ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Μς τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Μαρτίου του 2013 του περιοδικού Share International


Ε: Πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο Μαϊτρέγια από τις αρχές Ιανουαρίου;
Α: Ο Μαϊτρέγια έχει αρχίσει να εμφανίζεται τώρα στη Ρωσία, όπου έχει κάνει τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Έχει δώσει συνολικά 87 συνεντεύξεις. (Έως τις 3 Φεβρουαρίου του 2013).
 
Ε: Περισσότεροι τηλεθεατές παρακολουθούν, άραγε, αυτές τις συνεντεύξεις σε σχέση με παλιότερα; Γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς αυτές οι εκπομπές;
Α: Δεδομένου ότι ο Μαϊτρέγια έχει πρόσφατα ξεκινήσει να εμφανίζεται στη Ρωσία, είναι πολύ νωρίς για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις.
 
Ε: (1) Μήπως οι αρχές της Συρίας χρησιμοποίησαν χημικά όπλα πρόσφατα στις εχθροπραξίες στη Χομς; (2) Έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα εναντίον των δυνάμεων της αντιπολίτευσης σε άλλα μέρη της Συρίας;
Α: (1) Όχι. (2) Όχι.
 
Ε: (1) Άραγε, έχουν κάποια θεραπευτική επίδραση οι πίνακες που έχετε ζωγραφίσει; (2) Μήπως ακτινοβολούν κάποια ενέργεια που διευρύνει τη συνείδηση; (3) Αυτές οι ενεργειακές επιρροές υπάρχουν, επίσης, από τις αναπαραγωγές σε καμβά (reproductions) καθώς και από τα αντίγραφα των πινάκων σας – για παράδειγμα τα αντίγραφα που τυπώνονται στα εξώφυλλα των βιβλίων σας και στο περιοδικό Share International;
Α: (1) Ναι, μερικοί από αυτούς. (2) Ορισμένοι από αυτούς το κάνουν. (3) Ναι, σε κάποιο βαθμό.
 
Ε: Τι σημαίνει αυτό το απόσπασμα: «Η εξωτερίκευση της Ιεραρχίας συμπεριλαμβάνει την εξωτερίκευση ενός Άσραμ Δασκάλου»;
Α: Η εξωτερίκευση της Ιεραρχίας είναι ακριβώς η εξωτερίκευση των Άσραμ των Δασκάλων.
 
Ε: Για τα μέλη των ομάδων που συνεργάζονται μαζί σας ποια η σημασία του «Το εσωτερικό Άσραμ ενός Δασκάλου θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στα εξωτερικά πεδία, στον κόσμο της καθημερινότητας»;
Α: Σημαίνει ότι η εσωτερική ένταση των υποκειμενικών ομάδων του Δασκάλου θα πρέπει να εκδηλώνεται εξωτερικά – η δυναμικότητα που επιτυγχάνεται επί της εξωτερικής εκδήλωσης θα πρέπει να ισούται με εκείνη που επιτυγχάνεται στο εσωτερικό πεδίο.
 
Ε: Αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο μπορώ να κατανοήσω και να κάνω πραγματικότητα για εμένα το εξής: «Αυτή η ομάδα είναι εσωτερική ομάδα – δεν είναι  ένας συνεταιρισμός ή κάποια ένωση ή εθελοντική οργάνωση».
Α: Ότι είναι συνδεδεμένη με το σχέδιο της Πνευματικής Ιεραρχίας για την εκδήλωσή Της στο εξωτερικό επίπεδο. Αυτό περιλαμβάνει εργασία σχετική με την επανεμφάνιση του Μαϊτρέγια, του Παγκόσμιου Διδασκάλου, και της ομάδας Του των Δασκάλων.
 
Ε: Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να κατανοήσω τη σημασία του «προσδιορίζω τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα».
Α: Να δείτε τον εαυτό σας σαν ένα με την ομάδα, να εργάζεστε για τους σκοπούς της ομάδας που σχετίζονται με την επανεμφάνιση του Μαϊτρέγια και της ομάδας Του των Δασκάλων. Σας συμβουλεύω να μελετήσετε τα όσα αναφέρονται περί της ομαδικής εργασίας στα διάφορα βιβλία μου.
 
Ε: Εάν συμμετέχω σε κάποια ομάδα Διαλογισμού Διαβίβασης και εάν είμαι ολοκληρωτικά πεπεισμένος για τα όσα λέτε, γίνομαι έτσι αυτόματα «ένας ‘ακόλουθος’  ή ένας ‘μαθητής’»;
Α: Όχι απαραίτητα, αλλά η συμμετοχή σας είναι ευπρόσδεκτη.
 
Ε: Η προέλευση της λέξης ‘ακόλουθος’ ή ‘μαθητής’ [Στμ: Αγγλ. ‘disciple’ = πειθαρχούμενος. Στην Ορθόδοξη Παράδοση χρησιμοποιείται το ‘υποτακτικός’] είναι φανερό ότι αναφέρεται σε υπακοή ή πειθαρχία, αλλά για ποιο λόγο; Η έννοια της πειθαρχίας δεν είναι κάπως παλιομοδίτικη, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους;
Α: Όχι, είναι θεμελιώδους σημασίας για την εξελικτική διαδικασία του καθένα μας.
 
Ε: Ποια είναι η γνώμη σας για τις εμπορικές συναλλαγές των εκπομπών άνθρακα;
Α: Είναι δόλιες και δεν βοηθούν στην βελτίωση του προβλήματος του πλανήτη.
 
Ε: Η πυρηνική ρύπανση αποτελεί, άραγε, τη χειρότερη πτυχή της περιβαλλοντικής καταστροφής;
Α: Ναι.
 
Ε: Ακριβώς όπως θα υπάρξει σχέδιο έκτατης ανάγκης για την παροχή επαρκούς τροφής σε σύντομο χρονικό διάστημα στους πεινασμένους και υποσιτισμένους ανά τον κόσμο, μήπως οι Δάσκαλοι έχουν επεξεργαστεί και ένα σχέδιο για την επείγουσα αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του πλανήτη μας; (2) Τι είναι ποιο επείγον για τη σωτηρία του πλανήτη μας;
Α: (1) Ναι. (2) Είναι σαφές, η μείωση του «ενεργειακού αποτυπώματός μας».
 
Ε: Στη σελίδα 19 του βιβλίου του Μπέντζαμιν Κρεμ «Η συγκέντρωση των Δυνάμεων του Φωτός: τα ΑΤΙΑ και η πνευματική τους αποστολή» αναφέρεται ότι η Ημέρα της Αναγγελίας θα πραγματοποιηθεί εντός τριών ετών από την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Μαϊτρέγια. Έχουν, πλέον, περάσει τρία χρόνια. Προφανώς κάτι έχει αλλάξει – αυτό δε με πειράζει, τα πράγματα, όπως γνωρίζουμε,  μεταβάλλονται.
Μήπως έχει ο Μπέντζαμιν Κρεμ την καλοσύνη να μας ενημερώσει σε ποιο χρονικό στάδιο βρίσκεται τώρα το σχέδιο της Ανάδυσης; Τα βιβλία που τυπώνονται τώρα εξακολουθούν να αναφέρουν αυτό το τριετές χρονοδιάγραμμα; Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, επειδή, καθώς θα διαδίδουμε το μήνυμα για το Μαϊτρέγια, ο κόσμος θα θέτει σχετικές ερωτήσεις.
Α: Ναι, τα πράγματα αλλάζουν. Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων του έργου μου, η ερώτηση αυτή τίθεται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, συχνά: πόσο σύντομα θα εμφανιστεί ο Μαϊτρέγια – σε πόσες εβδομάδες, χρόνια, εντός της διάρκειας της ζωής μου (δεδομένης της μεγάλης ηλικίας μου)  κ.λ.π. Πάντα είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό το πολύ λογικό ερώτημα που τίθεται από τον καθένα. Το γεγονός είναι ότι κανείς δεν το γνωρίζει. Προσωπικά δεν το γνωρίζω, ο Δάσκαλος μου λέει ότι δεν το γνωρίζει, ακόμα και ο Μαϊτρέγια δεν το γνωρίζει με ακρίβεια.
Παρ’ όλα αυτά, κάθε φορά που ερωτούμαι να δώσω μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ρωτώ το Δάσκαλο. Αυτός απαντά πάντοτε σε τρία χρόνια κι κατά τη στιγμή που το λέει ακούγεται λογικό, όπως και ασαφές διότι δεν είναι μια αυστηρά καθορισμένη ημερομηνία. Να θυμάστε ότι για τους Δασκάλους ο χρόνος δεν υπάρχει.
Αν διαβάσετε την απάντηση όπως βρίσκεται στο βιβλίο, θα δείτε ότι είναι λιγότερο σαφής από αυτά που αναφέρατε: «Ο Μαϊτρέγια αναδύεται πολύ σύντομα. Η Ημέρα της Αναγγελίας θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ ενός, δύο ή τριών ετών μετά την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή Του. Οι Δάσκαλοι και ο ίδιος ο Μαϊτρέγια φαίνεται να πιστεύουν ότι ο χρόνος θα είναι σχετικά σύντομος, πράγματι. Όμως, σε κάθε περίπτωση, αυτά τα τέσσερα διαστημόπλοια (τα ‘άστρα’ του Μαϊτρέγια) θα παραμείνουν στον ουρανό, για να τα βλέπουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Ας ελπίσουμε ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης θα αποδεχτούν και  θα διαδώσουν την ύπαρξη αυτών των ‘άστρων’»
 
Ε: Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του (η οποία έχει αναρτηθεί στο YouTube) ο Μπέντζαμιν Κρεμ δήλωσε ότι ο Μαϊτρέγια χρησιμοποιεί ένα φυσικό σώμα που δημιούργησε ο Ίδιος. Με αυτό μπορεί και αλλάζει την εμφάνισή Του κατά βούληση και να παρουσιαστεί σαν δύσμορφος και αλλόκοτος. Το ερώτημα που κάποιος μπορεί να θέσει είναι γιατί μια ύπαρξη φωτός και αγάπης να θελήσει να παρουσιαστεί δύσμορφος και αλλόκοτος;
Α: Εάν γνωρίζατε την ποικιλία των εμφανίσεων που έχει υιοθετήσει ο Μαϊτρέγια όλα αυτά τα χρόνια θα μένατε έκπληκτος με την ευελιξία που επιδεικνύει. Μπορεί μια φορά να μοιάζει με μια νεαρή και όμορφη γυναίκα, την άλλη μ’ ένα καμπουριασμένο γέρο, έπειτα μ’ έναν φαφούτη χοροπηδηχτό κλόουν, να φορά μια τεράστια ποικιλία από ρούχα, νε φαίνεται σαν ένας λογικός ή σαν ένας υστερικός άνθρωπος κ.ο.κ. Εξακολουθεί να είναι ένα ον «φωτός και αγάπης» αλλά υιοθετεί περσόνες που αντιστοιχούν στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων και σύμφωνα με τις ελπίδες ή τις προκαταλήψεις εκείνων που ευλογούνται από την παρουσία Του.
 
Ε: Ποια γνώμη έχετε για την έβδομη ημέρα του Σαββάτου και γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τελικά την Κυριακή;
Α: Η Κυριακή ή το Σάββατο σχεδιάστηκαν να είναι ημέρες ανάπαυσης. Όταν οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά χρειάζονται ξεκούραση. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από περισσότερο χρόνο για αναψυχή, για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, δηλαδή, από μια δημιουργική άποψη, να δώσουν το καλύτερο που μπορούν. Ένα από τα σφάλματα του σύγχρονου ‘πολιτισμού’ μας είναι ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της εργασιακής ζωής τους σε συνθήκες μηχανικής αγγαρείας. Η αναψυχή πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της ζωής.
 
Ε: Παρακολούθησα ένα ντοκυμαντέρ για τον Μπάμπου (Babu Ambilikile Mwasapile), έναν 76άχρονο πρώην προτεστάντη ιερέα ενός μικρού χωριού του Samunge κοντά στο Λολιόντο της βόρειας Τανζανίας, ο οποίος προσφέρει από το 2011 κάποιο «θαυματουργό υγρό» σε πολλούς (περισσότερους από 5.000) ανθρώπους.
Το 1991 είδε ένα όνειρο στο οποίο πιστεύει ότι του μίλησε ο Θεός. Του έδειξε μια γυναίκα που έπασχε από AIDS και του είπε το φάρμακο που έπρεπε να πάρει για να θεραπευτεί. Όταν ξύπνησε ο Μπάμπου αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο ένα δέντρο μπορεί να θεραπεύσει το AIDS όταν ακόμα και οι γιατροί δεν το καταφέρνουν. Οι ρίζες της μουριάς Karanga που ονομάζεται Enga Muriaga χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός ιδιαίτερου ποτού: οι ρίζες βράζονται όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί ένα φλιτζάνι με το υγρό δίνεται στους ανθρώπους να το πιούν.  Ο Μπάμπου λέει ότι το ποτό είναι θαυματουργό όταν το πιείς αμέσως και δεν το μεταφέρεις στο σπίτι. Οι ασθενείς πληρώνουν περίπου 25 σεντς για κάθε φλιτζάνι: το 40 τοις εκατό των κερδών πηγαίνει στην Εκκλησία, το 40 τοις εκατό στους συνεργάτες του και το υπόλοιπο το παίρνει ο ίδιος ο Μπάμπου.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του δέντρου διερευνήθηκαν προσεκτικά από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας της Τανζανίας. Μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητές του είναι ήδη γνωστές: βοηθά στη μείωση της υψηλής πίεσης, βοηθά τους διαβητικούς να χρειάζονται λιγότερη ινσουλίνη, βοηθά στην αποτοξίνωση και τον γενικό καθαρισμό του σώματος, επίσης θεραπεύει το AIDS. Η Joyce Elia θεραπεύτηκε από την ασθένεια μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου ποτού: υποβλήθηκε δυο φορές σε εξέταση AIDS και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι θεραπεύτηκε. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, θεραπεύτηκαν από άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο, επιληψία και διαβήτη.
(1) Μήπως μίλησε ο Μαϊτρέγια στο όνειρο του Μπάμπου; (2) Μπορεί να θεραπεύσει πραγματικά το AIDS και τον καρκίνο; (3) Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο πρέπει να καταναλώνεται μόνο στο χώρο του Μπάμπου; Γιατί να μην μεταφέρουν το υγρό για να το πιούν σπίτια τους; (4) Θα μπορούσε το ποτό από αυτό το δέντρο να είναι αποτελεσματικό σε ομοιπαθητική δόση, για τη θεραπεία του AIDS και του καρκίνου για παράδειγμα;
Α: (1) Ναι. (2) Μερικές φορές. (3) Δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνεται μόνο στο χώρο του Μπάμπου. (4) Ναι, σε δυναμοποίηση (potency) 30c.


Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *