ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Ιουλίου και Αυγούστου του 2017 του περιοδικού Share International.  


Ε: Μπορείτε σας παρακαλώ να σχολιάστε και να μας εξηγήσετε την τρέχουσα πολιτική σκηνή;

Α: Παρατηρείται άνοδος του φασισμού σε πολλές χώρες. Έχει να κάνει με την κατάρρευση του παλαιού κόσμου και την αρχή της επιτυχίας του νέου. Η παρούσα κατάσταση θ' αλλάξει σύντομα προς το καλύτερο. Η θύελλα έχει σχεδόν περάσει. Σύμφωνα με τον Δάσκαλό μου, χάνει την έντασή της, αν και δεν το έχουμε, ακόμη, καταλάβει.


Ε: Αναρωτιέμαι αν οι Δάσκαλοι έχουν εκπλαγεί με το τωρινό (υψηλό) επίπεδο των συρράξεων;

Α. Ο Δάσκαλός μου λέει ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες ένοπλες συρράξεις, αλλά όχι με την παρούσα φρικτή βαρβαρότητα. Προσθέτει ότι δεν θα διαρκέσουν για πάρα πολύ ακόμα, αλλά ότι πρέπει να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους, αν επιθυμούμε την ειρήνη: «Το χάος πρέπει να κάνει τον κύκλο του, αλλά δεν θα περάσει πολύ μέχρι να εισέλθουμε στην Νέα Θεία Οικονομία».


Ε: Θα μπορούσατε να μας πείτε εάν υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που συμβάλλον σ' αυτό;

A: Ένα ακόμα πιεστικό πρόβλημα είναι του υπερπληθυσμού. Η γη δεν είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει τον σημερινό παγκόσμιο πληθυσμό ο οποίος αναπτύσσεται υπερβολικά γρήγορα. (Κατά συνέπεια) υπάρχει ανταγωνισμός για εδαφική κυριαρχία.

Αναταραχές τέτοιου είδους είναι σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα της μετάβασης από μία Συμπαντική κατάσταση σε άλλη. Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι δέσμιοι του παλαιού κόσμου. Το χάος προκύπτει από τη μετακίνηση από την παλιά τάξη στη νέα. Ο Δάσκαλός μου λέει: «Πολλοί είναι υπερβολικά ανήσυχοι ή ανίδεοι και αδυνατούν να αναγνωρίσουν την ανάγκη για έναν άλλο τρόπο ζωής και δράσης». [Στμ: βλ. και εδώ] Ούτε μπορούν να παρατηρήσουν και να αναγνωρίσουν τη μείωση της έντασης των σημερινών αντιξοοτήτων.


Ε: Μήπως οι ισχυρές ενέργειες της Σαμπάλα εκχύνονται τώρα δυνατότερα - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών; Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η αιτία που υπάρχει μεγάλη ένταση και σύγκρουση στον κόσμο.

Α: Ναι, είναι αλήθεια ότι είναι ισχυρότερες. Δεν είναι μόνο αυτή η αιτία, όμως, αλλά και ότι οι πλούσιοι και ισχυροί έχουν αυτονομηθεί και έχουν γίνει υπερβολικά άπληστοι. Φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να επωφεληθούν απ' όλα όσα τους παρουσιάζονται· επίσης φοβούνται μήπως χάσουν τον πλούτο τους.

(Οι τέσσερις προηγούμενες ερωτήσεις απαντήθηκαν τον Ιούλιο του 2016)


Ε: Είναι ο Μαϊτρέγια ένας Θεός;

Α: Ο Μαϊτρέγια είναι παντογνώστης και πανταχού παρών. Γνωρίζει τα πάντα όσα συμβαίνουν. Στη Βίβλο γράφει ότι αν ένα μικρό φύλλο ή πουλί πέσει στο έδαφος, ο Θεός το γνωρίζει. Ο Μαϊτρέγια δεν είναι, φυσικά, ο Θεός - παρεκτός με την έννοια ότι όλοι είμαστε Θεοί - αλλά συνειδητοποιεί και εκφράζει περισσότερο τη φύση αυτής της θεότητας από ό,τι εμείς. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας, αλλά είναι μια διαφορά προκύπτουσα μόνο εκ των συνθηκών και των ευκαιριών. Έχει περάσει πολύ περισσότερο χρόνο σ' αυτό από εμάς. Για εκατομμύρια και εκατομμύρια χρόνια, κυριολεκτικά, και ποτέ δεν έκανε λάθος! Έτσι είναι σε θέση να κάνει όσα νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε. Αλλά όλοι είμαστε θεϊκοί: ο Μαϊτρέγια λέει ότι όλοι στη Γη είναι θεϊκοί, όλοι χρειάζονται, και κάθε άνθρωπος μετράει. Έτσι, έρχεται να διδάξει στην ανθρωπότητα την απλή τέχνη της ζωής: να ζούμε από τον εσωτερικό κόσμο προς τα έξω, αντί να ζούμε μηχανικά από τον εξωτερικό κόσμο, ακολουθώντας τις κυβερνήσεις που συμμορφώνονται σε πλανερά πράγματα όπως η 'αγορά'. Η αγορά, λέει ο Μαϊτρέγια, είναι τυφλή και οι πολιτικοί, συνεπώς, είναι τυφλοί που ακολουθούν τις τυφλές αγορές [Στμ: παρέβαλλε με Ματθ. 15,14: «ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται»]. Λέει ότι θα σας οδηγήσουν στην άκρη του γκρεμού. Για να σιγουρευτεί ότι δεν θα πέσουμε σ' ετούτο το γκρεμό, Εκείνος έρχεται.Στμ: Στο ίδιο τεύχος Ιουλίου και Αυγούστου του 2017 του περιοδικού Share International  επαναδημοσιεύθηκε το  παρακάτω άρθρο:

Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *