ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος του Μαρτίου του 2009 του περιοδικού Share International

Ε: Το «αστέρι» το οποίο φαίνεται τώρα σε διάφορα μέρη στη Νορβηγία, φαίνεται να γίνεται όλο και φωτεινότερο. Τελευταία φαίνεται επίσης και κατά τη διάρκεια του πρωινού. Ποια είναι η σημασία του;

Α: Είναι  ένα «σημάδι» που προαναγγέλει την ανάδυση του Μαϊτρέγια στη δημόσια αποστολή Του.

Ε: (1) Μπορεί το αστέρι να είναι ορατό το πρωί όταν ο ουρανός είναι νεφελώδης; (2) Το είδε κανείς κατά την διάρκεια του πρωινού; (3) Προς τα πού θα έπρεπε να κοιτάξουμε στον ουρανό αν ήμαστε στην Νέα Ζηλανδία;

Α: (1) Εξαρτάται από το πόσο πυκνή είναι η κάλυψη των σύννεφων. (2) Ναι. Έχουμε αναφορές από τη Νορβηγία, από τις ΗΠΑ και από τη Νότιο Κορέα ότι το αστέρι είναι συχνά ορατό κατά την διάρκεια του πρωινού.. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό επαναλαμβάνεται και αλλού. (3) Προς τη δύση.

Ε: Ήταν ο Μαϊτρέγια παρών σε όλες τις πορείες ειρήνης για τη Γάζα που έγιναν τον Ιανουάριο του 2009 στον κόσμο;

Α: Όχι, ήταν παρών σε τρεις πορείες.

Ε: Πολλοί άνθρωποι λένε ότι ο νέος Πρόεδρος (των ΗΠΑ) Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο Μαϊτρέγια. Σε μερικές ερωτοαπαντήσεις ο Μπέντζαμιν Κρέμ αναφέρει ότι ο Μαϊτρέγια και ο Ομπάμα είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά ότι ο Ομπάμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δεκτικός στα ιδεώδη του Μαϊτρέγια. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα δελτία τύπου που διαφημίζουν την ανάδυση του Μαϊτρέγια, τις δημόσιες συζητήσεις του σχετικά με την οικονομία και σχετικά με τα δεινά του κόσμου, σίγουρα δένουν πολύ καλά με την εμφάνιση ενός νέου Προέδρου ο οποίος επίσης μιλά για αυτά τα ίδια πράγματα. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο Ομπάμα θεωρείται από ορισμένους ανθρώπους ότι είναι ο Μαϊτρέγια.
Μπορείτε να σχολιάσετε παρακαλώ: (1) Είναι ο Ομπάμα στην πραγματικότητα ο Μαϊτρέγια; Ή (2) απλά εμπνέεται από τον Μαϊτρέγια;

Α: (1), Όχι, ο κ. Ομπάμα σίγουρα δεν είναι ο Μαϊτρέγια
(2) Αμφιβάλλω αν ο κ. Ομπάμα έχει ποτέ ακούσει για τον Μαϊτρέγια. Μπορεί βέβαια να εμπνέεται από τις ιδέες που κατά την πάροδο των ετών έχουν προέλθει από τον Μαϊτρέγια. Αυτές έχουν διατυπωθεί από το Share International για πολλά χρόνια και επαναλαμβάνονται τώρα από όλο και περισσότερους ανθρώπους όσο η οικονομική κατάρρευση, που είχε προβλεφθεί από τον Μαϊτρέγια καιρό πριν, γίνεται πραγματικότητα. Ο Μαϊτρέγια περίμενε μέχρι τώρα για να βγει δημόσια στο προσκήνιο διότι μόλις τώρα η επικείμενη κατάρρευση έχει συνέπειες, φανερώνοντας έτσι σε πολλούς ανθρώπους – ενδεχομένως ένας από αυτούς ο κ. Ομπάμα -  την αντικειμενική ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης.

Ε: Είμαι πολύ ευγνώμων για την γνώση και την σοφία που το Share International θέτει στην διάθεση του κοινού. Την εκτιμώ πάρα πολύ.
Έχω μια ερώτηση σχετικά με το νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Συμμερίζεται σχεδόν όλες τις αρχές που διδάσκει ο Μαϊτρέγια. Φαίνεται ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο άτομο.
(1) Είναι ένα από τα μέλη της Πνευματικής Ιεραρχίας που θα συνοδεύσει τον Μαϊτρέγια στην Αποστολή του; Ή (2) είναι ένα κανάλι (διάμεσος) που χρησιμοποιείται από τον Μαϊτρέγια για να εκπληρώσει την αποστολή Του; Οδηγεί τον κόσμο προς μία νέα κατεύθυνση: μοιρασιά, συνεργασία, ειρήνη. Παρακαλώ πείτε μου κάτι γι’ αυτόν.

Α: (1) Αυτή την στιγμή υπάρχουν 14 Δάσκαλοι στον κόσμο μαζί με τον Μαίτρέγια. Τελικώς θα υπάρχουν περίπου 40 Δάσκαλοι στον κόσμο. Ο κ. Ομπάμα δεν είναι ένας από αυτούς. Ούτε είναι οποιοδήποτε άτομο που είναι πιθανό να γνωρίζετε ή να έχετε ακούσει.
(2) Επίσης, δεν είναι «κανάλι» που χρησιμοποιεί ο Μαϊτρέγια για την αποστολή Του. Ο κ. Ομπάμα είναι ασυνήθιστος για την Αμερικάνικη πολιτική σκηνή αυτή τη στιγμή: αρχίζοντας, είναι ο πρώτος Αφρο-Αμερικάνος Πρόεδρος, φαίνεται να έχει ιδανικά τα οποία είναι πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του λαού της Αμερικής και του κόσμου γενικότερα. Φαίνεται ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις ιδέες των άλλων εθνών και ότι επιδίδεται λιγότερο στο να δημιουργήσει «την Αμερικανική Αυτοκρατορία». Εν συντομία, είναι μια πνοή φρέσκου ανέμου στη διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό λόγω της μεγάλης επιρροής των ΗΠΑ – για το καλό ή για το κακό – στον κόσμο. Ο ερωτών αναφέρει το μοίρασμα σαν ένα από τα ιδεώδη του, αλλά ακόμα δεν τον έχω ακούσει να αναφέρει αυτή την λέξη. Θα είναι αυτή μια σημαντική δοκιμή για τον ίδιο, και για τον Αμερικανικό λαό, για την ικανότητά του να ανταποκριθεί στο βασική αρχή της διδασκαλίας και των παραινέσεων του Μαϊτρέγια. Χωρίς από κοινού μοίρασμα των αγαθών δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη. Χωρίς δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη. Το μοίρασμα των πόρων είναι το κλειδί για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ε: Ο Κύριος Μαϊτρέγια νουθετεί στο μοίρασμα – και εγώ θέλω να μοιράσω με το να δίνω (σαν δεκάτη) σε αξιόπιστες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Χθες μόνο έλαβα γράμματα από οκτώ φιλανθρωπικές οργανώσεις που αναζητούν δωρεές. Θέλω να δίνω, και όταν το κάνω, τότε πολύ πιθανόν αυτές πουλάνε το όνομά μου (και τα στοιχεία μου) και έπειτα κατακλύζομαι με ακόμα περισσότερη τέτοια αλληλογραφία. Αυτοί οι οργανισμοί πρέπει να έχουν αρκετά μεγάλους επιχειρησιακούς προϋπολογισμούς για να μπορούν να έχουν την δυνατότητα για τέτοια μαζική αλληλογραφία.
Οι άνθρωποι πεθαίνουν της πείνας κάθε ημέρα, στα μέρη όπου δεν μπορεί να φτάσει η φροντίδα κάποιας μεγάλης φιλανθρωπικής οργάνωσης. Μπορεί το Share International να δημοσιεύσει τα ονόματα των βιώσιμων, αξιόπιστων ομάδων οι οποίες πραγματικά προσπαθούν να ταΐσουν τους φτωχούς και να βρουν άσυλο στους αστέγους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αλλά που δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για μαζική αλληλογραφία; Είμαι βέβαιος ότι πολλοί αναγνώστες θα επωφεληθούν από αυτή την πληροφορία.

Α: Ο Μαϊτρέγια αναφέρεται στην παγκόσμια μοιρασιά ανάμεσα σε όλα τα έθνη αλλά, φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο όταν η πλειοψηφία των ατόμων αναγνωρίσει την αναγκαιότητα και θελήσει να μοιράσει. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες οργανώσεις αρωγής στον κόσμο, ανεξάρτητες ή συγγενείς με τα Ηνωμένα Έθνη οι οποίες κάνουν θαυμάσια ανιδιοτελή εργασία βοηθώντας την εξαθλιωμένη πλειοψηφία. Πολλοί άνθρωποι δικαιολογημένα ανησυχούν αν η προσφορά τους καταλήγει πραγματικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο και υπάρχει πολύ μεγάλη διαφθορά στις κυβερνήσεις των χωρών, που συνηθέστερα αυτές έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Η διαφθορά ενδημεί παντού στον κόσμο, σε φτωχούς και πλούσιους το ίδιο. Έτσι οι διάφορες αντιπροσωπείες του Ο.Η.Ε., η Oxfam, η οργάνωση «Χριστιανική Βοήθεια» (Christian Aid), οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (Medecins Sans Frontiers), η οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» (Save the Children) κ.α.,  κάνουν όλοι ότι μπορούν.

Ε: Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι η ανθρωπότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δημιουργήσει παγκόσμια και καθολική ειρήνη; Έτσι θα σταματήσουν να παράγονται όπλα …. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δούμε αυτή την ημέρα, σύντομα;

Α: Σίγουρα μια πολύ σημαντική απόφαση περιμένει για να ληφθεί από την ανθρωπότητα όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με τούτο, και υπάρχουν πολλές αντιδραστικές δυνάμεις στον κόσμο που αντιτίθενται στις αλλαγές. Ο πόλεμος και η παραγωγή όπλων και εξοπλισμών είναι μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση για ορισμένους ανθρώπους, οι οποίοι θα αντισταθούν στην αλλαγή μέχρι τέλους. Η σημερινή παγκόσμια κατάρρευση (η οποία παρουσιάζεται σαν «κάμψη» ή «ύφεση») είναι στην πραγματικότητα τα σημάδια του τέλους της παλιάς τάξης (ή συστήματος), και έχει ήδη επιφέρει αλλαγή στην συμπεριφορά πολλών ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων. Όταν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι ακούσουν τον Μαϊτρέγια να μιλά για την ανάγκη για απλοποίηση και από κοινού μοίρασμα των πόρων για την επίτευξη της ειρήνης μέσω της δικαιοσύνης, θα ανταποκριθούν πρόθυμα στο κάλεσμά Του. Η διδασκαλία Του και η υπεράσπισή Του (Στμ: των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) θα εμπνεύσει μια τεράστια ανταπόκριση επιθυμίας για μοίρασμα των αγαθών, για δικαιοσύνη και επομένως ειρήνη. Εναπόκεινται σε εμάς, πρέπει να επιθυμούμε την ειρήνη αρκετά για να εγκαταλείψουμε το παρελθόν και να δουλέψουμε για την μία ανθρωπότητα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πράξουμε.

Ε: Όταν πρόκειται να βοηθήσουμε τον Μαϊτρέγια να εκπληρώσει την αποστολή του, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις θρησκείες, τι θα γίνει με εκείνους που έχουν έναν (πνευματικό ή) γκουρού; Όταν κάποιος ακολουθεί κάποιον άλλον Κύριο, (Γέροντα) ή Γκουρού πώς μπορεί να συνδυαστεί με αυτό;

Α: Ο Μαϊτρέγια δεν είναι ένας θρησκευτικός δάσκαλος. Είναι στην ουσία ένας Πνευματικός Δάσκαλος συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας του περί των πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών αναγκών του κόσμου. Είναι ο παγκόσμιος Δάσκαλος για όλους τους ανθρώπους, θρησκευόμενους ή όχι. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να θεωρούν το θρησκευτικό μονοπάτι σαν το μοναδικό πνευματικό μονοπάτι. Είναι μόνο ένα από τους πολλούς δρόμους που οδηγούν στην εμπειρία του Θεού. Έχουμε τόσο πολύ περιβάλλει την πολιτική και τα οικονομικά με βαθύ υλισμό που βρεθήκαμε οι ίδιοι στις κρίσιμες τωρινές συνθήκες. Πρέπει να αποκτήσουμε πνευματική πολιτική και πνευματική οικονομία μέσω της δικαιοσύνης, της μοιρασιάς και της ελευθερίας για όλους τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο στόχος του Μαϊτρέγια. Η αγάπη είναι η δράση της δίκαιης μοιρασιάς. Αυτός είναι ο δρόμος για την ειρήνη. Δεν χρειάζεται κανείς ούτε καν να πιστέψει στο γεγονός του Μαϊτρέγια. Αρκεί να πιστέψει σε ότι Αυτός αντιπροσωπεύει. Αυτός δεν χρειάζεται οπαδούς ή μαθητές.  

Ε: Έχετε μιλήσει σχετικά με το ρόλο των κύκλων στα σπαρτά (crop circles) και των ενεργειακών κόμβων γύρω από τη Γη. Είναι ακριβές να πούμε ότι το φαινόμενο των κύκλων από φως είναι τμήμα της ίδιας αυτής προετοιμασίας για την Τεχνολογία του Φωτός; Με άλλα λόγια, είναι οι κύκλοι από φως (σαν) αστικοί κύκλοι στα σπαρτά;

Α: Είναι ακριβές να πούμε ότι το φαινόμενο των κύκλων από φως είναι τμήμα της προετοιμασίας για την Τεχνολογία του Φωτός. Αλλά δεν είναι αλήθεια να θεωρήσουμε ότι είναι (σαν) αστικοί κύκλοι στα σπαρτά. Έχουν μια εντελώς διαφορετική λειτουργία.

Ε: Ποια είναι αυτή η διαφορετική λειτουργία;

Α: Αν μπορούσα να σας πω ποια είναι αυτή η διαφορετική λειτουργία, δεν θα καθόμουν εδώ. Θα είχα τους επιστήμονες όλου του κόσμου να κάθονται στα πόδια μου ζητώντας να μάθουν τι είναι τούτο. Αν όντως γνώριζα, δεν θα υπήρχε τρόπος να το μεταδώσω σε εσάς. Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρω. Αλλά αυτό που γνωρίζω είναι το εξής: ότι αν κατανοούσαμε την τεχνολογία που δημιούργησε το φαινόμενο των κύκλων από φως θα μπορούσαμε να απαλλάξουμε τον κόσμο από την υπερθέρμανση του πλανήτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ε: Φοβάμαι για την θλίψη που θα έχω να αντιμετωπίσω όταν οι αδερφές μου ή οι γονείς μου μεταβούν στο αστρικό πεδίο. Θα μου λείψουν τρομερά. Ανακουφίζομαι λέγοντας: «Θα τους δω ξανά όταν πάω εκεί και η ίδια». Ωστόσο, τι θα γίνει αν έχουν ενσαρκωθεί ξανά στο υλικό πεδίο πριν προλάβω να έχω την ευκαιρία να τους δω; Θα είμαι καταδικασμένη ποτέ να μην τους ξαναδώ; Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό; Παρακαλώ να είστε συμπονετικός στην απάντησή σας.

Α: Μην απελπίζεστε, ενσαρκωνόμαστε κατά ομάδες, αλλάζοντας σχέσεις ξανά και ξανά. Θα μπορούσατε να είστε ο πατέρας των γονέων σας και των αδελφών σας ή να έχετε κάποια άλλη σχέση. Επομένως, μην ανησυχείτε.

Ε: Γράψατε σε κάποιο από τα βιβλία σας να έρθουμε «σε επαφή με την ψυχή». Πως, από πρακτικής απόψεως, μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Α: Με τον πανάρχαιο τρόπο, με διαλογισμό και υπηρεσία.

Ε: Τον Απρίλιο του 2008 η μητέρα μου πέθανε στο νοσοκομείο Cranbrook στην Βρετανική Κολούμπια στον Καναδά. Όταν ήταν στο δωμάτιό της, η γυναίκα μου και εγώ περπατήσαμε έξω για να πάρουμε λίγο αέρα. Ενώ στεκόμασταν εκεί, ένας σταυρός σχηματίστηκε στον ουρανό κατευθείαν πάνω από το νοσοκομείο. Δεν ξέρω ποιος άλλος είδε αυτόν το σταυρό εκείνη την ημέρα αλλά δεν υπήρχαν άλλα σύννεφα στον ουρανό. Εύχομαι στον Θεό να είχα την φωτογραφική μου μηχανή. Θα ήθελα να ελπίζω, αν κάποιος άλλος εκείνη την ημέρα είδε αυτό το απίστευτο θέαμα, να μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι είδα, Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτό ήταν ένα σημάδι από το Θεό.

Α: Ο σταυρός στον ουρανό εκδηλώθηκε από τον Δάσκαλο Ιησού.

Ε: Διαβάζω στο Share International ότι θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την αρχή του μοιράσματος από κοινού των πόρων στις δικές μας επιχειρήσεις, απλά διαιρώντας το κέρδος σε ίσα μέρη. Θα ήθελα να το επιβεβαιώσω αυτό μια φορά ακόμα, δεδομένου ότι αποφάσισα να εφαρμόσω την αρχή αυτή στο δικό μου κύκλο και στην δικιά μου επιχείρηση. Καταλαβαίνω ότι ανεξάρτητα από τα προσωπικά προσόντα ή από την προσωπική συνεισφορά που υπήρξε, πρέπει να μοιραστούν τα ίσα μέρη των κερδών. Έχω δίκιο ή όχι;

Α: Απόλυτο δίκιο. Συγχαρητήρια.   


Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *