Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ξεπερνώντας το φόβο της αλλαγής

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, επαναδημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του 2015.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Υπάρχουν πολλοί που αναμένουν τον Παγκόσμιο Διδάσκαλο με μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι Αυτός μπορεί να λύσει τα προβλήματα που οι άνθρωποι βρίσκουν τόσο δυσεπίλυτα. Έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να εμπιστευθούν τη σοφή κρίση και την εμπειρία Του. Αυτά είναι αναμφισβήτητα . Είναι, πράγματι, ένας σοφός σύμβουλος και οι άνθρωποι θα πρέπει να αφουγκραστούν τις συμβουλές Του με εμπιστοσύνη. Ο νόμος, ωστόσο, περιορίζει το βαθμό στον οποίο Εκείνος μπορεί να παρέμβει στις ανθρώπινες υποθέσεις. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νόμος απαγορεύει τη χρήση βίας - κανείς δεν πρέπει να παραβαίνει την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Έτσι, την απόφαση για αλλαγή πρέπει να την πάρουν οι άνθρωποι, και μόνον αυτοί: Ο Μαϊτρέγια έχει πει: «Εγώ είμαι ο Αρχιτέκτονας, μόνο, του Σχεδίου. Εσείς, φίλοι και αδελφοί μου, είστε οι πρόθυμοι οικοδόμοι του Λαμπρού Ναού της Αλήθειας ».*

Όταν ο Μαϊτρέγια εμφανιστεί δημόσια θα διδάξει την ατραπό της ειρήνης και της αγάπης: μόνο μέσα από την εκδήλωση του μοιράσματος από κοινού των πόρων και της δικαιοσύνης είναι εφικτό να εκδηλωθούν και τα δύο. Έτσι, Εκείνος προσφέρει τη λύση στα διλήμματα του ανθρώπου στην πιο απλή της μορφή.

Ο άνθρωπος, ακόμη και τώρα, διαπιστώνει ότι τα οικοδομήματα του αποτυγχάνουν. Δεν μπορεί να κατανοήσει την αιτία που, εν μέσω υλικής αφθονίας, το έγκλημα αυξάνεται απειλητικά. Δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί, εν μέσω αφθονίας, δεν είναι όλοι ευτυχισμένοι. Δεν μπορεί να διακρίνει ότι οι άνθρωποι ζουν με το φόβο και, συνεπώς, δε γνωρίζουν καμία ελπίδα.

Η επιφυλακτικότητα και ο φόβος της αλλαγής αναστέλλουν το ρεαλισμό και οι άνθρωποι παλεύουν με ξεπερασμένες, τετριμμένες και καταρρέουσες δομές. Τα πραγματικά και επείγοντα προβλήματα τους διαφεύγουν, έτσι οδηγούνται πλησιέστερα  στην άκρη του γκρεμού.

Ο φόβος διακατέχει κάθε δράση και σκέψη. Αυτό από μόνο του κάνει την αλλαγή ταυτόχρονα δύσκολη αλλά και περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Ο Μαϊτρέγια, θα δείτε, θα συμβουλέψει υπέρ της αλλαγής, αλλά η επιθυμία γιΆ αυτή πρέπει να ενυπάρχει στον ίδιο τον άνθρωπο. ΜΆ αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος θα καθορίσει το ρυθμό και το πεδίο εφαρμογής του μετασχηματισμού και, ταυτόχρονα, θα τηρείται η επιταγή του Νόμου.

Ο Μαϊτρέγια θα καταπιαστεί με το πρόβλημα του φόβου που κυριαρχεί στους ανθρώπους και θα τους βοηθήσει να σκοτώσουν το πολυκέφαλο αυτό τέρας. Θα τους δείξει ότι κατά την ανοικοδόμηση του καινούργιου κόσμου δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν παρά μόνο τον ίδιο το φόβο.

Πολλοί, σήμερα, μπορεί να αμφιβάλουν για την δυνατότητα επίτευξης όλων αυτών, αλλά ο Μαϊτρέγια γνωρίζει ότι δισεκατομμύρια λαχταρούν τις αλλαγές που Αυτός υποστηρίζει, για τον κόσμο που οραματίζεται. Αναμένουν μόνο τα λόγια Του, τη φωνή Του, την έκκλησή Του για δικαιοσύνη. Στο οίκημα του νέου αυτού κόσμου θα χωρέσουν όλες οι ελπίδες των ανθρώπων παντού. Θα εκπληρωθεί, επιτέλους, η πανάρχαια επιθυμία τους για ειρήνη και δικαιοσύνη.

Οι ανώτερες αυτές επιθυμίες και σκέψεις κατέρχονται ήδη και διαποτίζουν την καρδιά και το νου των ανθρώπων, φτιάχνοντας το μέλλον από τώρα.

Ο κόσμος είναι έτοιμος, όσο ποτέ άλλοτε, για την ανάδυση του Χριστού. Τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός. Ήδη, γίνονται οι τελικές προετοιμασίες. Σύντομα, ο Χριστός, ο Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος, ο Κύριος της Αγάπης ο  Ίδιος, θα περπατά δημόσια ανάμεσά μας.


*Απόσπασμα από το μήνυμα Αρ. 65, Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια το Χριστό (Share International)

Επιλέξαμε να επαναλάβουμε ένα παλιότερο άρθρο το οποίο συνδέεται στενά μΆ αρκετά πρόσφατα άρθρα από τον Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ που εστιάζουν στις βαθιές αλλαγές που αναμένουν την ανθρωπότητα. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι σήμερα τόσο επίκαιρο όσο ήταν και το 2001.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Σεπτεμβρίου του 2015, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *