Αρθρα από τον Δάσκαλο

Εκείνος που κρούει τη θύρα

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Ιανουάριος του 1993

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Έρχεται καιρός στη ζωή του κάθε έθνους όπου γίνεται αναγκαία μια περίοδος ενδοσκόπησης· όπου τα ιδεώδη που διαφυλάσσονται με το σύνταγμά του, γραπτό ή άγραφο, πρέπει να επανεξεταστούν υπό το φως των πραγματικών του επιτευγμάτων τα οποία οφείλουν να επανεκτιμηθούν. Όταν γίνει αυτό με εντιμότητα και ειλικρίνεια, ένας νέος και συνετός ρεαλισμός θ' αντικαταστήσει την τωρινή αυτο-απονομή συγχαρητηρίων στην οποία εντρυφούν οι ηγέτες πολλών εθνών, ελπίζοντας έτσι να διατηρήσουν την παραπαίουσα επιρροή τους πάνω στη ζωή των λαών τους. Ο καιρός τους έχει ουσιαστικά τελειώσει.

Ορισμένα γεγονότα που μέλλουν να συμβούν στο άμεσο μέλλον θ' ανακατανέμουν την εξουσία που κρατούν οι κυβερνήσεις και θα χειραφετήσουν το λαό. Η σημερινή ψευδο-δημοκρατία θα δώσει τη θέση της στην αληθινή συμμετοχή κι ένα νέο κεφάλαιο θ' ανοίξει στη μακροχρόνια αναζήτηση του ανθρώπου για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Ακόμα και την ώρα που γράφονται τούτες οι λέξεις, ένα σχέδιο τίθεται σε κίνηση που θα επιταχύνει αυτές τις εξελίξεις και θα φέρει χαρά στις βασανισμένες καρδιές εκατομμυρίων. Καρτερικά περιμένουν οι φτωχοί χωρίς ελπίδα: κοπαδιασμένοι σα ζώα στην πυρωμένη και ανελέητη έρημο· άστεγοι και άνεργοι στις περήφανες πόλεις του κόσμου· οργώνοντας τον άγονο βράχο στα ορεινά υψίπεδα. Λύτρωση περιμένουν, η οποία τώρα κρούει τη θύρα.

Σύντομα θα δουν το λυτρωτή τους· πολλοί Τον έχουν ήδη αντικρίσει και δε ζουν παρά για να διακρίνουν το πρόσωπό Του και πάλι. Στα πεδία των μαχών, το αίσχος της εποχή μας, Εκείνος εμφανίζεται με ίση για όλους Χάρη. Σύντομα, τα πολλά θαύματα που έχει επιτελέσει θα Τόνε κάμουν αγαπητό στις καρδιές των ανδρών και των γυναικών παντού. Τα ιαματικά νερά θ' ανακαλυφθούν ένα προς ένα κι ένας μεγάλος καθαρισμός των ναών των ανθρώπων θ' αρχίσει.

Η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα δεν συμβαίνει δυο φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο χρόνος κι η εξέλιξη εξασφαλίζουν την ανανέωση των γεγονότων. Εκείνοι που περιμένουν ένα σωτήρα με τον τρόπο του παρελθόντος θα περιμένουν μάταια. Οι νέοι καιροί απαιτούν νέες μεθόδους· τα νέα προβλήματα νέες λύσεις.

Έτσι και ο Μαϊτρέγια στρέφεται προς την παρούσα κατάσταση, προς τα πιεστικά ζητήματα που βασανίζουν όλους τους ανθρώπους: την πείνα και τις συγκρούσεις· την διατήρηση της πλανητικής ισορροπίας· την από κοινού κατανομή των πόρων και τη δικαιοσύνη· την ειρήνευση και την αποτροπή του πολέμου. Για το ότι έρχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους δεν χωρεί αμφιβολία, αλλά, πρωταρχικά, έρχεται για να διδάξει. Δώστε, λοιπόν, προσοχή στις διδασκαλίες Του, γιατί εμπεριέχουν την ουσία της ζωής, και με την καθοδήγησή τους και την έμπνευσή τους μπορείτε να φτάσετε ως τ' άστρα.

Αν σας ρωτήσουν: «Τι θα φέρει το μέλλον;», πέστε τους τούτο: ένα λαμπρό αστέρι απαρνήθηκε τη δικαιωματική του θέση στο στερέωμα και διάλεξε να περπατήσει ανάμεσα στους ανθρώπους, φέρνοντας δώρα ως τώρα ανίδωτα στη Γη. Μαϊτρέγια το όνομα Του, αυτός ο Ευλογημένος θα διδάξει στους ανθρώπους τους δρόμους Εκείνου που μπορούν να φτάσουν. Θα τους δείξει τη μυστική είσοδο προς την καρδιά του Θεού και θα τους οδηγήσει μέσα της. Θα περπατήσει με ανθρώπους και αγγέλους και θα τους επανασυνδέσει μαζί. Με το παράδειγμα και τη διδασκαλία Του θα επιδείξει το δρόμο προς την αυτο-σωτηρία. Θ' αναγεννήσει και θ' αναζωογονήσει τον κόσμο. Αφουγκραστείτε Τον να κρούει τη θύρα.


Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.
[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουλίου-Αυγούστου του 2016 (πρωτοδημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 1993), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *