Πρώτη σελίδα >> Θεματικές διαδρομές >> Προτεραιότητες για ένα νέο κόσμο


Παγκόσμια απάτη: παγκόσμια ελπίδα

του Paul Hellyer

Παρουσιάζουμε περίληψη της ομιλίας του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού αμύνης του Καναδά Paul Hellyer στο Διεθνές Συνέδριο για τα ΑΤΙΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2011, μετάφραση από το τεύχος του Μαΐου του 2011 του Share International.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι καθαρή απάτη. Πρόκειται για  ένα γιγάντιο σχέδιο Ponzi (Στμ: κοινώς 'πυραμίδα') [στο οποίο οι τράπεζες] δανείζουν τα ίδια χρήματα σε πολλά άτομα ή φορείς συγχρόνως και εισπράττουν τόκους γι' αυτά από όλους. Αυτό που οι τράπεζες δανείζουν πραγματικά, όμως, είναι η πιστοληπτική τους ικανότητα, και αυτό που λαμβάνουν, ως αντιστάθμιση για το προνόμιο αυτό, είναι χρέος που πρέπει να επιστραφεί με τόκο. ...
Ένα παγκόσμιο σύστημα όπου όλα τα χρήματα που δημιουργήθηκαν υπό τη μορφή χρέους είναι αέναη συμφορά στα σκαριά. Είναι σαν ένα τεράστιο μπαλόνι που οι τράπεζες φουσκώνουν πλήρως με χρέος. Το μπαλόνι γίνεται ολοένα μεγαλύτερο μέχρι το φορτίο του χρέους να γίνει πάρα πολύ βαρύ για να μεταφερθεί, και έπειτα μοιάζει σαν ένα μπαλόνι με μια καρφίτσα κολλημένη πάνω του. Το σύστημα καταρρέει και χιλιάδες και μερικές φορές εκατομμύρια αθώων ανθρώπων χάνουν τις δουλειές τους, τα σπίτια, τα αγροκτήματα και τις επιχειρήσεις τους..
Η μακροχρόνια επίδραση του τραπεζικού καρτέλ είναι ανυπολόγιστη. Το σημαντικότερο πραξικόπημά τους ήταν η δημιουργία της Ομοσπονδιακή Τράπεζας (FED) των Ηνωμένων Πολιτειών (Στμ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες στους στόχους αλλά και στην λειτουργία τους με την FED). Οι μεγάλες τράπεζες της Νέας Υόρκης δεν επιθυμούσαν στ' αλήθεια τον πραγματικό ανταγωνισμό, έτσι μια μικρή ομάδα συναντήθηκε μυστικά στο ιδιωτικό θέρετρο της JP Morgan στη νήσο Jekyll, στα ανοικτά των ακτών της Γεωργίας των ΗΠΑ [το 1910]. Το σχέδιό τους, που ανέπτυξε ο Paul M. Warburg, και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, είναι το νομικό ιδιωτικό μονοπώλιο της προσφοράς χρήματος στις ΗΠΑ και λειτουργεί προς όφελος των λίγων με το πρόσχημα της προστασίας και προαγωγής του δημοσίου συμφέροντος....
Για να το θέσω ωμά, το Κογκρέσο μετέφερε το κυρίαρχο συνταγματικό δικαίωμά του της δημιουργίας χρημάτων στην αποκλειστική επιμέλεια μιας ομάδας ιδιωτών τραπεζιτών. Το μέγεθος της ληστείας είναι πρωτοφανές στην ιστορία του κόσμου - οι αριθμοί σήμερα είναι της τάξης των αρκετών τρισεκατομμυρίων ....

Η υπερθέρμανση του πλανήτη

Ενώ η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι το πιο επείγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, η πλανητική υπερθέρμανση είναι αυτή που έχει εξίσου ή ακόμα περισσότερες μακροπρόθεσμες συνέπειες. Είναι καθαρό σφάλμα να προσποιούμαστε ότι έχουμε 30, 40 ή 50 χρόνια για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. ...
Ακόμα και τώρα το πετρελαϊκό καρτέλ εκπονεί σχέδια σαν τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει, σαν να πρέπει να φορτωθούμε την ολέθρια, βασισμένη στο πετρέλαιο, οικονομία για δεκαετίες ακόμα, μέχρι η ζημία να καταστεί αμετάκλητη. Είναι πολύ αργά για να ξεκινήσουν νέες υπεράκτιες γεωτρήσεις. Είναι πολύ αργά για ν' αναπτυχθεί η εκμετάλλευση της πετρελαϊκής άμμου της Αλμπέρτα του Καναδά (Στμ: βλ. εδώ, στ' Αγγλικά). Είναι πολύ αργά ακόμα και για τις ενοχλητικές ανεμογεννήτριες. Η μετάβαση [σε μια οικονομία απεξαρτημένη από το πετρέλαιο] πρέπει να ξεκινήσει τώρα, με 10χρονη προθεσμία.
Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Φυσικά και είναι, αλλά μόνο με το είδος της κινητοποίησης που απαιτείται να κερδίσουμε έναν πόλεμο, πόλεμο για την ίδια μας την επιβίωση. Μια δικαιολογία για την μέχρι τώρα αδράνεια ήταν η έλλειψη χρημάτων που οφείλεται στα δημόσια ελλείμματα και το χρέος. Αλλά αυτό το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, εάν οι κυβερνήσεις και τα νομοθετικά σώματα αλλάξουν το σύστημα και ασκήσουν το κυρίαρχο δικαίωμά τους να κάνουν αυτό που είναι φυσικώς δυνατό ταυτόχρονα οικονομικά εφικτό. Ένας Θεός ξέρει ότι υπάρχουν εκατομμύρια ανέργων σε όλο τον κόσμο που θα αδράξουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν στην πρόκληση.
Το άλλο μεγάλο εμπόδιο είναι η έλλειψη συναίνεσης σχετικά με τη μορφή της καθαρής ενέργειας που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα. Και αυτό με οδηγεί, τελικά, στο θέμα της ημέρας, την εξωγήινη παρουσία και τεχνολογία.

Η εξωγήινη παρουσία και τεχνολογία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας παραπλανά προσποιούμενη ότι δεν ενδιαφέρεται για τα ΑΤΙΑ (UFO). Στην πραγματικότητα, ήταν θέμα υψηλού και πιθανώς κατ 'εξοχήν ενδιαφέροντος για δεκαετίες.
Ένας από τους πρώτους Καναδούς ερευνητές ΑΤΙΑ, ο Wilbert Smith, ο οποίος ήταν ανώτερος υπάλληλος στο Υπουργείο Μεταφορών όπου ήμουνα υπουργός λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του, συνέταξε ένα άκρως απόρρητο υπόμνημα προς τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας την 21η Νοεμβρίου του 1950, ζητώντας την άδεια να οργανώσει ομάδα μελέτης των γεωμαγνητικών επιπτώσεων των συστημάτων πρόωσης των ΑΤΙΑ.
Ως μέρος του υπομνήματός του ο Smith ανέφερε ότι είχε διεξάγει μυστική έρευνα μέσω του προσωπικού της Καναδικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ όπου αποκάλυψε τα ακόλουθα:
(Α) Το θέμα των ΑΤΙΑ κατέχει την υψηλότερη διαβάθμιση (Στμ: δηλ. είναι το πιο απόρρητο) στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, υψηλότερη ακόμα και από την Βόμβα Υδρογόνου.
(Β) Οι ιπτάμενοι δίσκοι υπάρχουν.
(Γ) Η τρόπος λειτουργίας τους είναι άγνωστος, αλλά διεξάγονται επισταμένες έρευνες [για την ανακάλυψη της τεχνολογίας τους] από μια μικρή ομάδα, με επικεφαλής τον Δρ. Vannevar Bush.
(Δ) Το όλο θέμα θεωρείται υψίστης σημασίας από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έτσι, ο Δρ. Vannevar Bush, ένας από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες της Αμερικής τότε, μαζί με ομάδα εμπειρογνωμόνων που είχε συγκεντρώσει, εργαζόντουσαν ήδη από το 1950 αναλύοντας όσα στοιχεία είχαν (π.χ. συντρίμμια από ΑΤΙΑ) για να βρουν τον τρόπο λειτουργίας  και πιθανώς να αντιγράψουν ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία αυτή στην δικιά μας.....
Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσα έχουν επιτευχθεί στα 60 χρόνια μελέτης και αντιγραφής της τεχνολογίας των ΑΤΙΑ, που είναι πολύ πιο προχωρημένη από τη δική μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μυριάδες επιστήμονες, τεχνικοί, και πολλές από τα πιο προηγμένες εταιρείες οπλικών συστημάτων και αεροσκαφών της Αμερικής ίσως έχουν επιτύχει αποτελέσματα που θα θεωρούντο σαν υπερφυσικά θαύματα μόλις πριν από λίγα χρόνια...
Η περιοχή της ανακάλυψης που κυρίως ενδιαφέρει την εν λόγω παρουσίαση είναι το ζήτημα της εξωτικών πηγών ενέργειας. Πριν από χρόνια είχε αναφερθεί ότι τόσο η ενέργεια μηδενικού σημείου (Zero Point) (Στμ: βλ. εδώ) όσο και η ψυχρή σύντηξη είχαν επιτευχθεί. Πρόκειται για πηγές ενέργειας που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την επίτευξη του 10ετούς στόχου και όχι μόνο ν' αλλάξουν ριζικά τον κόσμο μας προς το καλύτερο, αλλά να συμβάλουν στη διατήρηση του ως ευτυχισμένη κατοικία για τα πλάσματα της γης.
Στην απίθανη περίπτωση που οι πηγές αυτές δεν είναι ακόμη εμπορικά βιώσιμες, το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από κάποιο από τα φιλικά είδη των εξωγήινων να μας βοηθήσει, και θα το κάνουν, διότι ανησυχούν βαθειά για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον πλανήτη. Στην περίπτωση που εξακολουθήσουμε να τους αντιμετωπίζουμε σαν εχθρικούς ξένους, προσπαθώντας μ' όλες μας τις δυνάμεις να τους καταρρίψουμε, θα ήταν καλύτερα να περιορίσουμε τη σφοδρή επιθυμία μας για πολεμική σύγκρουση και να υιοθετήσουμε ένα αποδεκτό επίπεδο διαγαλαξιακής ευγένειας.

Καλύτερα άτομα

Η τρίτη βασική αλλαγή αναφέρεται σ' εμάς ως άτομα. Ένα δίκαιος και ειρηνικός κόσμος δεν είναι δυνατός όταν είναι γεμάτος από παράνομους χρηματισμούς, απάτες και δωροδοκίες όλων των ειδών. Η απληστία είναι ο βασιλιάς και ο Μαμωνάς (Στμ. βλ. εδώ) κυβερνά τον κόσμο.
Οι θεσμικοί φορείς πρέπει να αλλάξουν επίσης. Για αιώνες οι μεγάλες θρησκείες πουλούσαν την ισχυριζόμενη ανωτερότητά τους και την αποκλειστικότητα τους, μέχρι την παρότρυνση για εξάσκηση βίας, με αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων αθώων. Οι τρεις Αβρααμικές θρησκείες για παράδειγμα, υποστηρίζουν όλες ότι κατέχουν τον μυστικό δρόμο για τον παράδεισο. Από μαθηματική άποψη αυτό είναι αδύνατο. Είναι πολύ πιο πιθανό, μαθηματικά, να κάνουν όλες λάθος και η αλήθεια να είναι ευρύτερη και περιεκτικότερη.
Τόσο η αρχαία όσο και η σύγχρονη ιστορία δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ένα δίκαιο και ειρηνικό κόσμο εκτός αν όλες οι θρησκείες, καθώς και αυτοί που δεν έχουν θρησκεία, ξεχάσουν τις διαφορές τους και ν' αρχίσουν να εργάζονται από κοινού για την οικοδόμηση της Βασιλείας του Θεού πάνω στη Γη. Ορίζω αυτήν ως έναν κόσμο όπου για κάθε παιδί θα υπάρχει φαγητό να φάει, καθαρό νερό να πιει, επαρκής ρουχισμός για να φορέσει, να έχει μια στέγη για σπίτι, πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και εκπαίδευση. Τέτοια εκπαίδευση ώστε να ωθήσει τον άνθρωπο αυτό στο να προσφέρει θετικές υπηρεσίες στον κόσμο με αξιοπρέπεια και προσωπική ολοκλήρωση.
Τί υπέροχος κόσμος που θα ήταν! Αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλλαγή 180 μοιρών στις προτεραιότητες και στις πολιτικές και σοβαρή προσπάθεια για την εφαρμογή του Χρυσού Κανόνα (Στμ: “Πάντα ουν όσα αν θέλητε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ούτω και υμείς ποιείτε αυτοίς” δηλ. ότι θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι, αυτά να κάνετε και εσείς σε αυτούς Ματθ. Ζ’ 12)  που αποτελεί σημείο ταύτισης για όλες τις θρησκείες ...

Το πρόγραμμα για την ανάληψη δράσης

Το πρώτο και πιο επείγον έργο είναι να ψαλιδιστούν τα φτερά των τραπεζιτών και να εκδημοκρατισθεί η λειτουργία της δημιουργίας χρήματος. Στις ΗΠΑ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να καταργηθεί και η υποτιθέμενη λειτουργία της ρύθμισης της προσφοράς χρήματος να τεθεί υπό την αιγίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή ενός οργανισμού υπό τον άμεσο έλεγχό της. Το πιο ισχυρό και πολύτιμο εργαλείο στο οικονομικό οπλοστάσιο πρέπει να είναι στη διάθεση των εκπροσώπων του λαού οι οποίοι να λογοδοτούν για την επιτυχία ή την αποτυχία του.
Μερικοί μεταρρυθμιστές του χρηματοπιστωτικού συστήματος έχουν προτείνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργούν το 100 τοις εκατό των νέων χωρίς-χρέος χρημάτων, σε χαρτονομίσματα ή άλλο ισοδύναμο. Για την ταχεία και ομαλή μετάβαση προτείνω μια αναλογία 34 τοις εκατό χρήματα δημιουργημένα από την κυβέρνηση και 66 τοις εκατό από τις τράπεζες, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Οι τράπεζες θα ήταν υποχρεωμένες να διατηρούν το 34 τοις εκατό των ταμειακών τους αποθεμάτων έναντι των καταθέσεων.
Το σημαντικό είναι ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργήσουν άμεσα τα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και να κάνουν τις οικονομίες τους να κινούνται με τη μέγιστη απόδοση και πάλι. Μιλώ για ένα 'τύπωμα' στις ΗΠΑ ίσως της τάξης των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για αρχή, και περισσότερο αν χρειαστεί, ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία και να μειωθεί η ανεργία σ' όλο τον κόσμο στο ήμισυ τουλάχιστον, με τη δημιουργία εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.
Μήπως αυτό ενδέχεται να προκαλέσει μαζική αύξηση του πληθωρισμού, όπως το χρηματοπιστωτικό καρτέλ αμέσως θα επικαλεστεί, διότι είναι ένα από τα παλιότερα και πιο επιτυχημένα φόβητρά του; Η απάντηση στα ψευτο-επιχειρήματά τους είναι ένα ηχηρό «όχι». Όπως κάθε οικονομολόγος οφείλει να γνωρίζει, είναι το χρηματικό ποσό που δημιουργείται που επηρεάζει τις τιμές, και όχι ποιος το εκτυπώνει. Έτσι, όσο οι κυβερνήσεις περιορίζουν αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν "φαινόμενο του πολλαπλασιαστή" (Στμ: βλ. εδώ σελ 25) δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Το παρόν σύστημα είναι σίγουρα πληθωριστικό. Το δολάριο του 1950 αξίζει σήμερα μόνο 7,5 σεντ. Ένα νομισματικό σύστημα που θα διέπονταν από την κοινή λογική θα παρήγαγε καλύτερα αποτελέσματα από αυτό. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος ώστε το τραπεζικό σύστημα να μην μεταρρυθμιστεί δραστικά, ουσιαστικά με τη μία!
Υπάρχουν τέσσερις άλλες ενέργειες που πιστεύω ότι εμείς, οι άνθρωποι του κόσμου, πρέπει να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας.

1. Πρέπει να ψηφιστεί άμεσα νόμος που να απαγορεύει σε όλους τους πολιτικούς, υποψήφιους για πολιτικά αξιώματα και στα πολιτικά κόμματα να δέχονται χρήματα από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, καθώς και να καθιστά ποινικό αδίκημα την τέτοιου είδους χρηματική προσφορά, είτε άμεση είτε έμμεση, και για τα ίδια τα ιδρύματα.
2. Οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να υιοθετήσουν δεκαετές χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 90 τοις εκατό.
3. Αυτό θα γίνει δυνατό μόνο εάν οι ΗΠΑ αποκαλύψουν τη γνώση τους για την παρουσία εξωγήινων και της τεχνολογίας τους, και τι έχει επιτευχθεί σε 60 χρόνια μελέτης και αντιγραφής της.
4. Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να ορίσουν το 2012 ως το έτος της συγγνώμης και της συμφιλίωσης - μια νέα εποχή συνεργασίας και αγάπης, αγάπη ανάμεσα σε λαούς, φυλές, θρησκείες, έθνη, και περιφέρειες τόσο σε παγκόσμιο όσο και διαπλανητικό επίπεδο. Έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε από τους επισκέπτες μας από τα άστρα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της ιατρικής και της παραγωγής τροφίμων.

Διεθνής χρηματοδότηση έναντι των λαών του κόσμου

Τίποτα από αυτά που περιλαμβάνονται στο όραμα ενός δίκαιου και ειρηνικού κόσμου δεν θα γίνει εφικτό, αν η πανταχού δύναμη των διεθνών τραπεζών δεν παύσει ... Το Διαδίκτυο παρέχει δύναμη στο λαό που δεν είχε απολαύσει ξανά στο παρελθόν. Οι νέοι του κόσμου, σε συνεννόηση με τις χιλιάδες των γονέων τους και άλλους που νοιάζονται για την κατάσταση του κόσμου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της κοινωνικής δικτύωσης για να πραγματώσουν θαυμαστά πράγματα για λογαριασμό δικό τους αλλά και των διαδοχικών γενεών.
Οι γενναίοι λαοί της Τυνησίας και της Αιγύπτου έδειξαν το δρόμο με την επίτευξη αυτού που πριν θεωρείτο αδύνατο. Συμμεριζόμαστε την ευφορία τους. Την ίδια στιγμή αυτοί, αλλά και εμείς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι μόνο η αρχή. Η πραγματική ελευθερία θα είναι δυνατή μόνον όταν θα έχουμε ξεφύγει από την τυραννία των διεθνών τραπεζών, όταν τα χρηματιστήρια δεν θα είναι πλέον σε θέση να καθορίσουν την τιμή του καθημερινού φαγητού μας.
Μια καλή αρχή θα ήταν να διανείμουμε ένα εκατομμύριο αντίτυπα αυτού του λόγου και να το μεταφράσουμε σε διάφορες γλώσσες. Στη συνέχεια, η νέα γενιά μπορεί να 'χτυπήσει' τα 'κάστρα' μέσω των κοινωνικών δικτύων τους. Η αλλαγή του καθεστώτος δεν είναι αναγκαία, εκτός από τους ηγέτες οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν την αλήθεια. Όμως, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του κόσμου θα πρέπει να συγκροτήσουν ομάδες και να ταρακουνήσουν όλους τους πολιτικούς. Πείτε τους, χωρίς περιστροφές, ότι θα πρέπει να υποστηρίξουν σθεναρά το παραπάνω πρόγραμμα ανάληψης δράσης ή θα αντιμετωπίσουν την αναπόφευκτη ήττα στις επόμενες εκλογές. Είναι ένα απλό μήνυμα, αλλά το μόνο που καταλαβαίνουν.
Σε συνέντευξη Τύπου την 29η Μαρτίου του 2001, τότε που ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν το Πρωτόκολλο του Κιότο, ο Πρόεδρος George W. Bush (Στμ: ο νεότερος) δήλωσε: "Φίλος είναι κάποιος που σου λέει την αλήθεια." Αυτό είναι που κάνω σήμερα. Είναι μήνυμα παγκόσμιας ελπίδας για κάθε φυλή, χρώμα, θρησκεία και εθνότητα του κόσμου αλλά και ειρηνικών σχέσεων με τους επισκέπτες από άλλες σφαίρες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.victoryfortheworld.net


Πρώτη σελίδα | Εισαγωγή | Μαϊτρέγια | Θαύματα | Προαιώνια Σοφία | Θρησκεία | Μπέντζαμιν Κρεμ | Υπηρεσία | Φωτογραφίες | Βιβλία και άλλες πηγές