Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η καθοδήγηση του Μαϊτρέγια

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Σεπτέμβριος του 2005

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όσο πολύ και αν προσπαθούν οι πολιτικοί και οι διάφοροι άλλοι ηγέτες, βρίσκουν όλο και δυσκολότερο να ελέγξουν τα γεγονότα και να κρατήσουν σταθερή και χωρίς κλυδωνισμούς την πορεία του κράτους τους. Ανακαλύπτουν ότι, παρά την εμπειρία τους, εκείνο ακολουθεί την δική του ‘τρελή’ πορεία, λες και καθοδηγείται από κάποιο αόρατο χέρι. Αυτό το αόρατο χέρι είναι, φυσικά,  η συλλογιστική της αλλαγής. [Οι ηγέτες] αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι αρχές και οι μέθοδοι με τις οποίες εργάζονται ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν μεγάλη σχέση με τα προβλήματα και τις ανάγκες του σήμερα. Συναντώνται και συζητούν αυτά τα προβλήματα, αλλά πάντα αποφεύγουν να προχωρήσουν στις δράσεις που μόνο αυτές θα τα επιλύσουν. Εν τω μεταξύ, σε διάφορους βαθμούς, οι άνθρωποι υποφέρουν και περιμένουν την επίδειξη κάποιας σύνεσης και διορατικότητας που θα ανακουφίσει την αγωνία τους. Ξέρουν στις καρδιές τους ότι η λύτρωση είναι εφικτή και θα έπρεπε να ήταν δική τους, αλλά δεν διαθέτουν, μέχρι στιγμής, τις δομές και τη δύναμη να το επιτύχουν.

Δεν θα περιμένουν για πάντα. Ήδη, τα σημάδια της διαφωνίας και της ανυπομονησίας τους αναφαίνονται σ’ όλο τον κόσμο, καλώντας τους ηγέτες να ασχοληθούν με τα βάσανα και τις ανάγκες τους. Οι ηγέτες, άνθρωποι δίχως όραμα, ελπίζουν ότι οι υποσχέσεις και οι κατευνασμοί θα παύσουν τις εντεινόμενες απαιτήσεις για εντιμότητα και δικαιοσύνη. Είναι μάταιο αυτό που κάνουν. Οι λαοί του κόσμου έχουν συλλάβει το όραμα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, και δεν θα το αφήσουν. Αυτοί, και όχι οι ηγέτες τους, θα σκιαγραφήσουν το μέλλον και θα το διαμορφώσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Έτσι θα γίνει. Αυτή η νέα δύναμη στον κόσμο - η φωνή του λαού - κερδίζει ραγδαία σε ισχύ και συνοχή, και θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην παγκόσμια σκηνή από σήμερα και στο εξής.

Ο Μαϊτρέγια αναμένει την ευκαιρία να επαυξήσει τη δύναμη και την επιρροή της φωνής των λαών και να κατευθύνει την πορεία της. Πολλοί είναι οι άξονες που την αποτελούν και διαφορετικοί οι στόχοι τους. Για να μη χάσει το δρόμο της και διασκορπήσει την ισχύ της απαιτείται, λοιπόν, μια Σοφή καθοδήγηση.

Ενιαίες και απλές, ως εκ τούτου, πρέπει να είναι οι απαιτήσεις των λαών. Πολλά και ποικίλα είναι τα προβλήματά τους αλλά καθολικές οι ανάγκες τους:  η ειρήνη μέσω της δικαιοσύνης και της ελευθερίας αποτελεί ανάγκη όλων. Το μοίρασμα από κοινού των αγαθών, θα υποδείξει ο Μαϊτρέγια, είναι το κλειδί για τη δημιουργία της εμπιστοσύνης χωρίς την οποία τίποτα δεν είναι δυνατό. Μοιραστείτε και φέρτε την ευλογημένη εμπιστοσύνη, Εκείνος θα πει στον κόσμο, και γνωρίστε τις ευλογίες της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Κανένας άλλος τρόπος, θα υπενθυμίσει με επισημότητα τα έθνη, δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη που λαχταρούν οι καρδιές σας. Έτσι θα γίνει, και έτσι οι άνθρωποι θα αναφωνήσουν για μοίρασμα από κοινού και ως εκ τούτου, ειρήνη. Μια καινούργια και ισχυρή παγκόσμια κοινή γνώμη θα επιδείξει τη δύναμή της και θα καταστήσει ξεπερασμένους τους ελιγμούς και τα τεχνάσματα των σημερινών ανθρώπων της εξουσίας. Τότε, ο Μαϊτρέγια θα αυτοανακηρυχθεί σ’ όλους, και θα αφιερώσει τον εαυτό Του στην υπηρεσία τους όλο αυτό τον επόμενο καιρό.

Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουνίου του 2016 (πρωτοδημοσιεύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *