Αρθρα από τον Δάσκαλο

Σχόλιο από τον Δάσκαλο

μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 25 Ιουλίου του 2016

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης με τον Μπέντζαμιν Κρεμ, ο Δάσκαλός του ρωτήθηκε αν μπορεί να μας πει την άποψή Του σχετικά με την τρέχουσα παγκόσμια κρίση. Δημοσιεύουμε το σχόλιό Του:

Η παρούσα κατάσταση θα αλλάξει σύντομα προς το καλύτερο. Η θύελλα έχει σχεδόν περάσει. Χάνει την έντασή της, αν και δεν το έχουμε, ακόμη, καταλάβει.

Τέτοια αναταραχή είναι σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα της μετάβασης από μία Συμπαντική κατάσταση σε άλλη. Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι μπλεγμένοι στους παλαιούς τρόπους. Πολλοί είναι υπερβολικά ανήσυχοι ή ανίδεοι και αδυνατούν να αναγνωρίσουν την ανάγκη για έναν άλλο τρόπο ζωής και δράσης.

Υπάρχει, επίσης, το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο η ανθρωπότητα ανταποκρίνεται στις καινούργιες ενέργειες. Στο μεγαλύτερο μέρος η ανταπόκριση της βασίζεται στην απληστία ή στο φόβο. Οι πλούσιοι και ισχυροί έχουν αυτονομηθεί και έχουν γίνει πάρα πολύ άπληστοι. Φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από όλα όσα τους παρουσιάζονται· επίσης φοβούνται μήπως χάσουν τον πλούτο τους. Οι άνθρωποι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος είναι Ένας - Μία είναι η ανθρωπότητα. Οι πλουτοκράτες, που διαχειρίζονται τους πόρους με βάση την απληστία και τον ανταγωνισμό, απαρνούνται αυτή την αλήθεια θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους.


[Αυτό το σχόλιο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Σεπτεμβρίου του 2016, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το σχόλιό Του.]

* * *