Θαυματουργές εικόνες και αγάλματα

Εικόνες που εκκρίνουν λάδι: "σημάδι από το Θεό"


Στη Συρία και την Αμερική | Στην Αυστραλία
Aπό οχτώ χρόνια τώρα, εικονίσματα που ανήκουν σ' έναν ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Καλιφόρνια, τον πατέρα Μοουίν Χάνα, εκκρίνουν ελαιόλαδο. Ο ιερέας είχε στο παρελθόν μέχρι και τριάντα τέτοιες εικόνες και τώρα έχει οχτώ. Δυο φορές, λάδι έσταξε κι από τα χέρια του, την ώρα που προσευχόταν. Το λάδι έχει προκαλέσει τρεις τουλάχιστον ιάσεις.

Ο Χάνα λέει ότι τα θαυματουργά αυτά γεγονότα ξεκίνησαν από μια γυναίκα που λέγεται Μύρνα Ναζούρ από τη Συρία. Το 1982, η Ναζούρ άρχισε να εκδηλώνει θεραπευτικές ικανότητες και να έχει οράματα της Παναγίας. Κάθε φορά που προσεύχεται, οι παλάμες της γεμίζουν λάδι. Το λάδι χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς. Το 1988, από μια εικόνα που είχε στην κατοχή της εκκρίθηκαν 57 γαλόνια ελαιόλαδου. Ένα δείγμα στάλθηκε σ' ένα γερμανικό εργαστήριο, που ανακοίνωσε ότι το υγρό ήταν εκατό τα εκατό ελαιόλαδο, χωρίς την παραμικρή πρόσμειξη. "Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για θαύμα", λέει ο Χάνα. "Τόσο καθαρό ελαιόλαδο μόνο από θαύμα μπορεί να δημιουργηθεί".

Την ίδια χρονιά, η Ναζούρ επισκέφτηκε τον πατέρα Χάνα. Μαζί της έφερε μια φωτογραφία των εικονισμάτων της, από την οποία ο Χάνα έβγαλε 8.000 φωτοτυπικά και φωτογραφικά αντίγραφα. "Πολλά από τ' αντίγραφα έχουν εκκρίνει λάδι", λέει ο Χάνα. Πιστεύει ότι αυτό το φαινόμενο είναι συνέχεια του θαύματος της Συρίας, το οποίο έχουν επιβεβαιώσει οι εκπρόσωποι τριών τουλάχιστον Ορθόδοξων Εκκλησιών. Ο Χάνα λέει ότι τα εικονίσματά του είναι "ένα σημάδι απ' το Θεό. Είναι σαν Εκείνος να μας λέει: 'Παιδιά μου, υπάρχω στ' αλήθεια'".

(Πηγή: San Jose Mercury News, ΗΠΑ. Αρθρο για την Μύρνα Ναζούρ δημοσιεύτηκε και στα ΝΕΑ στις 22.8.94).


Αγαπητοί συντάκτες,

Στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίας που ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας, στο δυτικό προάστιο Μt Ρrichard του Σίντνεϊ της Αυστραλίας, ένα θαύμα συμβαίνει καθημερινά: Από το τέλος του Αυγούστου, μια εικόνα του Χριστού σε φυσικό μέγεθος εκκρίνει καθαρό ελαιόλαδο.

Κathy Ζawadski, Σίντνεϊ, Αυστραλία

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι αυτό το θαύμα είναι έργο του Δασκάλου Ιησού).

Περισσότερα γι' αυτό το θαύμα μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά στο άρθρο Θαυματουργές εικόνες σε ορθόδοξη εκκλησία του Δυτικού Σίντνεϊ.