Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η βοήθεια που απαιτείται – και προσφέρεται

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Σεπτέμβριος του 2006
Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.

Σύντομα θα γίνει σαφές ότι χωρίς κάποια βοήθεια οι άνθρωποι δεν διαθέτουν παρά ελάχιστο χρόνο για να διορθώσουν τα προβλήματα, πολιτικά, οικονομικά και οικολογικά που προκαλούν χάος, θλίψη και θέτουν σε κίνδυνο την πλειοψηφία. Είναι μια κατάσταση μοναδική στην ιστορία της Γης. Όλα εξαρτώνται από την ικανότητα των ανθρώπων να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν, ως επιστάτες, την ευθύνη να φροντίζουν επισταμένα την ευημερία της Γης μαζί με όλα τα βασίλεια [που κατοικούν σε αυτήν] και να παραδώσουν στις μελλοντικές γενιές μια ζωντανή και υγιή πλανητική οικία. Η κατάστασή της έχει καταντήσει τόσο ασθενής λόγω της ληστρικής δράσης και της υπεροπτικής παραμέλησης του ανθρώπου, που, αν ήταν ανθρώπινο ον, θα υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότητά της να ανακάμψει. Το πλανητικό σας σπίτι και τα κατώτερα βασίλεια πρέπει να τα περιθάλψετε για να ξαναγίνουν υγιή ώστε να μπορούν να εκπληρώνουν το ρόλο τους στο εξελικτικό Σχέδιο.

Χάος επικρατεί, επίσης, στη σφαίρα της πολιτικής. Στις ηγεσίες των εθνών κυριαρχούν ομάδες αφιερωμένες στο παρελθόν οι οποίες αδυνατούν να αναγνωρίσουν ότι οι μέθοδοί τους δεν μπορούν άλλο να εφαρμοστούν στα προβλήματα και τις ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Τυφλοί και αλαζόνες, κορδώνονται στην αρένα της ζωής μοιάζοντας με ξεπερασμένους πρωταγωνιστές του θεάτρου, αβέβαιοι για τα λόγια ή τις κινήσεις τους στη σκηνή. Η πόρτα με την πινακίδα ΕΞΟΔΟΣ προβάλλει απειλητική για αυτούς τους καταστροφικούς σφετεριστές της εξουσίας.

Οι οικονομικοί και κοινωνικοί τομείς είναι οι θλιβερότεροι όλων. Ενώ ο πλούτος του κόσμου ρέει σε όλο και λιγότερα χέρια, αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων εκλιπαρούν για το ελάχιστο ώστε να επιβιώσουν. Εκατομμύρια άλλοι είναι τόσο πολύ αδύναμοι που ούτε να ικετεύσουν δεν μπορούν και πεθαίνουν, εγκαταλειμμένοι, πριν γευτούν τη ζωή. Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να διορθώσουν αυτές τις θλιβερές και επικίνδυνες συνθήκες; Σε ποιον μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια στην αγωνία τους;

Στις στιγμές της απόλυτης ανάγκης των ανθρώπων δεν υπάρχει παρά μόνο μία πηγή βοήθειας. Τούτη η βοήθεια είναι δική τους, αρκεί να τη ζητήσουν. Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, επιζητούμε μόνο την ευημερία και την ευτυχία σας, και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε και να δείξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Εμείς βλέπουμε όλους τους ανθρώπους ως Ένα, αδελφούς και αδελφές μιας μεγάλης οικογένειας. Οι άνθρωποι πρέπει, ομοίως, να εξορίσουν από τις καρδιές τους την αίσθηση του διαχωρισμού, και να ξαναβρούν την αλήθεια της αδελφοσύνης που εντοπίζεται στην καρδιά της ανθρώπινης φύσης. Οι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι, είναι εν δυνάμει Θεοί αλλά οφείλουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στις οποίες όλοι να μπορούν να ευδοκιμήσουν. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να το κατορθώσετε, με χαρά, όταν κάνετε το πρώτο μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό το πρώτο βήμα δεν είναι δύσκολο ούτε εμπεριέχει κινδύνους. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και έχετε να κερδίσετε τη θεϊκή σας φύση: ετούτο το πρώτο βήμα ονομάζεται Μοίρασμα από Κοινού.


Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Οκτωβρίου του 2016 (πρωτοδημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *