Αρθρα από τον Δάσκαλο

Αναστρέψτε την παλίρροια του μίσους

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Νοέμβριος 2001. Επαναδημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2015.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια περίοδος κρίσης η οποία θα φέρει πολλές χώρες μαζί μΆ έναν καινούργιο τρόπο. Ο αμοιβαίος φόβος της τρομοκρατίας έχει καταφέρει αυτό που διαφορετικά θα χρειαζόντουσαν πολλά χρόνια υπομονετικής προσπάθειας για να επιτευχθεί. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι οι αιτίες της τρομοκρατίας - ο πόνος, η δυσαρέσκεια, η αμήχανη απελπισία εκατομμυρίων ανθρώπων στη Μέση Ανατολή - έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται από αρκετούς Αμερικανούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν ευρύτερη άποψη των πρόσφατων γεγονότων και να καλούν για πιο συνετές αντιδράσεις. Πάνω απ 'όλα, ένα νέο πνεύμα συνεργασίας γίνεται αισθητό, μια καινούργια αίσθηση ευθύνης ανατέλλει στο μυαλό πολλών, σε Δύση και Ανατολή.

Έτσι, αυτή η τρομερή επίθεση, που σκότωσε και ακρωτηρίασε τόσους πολλούς μονομιάς, έχει ανάψει τη φλόγα της αλλαγής που είναι απολύτως απαραίτητη σε τούτο τον κόσμο, εξαναγκάζοντας τα χέρια που την παρεμπόδιζαν να την αφήσουν. ΑπΆ αυτό το κτηνώδες έγκλημα μπορεί να έρθει, ως εκ τούτου, μια μεγαλύτερη κατανόηση των αναγκών των ανθρώπων παντού για δικαιοσύνη, ελευθερία και κράτος δικαίου.

Η τραγωδία αυτή έχει αναγκάσει τις μεγάλες δυνάμεις, σε συμφωνία με τα καθιερωμένα ανθρώπινα πρότυπα, να συγκεντρώσουν τη στρατιωτική τους ισχύ τους και να αντεπιτεθούν προκαλώντας αντίποινα. Θα ήταν πολύ καλύτερα, πολύ - πολύ καλύτερα, να εφάρμοζαν τη σοφία του να ανοίξουν διάπλατα τις αποθήκες τροφίμων και τις πηγές χρηματοδότησης, να επιδείξουν κατανόηση του προβλήματος και επιθυμία να επανορθώσουν. Ο κατευνασμός δεν είναι απάντηση αλλά ούτε και ο πόλεμος.

Μόνο μέσω δίκαιης και ανοικτής δίκης ενώπιον όλου του κόσμου μπορεί να γίνει αληθινά γνωστή η ενοχή ή η αθωότητα των ανθρώπων. Μόνο με την ανάληψη κάποιας ευθύνης για τις συνθήκες που οδηγούν ορισμένους σΆ αυτές τις βάρβαρες πράξεις μπορούν αυτές να ξεπεραστούν. Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να χάσουν θεωρούν πολύ μικρή την αξία της ζωής, των άλλων ή της δικιάς τους.

Η συμβουλή, ως εκ τούτου, την οποία Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, απευθύνουμε στους ανθρώπους είναι αυτή: καλέστε μαζί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που κρύβονται πίσω από τις πράξεις. Αποφύγετε τις απελπισμένες πράξεις αντεκδίκησης και ανοίξτε την πόρτα στο διάλογο. Κάντε ειλικρινή προσπάθεια να κατανοήσετε τα παράπονα αμέτρητων εκατομμυρίων και βοηθήστε να μεταλλάξετε τη ζωή και το μυαλό τους.

Δεν μπορούν πλέον οι πλούσιοι να επιβάλλουν τη θέλησή τους χάρις στο πλούτο και τα όπλα τους μόνο. Το μοίρασμα από κοινού των πόρων είναι αναπόφευκτα ο μόνος τρόπος για την παγκόσμια δικαιοσύνη και ειρήνη.

Αδράξτε, τώρα, την ευκαιρία να διορθώσετε τα λάθη του παρελθόντος, και να αφαιρέσετε για πάντα το σαράκι του τρόμου και της οργής.

Ο Μαϊτρέγια παρατηρεί από ψηλά περιμένοντας τη στιγμή να αναδυθεί. Η Μεγάλη καρδιά Του απελευθερώνει την αγάπη που ανακουφίζει και προστατεύει όλους όσους μπορούν να ανταποκριθούν. Το ανυψωμένο χέρι Του ευλογεί όλους όσους έρχονται κοντά.

Πάρτε αυτή, την αγάπη Του, και να αναστρέψτε τη ροή του μίσους.


Σημείωση των συντακτών

Οι συντάκτες του περιοδικού Share International αποφάσισαν να δημοσιεύσουν σε επανάληψη ένα άρθρο του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ το οποίο παραμένει και σήμερα τόσο επίκαιρο όσο όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στην Αμερική, η Πνευματική Ιεραρχία είχε συμβουλέψει την τότε Αμερικανική κυβέρνηση να αποφύγει να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις με αντεκδικητικά αντίποινα. Τα πρόσφατα γεγονότα καθιστούν σαφές ότι η συμβουλή αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Ο στόχος πρέπει να είναι η ειρήνη και η δικαιοσύνη για όλους και το μοίρασμα από κοινού των πόρων του κόσμου είναι ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουμε. Διαφαίνεται ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουν να αντιδράσουν μΆ αυτό τον τρόπο. Όπως ο Μαϊτρέγια έχει από παλιά πει: «Η καρδιά Μου Μού λέει την απάντησή σας, την εκλογή σας, και χαίρεται»[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Νοεμβρίου του 2001, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *