Αρθρα από τον Δάσκαλο

Κινούμενοι προς τη Θεότητα

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ
Επαναδημοσιεύτηκε το Ιούνιο του 2017. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από αυτό το τεύχος του Share International.

Σ' όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι πεποιθήσεις και οι βεβαιότητές τους που διατηρούν  από καιρό δεν είναι τόσο σίγουρες όσο νομίζουνε. Η κατάρρευση των κοινωνικών και πολιτικών τους θεσμών αμφισβητεί την αξία των καθιερωμένων απόψεων και θέτει το εξής δίλημμα: οι τρέχοντες μορφές σκέψης και δράσης δεν φαίνονται πλέον να λειτουργούν ενώ οι τρόποι του μέλλοντος είναι, μέχρι στιγμής, ασαφείς. Έτσι, οι άνθρωποι παραμένουν αναποφάσιστοι, περιμένοντας καθοδήγηση, χαμένοι σε μια μάταιη προσπάθεια να διατηρήσουν το παρελθόν ή να προβλέψουν το μέλλον. Υπό τέτοιες συνθήκες είναι ώριμοι για αλλαγή.

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την κατεύθυνση και την έκταση των απαιτούμενων αλλαγών ή τη μέθοδο με την οποία μπορούν να επιτευχθούν αλλά, σταδιακά, αναδεικνύεται σ' όλο και περισσότερους ότι οι σημερινοί τρόποι ζωής έχουν χάσει κάθε νόημα και αποστερούν τις δυνατότητες που υπάρχουν για ευτυχία και χαρά. Πολλοί, έτσι, απογοητεύονται και αναζητούν παρηγοριά και ισορροπία στον αυξανόμενο αριθμό θρησκειών, φιλοσοφιών και «αιρέσεων», αρχαίων και νέων. Οι απαιτούμενες αλλαγές μοιάζουν υπερβολικά ριζοσπαστικές και τεράστιες για να θέσουν σε κίνηση τα χέρια και το νου τους. Τους στρέφουν, έτσι, εσωτερικά, προς τον Θεό ο οποίος, υποψιάζονται, ελέγχει τις υποθέσεις των ανθρώπων.
Αν μόνο ήξεραν ότι αυτοί, οι ίδιοι, είναι ετούτος ο Θεός που περιμένει την ευκαιρία να εκδηλωθεί! Αυτοί, οι ίδιοι, κουμαντάρουν τη ζωή τους, για το καλό ή το κακό. Είναι αυτοί, με τις πράξεις τους, που γυρίζουν τον τροχό των γεγονότων και δημιουργούν τη σύγκρουση ή την ειρήνη, που σπέρνουν την κακή βούληση ή την ευδοκία [αγαθή πρόθεση]. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν το ρόλο και την έμφυτη δύναμή τους στη ζωή και ν' αναλάβουν, επομένως, την ευθύνη για την ποιότητα και την κατεύθυνσή της. Αν δεν το κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να ενηλικιωθούν.

Ο Μαϊτρέγια εισέρχεται τώρα στην παγκόσμια αρένα για να διδάξει στους ανθρώπους ότι είναι εν δυνάμει Θεοί, ότι είναι πράγματι πανίσχυροι και ότι μόνο οι περιοριστικοί προκαθορισμοί τους κρατούν υπόδουλους στη δεισιδαιμονία και στο φόβο, στον ανταγωνισμό και στην απληστία. Ο Μαϊτρέγια θα επιδείξει στον άνθρωπο τον τρόπο ν' αποκηρύξει το παρελθόν και ν' αναγείρει, υπό τη σοφή Του καθοδήγηση, έναν πολιτισμό αντάξιο ανθρώπων που εκούσια τελειοποιούνται προς τη Θεότητά τους. Εκείνη η ημέρα που όλοι θ' ακούσουν το Κάλεσμά Του δεν είναι μακριά, και ακούοντας το θα ανταποκριθούν. Δεν είναι μακριά εκείνη η ημέρα που οι άνθρωποι θα αντιληφθούν με βεβαιότητα ότι η μακριά σκοτεινή νύχτα τελείωσε, ότι ήρθε η ώρα να υποδεχτούν το νέο φως που έχει εισέρθει στον κόσμο.

Έτσι θ' αρχίσουν το έργο της ανασυγκρότησης, ένα καθήκον που απαιτεί τη δύναμη και τη θέληση όλων. Όλοι πρέπει να δουν αυτό τον καιρό ως την ευκαιρία να υπηρετήσουν και να αναπτυχθούν, για να εκπληρώσουν το πεπρωμένο που τώρα τους έφερε στον κόσμο.

Όταν, στο μέλλον, οι άνθρωποι ανατρέχουν πίσω σ' ετούτη την κατακλυσμιαία εποχή, θα αναρωτιούνται με έκπληξη και δυσπιστία για την ευκολία με την οποία ανεχόμαστε τις ανομίες του παρόντος: τη σκληρότητα και την άσκοπη ταλαιπωρία που τόσο πολύ κηλιδώνουν τις ζωές μας. Ο Μαϊτρέγια έρχεται να καταπολεμήσει αυτή την πανάρχαια ανομία και να οδηγήσει τους ανθρώπους στην Εποχή του Φωτός. Δώστε Του πρόθυμα το χέρι σας και αφήστε Τον να σας κατευθύνει στον Εαυτό σας.

 
  
Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουνίου του 2017 (επαναδημοσίευση), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρισκόταν σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *