Θαύματα | Θαυματουργές εικόνες και αγάλματα | Νέο κύμα θαυμάτων

Εικόνα της Παναγίας και του Χριστού οδηγεί στην ανακάλυψη θεραπευτικού νερού

Του Pasquo Cassetta

Η Γιανκαλίλα είναι μια ήσυχη επαρχιακή κωμόπολη, φωλιασμένη σε μια γραφική κοιλάδα, μιάμιση ώρα με τ' αυτοκίνητο νότια της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία.

Εκεί ήταν που τον Αύγουστο του 1994 η ενορίτισσα Σούζαν Φέλμπουργκ παρατήρησε πρώτη πάνω στον τοίχο της αγγλικανικής εκκλησίας να διαγράφεται μια μορφή που της φάνηκε σαν την Παναγία με το βρέφος Ιησού στην αγκαλιά της. Όταν την έδειξε στον εφημέριο Αντριου Νάτερ, είδε κι εκείνος την εικόνα. Η μορφή εμφανίζεται στο σοβά, πάνω και δεξιά από την Αγία Τράπεζα.

Το Ιούλιο του 1996, ο εφημέριος ανέφερε το φαινόμενο σε μια τοπική εκκλησιαστική εφημερίδα. Από τότε, η είδηση ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο.

Αυτή ακριβώς η εκτεταμένη ειδησεογραφική κάλυψη έφερε στην εκκλησία κι έναν υδροσκόπο. Ο υδροσκόπος πληροφόρησε τον εφημέριο ότι κάτω από την εκκλησία περνούσε ένα ρεύμα νερού. Ο εφημέριος είχε ήδη αρχίσει ν' αναρωτιέται μήπως η εμφάνιση στη Γιανκαλίλα δεν είχε σημασία μόνο για τους ενορίτες του αλλά και για ανθρώπους σ' όλη την Αυστραλία. Η ανακάλυψη του νερού επιβεβαίωσε το αίσθημά του ότι αυτός ο χώρος ίσως να γίνει κέντρο προσκυνήματος και θεραπείας. Αναρωτιόταν ποια να ήταν η σημασία του ρεύματος.

Στο μεταξύ, εγώ έστειλα ένα φαξ στον Μπέντζαμιν Κρεμ στο Λονδίνο για επαλήθευση από το Δάσκαλό του της προέλευσης της εικόνας και του ρεύματος νερού. Μου απάντησε ότι το φαινόμενο ήταν γνήσιο, ότι τόσο το ρεύμα όσο και η εικόνα ήταν έργο του Δασκάλου που ήταν η Παναγία και ότι το νερό είχε θεραπευτική δύναμη. Μετέφερα αυτή την πληροφορία στον εφημέριο Αντριου. Αποφασίστηκε να γίνει γεώτρηση. Αλλά έμενε το ερώτημα: σε ποιο σημείο;

Αλλο ένα φαξ στο Λονδίνο και ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ σύστησε σε ποιο σημείο να γίνει η γεώτρηση. Μόλις πριν από μερικές ημέρες (τέλη Σεπτέμβρη), η γεώτρηση έγινε ακριβώς στο σημείο που σύστησε ο Δάσκαλος: δυο μέτρα από τον τοίχο σε ευθεία γραμμή με την εικόνα. Το νερό βρέθηκε!

(Ο Pasquo Cassetta είναι μέλος μιας ομάδας διαλογισμού διαβίβασης στην Αυστραλία).


* * *