Αρθρα από τον Δάσκαλο

Το νέο περιβάλλον

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 31 Μαΐου του 2014

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όταν οι Δάσκαλοι ξεκινήσουν την ιστορική επιστροφή τους στον καθημερινό κόσμο του ανθρώπου, θα έχουν πολλά να επιτελέσουν ώστε να μπορέσουν να εργαστούν με επάρκεια στο νέο περιβάλλον Τους. Όπως είναι γνωστό σε πολλούς, οι Δάσκαλοι κανονικά επικοινωνούν τηλεπαθητικά αλλά, προκειμένου να συνεργαστούν με τους ανθρώπους, πρέπει να μάθουν και πάλι την από παλιά λησμονημένη ανθρώπινη ομιλία. Πολλοί από τους Πρεσβύτερους Αδερφούς σας ήδη εργάζονται σκληρά πάνω στα προβλήματα της δραστηριοποίησης στο υλικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό θα προαχθεί περισσότερη εμπιστοσύνη και το έργο θα διευκολυνθεί.

Επιπλέον, πολλοί Δάσκαλοι, εδώ και αιώνες, είχαν μικρή ή μηδενική άμεση επαφή με την ανθρωπότητα, οπότε θα έρθουν αντιμέτωποι με εντελώς νέες συνθήκες και μεθόδους εργασίας. Φυσικά, οι περισσότεροι Δάσκαλοι είναι πολύ ευπροσάρμοστοι και μαθαίνουν γρήγορα αλλά, αναπόφευκτα, ορισμένοι θα διαπιστώσουν ότι η ασυνήθιστη εμπειρία της εργασίας στα εξωτερικά πεδία είναι πράγματι ιδιαίτερα επιβαρυντική.

Πολλά χρόνια τώρα ορισμένοι Δάσκαλοι εκπαιδεύουν μια μεγάλη ομάδα μαθητών στο δύσκολο έργο της εφαρμογής των προσχέδιων, πολιτικών και οικονομικών, του νέου πολιτισμού. Όσοι εκπαιδευτούν, εφόσον επιλεγούν με δημοκρατικές διαδικασίες, θα υλοποιήσουν και θα συγκεκριμενοποιήσουν τους σκοπούς των ανώτερων μελών της Ιεραρχίας. Έτσι η αποκατάσταση του κόσμου θα προχωρήσει ομαλά, αναγνωρίζοντας και κάνοντας αποδεκτές τις ανάγκες των ανθρώπων. Το έργο της ανοικοδόμησης είναι τεράστιο και προσφέρει σε όλους ένα πρωτόγνωρο πεδίο υπηρεσίας. Τα αμέτρητα εκατομμύρια που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ένδειας πρέπει να είναι εκείνοι που πρώτοι θα δεχθούν ένα επείγον πρόγραμμα αρωγής σε κλίμακα που ποτέ ξανά δεν έχει επιχειρηθεί.

Σταδιακά, οι γιγαντιαίες πόλεις μας θα δώσουν τη θέση τους σε μικρότερες στις οποίες οι κήποι και τα πάρκα θα αφθονούν. Οι ειδεχθείς  φτωχογειτονιές του σήμερα θα αντικατασταθούν από διάφορες περιοχές τόνωσης και ανάπαυσης. Μία από τις εμφανείς διαφορές θα είναι η απουσία ρύπανσης και νέφους. Στην εξοχή και στην πόλη συνάμα, ο φρέσκος αέρας θα είναι αληθινά φρέσκος. Οι μετακινήσεις θα γίνονται γρήγορα και αθόρυβα, ακόμα και οι μεγαλύτερες διαδρομές θα είναι σύντομες και ευχάριστες. Η κόπωση θα εξαφανιστεί.

Προφανώς, όλα αυτά θα απαιτήσουν κάποιο χρόνο για να εφαρμοστούν, αλλά βήμα - βήμα η αναζήτηση της ομορφιάς θα καταστεί η κεντρική ιδέα της ύπαρξής μας. Η μεταμόρφωση αυτή θα επιτευχθεί χάρη στην απεριόριστη και δωρεάν διαθέσιμη ενέργεια, η οποία θα ανήκει σε όλους και θα την μοιράζονται από κοινού όλοι. Τοιούτω τρόπω θα προαναγγελθεί η Νέα Εποχή, καλώντας όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία του Σχεδίου.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουλίου - Αυγούστου του 2014, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *