ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Μεταφρασμένες από το τεύχος του Μαρτίου του 2011 του περιοδικού Share International (επιλογή από το σύνολο των δημοσιευμένων στην έντυπη Αγγλική έκδοση).

Ε: Πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο Μαϊτρέγια μέχρι σήμερα;
Α: 34. [Μέχρι την 1η Μαρτίου του 2011.]

Ε: Άραγε όλες οι συνεντεύξεις έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ;
Α: Όχι. Οι τελευταίες δυο δόθηκαν στο Μεξικό. [Μέχρι την 12η Φεβρουαρίου του 2011.]

Ε: Έχει δώσει κάποια συνέντευξη ο Μαϊτρέγια στην Ιαπωνική τηλεόραση μέχρι τώρα;
Α: Όχι.

Ε: Πόσα εκατομμύρια ανθρώπων (κατά μέσον όρο ανά μετάδοση) βλέπουν τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των συνεντεύξεων του Μαϊτρέγια;
Α: Περίπου 4.000.000.

Ε: Τα υπόλοιπα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ ή τα καλωδιακά ειδησεογραφικά κανάλια άραγε έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον να πάρουν συνέντευξη από τον Μαϊτρέγια;
Α: Όχι στις ίδιες τις ΗΠΑ, αλλά στην Λατινική Αμερική, όπου, για παράδειγμα, στην πόλη του Μεξικού, ο Μαϊτρέγια έδωσε δυο συνεντεύξεις.

Ε: Υπήρξε κάποια αναφορά, σχετική συζήτηση, ή ανταπόκριση για τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις από τα άλλα μέσα ενημέρωσης όπως εφημερίδες, ιστοχώροι (μπλογκς - blogs) ή από άλλα διαδικτυακά ειδησεογραφικά μέσα; Αν όχι, γιατί τόσο υποτονική αντίδραση ακόμα και μετά από περισσότερες από 28 συνεντεύξεις;
Α: Απ' όσο γνωρίζω όχι. Να θυμάστε ότι ο Μαϊτρέγια είναι 'ινκόγκνιτο', δεν παρουσιάζεται ως ο Παγκόσμιος Δάσκαλος. Επίσης, αρχικά η προσέγγισή του είναι σκόπιμα υποτονική, ώστε να μην τρομάξει τους ίδιους τους ανθρώπους που προσπαθεί να βοηθήσει.

Ε: Θα ήταν σημαντική βοήθεια για όλους εκείνους, σε κάθε χώρα, που  νοιάζονται για την διάδοση των ιδεών που εκφράστηκαν από τον Μαϊτρέγια κατά την διάρκεια των συνεντεύξεών του στο Αμερικανικό κανάλι, να έχουν κάποια μικρή περίληψη αυτών που ειπώθηκαν. Σαν ένα θέμα έμπνευσης για να χρησιμοποιήσουν στο έργο τους, σύμφωνα με τις δικιές τους απόψεις πάνω σε αυτές τις ιδέες.
Α: Να θυμάστε ότι ο Μαϊτρέγια είναι 'ινκόγκνιτο'. Δεν μπορούμε ενεργά να επιστήσουμε την προσοχή σε Αυτόν, σε προσωπικό επίπεδο. Έχω δώσει μια γενική ιδέα των θεμάτων που Τον απασχολούν: το μοίρασμα από κοινού, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ανεκτικότητα, η αγαθή πρόθεση κλπ.

Ε:  Μπορείτε να μου πείτε που να βρω ή να μου δώσετε λεπτομέρειες σχετικά με αυτά που ανέφερε ο Μαϊτρέγια (στις συνεντεύξεις Του) αναφορικά με τις μελλοντικές ανάγκες και με το είδος της εργασίας που μπορεί κάποιος να κάνει ή να εμπλακεί, ώστε να συνεχίσει να ενισχύει την μελλοντική ευημερία της ανθρωπότητας; Γνωρίζω ότι μιλά για την ανάγκη της διανομής της τροφής και για ορισμένα πράγματα που σχετίζονται με τον πλανήτη. Για κάποιον που επιθυμεί να ακολουθήσει κάποια καριέρα, ποιές προτάσεις έχει δώσει; Δεν θέλω καν να χρησιμοποιώ την λέξη 'καριέρα' αλλά τη χρησιμοποίησα για να καταλάβετε καλύτερα τις πληροφορίες που σας ζητώ.
Α: Ο κόσμος κραυγάζει για βοήθεια κάθε είδους. Στον αναπτυσσόμενο κόσμο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει χιλιάδες τρόπους για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων. Πολλοί πεθαίνουν από την πείνα, όλοι τους είναι φτωχοί, άποροι, μπορεί να ζουν με μόλις ένα δολάριο (ή και λιγότερο) την ημέρα. Οι ευκαιρίες για αρωγή είναι ατέλειωτες.

Ε: Την 28η Ιανουαρίου του 2011 στις 1πμ ένα λαμπρό ΑΤΙΑ (UFO) μαγνητοσκοπήθηκε πάνω από το Θόλο του Βράχου στο Ναό του Όρους (Στμ: πολύ σημαντική θρησκευτική τοποθεσία για Μουσουλμάνους και Εβραίους) στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, από διαφόρους αυτόπτες μάρτυρες και από διαφορετικές γωνίες λήψεις. (1) Ήταν άραγε μια εκδήλωση του 'άστρου' του Μαϊτρέγια; (2) Μήπως αυτή η εκδήλωση σχετίζονταν με κάποιο τρόπο με την πρόσφατη επίδειξη της δύναμης του λαού που απλώνεται στα αραβικά κράτη;
Α: (1) Ναι. (2) Ναι.

Ε: Διάβασα στον ιστότοπο του Share International ότι ο 'Καβαλάρης πάνω σε Άσπρο Άλογο' που εμφανίστηκε σε κάποιο βίντεο από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αίγυπτο, ήταν ο Κάλκι Αβατάρ. Έχετε πει ότι ο Μαϊτρέγια είναι ο Κάλκι Αβατάρ αλλά στον ιστότοπο του Σάι Μπάμπα αναφέρεται επίσης ότι Αυτός (ο Σάι Μπάμπα) είναι ο Κάλκι Άβαταρ. Δεδομένου ότι η αποστολή του Κάλκι Άβαταρ είναι η καθιέρωση του Ντάρμα (της δικαιοσύνης) ξανά στη γη, μου φαίνεται πολύ λογικό ότι ο Σάι Μπάμπα μπορεί να είναι Αυτός, διότι Αυτός σαν Ράμα ήδη έφερε την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Όμως, από την άλλη, νομίζω ότι ήταν ο Μαϊτρέγια που υποστήριξε τον Αιγυπτιακό λαό μέσω της παρουσίας του στην Αίγυπτο. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε ποιος από Τους Δυο είναι ο Κάλκι Άβαταρ;
Α: Και οι Δύο είναι ο Κάλκι Άβαταρ. Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό ή αποδεκτό από ορισμένους αλλά έτσι είναι - έχουμε διπλή εκδήλωση του Κάλκι Άβαταρ.

Ε: Πριν ένα χρόνο ο Μαϊτρέγια εμφανίστηκε στο προσκήνιο και ξεκίνησε την αποστολή Του. Από τότε έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση των ΗΠΑ 28 φορές. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση τώρα απ' ότι ένα χρόνο πριν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπόλοιπο κόσμο. Μήπως η αποστολή του Μαϊτρέγια αποτυγχάνει; Γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα; Γιατί δεν γίνεται αισθητή κάποια ενεργοποίηση των μαζών (των ανθρώπων) στην παρουσία και στα μηνύματά Του; Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας και για το αγαθό σας έργο.
Α: Είναι αλήθεια ότι, από οικονομικής απόψεως, τα πάντα είναι, ή βαίνουν, χειρότερα. Αυτό είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της προσπάθειας να συνεχιστούν οι παλιοί τρόποι και μέθοδοι, οι οποίοι δεν λειτουργούν πια. Ο Μαϊτρέγια δεν έχει έρθει με σκοπό να καταστήσει τις παλιές μεθόδους πιο ανεκτές αλλά να επιδείξει τον δρόμο (τον μόνο δρόμο) προς το μέλλον. Στα χέρια της ανθρωπότητας βρίσκονται τα μέσα και οι τρόποι αν θέλει να επιβιώσει: Μοίρασμα από κοινού, Δικαιοσύνη και Ελευθερία για όλους είναι η μόνη απάντηση στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Όσον αφορά για κάποια ανταπόκριση στις ιδέες του, κοιτάξτε τι έγινε στην Αίγυπτο.

  


 Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

 

* * *