Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η υπόσχεση του μέλλοντος

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Μάιος του 1992
Επαναδημοσιεύτηκε Δεκέμβριο του 2016. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από αυτό το τεύχος του Share International.

Κάθε τόσο, ως ανταπόκριση στις ανάγκες του ανθρώπου, η θύρα που χωρίζει την Ιεραρχία από την ανθρωπότητα ανοίγει και, άλλοτε λίγο – άλλοτε πολύ, επιτρέπει να κυκλοφορήσουν ορισμένες διδασκαλίες και πληροφορίες που τίθενται σε όφελος εκείνων που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Τώρα είναι μια τέτοια στιγμή. Για όσους έχουν «μάτια να δουν και αυτιά για να ακούσουν»* τα άρθρα αυτά αποτελούν έναν από τους τρόπους με τους οποίους, αυτή τη στιγμή, μπορούν να δοθούν νέες πληροφορίες, να υπενθυμιστούν αρχαίες αλήθειες και ένα νέο φως να εστιασθεί στις αιώνιες αξίες που διέπουν την ανθρώπινη εξέλιξη.

Έχω πασχίσει, όλα αυτά τα χρόνια, να παρουσιάσω στους αναγνώστες αυτού του περιοδικού μια εικόνα της ζωής του μέλλοντος που να τους εμπνέει σε μια ευτυχισμένη και θετική προσέγγιση για εκείνο και να τους εξοπλίζει με τα εργαλεία της γνώσης που απαιτούνται για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που καθημερινά προκύπτουν πάνω στην πορεία. Από την πλεονεκτική θέση της εμπειρίας και διορατικότητας Μου, έχω προσπαθήσει να είμαι Αυτός που προειδοποιεί άγρυπνα για τους κινδύνους που πλησιάζουν, Αυτός που δίνει τη δυνατότητα σε εσένα τον αναγνώστη να ενεργήσει με θάρρος και πίστη στην υπηρεσία του Σχεδίου.

Για πολλούς, είναι ένα έργο που δεν εκτελείται μάταια. Πολλοί έχουν βρει στα λόγια Μου έμπνευση και καθοδήγηση. Πολλοί περιμένουν, με μεγάλη προσοχή, τη μηνιαία σπονδή στην αλήθεια. Άλλοι διαβάζουν ήρεμα, με απόμακρο μάτι και ακόμη πιο απόμακρο μυαλό και καρδιά. Άλλοι, ωστόσο, πέφτουν σε σύγχυση και δεν ξέρουν τι να σκεφτούν.

Σε πρόσφατα άρθρα έχω επικεντρωθεί στην ανάδυση του Μαϊτρέγια και των μαθητών Του, Ημών. Είναι το πρωτεύον γεγονός της εποχής μας το οποίο δεν έχει προηγούμενο για ανείπωτες χιλιετίες. Το αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας έχει επιτευχθεί. Συχνά, τώρα, ο Μαϊτρέγια εμφανίζεται μπροστά σε πολλές εκατοντάδες ανθρώπους για να τους ενημερώσει για την παρουσία Του και να επικαλεσθεί τη βοήθειά τους. Σύντομα, αυτές οι εμφανίσεις θα φτάσουν στ’ αυτιά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα ξεκινήσει μια έρευνα. Η έρευνα θα αποκαλύψει την παρουσία ενός εντελώς ασυνήθιστου και εξαιρετικού ανθρώπου, προικισμένου με μοναδικές εξουσίες που προσφέρει ασυνήθιστες απαντήσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες των ανθρώπων.

Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται, τώρα, τους ανέμους της αλλαγής που σαρώνουν ολόκληρο τον κόσμο, ενδείξεις της νέας εποχής. Εν μέσω του χάους και της κατάρρευσης των παλαιών βεβαιοτήτων και μορφών μπορεί να γίνει αισθητός ένας νέος κόσμος που αναμένει να γεννηθεί. Ένας καλύτερος κόσμος. Ένας πιο ασφαλής, συνετός και δίκαιος κόσμος.

Το καθήκον Μου είναι να κρατήσω αυτές τις ελπίδες και τα σχέδια μπροστά στο βλέμμα σας, να εμπνεύσω τη συνεργασία, ενεργό υπηρεσία και προσφορά σας, να καθοδηγήσω τα βήματά σας όταν κινδυνέψετε να παραπατήσετε και να ξυπνήσω μέσα σας την συνειδητοποίηση ότι δεν είστε μόνοι και αποστερημένοι.

Είμαι χαρούμενος που έχω αναλάβει την υπηρεσία ετούτη. Χαιρετίζω την ευκαιρία να ελαφρύνω το φορτίο σας και να κρατήσω μπροστά σας τη χρυσή υπόσχεση του μέλλοντος.


* Σημείωση της ομάδας μετάφρασης: βλ. Ευαγγέλιο Ματθαίου ΙΓ’ 16


Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Δεκεμβρίου του 2016 (πρωτοδημοσιεύθηκε τον Μάιο του 1992), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *