Σταυροί από φως
ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΦΩΣ

Το φαινόμενο που είναι γνωστό ως "σταυροί από φως" άρχισε να παρατηρείται σε πολλά μέρη του κόσμου, κυρίως σε ιδιωτικά σπίτια, από το 1988.

Στις 8 Νοεμβρίου 1995, τα μέλη μιας μικρής εκκλησίας βαπτιστών, χτισμένης πριν από 135 χρόνια, κοντά στη Knoxville του Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόσεξαν ότι το φως που έμπαινε από τα παράθυρα είχε ένα νέο σχήμα: το σχήμα ενός σταυρού με ίσους βραχίονες.

Τα πέντε παράθυρα του ναού που είχαν τοποθετηθεί στην εκκλησία πριν από 26 χρόνια, άρχισαν όλα να επιδεικνύουν το ίδιο φαινόμενο.

Οι σταυροί δεν είναι πάνω στο ίδιο το παράθυρο, αλλά αιωρούνται στον αέρα σαν ολογραφικές εικόνες σε απόσταση 27 μέτρων περίπου από το κτίριο.

Την ημέρα, όταν η πηγή του φωτός είναι ο ήλιος, οι σταυροί εμφανίζονται λευκοί.

Τη νύχτα, όταν η φωτεινή πηγή είναι ένα από τα φώτα του δρόμου, οι σταυροί έχουν ένα πύρινο, χρυσοκόκκινο χρώμα. Και ενώ η εικόνα που εμφανίζεται στο τζάμι μπορεί να έχει ύψος γύρω στο ενάμιση μέτρο (4-6 πόδια), οι σταυροί, όπως φαίνονται μέσ' από τα παράθυρα, φτάνουν ώς και δώκεκα μέτρα ύψος από το έδαφος.

Από τότε που οι σταυροί της Νόξβιλ έγιναν γνωστοί από στόμα σε στόμα και μέσ' από τοπικά, εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, πάνω από 35.000 άνθρωποι έχουν επισκεφτεί την εκκλησία. Έχουν υπάρξει πολλοί ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί ότι οι σταυροί έχουν προκαλέσει θεραπείες (τυφλότητας, κωφαλαλίας, καρκίνου, τοξικομανίας).

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους σταυρούς τα ηλιόλουστα απογεύματα μεταξύ 2 και 5 μ.μ., αλλά η καλύτερη ώρα είναι τη νύχτα, από το σούρουπο (γύρω στις 8.30 μ.μ. το καλοκαίρι) ώς τις 10.30 μ.μ. Οι επισκέπτες καλό είναι να τηλεφωνούν πριν πάνε, για ώρες επίσκεψης και οδηγίες.

Διεύθυνση: Copper Ridge Baptist Church, 8726 Majors Road, Knoxville, TN 37938
Pastor: Rev. Joe Bullard - Church: (423) 922-3320. Home phone: (423) 281-0465

  • Σταυροί από φως φέρνουν νέα ελπίδα και θεραπεία
  • Σταυρός από φως στη Σλοβενία
  • Φωτογραφίες σταυρών από φως
    * * *