Αρθρα από τον Δάσκαλο

Τζογαδόρικες κινήσεις

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 3 Μαΐου του 2014

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.Κάθε φορά που οι άνθρωποι κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς τις ορθές μεταξύ τους σχέσεις, υπάρχουν πάντα κάποιοι που κάνουν ένα εξίσου αποφασιστικό βήμα προς την αντιπαράθεση. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται, μερικοί δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους, για μεγαλύτερη ελευθερία και δικαιοσύνη τη στιγμή που άλλες δυνάμεις απειλούν την ειρήνη προσπαθώντας με κυνισμό να εδραιώσουν περισσότερο τη μειούμενη δύναμή τους. Εν τω μεταξύ, η ανθρωπότητα, στην πλειοψηφία της, παρατηρεί και τρέμει, καθώς με φόβο βλέπει να ανανεώνονται αρχαία μίση που θεωρούντο ξεπερασμένα και απορριπτέα.

Η κοινή λογική

Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, παρακολουθούμε, επίσης, προσεκτικά τις επικίνδυνες αυτές κινήσεις αλλά δεν φοβόμαστε. Γνωρίζουμε ότι η κοινή λογική θα επιβάλλει την αποδοχή μιας, τουλάχιστον, επισφαλούς ειρήνης, με, ως επί το πλείστον, ισορροπημένα τα κέρδη και τις ζημιές.
Από τώρα και στο εξής αυτό το σενάριο θα επαναλαμβάνεται ανά την υφήλιο, όπου οι «μεγάλες δυνάμεις» θα επιχειρούν να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την ισχύ τους γνωρίζοντας , ωστόσο, ότι πρέπει να το κάνουν αρκετά προσεκτικά ώστε να μην διαταραχτεί η καθεστηκυία τάξη [το status quo].

Η ειρήνη και η ευημερία

Για πόσο καιρό ακόμα μπορούν τα έθνη να επιδίδονται σε τούτο το άχρηστο παιχνίδι; Η μόνη λογική πορεία είναι να εργαστούν μαζί για την κοινή ειρήνη και ευημερία. Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα προετοιμάσουν τους λαούς τους για την χαρά της ειρήνης, την ευημερία της δικαιοσύνης και την ευδαιμονία του μοιράσματος από κοινού.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουνίου του 2014, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *