τους. Θα δείξει πως εάν θα θέλαμε να έχουμε ειρήνη, υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να το επιτύχουμε και αυτός είναι η επικράτηση της δικαιοσύνης από άκρη σε άκρη στον κόσμο, κι ότι μόνο με το να μοίρασμα μπορούμε να κατορθώσουμε να έχουμε δικαιοσύνη. Αναμένουμε την απόκριση όλων των ανδρών και γυναικών αγαθής πρόθεσης* σε αυτό το θέμα, που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον κόσμο μας.

(*) Σημείωση της ομάδας μετάφρασης: συχνά μεταφράζεται 'καλή θέληση'

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Μαρτίου του 2009 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά του, γνωστό στους εσωτερικούς κύκλους, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο αυτό. ]

 

* * *