Θαύματα | Νέο κύμα θαυμάτων

Όραμα της Παναγίας στο Καμερούν

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1996, το διεθνές εβδομαδιαίο καθολικό περιοδικό "The Tablet" δημοσίευσε ένα άρθρο που υποστήριζε ότι το Μάη του 1986, στο μικρό χωριό Νσιμαλέν, κοντά στη Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν, εμφανίστηκε η Παναγία. Την είδαν εφτά παιδιά εφηβικής ηλικίας στη διάρκεια εννέα ημερών. Ένα από τα παιδιά ήταν η Μπελίνγκα Λουκ Μαρκ, μαθήτρια τότε του δημοτικού: "Ήταν γύρω στις μία το μεσημέρι, δεν είχε ήλιο και φύσαγε πολύ λίγο αέρα", είπε. "Τη βλέπαμε στις κορυφές των δέντρων, στα κάτασπρα ντυμένη. Τη συνόδευαν άντρες ντυμένοι κι αυτοί στ' άσπρα. Έμοιαζαν να αιωρούνται στον αέρα. Εκείνη τη φορά, μόνο τα παιδιά την έβλεπαν". Πολλές χιλιάδες άνθρωποι απ' όλη τη χώρα συρρέουν στον τόπο του συμβάντος, που έχει γίνει τόπος προσκυνήματος και συνεχίζει να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Το δέντρο πάνω στο οποίο λέγεται ότι στάθηκε η Παναγία – που τώρα το λένε "δέντρο της ειρήνης" – φαίνεται ότι έχει μεγάλη ιαματική δύναμη. Ο φλοιός του βράζεται στο νερό μιας από τις πολλές ιερές λιμνούλες που υπάρχουν πιο κάτω από το χώρο και δίνεται στους αρρώστους. Έχουν αναφερθεί θαύματα και θαυματουργές θεραπείες: ένα βουβό κοριτσάκι ξαναμίλησε όταν είδε την Παναγία· ένας τυφλός ξαναβρήκε το φως του· μια ανάπηρη γυναίκα πέταξε τα δεκανίκια της και περπάτησε· ο ήλιος και το φεγγάρι έλαμπαν στις 9 το πρωί.

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του οράματος των παιδιών. Οι λευκοντυμένοι άντρες ήταν μια ομάδα από Δασκάλους).


* * *