Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η απόλυτη επιλογή

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Ιούνιος του 2004. Επαναδημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του  2015.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όταν η ανθρωπότητα αντιληφθεί, επιτέλους, την τρέλα του τωρινού της θανάσιμου πάθους με τη βία και τον πόλεμο και σταματήσει να χειρίζεται τα εργαλεία της βίας, θα υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση. Τα πρώτα σημάδια αυτής της τόσο ευπρόσδεκτης αλλαγής στην ανθρώπινη συμπεριφορά διαφαίνονται στα εκατομμύρια που τώρα διαμαρτύρονται σε πορείες και διαδηλώσεις καταγγέλλοντας τον πόλεμο και κάνοντας έκκληση για δικαιοσύνη και ειρήνη. Οι διαδηλώσεις, αυθόρμητες και σΆ όλο τον κόσμο, είναι μια σίγουρη ένδειξη ότι η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να παραιτηθεί από το παρελθόν και, όταν καθοδηγηθεί σωστά, νΆ αλλάξει κατεύθυνση. Αυτή η στιγμή πλησιάζει γοργά.

Μέσα στις τραυματικές και στρεσογόνες συνθήκες του σήμερα, ένα καινούργιο όραμα για το μέλλον παρουσιάζεται  στις καρδιές και τα μυαλά εκατομμυρίων που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ανταποκρίνονται. Οι  άνθρωποι κατανοούν σταδιακά ότι η ειρήνη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Λίγοι είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν γιΆ αυτό στις καρδιές τους, όσο και αν ενεπλάκησαν σε συρράξεις. Οι συνθήκες, έτσι, έχουν ωριμάσει για την απόλυτη επιλογή που θα τεθεί έμπροσθεν της ανθρωπότητας.

Στο μέσο παρατηρητή, ο κόσμος είναι διχασμένος και κυριαρχείται από εκείνους που δεν συμμερίζονται το όραμα της ειρήνης. ΓιΆ αυτούς, κάθε ανάφλεξη παρουσιάζει μόνο ευκαιρίες για πλούτο και  δύναμη. Ενώ ο αριθμός τους δεν είναι μικρός, η πλειοψηφία έχει κουραστεί από τη ματαιότητα του πολέμου και επιδιώκει να θέσει για πάντα τέλος σΆ αυτή την τρέλα. Στις καρδιές τους καίει η ελπίδα για μια νέα εποχή με ειρήνη και πρόοδο για όλους. Αυτοί οι άνθρωποι, σε κάθε χώρα, αντιπροσωπεύουν την ελπίδα του κόσμου.

Είναι αυτοί στους οποίους θα απευθυνθεί  ο Ίδιος ο Μαϊτρέγια κατά την Ανάδυσή Του. Είναι αυτοί στους οποίους Εκείνος παρουσιάζει, ήδη από τώρα,  το όραμα για το μέλλον. Αυτοί, σΆ όλο τους το πλήθος, θΆ ανταποκριθούν γρήγορα στην υπόδειξή Του και θα φωτίσουν την ελπίδα όλων.

Έτσι ο Μαϊτρέγια θα πείσει τους ανθρώπους ότι οι περαιτέρω απερίσκεπτες συγκρούσεις είναι άχρηστες και επικίνδυνες. Ότι τα σημερινά προβλήματα είναι παγκόσμια και δεν επιλύονται με πόλεμο. Ότι η συνεργασία θα καταφέρει από μόνη της να φέρει στην ανθρωπότητα ειρήνη και  αφθονία. Ότι μόνο σαν αδέλφια, χέρι-χέρι, μπορούμε να εισέλθουμε στο νέο κόσμο που αναμένει τη φροντίδα μας.

Τοιούτο τρόπο οι άνθρωποι θα αποφασίσουν και θα επιστρέψουν από την άβυσσο. Ούτως θα επιδείξουν ότι επιλέγουν τη ζωή και την ευτυχία και,  με μάτια φωτεινά από ελπίδα, θΆ αρχίσουν μαζί το έργο της ανοικοδόμησης αυτού του κόσμου.

Η ώρα των αποφάσεων πλησιάζει, σχεδόν έφτασε. Ο Μαϊτρέγια είναι έτοιμος, πρόθυμος να δείξει το δρόμο, να καθοδηγήσει προς τη νέα κατεύθυνση. Εκατομμύρια αναμένουν τις συμβουλές και την έμπνευση Του, τη σοφία και την αγάπη Του. Ο Μαϊτρέγια θα εγγυηθεί το μέλλον για όλους.


Σημείωση των συντακτών

Δυστυχώς, υπό το πρίσμα των σημερινών συρράξεων σε διάφορα σημεία του κόσμου, πρέπει να επαναληφθεί η παραπάνω έκκληση για την αποφυγή των πολεμικών συγκρούσεων προς την ανθρωπότητα. Ευτυχώς για τον κόσμο, καθώς και για όσους είναι θύματα πολέμου και βίας, οι λαοί όλο και περισσότερο επιλέγουν ορθά: γυρίζουν την πλάτη τους στον πόλεμο και καλωσορίζουν όσους φεύγουν να γλυτώσουν απ' αυτόν. Το Share International αποφάσισε να επαναλάβει το συγκεκριμένο άρθρο από τον Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ που γράφτηκε το 2004, ξέροντας ότι όλο και περισσότεροι  αναγνωρίζουν ότι οι «περαιτέρω απερίσκεπτες συγκρούσεις είναι άχρηστες και επικίνδυνες» και ότι, σταδιακά, οι άνθρωποι «θα επιδείξουν ότι επιλέγουν τη ζωή και την ευτυχία».[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουνίου του 2004, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *